آيا
ميتوان از روغنهاي مايع براي سرخكردن استفاده كرد؟ چه تفاوتي ميان اين
روغنها با روغن مخصوص سرخكردن وجود دارد؟ حد مجاز استفاده از روغنها چه
ميزان است؟ روغنهايي كه اين روزها در رنگهاي روشن و تيره به صورت
نيمهجامد عرضه ميشود چه تفاوتي با يكديگر داشته و چگونه ميتوان به كيفيت
آنها پي برد؟ آيا اين روغنها در مقايسه با روغنهاي جامدي كه در گذشته
عرضه ميشد، سالمتر است؟
ميزان مجاز مصرف روغنها
به شرايط جسماني، سلامت، سن، جنس و تحرك فرد در روز بستگي دارد. به گفته
متخصصان تغذيه هر فرد 25 تا 30 درصد انرژي خود را بايد از چربيها دريافت
كند. درصد بيشتر آن بايد از روغنهاي گياهي مايع و درصد كمتر آن از طريق
چربيهاي با منبع حيواني از جمله گوشت، مرغ، ماهي و لبنيات باشد.
از روغن مايع براي سرخكردن استفاده نكنيد
گاهي در برخي تبليغات گفته ميشود كه در ميان روغنهاي مايع انواعي از آنها كه نقطه دود بالاتري دارد براي سرخكردن مناسب است.
از اين رو برخي
خانوادهها پياز، سيبزميني، ناگت و كتلت را با اين روغنها كه اغلب قيمت
گراني دارد، سرخ كرده و اظهار ميكنند اين روغنها قابليت هضم بهتري داشته و
تا به حال تاثير نامطلوبي در سلامت آنها نداشته است.
اما بايد بدانيد
هيچكدام از روغنهاي مايع براي سرخكردن مناسب نيست. حرارت زياد باعث
ميشود كه اين روغنها تمام خواص مفيد خود را از دست داده و اسيدهاي چرب
غيراشباع آن اكسيد و تبديل به تركيبات سمي و سرطانزاي آكرولئين شود.