در
سالهاي اخير بهدليل تغيير سبك زندگي و استفاده از غذاهاي آماده، ميزان
ابتلا به مسموميتها و بيماريهاي ميكروبي ناشي از فعاليت عوامل ميكروبي در
مواد غذايي به ميزان قابل توجهي افزايش يافته است. افزايش جمعيت
باكتريهايي كه در مواد غذايي وجود دارد شما را به دردسر مياندازد.
در حقيقت اگر جمعيت
باكتريها خيلي زياد نباشد، با وجود جرم ميكروبي دچار مسموميت نميشويم،
اما با افزايش جرم ميكروبي كه منجر به توليد سم بيشتر ميشود، نهتنها
احتمال ابتلا به بيماريهاي عفوني افزايش مييابد بلكه احتمال ابتلا به
انواع مسموميت نيز بيشتر ميشود.
در تشخيص مسموميت مواد غذايي، زمان و دقت روشي كه در اين فرآيند از آن استفاده ميشود از اهميت بسيار زيادي برخوردار است.
روشهايي كه در حال حاضر
در صنايع غذايي براي تشخيص مسموميتهاي مواد غذايي مورد استفاده قرار
ميگيرد مستلزم صرف زماني نسبتا طولاني است و در بعضي موارد دقت لازم را
ندارد.
طرح بنيادي شبيهسازي
نانوحسگرهاي زيستي براي تشخيص سموم ميكروبي مواد غذايي از جمله روشهاي
جديد مبتني بر فناوري نانو در صنايع غذايي است كه مفتخر به دريافت مدال طلا
و ديپلم افتخار از هفتمين دوره اختراعات اتحاديه آسيا شده است.
با دكتر حامد اهري، عضو
هيأت علمي دانشكده علوم و صنايع غذايي واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد
اسلامي و مجري اين طرح درباره دستاوردشان به گفتوگو نشستيم كه ميتوانيد
آن را در ادامه بخوانيد.