سبزي هاي داخل فريز را سرخ نكنيد

 براي نگهداري سبزي؛
  
از قرار دادن سبزي سرخ شده داخل فريزر خودداري كنيد.
به گزارش وب دا، كارشناس مواد آشاميدني و  بهداشتي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد ضمن بیان این مطلب گفت: چنانچه سبزي سرخ شود، مواد مضري كه در روغن ايجاد مي شود، در سبزي ذخيره شده و مورد استفاده قرار مي گيرد.
رضا موركيان گفت: در خصوص فريز كردن سبزي بايد سعي شود بعد از خرد كردن سبزي، حرارت مختصري به آن داده و از آنجا كه سبزي با حرارت ديدن آب مي اندازد و بخار روي آن مي پيچد، نيازي به سرخ كردن با روغن ندارد و پس از آنكه آب سبزي تبخير شد، اجازه داده شود سبزي سرد شود و در لايه هاي نازك بسته بندي و داخل فريزر قرار گيرد.
وی تصريح كرد: سبزي را مي توان 2 تا 3 ماه در فريزر نگهداري كرد و اگر بيش از اين مدت داخل فريزر بماند ارزش تغذيه آن كم نمي شود بلكه مواد معطر آن كم مي شود اگر به صورت نامناسب بسته بندي شود.
این كارشناس مواد آشاميدني و  بهداشتي اضافه كرد: اگر بسته بندي مواد غذايي منجمد شده را از داخل فريزر بيرون آورده و از حالت انجماد در آيد و پس از مصرف، مقداري از آن مجددا داخل فريزر قرار گيرد، املاح و ويتامين هاي ديگر ماده غذايي از طريق خونابه يا آب چكه در مي آيد و مواد معطر آن خارج مي شود بنابراين اين ماده غذايي ارزش تغذيه اي ندارد و در اين حالت در مورد سبزي فقط از فيبر آن مي توان استفاده كرد.
مورکیان بيان كرد: اگر سبزي در بسته هاي صاف و مقطع بسته بندي و داخل فريزر قرار داده شود و زمان استفاده، بسته بيش از اندازه مصرف باشد مي توان بسته را شكست و مابقي را داخل فريزر قرار داد، در اين صورت به شرط اينكه بسته بندي آلوده نشده باشد، مشكلي در ارزش تغذيه اي سبزي ايجاد نمي شود.

آیا شکلات شما را باهوش‌تر می‌کند؟

براساس نتایج تحقیقی که اخیرا انجام شده است، به نظر می‌رسد که شکلات خوردن شانس کشورها را برای بردن جوایز نوبل افزایش می‌دهد.
اما برندگان جوایز نوبل چقدر شکلات می‌خورند و ارتباط احتمالی این دو موضوع چگونه قابل توجیه است؟
فرانس مسرلی که این مطالعه را در دانشگاه کلمبیای نیویورک انجام داده است، اولین‌بار بعد از مطالعه درباره فواید خوردن کاکائو به فکر انجام چنین پژوهشی افتاد.
او در مقاله‌ای خواند که مصرف منظم کاکائو باعث بهبود کارکرد مغز در افراد مسنی می‌شود که دچار آسیب‌های شناختی خفیف شده‌اند. این آسیب‌ها معمولا جزو عوامل زوال عقل هستند.
آقای مسرلی می‌گوید: "مطالعات روی موش‌ها نشان داده است که مصرف شکلات باعث افزایش طول عمر و بهبود کارکردهای شناختی آنها می‌شود و حتی حافظه حلزون‌ها با مصرف شکلات بهتر می‌شود."
آقای مسرلی تعداد برندگان جوایز نوبل در هر کشور را به عنوان شاخص هوش عمومی در نظر گرفت و این شاخص را با میزان مصرف شکلات در هر یک از کشورها مقایسه کرد.
نتایج این تحقیق، که در مجله پزشکی "نیوانگلند" منتشر شد، جالب توجه بود.

مرگ تدريجي ويتامين C در آبليمو



نگاه متخصص تغذيه و رژيم‌درماني/ دکتر محمدرضا وفا/دانشيار دانشگاه علوم?پزشکي تهران

مصرف آبليمو، آبغوره يا آب انواع مرکبات مانند آب نارنج طبيعي و تازه بهتر است...
يکي از دلايل توصيه ما به مصرف آبليمو يا آب ساير مرکبات به عنوان چاشني سالاد و غذا، دريافت ريزمغذي‌ها به‌خصوص ويتامين‌هاي مفيد موجود در آنها نظير ويتامين C است اما ويتامين C جزو ناپايدارترين ريزمغذي‌هاست و به سرعت با قرار گرفتن در معرض حرارت، نور و اکسيژن،‌ تخريب مي‌شود و از بين مي‌رود بنابراين هرچه بيشتر از زمان تهيه آبليمو بگذرد، ميزان بيشتري از ويتامين C و ريزمغذي‌هاي آن از بين مي‌رود و مي‌توان گفت اگر چند هفته از تهيه آبليمو گذشته باشد،‌ ديگر خوردن آن خاصيتي براي بدن ندارد و فقط مي‌تواند به دليل ترش بودن (وجود اسيد سيتريک)، چاشني متنوعي براي سالادها و غذاها باشد.
بهتر است تا حد امکان، آب نارنج، آبغوره و آبليمو را در فصل‌هاي متفاوتي که اين محصولات عرضه مي‌شوند، تازه‌به‌تازه ‌ تهيه و مصرف کرد تا علاوه بر لذت بردن از طعم آنها، فايده‌اي هم به بدن برسد.

بال مرغ براي پوست ضرر دارد؟

پرسش از متخصص پوست/ دکتر رضا رباطي/ عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

برخي پزشکان معتقدند مصرف قسمت‌هايي از مرغ مي‌تواند عامل بروز بيماري‌هاي پوستي باشد...
از نظر تئوري ممکن‌است گفته شود مصرف برخي قسمت‌ها از جمله بال، گردن يا پوست مرغ به دليل اينكه محل تجمع ترکيب‌هاي دارويي يا هورموني هستند، باعث بروز ضايعه هاي پوستي مي‌شود اما از نظر علمي تاکنون ارتباطي در اين زمينه مشاهده نشده است. گفته مي‌شود مصرف برخي اعضاي بدن مرغ که پوست بيشتري دارد، به دليل چربي بالاتر، باعث بروز مشكلاتي نظير افزايش چربي خون مي‌شود اما عامل بروز ضايعات پوستي نيست. البته از نظر تئوري مي‌توان گفت اگر بال و گردن مرغ حاوي ترکيب‌هاي هورموني، به‌خصوص تركيب‌هاي استروييدي باشد، از آنجا كه اين هورمون شبيه هورمون‌هاي جنسي است، هم در مردان و هم در زنان باعث بروز عوارضي خواهد شد. البته اين فقط در مورد گوشت طيور نيست و هر ماده غذايي‌اي که آلودگي هورموني يا دارويي داشته باشد، مي‌تواند به‌خصوص در خانم‌ها باعث افزايش موهاي زائد در صورت، پرمويي و جوش و در آقايان باعث بروز آکنه‌هاي شديد پوستي شود. مصرف موادغذايي با آلودگي هورموني به‌‌خصوص براي کودکان در سن رشد خطرناک‌ است و در روند رشد و افزايش وزن آنها تاثير مي‌گذارد. البته مصرف بال يا گردن مرغ باعث بروز اين مشکلات نمي‌شود، بلکه مصرف هر ماده غذايي يا مکملي که آلودگي هورموني دارد، بروز اين قبيل مشکلات را به دنبال خواهد داشت.

۲۶ خاصیت شگفت‌انگیز کشمش



عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.
آفتاب: انگور خشک شده که همه به نام کشمش می شناسند، قرن ها پیش به وجود آمده است.

۱- کشمش، میوه خشک مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود. یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می باشد. بنابراین برای افرادی که رژیم های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید می باشد.

۲- کشمش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می کند.

۳- کشمش برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.

۴- منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد.

۵- کشمش باوجودی که شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود، حتی می توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می کند... کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد.

۶- کشمش منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن می باشد. عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است

چگونه عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص دهیم؟

برای مصرف‌کننده‌ی عادی یک راه بیشتر برای شناسایی عسل وجود ندارد؛ آن هم استفاده از حواس است. رنگ و غلظت عسل نمی‌تواند عاملی تعیین‌کننده برای شناسایی کیفیت این محصول باشد چراکه غلظت و رنگ عسل بسته به شرایط اقلیمی تولید آن متفاوت است اما عسل طبیعی، عطر و طعم گل‌ها را دارد.
آفتاب: عسل از جمله ارزشمند‌ترین مواد غذایی و سرشار از سودمند‌ترین مواد حیاتی اعم از مواد آلی، معدنی، قند‌های طبیعی، انواع ویتامین‌ها است که برای تولید آن، زنبورعسل شهد بهترین گل‌ها را مکیده و پس از افزودن انواع آنزیم‌ها و انجام چند کنش شیمیایی، شهد را تبدیل به مایعی خوشبو، نشاط‌ ‌آور، نیروزا و شفابخش به‌نام عسل می‌کند.

علیرغم اینکه عسل در طب سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد در کشور ما نه تنها از جنبه‌ی درمانی به این محصول بی‌توجهی شده بلکه در سبد غدایی خانواده‌ها نیز مورد بی‌مهری قرار گرفته که مصرف‌کنندگان یکی از دلایل عدم مصرف این محصول را تقلبی بودن و نبود عسل با کیفیت در بازار مصرف عنوان می‌کنند.

در این میان مصرف‌کنندگان نشانه‌هایی برای شناسایی عسل طبیعی از عسل تقلبی مطرح می‌کنند؛ گروهی از مردم براین باورند که عسل وقتی بلورین، کدر و ته‌نشین شود، تقلبی است و عسل سالم و طبیعی همیشه صاف و شفاف می‌ماند اما این باور اشتباه است.

مصرف‌کننده‌ی ایرانی، عسل خوب، خالص و طبیعی را عسلی می‌داند که رنگش کهربایی تیره مانند عقیق و سفت باشد و اصطلاحا «کش» آمده و اگر یک روز در یخچال گذاشته شود، بلورین نشود و چنانچه قاشقی از آن برداشته شود، قطراتی که سرازیر می‌شود به صورت باریکه‌ای پیوسته باشد و قطع نشود.

مصرف شیر پرچرب و گسترش بیماری‌های ریوی در هوای آلوده

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف شیر پرچرب موجب گسترش بیماری‌های ریوی در هوای آلوده می‌شود.
به گزارش ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی، با بیان این مطلب گفت: مصرف شیر و لبنیات پرچرب می‌تواند زیان‌های ناشی از آلودگی هوا را افزایش دهد زیرا اسیدهای چرب اشباع موجود در شیر و لبنیات پرچرب موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و موجب گسترش بیماری‌های ریوی در هوای آلوده می‌شود.
وی افزود: انواع فلزات سنگین مانند سرب که با سوختن بنزین وگازوئیل در هوا منتشر می‌شود نیز می‌تواند با رقابت در جذب ریزمغذی‌هایی از جمله کلسیم، آهن و روی در بدن تجمع یافته و در نهایت سرطان را به دنبال داشته باشد.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: عوارض و پیامدهای آلودگی هوا برخی از افراد از جمله کودکان، مادران باردار، سالمندان و مبتلایان به بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های ریوی بیشتر است.
وی توصیه کرد: بهتر است افراد روزانه حداقل 2 لیوان شیر کم چرب ( کمتر از 1.5 درصد چربی) مصرف کنند زیرا شیر به دلیل دارا بودن فسفر، منیزم و کلسیم، خنثی کننده سموم است هم چنین شیر، دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می‌کند.
دکتر عبداللهی خاطرنشان کرد: زمانی که میزان باکتری‌های مفید بر اثر ورود سرب و مواد آلاینده به بدن کم شود، عمل دفع هم با مشکل مواجه می‌شود و این مواد در بدن باقی می‌مانند. کلسیم موجود در شیر منجر به کاهش جذب سرب و همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده می‌شود.

چگونه روغن زیتون طبیعی را از غیرطبیعی تشخیص دهیم؟


99 درصد مردم روغن زیتون خوب را نمی‌شناسند

رییس مرکز تحقیقات زیتون کشور گفت: روغن زیتون خوب باید بوی میوه یا برگ زیتون را داشته باشد و در ابتدای زبان مزه شیرین و در انتهای زبان کمی احساس سوزش ایجاد کند.
رمضانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بیش از 99 درصد مردم روغن زیتون خوب را نمی‌شناسند اظهار کرد: رنگ روغن زیتون ربطی به کیفیت روغن این محصول ندارد و بسته به ارقام و زمان برداشت زیتون، رنگ روغن زیتون هم متفاوت است.
وی خاطر نشان کرد: اکثر مردم روغن زیتون اکسیداسیون را برای خرید انتخاب می‌کنند که بوی اکسید می‌دهد این درحالیست که روغن زیتون خوب باید بوی میوه یا برگ زیتون بدهد.
رمضانی یکی دیگر از راه‌های شناختن روغن زیتون را چشیدن آن عنوان کرد و افزود: در ابتدای زبان مزه روغن زیتون شیرین است و در انتهای زبان کمی احساس سوزش باید داشته باشیم، به اندازه‌ای که مجبور به سرفه کردن شویم.
رییس مرکز تحقیقات زیتون کشور گفت: باید فرهنگ استفاده از روغن زیتون را بین مردم ارتقاء دهیم تا با استفاده از این محصول خوب، سلامت جامعه افزایش یابد.
رنگیندن - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار- نیز ازبرداشت 13 هزار تن دانه زیتون و تولید 780 تن روغن زیتون در سال جاری خبر داد.
وی به ایسنا گفت: امسال در شهرستان رودبار که قطب تولید زیتون و روغن زیتون کشور است 13 هزار تن دانه زیتون برداشت شد که 30 درصد آن برای روغن‌گیری استفاده می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار افزود: امسال 780 تن روغن زیتون در شهرستان رودبار تولید شد که از بهترین روغن‌های زیتون‌ دنیا به شمار می‌رود.

اصول تغذیه در روزهای آلوده


یک کارشناس ارشد تغذیه ضمن تاکید بر لزوم مصرف هرچه بیشتر مایعات در زمان آلودگی هوا تصریح کرد :« در روزهای آلوده باید شیر و دوغ را بیشتر مصرف کنند ، چون آلودگی‌هایی که در محیط است با شیر ترکیب می‌شود و از بدن دفع می‌شود ، به خاطر همین بسیار توصیه می‌کنیم که مصرف شیر را در این روزها افزایش یابد.»
شهرزاد محمدیان مهمترین مادۀ مصرفی در این شرایط را مایعات توصیف کرد و به خبرنگار سلامت نیوز گفت :« برای تغذیه در هنگامی که هوا خیلی آلوده است اولین توصیه‌ای که می‌کنیم این است که حجم آب و مایعات دریافتی را افزایش دهند یعنی نسبت به روزهای قبل هم آب مصرفی‌شان را افزایش دهند و هم غذاهایی که در آن مایعات وجود دارد استفاده کنند که این غذاها شامل انواع سوپها ، آش‌ها ، میوه‌هایی که آبدار هستند ، سبزی‌جات آبدار مثل کاهو و کلم می‌شوند.»
وی در ادامه افزود :« توصیه دیگر ما این است که شیر و دوغ را بیشتر مصرف کنند ، چون آلودگی‌هایی که در محیط است با شیر ترکیب می‌شود و از بدن دفع می‌شود ، به خاطر همین بسیار توصیه می‌کنیم که مصرف شیر را در این روزها افزایش دهند.»
این کارشناس ارشد تغذیه در خصوص نقش آنتی‌اکسیدان‌ها اظهار داشت :« توصیۀ دیگر ما راجع به آنتی‌اکسیدان‌ها است ، آنتی‌اکسیدان‌ها و فلاونوئیدها طیف وسیعی در طبیعت دارند که منابع اصلی آنها در سبزیجات ومیوه‌ها است و برای اینکه افراد تمام این ترکیبات را از غذاها دریافت کنند باید از رنگدانه‌هایی که در طبیعت موجود است مصرف کنند ، یکی از این رنگدانه‌ها سبز است و باید برای دریافت این مواد از گیاهانی که سبز هستند استفاده کنند مثل اسفناج ، کلم بروکلی ، کاهو. یکی دیگر از این رنگدانه‌هایی که باید مصرف شود زرد و نارنجی است که می‌توان برای دریافت این مواد هم از هویج و گیاهانی که شامل این دسته هستند استفاده کرد.»

مصرف ماهی و کاهش احتمال زایمان‌های زودرس


این مطالعه با هدف بررسی مصرف ماهی با اسید چرب امگا 3 بر میزان کاهش زایمان زودرس و کم وزنی نوزادان هنگام تولد انجام شد.
به گزارش سلامت نیوز در این مطالعه، تعداد هزار و 200 نفر که دارای ویژگی‌های ورود به مطالعه بودند، از طریق نمونه‌گیری مبتنی بر هدف انتخاب و از هفته 16 بارداری به طور آزادانه وارد مطالعه شدند.
یافته‌ها ارتباط آماری معناداری بین مصرف ماهی بیش از 3 بار در دوران بارداری با کاهش زایمان زودرس و افزایش وزن هنگام تولد نوزادان را نشان داد.
شناسایی عوامل خطرساز برای زایمان زودرس و وزن کم موقع تولد که زمینه‌ساز بیماری‌ها و عوارض نوزادی است، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
وزن زیاد موقع تولد در نوزادان و یا حاملگی‌های طولانی مدت در جوامعی که مصرف بالای ماهی با اسید چرب امگا 3 دارند، مؤید اثر این اسید چرب بر افزایش رشد و وزن جنین داخل رحم و در نتیجه کاهش میزان زایمان زودرس و کم وزنی نوزادان هنگام تولد است.
مصرف ماهی یک عامل مؤثر جهت کاهش احتمال زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد محسوب می‌شود. لذا تدوین و ارایه برنامه‌های آموزشی تغذیه برای زنان باردار ضروری به نظر می‌رسد.
خلاصه این پژوهش در مجله دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران به چاپ رسیده است.