مشکلات محصولات ارگانیک و چرخه ارگانیک

مشکلات محصولات ارگانیک و چرخه ارگانیک

دكتر ربابه شيخ الاسلام

ما در کشورمان محصولاتی داریم که بطور طبیعی ارگانیک هستند ،جنگل های وسیع درخت انجیر در اصطهبان فارس نمونه ای از انجیر بکر است . این جنگل ها سالیان سال در محیط طبیعی رشد کرده اند و بهترین محصول را دارند.
انار یکی دیگر از محصولات ارگانیک کشورمان است ولی چون این محصولات به طور فله ای به بازار مي‌ آیند و بسته بندی با مشخصات مانند محل کشت ،تاریخ برداشت و... مهم تر شماره تایید ارگانیک بودن محصول روی آنها نیست،  مردم نمي‌ دانند که آیا هر اناری یا هر محصولی که فروشنده ادعا مي‌کند ارگانیک است واقعا محصول بکری است یانه و یا انواع سیفی و تره باری که در بازار ادعا مي‌ شود ارگانیک است و بهمین دلیل باید پول بیشتری برای آن پرداخت واقعا ارگانیک است؟
سازمان متولی که باید برغذا از مزرعه تا سفره نظارت کامل و کافی داشته باشد در کشور ما وجود ندارد بهمین جهت وقتی از غذاهای ارگانیک سخن به میان مي‌ آید مشخص نیست چه اداره یا سازمانی متولی است و مسوولیت دارد.
مشکلات محصولات ارگانیک و چرخه ارگانیک
این چرخه یک وضعیت ایده آل را در بلند مدت ترسیم کرده است و تا زمانی که متولیان خاک و آب ،محیط زیست و سلامت در کشوری با هدف مشترک با هم و در کنار هم و با عزم مشترک کار نکنند دستیابی به این روند میسر نیست دستیابی به غذای ایمن و بدون باقیمانده های شیمیایی و در حقیقت آغاز حلقه یک زندگی ارگانیک و یک جهان سالم تر است.

مصرف هویج و پیشگیری از شکستگی استخوان در مردان



محققان می‌گویند که هویج در کنار بالا بودن ارزش غذایی خود در مقایسه با سایر سبزی‌ها؛ حاوی مقادیر زیادی ویتامین و مواد معدنی است.
به گزارش فارس ؛ این محققان افزودند: در کنار فواید و تاثیر آن برای محافظت از بینایی، جدیدترین تحقیقات پزشکی نشان می‌دهد که آب هویج بهترین آبمیوه برای تقویت سلامت انسان است و برای معده و دستگاه گوارش مفید است زیرا از آن در برابر بسیاری از مشکلات احتمالی محافظت می‌کند.
هویج در درمان موارد مختلف نظیر ناراحتی معده، زخم معده، عفونت معده، اسهال و سوء هاضمه کودکان و بیماری کرون که یک التهاب مزمن است و بر کانال گوارشی تاثیر منفی می‌گذارد، مفید است.
محققان سنگاپوری نیز بر اساس نتایج تحقیقات علمی جدید خود دریافته‌اند که مصرف هویج می‌تواند از شکستگی استخوان در مردان پیشگیری کند.
این تحقیقات نشان داد: مصرف میوه و سبزی‌های حاوی بتاکاروتن نظیر هویج که در مرحله بعدی تبدیل به ویتامین A در بدن می‌شود، تاثیر زیادی در کاستن از احتمال دچار شدن مردان لاغر به شکستگی استخوان‌های ران دارد و این در حالی است که رابطه‌ای بین مصرف این سبزی‌ها و ایجاد همین تاثیرات در زنان وجود ندارد.
هویچ دارای عناصری مانند آهن، فسفر، منیزیم و ویتامینهای D، C، B و پیش ساز ویتامین A، پکتین‌ها، بتاکاروتن، نمک پتاسیم، مواد ازته، گلوسیدها، فسفاتیدها (لیستین)، استرول، دیاستازهای مختلف، پینن، لیمونن، اسانس‌های دوکول، کاروتول و نیز نوعی انسولین گیاهی و پاره‌ای از استروژنهاست.
هویج به دلیل وجود بتاکاروتن که پیش ساز ویتامین A است، در درمان ناراحتی‌های قلبی بسیار مفید است. نوعی انسولین گیاهی شناخته شده در هویج اثر کم‌کنندگی مقدار قند خون را دارد. آب هویج با دارا بودن عناصری مانند آهن، فسفر و منیزیم که در ساخته شدن خون و بافت‌ها ضرورت دارند برای بدن مفید است.
هویج در رفع ناراحتی‌های جلدی موثر واقع می‌شود. پیش ساز ویتامین A در برطرف نمودن دانه‌ها، کورکها و جوشهای پوستی و زرد زخم است و در رفع بیماری‌های سینه، آسم و گرفتگی صدا مفید است.

نوشیدن قهوه با معده خالی و ایجاد زخم معده



یک کارشناس تغذیه آلمانی گفت: مصرف قهوه در صبح با معده خالی باعث اسیدی شدن معده و زخم آن می‌شود.
به گزارش فارس؛ اروته برینک افزود: نوشیدن قهوه سیاه شیرین شده با شکر در صبح - بدون خوردن هیچ گونه غذایی- به طور معمول معده را از هضم ساده آن ناتوان می‌کند.
وی برای جلوگیری از این امر توصیه کرد که افراد قبل از نوشیدن قهوه تکه‌های نان یا بیسکویت بخورند و بهتر است که شیر به قهوه اضافه کنند.
برینک توصیه کرد که مصرف قهوه در روز از دو فنجان بیشتر نشود زیرا اگر این مقدار افزایش یابد بدن در معرض پیامدهای منفی کافئین نظیر ابتلا به تپش قلب قرار می‌گیرد.
وی همچنین توصیه کرد: افراد دارای روده تحریک‌پذیر و اختلالات معده از قبیل سوزش سردل و سنگ کیسه صفرا یا اختلالات خواب از مصرف قهوه پرهیز کنند.

کندی رشد کودکان با مصرف ناکافی گوشت و حبوبات



مصرف ناکافی از گروه گوشت، حبوبات، تخم‌مرغ و مغزها روند رشد مغزی و فیزیکی کودکان و نوجوانان را کند می‌سازد.
به گزارش ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه، با اشاره به این که گروه گوشت، حبوبات، تخم‌مرغ و مغزها جزء بهترین منابع پروتئین هستند، اظهار داشت: مصرف این گروه مواد غذایی برای رشد، خون‌سازی و سلامت دستگاه عصبی لازم است و بسیاری از کودکان و نوجوانان الگوهای غذایی نادرست دارند و به مقدار کافی از مواد غذایی گروه گوشت، حبوبات، تخم‌مرغ و مغزها استفاده نمی‌کنند.
وی افزود: مصرف گوشت برای ارتقای سلامتی، افزایش سطح ایمنی و رشد و نمو مناسب لازم است و برای اطمینان از عملکرد مناسب ذهن و یادگیری درست، مصرف آن ضرورت دارد.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: افرادی که به خوردن ماهی عادت دارند کمتر به بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، ورم مفاصل وآسم مبتلا می‌شوند و همچنین شانس ابتلای آنها به سرطان نیز کمتر است.

آنچه در مورد خواص پسته نمی دانید

پسته
بر اساس تحقیقی که توسط انجمن تغذیه امریکا در سال 2012 انجام شد، پسته تنظیم کننده ترکیب میکروبی دستگاه گوارش است.
 
این مطالعه نشان داد که پسته سطح باکتری های مفید موجود در دستگاه گوارش را تغییر داده و از این طریق سلامت این سیستم را بهبود می بخشد.
میکروب های مجرای گوارش نقش مهمی در سلامت میزبان یعنی انسان ایفا می کنند. اصلاح این محیط میکروبی برای حفظ سلامت دستگاه گوارش و همچنین سلامت کلی بدن ضروری است و بر اساس مطالعات، پسته با این مکانیسم به سلامت دستگاه گوارش کمک قابل توجهی می کند.

پسته ترکیبات ضروری مورد نیاز دستگاه گوارش را تامین می کند
پسته دارای خواص پری بیوتیک است. پری بیوتیک ها ترکیبات غذایی غیر قابل هضم مانند فیبرهای غذایی هستند که در مجرای گوارش باقی مانده و به عنوان منبع غذایی باکتری های روده به مصرف می رسند. 

غذاهایی كه باید آنها را بیشتر خورد

توت ها
تنوع محصولات و مواد غذایی و فلسفه خوردن غذاها، نشان‌دهنده نیاز بدن به انواع مواد غذایی است.
 
در كنار تغذیه صحیح، ورزش را نباید فراموش كرد كه نادیده گرفتن آن باعث می‌شود علی‌رغم داشتن بدن و بازوهای قوی، اندام شما متناسب نباشد. اگر دوست دارید علاوه بر حفظ تناسب اندام،‌ بدنی قوی و موزون و زندگی طولانی و سالمی داشته باشید، ورزش كنید و تغذیه سالم داشته باشید و از انواع محصولات غذایی استفاده كنید.

در اینجا نظر متخصصان تغذیه را در مورد بهترین و سالم‌ترین مواد غذایی كه سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامین هستند، ارائه می‌دهیم. اگر شش نوع از مواد زیر را هر روز میل كنید و رژیم غذایی خود را بر پایه آنها قرار دهید، مطمئن باشید كه از خطر انواع بیماری‌های مزمن، بیماری‌های قلبی و سرطان‌ها در امان خواهید بود. بنابراین از همین امروز شروع كنید.

بیماران قلبی بخوانند

رژیم غذایی سالم
پیروی از یک رژیم غذایی سالم، از حملات قلبی و سکته پیشگیری می کند.
 
بر اساس تحقیقات انجمن قلب امریکا، اگر شما به بیماری قلبی مبتلا هستید، یک رژیم غذایی سالم می تواند از شما در برابر عود حملات قلبی و سکته محافظت نماید.
اینکه اغلب بیماران تصور می کنند با مصرف داروهای کاهش دهنده فشارخون و کلسترول دیگر نیازی به داشتن الگوی تغذیه ای مناسب نیست، باوری غلط است. اصلاح رژیم غذایی به همراه مصرف داروهایی مانند داروهای رقیق کننده خون (آسپرین و وارفارین) و داروهای کاهش دهنده چربی های خون (استاتین ها) سلامت قلب و عروق را تامین می کند.
برای انجام این مطالعه 31546 فرد بزرگسال (با میانگین سنی 66.5 سال) مبتلا به بیماری های قلبی- عروقی مورد بررسی قرار گرفتند. در این تحقیق از آنها پرسیده شد که در طی 12 ماه گذشته چه میزان شیر، سبزیجات، میوه، غلات، ماهی، گوشت قرمز و ماکیان مصرف نموده اند. همچنین شیوه زندگی آنها در این مدت از جمله مصرف الکل، سیگار و ورزش مورد مطالعه قرار گرفت.

چند وعده نوشیدنی آرامش‌بخش با Dr.oz

یک وعده چای آرامش‌بخش با Dr.oz

امروزه اکثر افراد برای رفع اضطراب، سراغ داروهای مدرن می‌روند اما این را بدانید كه طبق گزارش ژورنال روانپزشکی کانادا در سال 2010، افرادی که برای مدت طولانی داروی ضداضطراب مصرف می‌کنند خطر مرگ‌ومیر در آنها 26درصد افزایش می‌یابد.

برترین مجله اینترنتی ایران

مجله ایده آل:  
امروزه اکثر افراد برای رفع اضطراب، سراغ داروهای مدرن می‌روند اما این را بدانید كه طبق گزارش ژورنال روانپزشکی کانادا در سال 2010، افرادی که برای مدت طولانی داروی ضداضطراب مصرف می‌کنند خطر مرگ‌ومیر در آنها 26درصد افزایش می‌یابد. در حالی که این داروها در شرایط خاص می‌توانند نجات‌دهنده زندگی باشند اما باید بدانید كه در بیشتر موارد جایگزین‌های طبیعی دارند. چای‌هایی که در ادامه این مطلب معرفی می‌شوند، همگی در کمک به کاهش استرس، ایجاد آرامش و التیام دردهای بدن که همگی می‌توانند محرک‌های تنش‌زا باشند، موثر هستند.


زاناكس طبیعی بنوشید

1. گل ساعتی
گل ساعتی (Passiflora incarnata) دارای ماده شیمیایی فلاوون کریسین و دارای فواید شگفت‌انگیز ضداضطراب است و تا اندازه‌ای می‌تواند شبیه به داروی زاناکس (آلپرازولام) عمل کند.

مصرف ناکافی گروه گوشت و حبوبات رشد مغزی و فیزیکی کودکان را کند می کند


مصرف ناکافی از گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها روند رشد مغزی وفیزیکی کودکان و نوجوانان را کند می سازد.
دكتر زهرا عبداللهي سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با اشاره به اين كه گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها جزء بهترین منابع پروتئین هستند، اظهار داشت:  مصرف اين گروه مواد غذايي برای رشد، خون‌سازی و سلامت دستگاه عصبی لازم است و بسياري از كودكان و نوجوانان الگوهای غذایی نادرست دارند و به مقدار کافی از مواد غذایی گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها استفاده نمی کنند.
وي افزود: مصرف گوشت برای ارتقای سلامتی، افزایش سطح ایمنی و رشد و نمو مناسب لازم است و برای اطمینان از عملکرد مناسب ذهن و یادگیری درست، مصرف آن ضرورت دارد.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: افرادي كه به خوردن ماهي عادت دارند كمتر به بيماري‌هاي قلبي و عروقي ، ديابت ، ورم مفاصل و آسم مبتلا مي‌شوند و همچنين شانس ابتلاي آنها به سرطان نيز كمتر است.

استفاده از روغن آفتابگردان، ذرت و کانولا از روغن های دیگر مفیدتر است

 دكتر مسعود كيمياگر متخصص تغذيه در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بیان این مطلب اظهار داشت: مهم‌ترين نكته در مورد مصرف روغن‌ها و چربي‌ها، درست استفاده‌كردن از اين مواد غذايي است به شكلي كه به سلامت ما كمك كند، نه آن كه به بدن آسيب وارد كند.

وی افزود: روغن‌هاي آفتابگردان، ذرت و كانولا مفيدتر از روغن‌هاي ديگر است، اما اين روغن‌ها نيز نبايد بي‌رويه مصرف شود. به‌همين منظور در درجه اول مقدار روغن مصرفي‌تان را در روز مشخص كنيد و در مشاوره با پزشكتان معلوم كنيد كه روزانه چقدر بايد روغن مصرفي دريافت كنيد.
عضو هيأت علمي دانشگاه شهيد بهشتي روغن‌ها را به دو دسته پیدا و پنهان تقسیم کرد و گفت: بخشي از روغن‌هايي كه ما مي‌بينيم، ديده نمي‌شود مثلا روغن‌هايي كه در مغزها و حبوبات است، ديده نمي‌شود، بر اين اساس شايد 50 درصد چربي كه دريافت مي‌كنيم، روغن پنهان است. اگر دستور داده شود كه مثلا روزي 40 گرم روغن مصرف كنيد، نبايد از نظر دور داريم كه 20 گرم آن روغني است كه ديده نمي‌شود.
وی خاطرنشان کرد: مي‌توان از روغن‌هايي كه امگا 3 بيشتري دارد، مانند كانولا، گردو و ماهي استفاده كرد همچنین روغن‌هاي جامد نبايد در پخت غذاها استفاده شوند و متخصصان تغذيه تاكيد مي‌كنند كه روغن‌هاي جامد و حيواني جايگاهي براي مصرف ندارد.