توصیه های تغذیه ای برای فصل سرما

افراد در پاییز از مصرف گوشت گوساله و سوسیس و کالباس اجتناب کنند.

افراد در فصل پاییز از مصرف مواد سوداساز مانند گوشت گاو، گوشت گوساله، گوشت‌های یخی و سوسیس و کالباس پرهیز کنند.

مژگان تن‌ساز پژوهشگر طب سنتی در این باره به فارس گفت: در فصل پاییز افراد باید از غذاهای گرم و تر مانند گوشت بره، گوشت گوسفند و شیرینی‌هاو بادام و میوه‌هایی مانند به، سیب و گلابی استفاده کنند.
وی گفت:هم چنین استحمام روزدرمیان می‌تواند خشکی بدن افراد را از بین ببرد همچنین بودن زیر دوش آب نیم‌گرم برای افراد مفید است. وی اضافه کرد: مالیدن روغن‌هایی مانند گل بنفشه و بادام می‌تواند از خشکی پوست بدن پیش گیری کند هم چنین استفاده از بوهای خوش مانند عطر گل سرخ باعث تقویت روحیه افراد می‌شود.
وی ادامه داد: در این فصل، هنگام خارج شدن از خانه و در هوای آزاد پوشاندن سر بسیار مهم است و از بروز بیماری‌های ناشی از سرما پیش گیری می‌کند در فصل پاییز باید از غم و ناراحتی پرهیز و به کارهای مفرح و شاد پرداخته شود.

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی تنها برای سرو غذای سرد مناسب هستند

 استفاده از لیوان یکبار مصرف به منظور مصرف چای داغ مناسب نیست زیرا در عین حال ‌که از انتقال بیماری‌های ویروسی و میکروبی جلوگیری می‌کند، مواد سمی و خطرناک‌تری را وارد محتویات ظرف می‌کند.

دکتر سیدضیاءالدین مظهری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا،‌ افزود: شدت آسیبی که به علت استفاده از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف به بدن وارد می‌شود به جنس پلاستیک آن بستگی دارد برخی پلاستیک‌ها که برای ساخت ظروف یکبار مصرف استفاده می‌شوند در مقابل تغییر دما، تابش نور و تغییر اسید و باز موادی که در آن قرار می‌گیرد، مقاوم نیستند.

مصرف گوجه فرنگی برای سلامت قلب مفید است

گوجه فرنگی یکی از پرمصرف ترین سبزی های دنیا و دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین c، پتاسیم و فیبر غذایی است.

 کارشناش ارشد علوم بهزیستی در تغذیه با بیان این مطلب اظهار داشت: رنگ قرمز گوجه فرنگی به علت وجود رنگدانه ای گیاهی به نام لیکوپن است و از قوق ترین آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی به حساب می آید که از بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند.
اعظم دوست محمدیان افزود: پژوهشگران معتقدند که آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی با جلوگیری از تولید رادیکال های آزاد، از آسیب مفاصل، ماهیچه ها و حتی سلول های مغزی در سالمندان جلوگیری می کند.

چگونه میوه و سبزی را تازه نگه داریم؟

نگهداری میوه ها و سبزی ها موضوع مهمی است که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد زیرا باید برای هر یک از این اقلام یک روش شستشو و قرار دادن در یخچال را انتخاب کرد که در صورت به کار بردن کمی تغییر، می‌توان تازه ماندن آن‌ها را طولانی‌تر کرد. پس توصیه‌های زیر را با دقت مطالعه کنید.

* سعی کنید از میوه‌فروشی‌هایی که میوه و سبزی‌های تازه می‌آورند، خریدتان را انجام دهید زیرا هر چه میوه‌ها و سبزی‌های خریداری شده تازه‌تر باشند دوره‌ی ماندگاری‌شان طولانی‌تر خواهد بود.

* سیب‌های رسیده را از سایر میوه‌های تازه جدا کنید زیرا سیب‌های رسیده از خود، گاز اتیلن متصاعد می‌کنند که می‌تواند به سرعت بر سایر میوه‌ها اثرگذار باشد.

اگر اهل ورزش هستید این‌ها را بیشتر بخورید


اگر اهل ورزش هستید و به دنبال مواد غذایی مغذی و انرژی‌ها می‌گردید این مطلب را تا آخر بخوانید. اگر هر روز و یا چند روز در هفته ورزش می‌کنید بدنتان نیاز به تغذیه‌ی مناسبی پیدا می‌کند. اگر به تغذیه‌تان اهمیت ندهید انرژی‌تان کم شده و هر جلسه احساس خستگی و کوفتگی زیادی خواهید کرد. در این صورت امکان دارد که ورزش برایتان سخت شود و از خیر آن بگذرید. اما یک تغذیه‌ی متناسب به شما کمک می‌کند با کمبود انرژی مقابله کرده و راندمان و توانایی بدنتان را بالا ببرید. با ما همراه باشید تا بیشتر با این مواد غذایی آشنا شوید.

چهار نکته در مورد آداب غذا خوردن

1- دقیق، منظم و کافی غذا بخورید

با تنظیم حجم مناسب وعده‌ها و میان‌وعده‌های غذایی می‌توان از ابتلا به بسیاری بیماری‌های غیرواگیر که این روزها درصد کثیری از مردم گرفتار آن‌ها هستند، پیشگیری کرد. اگر می‌گویم مراقب حجم غذای خود باشید، معنی‌اش این نیست که رژیم غذایی سخت بگیرید. از قدیم گفته‌اند کم بخور و همیشه بخور! متأسفانه بیشتر ما ایرانی‌ها عادت داریم بشقاب خود را پر کنیم و از طرفی بیشتر غذاهای ما چرب و پرنشاسته است. از طرفی به مصرف فست‌فودها و انواع نوشابه‌های گازدار رو آورده‌ایم. مصداق بارز پرخوری‌های ما در میهمانی‌های خانوادگی و رسمی است؛ میزبان چند نوع غذا تهیه می‌کند و ما فراموش می‌کنیم که این تدارکات، برای احترام به ذائقه متفاوت میهمان‌هاست و با به دست گرفتن بشقاب یا بشقاب‌هایی، به سمت میز غذا هجوم می‌بریم و تلاش می‌کنیم از همه نوع غذایی در بشقاب خود داشته باشیم.

میوه های خشک؛ یکی از تنقلات سالم!

 همه ما به مصرف تنقلات غذایی علاقه مندیم، اما بهتر آنست که تنقلات غذایی خود را از اقلام غذایی مغذی و سالم انتخاب کنیم. میوه های خشک یکی از گزینه هایی هستند که می توان آنها را به عنوان یکی از تنقلات غذایی سالم در نظر گرفت. ولی تاثیر مصرف میوه های خشک بر کیفیت رژیم غذایی و وضعیت وزن بدن چگونه است؟ مطالعات اپیدمیولوژی کافی با موضوع  بررسی تاثیر مصرف میوه های خشک بر کیفیت رژیم غذایی و وضعیت وزن بدن، موجود نیستند. یک مطالعه جدید در همین راستا در سال 2011 به بررسی اثر مصرف میوه های خشک بر رژیم غذایی و ترکیب بدن پرداخت.
هدف از مطالعه مذکور بررسی ارتباط بین مصرف میوه های خشک با موارد: دریافت غذایی و کیفیت رژیم غذایی و شاخص های آنتروپومتریک مرتبط با اضافه وزن/چاقی بود.

نه ماده غذایی موثر در پیشگیری از بروز سرطان

۱- سیر را به هر چه می خورید اضافه کنید
سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد. مطالعات نشان داده که سیر به میزان قابل توجهی از بروز سرطان معده جلوگیری کند.
۲- خودتان را با کلم بروکلی سیر کنید
بروکلی، یک گیاه مغذی ضد سرطان است که مصرف آن بسیار توصیه می شود. اما باید توجه داشته باشید که امواج مایکروویو ۹۷ درصد از خاصیت ضد سرطانی بروکلی را از بین خواهد برد؛ پس پیشنهاد می شود، آن را به صورت بخارپز و یا در سالاد و سوپ استفاده کنید.
۳- مغزهای آجیل و خشکبار را به سالاد خود اضافه کنید

رژیم غذایی در دوران شیردهی

زنان در دوران حاملگی مراقب رژیم غذایی خود هستند اما بیشتر آن ها فراموش می کنند که توصیه های غذایی را در دوران شیردهی نیز باید رعایت کنند. به منظور اطلاع رسانی بیشتر در این باره، توجه شما را به این مطلب به نقل از سایت «MSN» جلب می کنیم.

کودکانی که از شیرمادر تغذیه می کنند، به میزان کمتری در معرض خطر ابتلا به بیماری هایی مانند ویروس معده، عفونت گوش، خطر آلرژی یا چاقی مفرط قرار می گیرند و هوش بالاتری دارند. مادرانی نیز که به نوزاد خود شیر می دهند کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه، تخمدان و افسردگی پس از زایمان قرار می گیرند.

مواد غذایی که در دوران شیردهی باید از مصرف آن پرهیز کرد، به شرح زیر است:

اشنایی با خواص پنج میوه مفید برای پوست

   
 
 
ینکه مصرف میوه‌‌ها به سلامت پوست افراد کمک می‌کند و بهترین دارو‌ها هستند واقعیتی است که همه بدان آگاه هستند. میوه‌ها برخلاف مواد آرایشی بهداشتی قیمت کمتری دارند، طبیعی هستند و نتایج اثربخش‌تری بر پوست خواهند گذاشت.
مصرف این پنج میوه می‌تواند فرد را در داشتن پوستی سالم کمک کند.
1- انبه: که شاه میوه‌ها خوانده می‌شود نه تنها به دلیل طعم خوش بلکه به دلیل فوایدش توصیه می‌شود. این میوه تاثیر چشمگیری بر پوست دارد و به دلیل داشتن ویتامین A و آنتی‌اکسیدان با پیر شدن زودهنگام پوست مبارزه می‌کند.
2- موز: موز یکی از میوه‌هایی است که با خوردن آن می‌توانید پوستی شفاف داشته باشید. موز سرشار از آهن، منیزیم، پتاسیم و سرشار از ویتامین A، B، E است و کمک می‌کند که پوست دیرتر چروک شود.