سموم کشاورزی سرطان‌زاست، خیار را با پوست نخورید

خبرگزاری فارس: سموم کشاورزی سرطان‌زاست، خیار را با پوست نخورید رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه گفت: مصرف میوه و سبزی به دلیل دسترسی کم، آموزش ناکافی و مسائل اقتصادی در جامعه ایرانی یک دوم نیاز واقعی است. با این حال مصرف بیش از حد سموم کشاورزی نیز موجب سرطان‌زا شدن برخی از سبزی‌ها و میوه‌ها می‌شود.
مجید حاجی فرجی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد نقش تغذیه در سلامت اظهار داشت: با نوع غذایی که می‌خوریم می‌توانیم بسیاری از بیماری‌ها را بهبود ببخشیم یا اثرات مشکل‌زا یا عوارض بیماری را کاهش دهیم.
وی گفت: میوه و سبزی‌ها به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان، املاح، ویتامین‌ها و فیبر مناسب گروه‌های بسیار مهم غذایی هستند که می‌توانند احتمال بروز سرطان‌های مختلف از جمله کلورکتال و سینه را کاهش دهند یا عوارض حاصل از بیماری را در راستای بقای بیمار کم کنند.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه پاکیزه بودن میوه و سبزی‌ها یکی از عوامل مهم برای جلوگیری از عوارض مخرب است، گفت: به دلیل استفاده از سموم دفع آفات در مرحله تولید و کشت، میوه و سبزی‌ها آلوده می‌شوند و فارغ از اینکه کشاورز باید بداند در چه مرحله‌ای و از چه میزان سم استفاده کند تا کمترین آلودگی روی محصولات باقی بماند، خانواده‌ها باید در شست‌و‌شوی میوه و سبزی‌ها دقت کنند.
حاجی فرجی ادامه داد: نباید به شستن میوه و سبزی‌ها یک مرتبه و آن هم فقط با آب اکتفا کرد بلکه باید چند مرحله شست و شو انجام شود و حتماً از یک محلول ضد عفونی کننده نیز استفاده شود.

جنگ فناوري نانو با مسموميت غذايي


  در سال‌هاي اخير به‌دليل تغيير سبك زندگي و استفاده از غذاهاي آماده، ميزان ابتلا به مسموميت‌ها و بيماري‌هاي ميكروبي ناشي از فعاليت عوامل ميكروبي در مواد غذايي به ميزان قابل توجهي افزايش يافته است. افزايش جمعيت باكتري‌هايي كه در مواد غذايي وجود دارد شما را به دردسر مي‌اندازد.
در حقيقت اگر جمعيت باكتري‌ها خيلي زياد نباشد، با وجود جرم‌ ميكروبي دچار مسموميت نمي‌شويم، اما با افزايش جرم‌ ميكروبي كه منجر به توليد سم بيشتر مي‌شود، نه‌تنها احتمال ابتلا به بيماري‌هاي عفوني افزايش مي‌يابد بلكه احتمال ابتلا به انواع مسموميت نيز بيشتر مي‌شود.
در تشخيص مسموميت مواد غذايي، زمان و دقت روشي كه در اين فرآيند از آن استفاده مي‌شود از اهميت بسيار زيادي برخوردار است.
روش‌هايي كه در حال حاضر در صنايع غذايي براي تشخيص مسموميت‌هاي مواد غذايي مورد استفاده قرار مي‌گيرد مستلزم صرف زماني نسبتا طولاني است و در بعضي موارد دقت لازم را ندارد.
طرح بنيادي شبيه‌سازي نانوحسگرهاي زيستي براي تشخيص سموم ميكروبي مواد غذايي از جمله روش‌هاي جديد مبتني بر فناوري نانو در صنايع غذايي است كه مفتخر به دريافت مدال طلا و ديپلم افتخار از هفتمين دوره اختراعات اتحاديه آسيا شده است.
با دكتر حامد اهري، عضو هيأت علمي دانشكده علوم و صنايع غذايي واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي و مجري اين طرح درباره دستاوردشان به گفت‌وگو نشستيم كه مي‌توانيد آن را در ادامه بخوانيد.

واقعا ضرورت دارد روزانه این مقدار گوشت مصرف کنیم!

هشدار متخصصان بیشتر متوجه گوشت‌های فرآوری‌ شده مانند سوسیس، کالباس و گوشت‌ نمک‌سود و دودی شده است

هر چند که خطر ابتلا به بیماری‌های خطرناک مانند جنون ‌گاوی از راه مصرف گوشت، منجر به افزایش شمار کسانی که به گیاه‌خواری روی می‌آورند شده است، اما همچنان بیشتر افراد تمایل زیادی به مصرف گوشت دارند.
به گزارش خبرگزاری سینا به نقل از اشپیگل آنلاین، تنها در آلمان مصرف سرانه گوشت هر نفر حدود ۶۰ کیلوگرم در سال است و تازه در آمریکا ۳۰ کیلوگرم هم بیشتر است. با نگاهی به این آمار و ارقام این پرسش پیش می‌آید که آیا اینگونه تمایل به مصرف گوشت از روی عادت است یا نتیجه تبلیغات هوشمندانه گسترده است که ما را به سمت گوشت‌خواری سوق می‌دهد؟

انسان اصالتا گوشت‌خوار بوده است
با توجه به پژوهش‌های متعدد علمی، در اینکه انسان اصالتا گوشت‌خوار بوده تقریبا شکی وجود ندارد. دانشمندان با کمک اشعه لیزر دندان‌های فسیل قدیمی‌ترین انسان‌تباران با نام «جنوبی‌کپی» (Australopithecus) را مورد بررسی قرار داده‌اند. آن‌ها متوجه شده‌اند که برنامه غذایی نیاکان ما حاوی انواع برگ، میوه، تخم و ریشه گیاهان و همینطور گوشت بوده است.

سیستم گوارشی انسان به راحتی می‌تواند کربوهیدرات‌های ساده که میوه‌ها به بدن می‌رسانند را هضم کند. اما در عین حال سیستم گوارشی بدن انسان برای هضم گوشت نیز مناسب است. علاوه بر این گوشت به عنوان منبع مهم تامین پروتئین، احتمالا باعث رشد مغز انسان در اندازه امروزی آن شده است.

چاق‌ها بیشتر در معرض ابتلا به كبد چرب هستند

 به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر سید ضیاء الدین مظهری با بیان این مطلب اظهار داشت: آمارها نشان مي‌دهد بيماران مبتلا به كبد چرب، چاق هستند و از آنجا كه چاقي در جوامع و گروه‌هاي سني مختلف رو به گسترش است، شيوع اين بيماري هم در حال افزايش است.
وی افزود: افرادي كه گرايش عجيبي به فست‌فودها و سرخ‌كردني‌ها دارند، در معرض ابتلا به كبد چرب هستند و به طرف چاقي خزنده‌ حركت مي‌كنند چربي يا ميزان ترانس موجود در اين غذاها چربي بد (LDL‌) را افزايش و چربي خوب خون (HDL) را كاهش مي‌دهد و خطر ابتلا به بيماري‌هاي عروقي و كبدي را افزايش مي‌دهد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: مصرف بيش از حد غذاهاي پركالري يكي از عوامل موثر در شيوع بي‌رويه چاقي است. وقتي افراد اين انرژي مازاد را با فعاليت بدني مصرف نمي‌كنند، چربي‌ها در اطراف شكم و سلول‌هاي كبدي ذخيره مي‌شود و عملكرد اين عضو حياتي را با مشكل مواجه مي‌كند.
وی ادامه داد: افرادي كه آبميوه‌هاي مصنوعي زياد مصرف مي‌كنند، به علت افزايش فروكتوز كه تبديل به تري‌گليسيريد بالا مي‌شود، كبد خود را در معرض خطر قرار مي‌دهند.
دکتر مظهری بهترين راه براي تشخيص اين بيماري را نمونه‌برداري از كبد عنوان کرد و گفت: افراد چاق‌ و داراي شكم بزرگ، مبتلايان به ديابت نوع 2، مبتلايان به برخي اختلالات چربي‌ خون بخصوص چربي تري‌گليسيريد يا نارسايي‌هاي قلبي، افراد الكلي، مبتلايان به سوء‌تغذيه، افرادي كه بسرعت و غيراصولي لاغر شده‌اند و كساني كه برخي داروها مانند داروهاي كورتون و ضدتشنج مصرف مي‌كنند، در معرض خطر ابتلا به كبد چرب هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: افرادي كه دهانشان بدطعم است و نفخ دارند و احساس خستگي مي‌كنند و همچنين انباشتگي ناحيه شكم دارند، بايد اين بيماري را جدي بگيرند و با آزمايش و سونوگرافي كبد را از رفتــــن به طرف چرب بودن بازدارند.

چای و پیشگیری از بیماریها

امروزه فعالیت رادیکالهای آزاد را عامل بروز بسیاری از بیماریها نظیر سرطانها, دیابت و بیماریهای قلبی وعروقی می دانند.
به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت نیشابور گفت: رادیکالهای آزاد ترکیباتی هستند که دربرخی موادغذایی وجودداشته وهمچنین درمواقع بروز استرس ها نیز درنتیجه فعالیت فیزیولوژیکی بدن پدید می آیند و این درحالی است که آنتی اکسیدانها ترکیباتی هستند که درموادغذایی وجوددارند و می توانند باغیرفعال کردن رادیکالهای آزاد درپیشگیری ازبروز سرطان ها نقش داشته باشند.
لیلا شوروزی ادامه داد: چای (به خصوص چای سبز) به دلیل سرشار بودن از ترکیباتی نظیر تانن ها و اپیگالوکاتشین ها در پیشگیری از بروز برخی سرطان ها موثر می باشد.
وی بیان داشت: تاثیر فلاونوئیدهای موجود در چای درجلوگیری ازلخته شدن خون در شریانها نیز نقش موثر این نوشیدنی را درپیشگیری ازبروز بیماریهای قلبی عروقی تشریح می کند. فلوئور موجود درچای نیز می تواند با قرارگرفتن در ساختمان دندانها و استخوان, استحکام هرچه بیشتر آن ها را فراهم آورد.
این کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور در باره لزوم رعایت تعادل درمصرف چای بیان داشت: کلیه موادغذایی هنگامی می توانند درقالب برنامه غذایی تاثیرات مفید و سودبخش خود را ارائه کنند که در مصرف آنان به اصل تعادل شود که این نکته در مورد چای نیزکاملا صدق می کند و در صورتی که مصرف این نوشیدنی بین 2تا 4 فنجان در روز باشد و حداقل 2ساعت قبل و یا بعد از غذا مصرف شود می توان اطمینان حاصل کرد که ضمن پرهیز از عوارض نامناسب آن،فواید ویژه این نوشیدنی، نصیب بدن شده است.

نوشابه‌هاي انرژي‌زا خطرناكند

  
استفاده از نوشابه‌هاي انرژي‌زا مي‌تواند عوارض جانبي حادي را به همراه داشته باشد.  
به گزارش وب‌دا، به نقل از نيويورك تايمز، سازمان غذا و داروي آمريكا در مورد مصرف 4 نوع نوشابه انرژي‌زا مانند (Red Bull)  به افراد مصرف‌كننده آنها هشدار داده است.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكيست مصرف اين نوشابه‌ها مي‌تواند باعث تندي ضربان قلب، حالت تهوع و استفراغ، ايست قلبي – تنفسي، خستگي و حتي از دست دادن هوشياري شود.
براساس اين گزارش محققان همچنين با انجام بررسي‌هاي بيشتر افزودند: در اين ميان در گروهي از موارد مصرف ‌كننده وقوع مرگ و مير ناشي از مصرف اين نوشيدني‌ها نيز مشاهده شده است.
به گفته محققان نوشيدن اين نوشابه‌هاي انرژي‌زا در سال 2009 در آمريكا توانسته است منجر به مراجعه 13000 فرد به اورژانس‌هاي پزشكي شود.

آشنایی با 8 خاصیت گل کلم


محققان کانادایی در بررسی‌های خود دریافتند مصرف نصف پیمانه گل کلم در روز، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را تا 52 درصد کاهش می‌دهد.

مصرف گل کلم، احتمال ابتلا به انواع سرطان‌ها به خصوص سرطان‌های پروستات، سینه، روده، تخمدان و مثانه را کاهش می‌دهد. محققان کانادایی در بررسی‌های خود دریافتند مصرف نصف پیمانه گل کلم در روز، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را تا 52 درصد کاهش می‌دهد.

کمک به هضم بهتر

گل کلم منبع خوبی از فیبر رژیمی محسوب شده که برای هضم بهتر غذا از اهمیت اساسی برخوردار است. اگر به مقدار کافی فیبر در برنامه غذایی خود داشته باشید مواد غذایی به نرمی از روده‌ها عبور می‌کنند. ترکیبی در گل کلم موسوم به" گلوکورافین"
وجود دارد که می‌تواند از شکم و روده‌ها در برابر ابتلا به برخی بیماری‌ها از جمله سرطان و زخم‌معده پیشگیری کند.

آنتی‌اکسیدان‌ها


گل کلم‌، حاوی مقادیر فراوانی از آنتی‌اکسیدان‌ها بوده که می‌توانند از ابتلا به انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و سکته مغزی پیشگیری کنند. آنتی‌اکسیدان‌‌ها،‌همچنین در تخریب رادیکال‌های آزاد که موجب پیری زودرس می‌شوند، ‌دارای اهمیت اساسی هستند.

آیا می‌توان با تغذیه مناسب به جنگ سرطان رفت؟



همه ما مطالب زیادی خوانده‌ایم که تأکید کرده‌اند تغذیه مناسب از بروز سرطان پیشگیری می‌کند ولی آیا تغذیه در بیمار مبتلا به سرطان نیز در بهبود سرطان مؤثر است؟

همه باید میوه و سبزیجات مصرف کنند


همه افراد از مصرف مواد غذایی حاوی سبزیجات سود می‌برند بنابراین ما چند پیشنهاد می‌دهیم تا شما بتوانید مقدار بیشتری میوه و سبزیجات مصرف کنید:

    سعی کنید وعده‌های غذایی‌تان حاوی مقادیر کمتری گوشت باشد و بیشتر سبزیجات مصرف کنید به‌عنوان مثال سعی کنید لازانیای خود را با سبزیجات طبخ کنید.
    سعی کنید میان‌وعده‌هایتان حاوی تکه‌های هویج، فلفل شیرین و میوه‌های خشک و تازه باشد.
    سعی کنید در وعده شام سالاد حاوی سبزیجات سبز مصرف کنید.
    سعی کنید نوشیدنی‌هایی را مصرف کنید که 100 درصد طبیعی باشند.

آیا غذا می‌تواند سبب از بین رفتن سرطان شود؟


در واقع هیچ مطالعه‌ای تا به امروز نشان نداده است که نوع خاصی از مواد غذایی بتواند سبب کشته شدن سلول‌های سرطانی شود. گرچه تحقیقات نویدبخشی نشان داده‌اند که سیر ممکن است سبب شود رشد سلول‌های سرطانی متوقف شود ولی هیچ ماده غذایی خاصی نمی‌تواند سبب بهبود سرطان شود. در واقع محققین اعلام کرده‌اند تغذیه مناسب کمکی قابل توجه به بهبود سلامتی می‌کند نه آنکه سبب درمان سرطان شود.

غذاهایی كه باید آنها را بیشتر خورد

غذاهایی كه باید آنها را بیشتر خورد

تنوع محصولات و مواد غذایی و فلسفه خوردن غذاها، نشان‌دهنده نیاز بدن به انواع مواد غذایی است. در كنار تغذیه صحیح، ورزش را نباید فراموش كرد كه نادیده گرفتن آن باعث می‌شود علی‌رغم داشتن بدن و بازوهای قوی، اندام شما متناسب نباشد. اگر دوست دارید علاوه بر حفظ تناسب اندام،‌ بدنی قوی و موزون و زندگی طولانی و سالمی داشته باشید، ورزش كنید و تغذیه سالم داشته باشید و از انواع محصولات غذایی استفاده كنید.

در اینجا نظر متخصصان تغذیه را در مورد بهترین و سالم‌ترین مواد غذایی كه سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامین هستند، ارائه می‌دهیم. اگر شش نوع از مواد زیر را هر روز میل كنید و رژیم غذایی خود را بر پایه آنها قرار دهید، مطمئن باشید كه از خطر انواع بیماری‌های مزمن، بیماری‌های قلبی و سرطان‌ها در امان خواهید بود. بنابراین از همین امروز شروع كنید.


سیب:همه ما می‌دانیم كه روزانه حداقل باید یك عدد سیب بخوریم. سیب علاوه بر اینكه حاوی كوئرستین است كه از سلول‌های مغزی در برابر رادیكال‌های آزاد محافظت می‌كند، منبع بزرگی از فیبر می‌باشد كه می‌تواند به لاغری و حفظ تناسب اندام كمك كند. با خوردن یك سیب در روز 16درصد از نیاز بدن به فیبر در طی روز تامین می‌شود. اخیراً پژوهشگران دریافته‌اند میوه‌هایی كه گوشت آنها سفیدرنگ است، مثل سیب و یا گلابی، خطر ابتلا به سكته مغزی را تا 50درصد كاهش می‌دهند.

موز:اغلب افراد به دلیل كالری بالای موز از خوردن آن اجتناب می‌كنند؛ این میوه خواص زیادی دارد. یك موز متوسط حدود 100 كیلو كالری، 30 گرم فیبر و مقادیر زیادی پتاسیم دارد كه این پتاسیم به تنظیم فشارخون كمك می‌كند. خوردن روزانه یك عدد موز، كودكان را از ابتلا به آسم محافظت می‌كند.

مکمل های تقلبی، تهدیدی برای ورزشکاران

پرورش اندام، بدنسازی و ساخت عضله با مصرف داروهای مکمل و انرژی زا و ادعاهایی مانند آن باعث شده است بسیاری از جوانان به باشگاه های بدنسازی مراجعه و تلاش کنند که به تناسب اندام برسند. نکته این جاست که متاسفانه بسیاری از آن ها به دام تبلیغات دروغین انواع مکمل ها و پروتئین های تجویز شده در برخی از این باشگاه ها می افتند و تشویق می شوند این ترکیبات را به صورت تلفیقی یا به تنهایی مصرف کنند. از آن جا که نظارت کافی بر فعالیت این باشگاه ها وجود ندارد، تنها راه حفاظت از جوانان علاقه مند به این رشته ها، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی است. متاسفانه توزیع و تجویز این مکمل ها و مواد پروتئینی در برخی از باشگاه های بانوان نیز مشاهده می شود؛ موادی که در قالب مکمل غذایی به جای تاثیر مفید سلامت فرد را تهدید می کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان، در دوران باستان در میان ملل مختلف ورزشکاران از معجون ها و مواد تقویتی گیاهی متنوعی استفاده می کردند تا قدرت و نیروی خود را افزایش دهند. از جمله این مواد می توان به گوشت قرمز، آب انگور و عصاره های گیاهی اشاره کرد. به گزارش مهر، در سال ۱۹۱۰ «یوگن ساندو» اولین بدنساز دنیای مدرن از مواد غذایی خاصی استفاده کرد تا رشد عضلات بدنش افزایش یابد.مهم ترین ماده غذایی پیشنهادی وی عصاره گوشت گاو بود. اما پس ازرقابتی شدن این رشته در دهه ۵۰، «ایروین پی» کار تجارت پودرهای پروتئینی را که در تهیه آن از تخم مرغ استفاده شده بود، برای ورزشکاران و بدنسازان آغاز کرد. کمک به حفظ بافت های عضلانی، موثر در ساخت گلیکوژن و پروتئین در بدن، افزایش دهنده سطح انرژی و قدرت بدنی، توانایی برای تحمل تمرین های سنگین، موثر در بازیابی انرژی از دست رفته، بالابردن سطح سوخت و ساز بدن، تامین کننده آمینواسیدهای ضروری از جمله تبلیغات متنوعی است که در بروشورهای این گروه از محصولات غذایی درج شده است.نکته این جاست که با معرفی محصولات مفید در پرورش اندام، فرصتی برای ورود انواع محصولات تقلبی و بی کیفیت فراهم می شود که سود سرشاری نصیب تولیدکنندگان این محصولات می کند. در این میان مواد غذایی پروتئین دار که به نیروزایی معروف است، طرفدار بیشتری دارد. این مواد که ورزشکاران به طور معمول در میان وعده از آن استفاده می کنند، به سرعت جذب و به موادی تبدیل می شود که بسیاری از ورزشکاران، آن را به عنوان راه میانبری برای تناسب اندام سریع تر و راحت تر می شناسند. مصرف کنندگان این مواد غذایی به دلیل نتیجه گیری زودهنگام زودتر به وزن طبیعی می رسند و راضی تر هستند.