۵ نوع روغن که باید در هر آشپزخانه ای باشد



 با تنوع روغن های آشپزی، انتخاب روغن مناسب تا حدی سخت شده است. انواع روغن های سرخ کردنی و مخصوص سالاد در بازار موجود است اما کدام یک از آن ها سالم تر است؟ به نوشته سایت «هلث نیوز»، هر آشپزخانه باید ۵ نوع روغن داشته باشد.

روغن کانولا؛

این روغن که به میزان پایین چربی دارد، یکی از سالم ترین روغن ها برای پخت و پز به حساب می آید. علاوه بر آن حاوی مقدار زیادی امگا۳ است که مو و پوست را تغذیه می کند. جالب است که بدانید گیاهی که برای تهیه این روغن استفاده می شود، از خانواده کلم است. مصرف این روغن میزان کلسترول خون را کاهش می دهد و منبع غنی ویتامین E است. این روغن که اغلب برای سرخ کردن به کار برده می شود، حالت ترد به غذا می دهد.

غذا‌های مطبوع با رنگ‌های فریبنده



اکرم فراهانی کار‌شناس آزمایشگاه اسانس در سازمان غذا و دارو در خصوص نحوه کنترل اسانس‌های وارداتی گفت: کل اسانسهای وارداتی که وارد آزمایشگاه می‌شود روند مشخصی را طی می‌کنند تا به مرحله مصرف برسند این اسانس‌ها از استاندارد‌های بین المللی تبعیت می‌کند یعنی هنگام ورودشان به کشور با مدارک و مستنداتی همراه هستند که توسط معاونت سازمان غذا و دارو کنترل می‌شود.

وی افزود: مدارک آنالیز به همراه نمونه وارد آزمایشگاه می‌شود مثلا اسانس موز که طعم دهنده مواد غذایی است کنترل می‌شود و پس از ان که بو، طعم و با ویژگی‌های آن با کاغذ و مستندات نامبرده شده مطابقت داشت مورد تایید قرار خواهد گرفت. فراهانی در خصوص میزان مصرف هر نوع اسانس در مواد غذایی و نحوه کنترل ان گفت: کیفیت این محصولات توسط ازمایشگاه اسانس سنجیده می‌شود و بنا بر کیفیت و دزی که دارند میزان ان در ماده غذایی خاص تعیین می‌شود. بحث‌های میکروبی آلاینده‌ای اگر فلز سنگین داشته باشد به بخش‌های مربوطه می‌رود و آنجا کنترل می‌شود در ‌‌نهایت جواب نهایی از بخش ما صادر می‌شود.

کودکان در خوردن از بزرگ ترهاي خود الگو می گیرند

کودکان در خوردن، مانند بقیه کارها از بزرگ ترهاي خود الگو می گیرند.

دکتر سعید خزاعی فوق تخصص بیماری های کودکان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: یکی از مشکلات شایع جامعه امروزی افزایش بی رویه وزن است،  به طوری که به ویژه در شهر های بزرگ شیوع چاقی در کودکان، والدین را به یافتن راهی برای حل این معضل ترغیب کرده است.
وی گفت: در سنین پایین بسیاری از والدین کودکان خود را به خوردن بیشتر تشویق می کنند بسیاری از کودکان کم سن و سال در مورد غذا ایراد گیر و به عبارتی بد غذا هستند و اشتهای کمی و به طبع آن کمبود وزن نیز دارند.
 خزاعی تصریح کرد:.والدین باید توجه داشته باشند که همواره کودک را به غذا خوردن صحیح و خوب تشویق کنند و این به معنای تشویق کودک به پرخوری نیست.
 این فوق تخصص بیماری های کودکان اظهار کرد: والدین باید مراقب سبک تغذیه کودک خود باشند و به طور معقول غذا بخورند چرا که کودکان درخوردن نیز مانند بقیه کارها از بزرگترهای خود الگو برداری می کنند.

در زمان امتحانات چه مواد غذايي را بيشتر مصرف كنيم؟

تغذیه مناسب که شامل مصرف میوه ها و سبزیجات تازه و پرهیز از مصرف غذاهای آماده و پرچرب در زمان امتحانات موجب کارایی و عملکرد بهتر مغز می شوند.
محمد علیمی متخصص تغذیه در گتفگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در زمان امتحانات وعده های غذایی را افزایش داده و در هر وعده غذایی حجم غذايتان را كاهش دهيد، از مصرف غذاهای مانده و گرم کردن دوباره آنها بپبرهیزید چون این عمل موجب از بین رفتن خاصیت مواد مغذی می شود که در نتیجه  ترکیبات گوگردی نامطبوعی را آزاد می کند که منجر به تولید گاز می شود.
 وی ادامه داد:  با مصرف میوه ها و سبزیجات تازه و آبدار که حاوی مواد مغذی می توانید از احساس خستگی، بی حالی و خواب آلودگی در زمان امتحانات جلوگیری کنید.

مصرف جوانه ها، نقش مؤثري در حفظ و سلامت پوست دارد

ويتامين E موجود در جوانه ها، نقش موثري در حفظ و سلامت پوست و پيشگيري يا كندي روند پيري سلول ها دارد.
به گزارش سرويس علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ سعيده معاني، كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت:‌ جوانه‌ها به طور كلي، در گروه سبزيجات قرار دارند اما تركيبات بسيار بهتر و بيشتري نسبت به اين گروه دارند و معمول‌ترين جوانه‌ها جوانه گندم، عدس و ماش است.

سعيده معاني افزود: در روند جوانه زدن، ميزان ويتامين‌ها و پروتئين‌ها افزايش پيدا كرده و ميزان انرژي و كربوهيدرات موجود در آنها كاهش مي يابد، كه اين نكته مي تواند براي كساني كه به كاهش وزن فكر مي كنند مفيد باشد.

فيبر غذايي و اثرات آن

فيبر جزوي از گياهان است. سلولز، پکتين و پلي ساکاريد نمونه هايي از فيبر داخل گياهان هستند. فيبر در بدن ما هضم نمي شود.
به گزارش سرويس علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ فيبر در جلوگيري از بي نظمي روده بزرگ (کولون) نقش مهمي را ايفا مي کند، بنابراين براي سلامتي بدن لازم است.

بزرگ ترين نقش روده بزرگ، تکميل عمل هضم مواد غذايي مي باشد. غذاهاي غيرقابل استفاده در بدن به سرعت از روده کوچک مي گذرند. همانطور که مي دانيم غذاها داراي آب مي باشند و اگر آب غذاها گرفته نشود، موجب بروز مدفوع آبکي يا اسهال مي گردد.

وبا در 90 درصد موارد بدون نشانه یا علامت بروز می کند

آشامیدن آب آلوده و رعایت نکردن بهداشت از عوامل موثر در ابتلا به بیماریهای عفونی روده ای از جمله التور (وبا) است.
به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران  به نقل از وب­دا؛ دکتر محمد رضا جویا، مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این مطلب، خاطر نشان کرد: این بیماری یکی از مهمترین بیماری های منتقله از آب و غذا به شمار می رود و  همواره عاملي تهديد كننده براي جامعه است.

وی افزود: التور يك بيماري اسهالي و واگيردار است كه توسط ميكروبي به نام ويبريوكلرا ايجاد مي‌شود و در نود درصد موارد مي‌تواند به صورت خفيف يا بدون علامت باشد ولي در ده درصد موارد به صورت شديد و خطرناك ظاهر مي‌شود.

فواید خوردن ویتامین ث

ویتامین ها و مینرال های دو جزء لازم و غیر قابل اجتناب برای بدن هستند.آیا می دانید در چه موادی بهترین نوع و بالاترین درجه ی ویتامین ث وجود دارد؟
به گزارش سرويس علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ یک سری از نیازهای بدن هستند که از قزص های و ویتامین های شیمیائی دریافت نمی شود بلکه باید به صورت مواد و خوراکی های مصرفی جذب بدن شود.

 ویتامین سی یا اسید اسکوربیک :
ویتامین سی یکی از موادی است که بدن باید از طریق مواد غذایی که می خورد جذب کند.برعکس حیوانات و گیاهان،که بدنشان قادر است بعضی از مواد غذایی را که جذب می کنند،تغییر شکل دهد و آنها را سنتز کند،اما بدن انسان دارای چنین عملکردی نمی باشد.و باید تمام مواد لازم را از غذاهایی که می خورد جذب کند در غیر این صورت و عدم دریافت مواد غذایی لازم،قادر نخواهد بود کمبود این مواد را به گونه ای دیگر جبران کند.

كلم قرمز بخوريد تا پوستي سالم داشته باشيد

236-5.jpg
جدا از اهميت كلم قرمز به عنوان ماده اصلي سالاد، اين گياه به دليل دارا بودن تركيبات آنتي اكسيدان در سلامت پوست بسيار مفيد است.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، كلم قرمز منبع غني از ويتامين C و ويتامين k است و رنگ قرمز آن موجب مي‌شود تا نسبت به كلم سبز اثرات درماني بيشتري داشته باشند.
مطالعات انجام شده در مورد خواص اين گياه نشان مي‌دهد كه «آنتوسيانين» موجود در آن مي‌تواند خطر ابتلا به بيماري‌هاي مفرط قلبي- عروقي، ديابت و انواع خاصي از سرطان را كاهش دهد. همچنين مصرف اين گياه به دليل تركيب آنتي اكسيدان‌هاي موجود در آن به شفافيت و لطافت پوست كمك شاياني خواهد كرد.
به گزارش ايسنا به نقل از پايگاه اينترنتي ايندين تايمز، براي نگه داشتن كلم قرمز آن را داخل كيسه پلاستيكي نگه داريد و داخل يخچال قرار دهيد كه اين كار مي‌تواند اين گياه را مدت دو هفته تازه نگه دارد.

اقدام زودهنگام می تواند مانع از بروز مرض قند شود


کاهش زودهنگام قند خون می تواند احتمال بروز دیابت را نصف کند
برخورد زودهنگام و تهاجمی با علائم اولیه بروز بیماری دیابت نوع دوم می تواند در پیشگیری از آن مفید باشد.
محققان آمریکایی در گزارشی که در نشریه علمی لانست منتشر شد، نوشته اند که کنترل میزان قند خون در افرادی که علائم اولیه دیابت نوع دوم را نشان می دهند، می تواند احتمال ابتلای آنها را ۵۰ درصد کاهش دهد.

گفته می شود که ۷۹ میلیون نفر در آمریکا در این وضع قرار دارند.افرادی علائم اولیه دیابت نوع دوم را بروز می دهند که میزان قند خون آنها از حد طبیعی بیشتر و از میزان لازم برای ابتلای به این بیماری کمتر است.