تاثير كفير بر پوست و مو


کلينيک پوست و مو/ميترا زراتي/متخصص تغذيه

يكي از نوشيدني‌‌هاي بسيار مفيد كه در بحث تغذيه بسيار به آن توجه مي‌شود، دوغ است. مصرف اين نوشيدني به‌خصوص به كساني كه اضافه‌وزن دارند و دليل اين اضافه‌وزن مصرف نوشيدني‌هاي پركالري و گازدار است، توصيه مي‌شود...
 دوغ در گروه لبنيات جاي دارد و حاوي كلسيم و پروتئين بالايي است و در سلامت پوست و مو نقش دارد. امروزه در صنعت موادغذايي در كشورمان به دوغ باكتري‌هاي پروبيوتيك اضافه كرده‌اند و فرآورده تخميري توليدشده به اين روش كفير نام دارد. دوغ كفير خواص فوق‌العاده‌اي براي بدن دارد. گاز اين دوغ طبيعي است و به دليل عملكرد باكتري‌هايي ايجاد مي‌شود كه اصطلاحا به آن «پروبيوتيك» مي‌گويند. براي افرادي كه مايل‌اند موادغذايي طبيعي و ارگانيك مصرف كنند، دوغ كفير بسيار مناسب است. پروبيوتيك‌ها يا باكتري‌هاي مفيد كه به‌طور طبيعي در دستگاه گوارش وجود دارند و به هر علتي از بين رفته‌اند وقتي به غذاها اضافه مي‌شوند، تاثيرهاي شگرفي بر بدن ما مي‌گذارند. از جمله فوايد آنها مي‌توان به كاهش توليد مواد التهابي ميكروارگانيسم‌ها در روده اشاره كرد. در افراد مبتلا به خشكي پوست و مو و كساني كه دچار ريزش مو هستند يا اگزما و خارش‌هاي پوستي دارند يا دچار كهير هستند، مصرف فرآورده‌هاي پروبيوتيكي به‌خصوص دوغ و نوشيدني?هاي كفير توصيه مي‌شود. بيشتر مشكلات پوستي به دليل فعاليت ناقص سيستم ايمني است و پروبيوتيك‌ها با تاثير بر سلول‌هاي ايمني دستگاه گوارش به بهبود آثار ضدالتهابي كمك مي‌كنند.

شيرخشک ها قابل اعتمادند؟

ندا احمدلو/گفت‌وگو با دکتر محمد حجتي درباره محصولاتي که با شيرخشک صنعتي توليد مي‌شوند

شيرخشک همان شير تازه‌اي است که در اثر فرآيند حرارت‌دهي و طي شرايط خاصي خشک شده است. معمولا خشک کردن شير با هدف استفاده از آن در محصولات غذايي مختلف يا تهيه خوراک مناسبي براي نوزاداني انجام مي‌شود که به هر دليلي نمي‌توانند با شير مادرشان تغذيه شوند...
در مورد شيرخشک، کاربرد آن در صنعت غذا، سلامت و ارزش تغذيه‌اي آن سوال‌هاي بسيار زيادي در ذهن هر کدام از ما وجود دارد که دکتر محمد حجتي، متخصص صنايع غذايي و عضو هيات علمي دانشگاه کشاورزي و منابع طبيعي خوزستان و رييس دانشکده علوم دامي و صنايع غذايي، طي گفت‌وگوي خود با «سلامت»، به اين سوال‌ها پاسخ داده‌اند.

سلامت: بيشترين کاربرد شيرخشک در صنايع غذايي براي توليد کدام محصولات است؟
از پودر شيرخشک در تهيه محصولات مختلف غذايي مانند کيک، کلوچه، بيسکويت، شکلات، پفک، سوسيس، کالباس، ماست و شيرهاي بازسازي شده استفاده مي‌شود.
سلامت: اصلا دليل استفاده از شيرخشک در صنايع غذايي چيست؟
شيرخشک در صنعت لبنيات به عنوان جايگزين قسمتي از شيرتازه مصرف مي‌شود ولي دليل کاربرد آن در صنايع غلات و تهيه محصولاتي نظير کيک و کلوچه، ايجاد عطر و طعم مطلوب، رنگ طلايي به دليل تسريع واکنش‌هاي قهوه‌اي شدن و بالا بردن ارزش تغذيه‌اي است.
سلامت: شيرخشک به کار رفته در برخي محصولات غذايي، همان شير خشکي است که براي تغذيه بچه‌ها از آن استفاده مي‌شود؟
نه. اين 2 شيرخشک با هم تفاوت دارند. شيرخشک مصرفي در صنعت غذا اغلب از نوع کم‌چرب است؛ هيچ ماده‌اي به آن اضافه نشده و پودر حاصل از خشک شدن شير طبيعي است ولي ترکيب شيرخشک مخصوص نوزادان با دادن تغييراتي در مواد تشکيل‌دهنده آن، به ترکيب شير مادر نزديک‌تر است. مثلا به آن مقاديري از انواع املاح معدني، ويتامين‌ها يا آنزيم اضافه مي‌شود. ضمن اينکه با توجه به حساسيت گروه مصرف‌کننده، رعايت اصول بهداشتي در توليد شيرخشک نوزادان اهميت بيشتري دارد و از سختگيري‌هاي ويژه‌اي برخوردار است. شيرخشک نوزادان مي‌تواند متنوع باشد؛ مثلا نوع کم‌لاکتوز يا بدون لاکتوز آن براي کودکاني که به اين قند حساس هستند توليد مي‌شود. به طور کلي، اين شيرخشک غني‌تر از شير خشکي است که در صنعت به کار مي‌رود چون بايد جايگزين شير مادر شود.

ورزشکاران با تمرینات مقاومتی شدید مصرف چای سبز را فراموش نکنند!


66-34.jpg نتایج یک پژوهش نشان داد: مکمل چای سبز می‌تواند از طریق افزایش ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام پلاسما، تغییرات نامطلوب پراکسیداسیون لیپیدی ناشی از فعالیت‌های مقاومتی شدید را کاهش دهد.

به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، مطالعه ای به منظور تعیین اثر مکمل‌سازی کوتاه مدت چای سبز بر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام (Total antioxidant capacity یا TAC) و پراکسیداسیون لیپیدی زنان جوان پس از یک جلسه تمرین مقاومتی شدید توسط دکتر محمد اسماعیل افضل پور، دانشیار گروه تربیت بدنی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه بیرجند و همکارانش انجام شد.


40 زن غیر ورزشکار جوان به طور تصادفی در چهار گروه همگن شده و مساوی شامل گروه مکمل چای سبز تنها، گروه تمرین به همراه مکمل چای سبز، گروه شاهد و گروه تمرین تنها تقسیم شدند. آزمودنی‌ها پس از دوره‌ مکمل‌سازی (14 روز، 600 میلی‌لیتر در روز)، یک جلسه فعالیت مقاومتی شدید با شدت 85 درصد یک تکرار بیشینه (One repetition maximum یا 1RM) را انجام دادند.


نمونه‌های خونی در حالت پایه، پس از دوره‌ی مکمل‌دهی، و پس از پروتکل تمرینی گرفته شد. TAC و مالون دی‌آلدیید (MDA یا Malonedialdehyde) به ترتیب با روش FRAP (Fluorescence recovery after photobleaching) و ( TBA (Thiobarbituric acid اندازه‌گیری شدند.

مولتی ویتامین‌ها مفید هستند؟

مطالعات جدید محققان آمریکایی نشان می‌دهد مصرف مولتی ویتامین‌ها به تنهایی کافی نیست و نباید مواد غذایی از رژیم غذایی کنار گذاشته شود.
آفتاب: مطالعات متعددی در مورد مصرف مولتی ویتامین‌ها انجام شده و این پرسش مطرح شده است آیا این مکمل‌ها افراد را سالم‌تر می‌سازند یا این که اثرات مخرب بر بدن می‌گذارند.

کارشناسان موسسه ملی تحقیقات سلامت کانادا معتقدند مصرف مولتی ویتامین‌ها نمی‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و ریه‌ای تاثیر بسزایی داشته باشد.

همچنین در مطالعه‌ای که سال گذشته انجام شد نشان می‌دهد مصرف این مکمل‌ها نرخ مرگ و میردر زنان را افزایش داده است. بررسی محققان در مورد چرایی این آمار نتیجه‌ای نداشته است اما آنان بر این باورند مصرف زیاد مکمل‌ها نمی‌تواند در افراد نقش درمانی داشته باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از The Star، با وجود تحقیقاتی مبنی بر مضر بودن مصرف مولتی ویتامین‌ها مطالعات دیگری حاکی از آن است، این مواد می‌توانند در پیشگیری از انواع بیماری‌ها از جمله سرطان مناسب باشد.

سوسیس و کالباس سرطان‌زا است

دبیر علمی کنگره تغذیه ایران گفت: نیترات و نیتریت سوسیس و کالباس تولید شده در ایران بالا است، این ماده به دلیل ماندگاری سوسیس و کالباس به آن اضافه می‌شود که سرطان‌زا است.
آفتاب: مرتضی صفوی امروز اظهار کرد: فردا اصفهان میزیان کنگره تغذیه ایران است که تمام کارشناسان ارشد کل کشور در این کنگره حضور دارند که هر کدام از این کارشناسان ارشد یک استان را مدیریت می‎کنند.

وی در بیان دستاوردهای کنگره تغذیه ایران در سال‏های گذشته گفت: در گذشته کارشناسان تغذیه در کنار مطب‏های عمومی فعالیت می‏کردند، اما خوشبختانه موفق شده‏ایم برای کارشناسان تغذیه مجوز کار رژیم درمانی از سازمان نظام پزشکی دریافت کنیم به طوری که در حال حاضر آنها به صورت مستقل می‏توانند مشاوره داشته باشند و این تنها یکی از دستاوردهای کنگره تغذیه ایران نبوده است.

این متخصص تغذیه افزود: در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دوره‎های تغذیه کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برگزار می‎شود که اساتید این دانشگاه همه در هدایت پایان‌نامه‎ها فعالیت دارند.

وی ادامه داد: طرح‏های بزرگ کشوری که به همت کنگره تغذیه انجام شده زیاد است و از جمله آنها امنیت غذایی جامعه بوده است، امنیت غذایی به معنای دسترسی همه مردم در همه اوقات به غذای سالم برای یک زندگی سالم است و این با ایمنی غذا متفاوت است.

آشنایی با 8 خاصیت برنج قهوه‌ای





غلات کامل یا سبوس‌دار بخش مهمی از هر رژیم غذایی را تشکیل می‌دهند و از جمله سالم‌ترین مواد غذایی محسوب می‌شوند که بهتر است همه گروه‌های سنی از آن استفاده کنند.
برنج قهوه‌ای نیز در زمره غلات کامل قرار دارد. این نوع برنج، طبیعی و تصفیه نشده است. بسیاری از مردم مصرف برنج قهوه‌ای را به خاطر خواص سلامتی که دارد به برنج سفید ترجیح می‌دهند.
در این مطلب به برخی از این خواص پرداخته‌ایم: 

1- از پیشرفت دیابت پیشگیری می‌کند
محققان دانشگاه هاروارد می‌گویند مصرف 2 بار برنج قهوه‌ای در هفته از خطر پیشرفت دیابت پیشگیری می‌کند.
این محققان پی برده‌اند با مصرف 50 گرم برنج قهوه‌ای در روز، می‌توان از خطر ابتلا به دیابت نوع 2 تا 16 درصد و نیز با مصرف دیگر غلات کامل مانند جو و گندم کامل، خطر ابتلا به این بیماری را تا 36 درصد کاهش داد.

2- سرشار از فیبر است
برنج قهوه‌ای 14 درصد از مقدار نیاز توصیه شده روزانه بدن به فیبر را که ماده غذایی مهمی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان روده و سینه محسوب می‌شود تامین می‌کند.
مصرف فیبر خواص مفید بسیاری برای بدن دارد که سلامت دستگاه قلبی عروقی جزوی از آن‌ها است.

مصرف فقط یک وعده فست فود به قلب و عروق آسیب می‌زند

پزشکان ادعا کرده‌اند که حتی یک وعده خوردن فست فود نیز می‌تواند به قلب آسیب وارد کند.
به گزارش ایسنا، دکتر آنیل نیگام پزشک هندی تبار کانادا با انجام آزمایشات جدیدی دریافته‌ است که خوردن فقط یک وعده غذای فست فود و آماده می‌تواند به سرخرگ‌ها آسیب برساند و خطر ابتلا به بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی را در سنین بالاتر افزایش دهد.
دکتر نیگام و دستیاران وی در انستیتو قلب مونترال خاطرنشان کردند مصرف یک نوبت همبرگر یا چیپس چرب کافی است تا خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی را در سال‌های بعد افزایش دهد.
به نوشته روزنامه دیلی اکسپرس، این متخصصان تاکید دارند که تنها راه پیشگیری و رهایی از امراض قلبی و سایر بیماری‌های ناشی از انسداد عروق، روی آوردن به رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی مواد غذایی سالم از جمله ماهی چرب، سبزیجات تازه و روغن زیتون طبیعی است.
این یافته حاصل آزمایشات روی 28 مرد غیرسیگاری است که ابتدا یک نوبت غذای مدیترانه‌ای و سپس یک نوبت فست فود در هفته آینده، مصرف کردند. این آزمایشات تایید کرد که پس از خوردن تنها یک نوبت فست فود، جریان طبیعی خون در عروق این مردان با مشکل مواجه شد در حالی که در زمان مصرف غذای مدیترانه‌ای عروق آنها به خوبی باز بودند و خون به راحتی در عروق جریان داشت.

شوید گیاهی برای درمان بی‌خوابی

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: جویدن برگ‌های تازه شوید مشکل بی‌خوابی را تا حدی درمان می‌کند.
اصغر نقشی در گفت وگو با ایسنا، افزود: عرق شوید در برطرف شدن سوءهاضمه، نفخ، استفراغ و سکسکه نیز موثر است.
وی تشریح کرد: برگ، سرشاخه گلدار و میوه شوید ارزش دارویی دارند.
نقشی ادامه داد: میوه شوید حاوی انواع مواد معدنی بخصوص کلسیم، منیزیم وغیره و همچنین حاوی تانَن فراوان است.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآورشد: شوید در سراسر کشور و در مزارع کاشته می‌شود.
وی بهبود یافتن ناراحتی‌های گوارشی بدن با بهره گیری از این گیاه دارویی را امکانپذیر دانست و اظهار داشت: مصرف دَم کرده برگ شوید به میزان 2 تا 3 لیوان در روز برای تسکین دل درد، دل پیچه، درد معده و حالت تهوع قابل توصیه است.
نقشی ضمن بیان توصیه‌ای برای افرادی که از چربی خون رنج می‌برند، تاکید کرد: کارشناسان نوشیدن یک فنجان عرق شوید را در یک لیوان آب سرد بعد از غذا برای کاهش چربی خون توصیه کرده‌اند.

کاهش پرخوری با اندکی خواب بیشتر

پزشکان ادعا می‌کنند که اگر اندکی بیشتر در طول شبانه‌روز بخوابید، میل به پرخوری در شما کاهش پیدا می‌کند.
به گزارش ایسنا، نتایج یک مطالعه جدید تایید می‌کند افراد بزرگسالی که مدت زمان خوابشان کمی بیشتر است، در طول روز حجم غذای کمتری مصرف می‌کنند در حالی که کمبود خواب در افزایش میل به خودکشی تاثیرگذار است. این مطالعه همچنین نشان داده است که تاثیر کمبود خواب روی احساس گرسنگی در زنان و مردان متفاوت است.
به گزارش هلت دی نیوز، دکتر ماری - پییر اس تی - اونگه متخصص انجمن قلب آمریکا که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشته می‌گوید: محدود کردن خواب در بزرگسالان سالم و طبیعی تاثیرات محدودی روی فاکتورهای خطرزای متابولیکی دارد و می‌تواند روی هورمون‌های تنظیم مصرف غذا در زنان و مردان به شیوه متفاوت تاثیر بگذارد.
وی خاطرنشان کرد: ما از مشاهده عدم تاثیر مهم خواب روی گلوکز و انسولین، لپتین و تفاوت‌های جنسیتی در اثرگذاری هورمون گرلین تحریک‌کننده اشتها و هورمون GLP-6 شگفت‌زده شدیم.
نتایج این مطالعات نشان داد که گرایش معمول به پرخوری در زمانی که مدت خواب کوتاه است با افزایش اشتها در مردان و کاهش احساس سیری در زنان مرتبط است. هر چند هر دوی این شرایط به میل پرخوری منتها می‌شود اما نحوه اثرگذاری و مسیر متابولیکی آن در زنان و مردان متفاوت است.
more پرخوری کوتاه مدت نیزکاهش وزن را دشوار می‌کند
این مطالعه درواقع پیچیدگی ارتباط بین طول دوره خواب و تنظیم تعادل انرژی بدن را نمایان می‌سازد.

چای سبز و کاهش خطر بروز سرطان‌های دستگاه گوارش در زنان

متخصصان علوم پزشکی در آمریکا با مطالعه روی گروهی از زنان چینی دریافته‌اند که نوشیدن چای سبز در پیشگیری از بروز سرطان‌های دستگاه گوارش در زنان موثر است.
به گزارش ایسنا، در این مطالعه معلوم شد در زنانی که به نوشیدن چای سبز عادت دارند احتمال ابتلا به سرطان دستگاه گوارش 17 تا 21 درصد کاهش پیدا می‌کند.
به گزارش تایمز او ایندیا، متخصصان مرکز سرطان واندربیلت - اینگرام در این مطالعه روی حدود 75 هزار زن چینی میانسال و سالمند که در برنامه «تحقیق سلامت زنان شانگهای» شرکت کرده بودند، آزمایش انجام دادند.
در آغاز آزمایشات از این زنان درباره مقدار و نوع چای سبز مصرفی و طول مدت استفاده از این نوشیدنی سوالاتی پرسیده شد. اکثر زنان چینی پاسخ دادند که مدت طولانی و از اوایل جوانی به نوشیدن این چای عادت داشته‌اند.
این متخصصان دریافتند که مصرف مداوم چای سبز یعنی حداقل سه نوبت در هفته و به مدت بیش از شش ماه متوالی احتمال ابتلا به این سرطان‌های دستگاه هاضمه را تا 17 درصد کاهش می‌دهد. بعلاوه هر چقدر مقدار مصرف چای سبز از این میزان بیشتر شود، خطر احتمالی ابتلا به این سرطان باز هم کمتر می‌شود. بویژه زنانی که در روز بین دو تا سه فنجان چای سبز می‌نوشند حدود 21 درصد کمتر با خطر ابتلا به این قبیل سرطان‌ها مواجه می‌شوند.
دکتر سارا نیچوتا که سرپرستی این مطالعه را عهده‌دار بوده در بیانیه‌ای خاطرنشان کرد: زنانی که حداقل 20 سال متوالی چای سبز نوشیده‌اند، 27 درصد کمتر با خطر ابتلا به سرطان‌های دستگاه هاضمه مواجه می‌شوند.