جام جم آنلاين: «شبها
شام نميخورم، برنج و نان را كه كاملا از وعده غذايي شب حذف كردهام،
شبها يك ليوان شير، يك ظرف سالاد يا حتي يك عدد سيب به عنوان شام برايم
كافي است». اينها جملاتي است كه اين روزها از زبان بسياري از افراد و بخصوص
خانمها ميشنويم.
بهانهاش
هم در اغلب موارد داشتن چاقي و اضافهوزن است، اما در برخي موارد نيز حفظ
سلامتي و تناسباندام چنين الگويي را براي وعده شام افراد توصيه ميكند ولي
نكته مهم اينجاست كه متخصصان تغذيه هرگز حذف هيچ وعده غذايي و از جمله
وعده شام را توصيه نميكنند و بر دريافت هر چهار گروه مواد مغذي، يعني نان و
غلات، ميوه و سبزيجات، تخممرغ و گوشت، چربيها و روغنها در سه وعده اصلي
تغذيهاي شامل صبحانه، ناهار و شام و سه نوبت ميانوعده، بر محور تعادل،
تناسب و تنوع تاكيد دارند.
حذف
وعدههاي غذايي در برخي افراد حتي ميتواند بسيار آسيبزننده باشد. به
طوري كه دكتر تيرنگ نيستاني، متخصص تغذيه و رژيمدرماني و دانشيار دانشگاه
علوم پزشكي شهيد بهشتي در گفتوگو با جامجم ميگويد: بينظمي در وعدههاي
غذايي و حذف برخي وعدهها در افرادي كه مشكل وزن، چربي خون و كبد چرب دارند
ميتواند بشدت مشكلزا باشد.
به
بيان ديگر، با مصرف انواع مواد غذايي طي روز ميتوان نياز به انرژي و مواد
مغذي گوناگون را تأمين كرد، ولي در اين زمينه توجه به سه اصل تعادل، تنوع و
تناسب در دريافت مواد مغذي در برآوردن كامل كالري يا ميزان انرژي روزانه و
حفظ سلامت براي تمام سنين داراي اهميت است.