نگهداری
میوه ها و سبزی ها موضوع مهمی است که کمتر مورد توجه قرار میگیرد زیرا
باید برای هر یک از این اقلام یک روش شستشو و قرار دادن در یخچال را انتخاب
کرد که در صورت به کار بردن کمی تغییر، میتوان تازه ماندن آنها را
طولانیتر کرد. پس توصیههای زیر را با دقت مطالعه کنید.
* سعی کنید از میوهفروشیهایی که میوه و سبزیهای تازه میآورند، خریدتان را انجام دهید زیرا هر چه میوهها و سبزیهای خریداری شده تازهتر باشند دورهی ماندگاریشان طولانیتر خواهد بود.
* سیبهای رسیده را از سایر میوههای تازه جدا کنید زیرا سیبهای رسیده از خود، گاز اتیلن متصاعد میکنند که میتواند به سرعت بر سایر میوهها اثرگذار باشد.
* برای جلوگیری از تغییر رنگهای غیرعادی بهتر است میوهتان را پوست کنده و قطعه قطعه کنید. آنگاه کاسهای را با یک لیتر آب و یک قاشق غذاخوری نمک پر کنید و قطعات میوهها را در آن بریزید. میتوانید چند قطره آب لیمو به این مخلوط اضافه کنید به این ترتیب میوه شما تغییر رنگ نخواهد داد.
* بهتر است سبزیهای برگ سبزی مانند اسفناج را در کیسهای پلاستیکی و در سردترین نقطه یخچال بگذارید تا حداقل به مدت 10 روز به صورت تازه باقی بمانند.
برای تازه ماندن گوجهفرنگی (تازه، سالم و سفت) بهتر است آن را در دمای اتاق و دور از نور خورشید بگذارید
* سبزیجاتی مانند کاهو را باید میان دستمال کاغذی بپیچید و در ظروفی دردار قرار دهید. هرگز نباید آنها را با چاقوی فلزی قطعهقطعه کنید و در یخچال بگذارید زیرا در این صورت کاهوها قهوهای خواهند شد.
* مطمئن شوید که میوههای شما در یخچال در دمای 1 درجه سانتیگراد هستند.
* جای مناسب را برای نگهداری میوههایتان انتخاب کنید، به طور مثال میوههایی مانند انواع توت و آلبالو را بهتر است در پایینترین قسمت یخچال جای دهید اما میوههای بزرگی مانند گلابی، موز، پرتقال و هلو را میتوان در دمای اتاق (البته دور از نور خورشید و گرما) نگهداری کرد.
* برای جلوگیری از لهشدگی نیز بهتر است کیسهای که میخواهید میوه را در آن نگهداری کنید پر از هوا و در آن را گره بزنید. به این ترتیب هوا مانند محافظی عمل کرده و از لهشدگی آن هنگام حمل و نقل جلوگیری میکند.
* اگر میخواهید برای مدت کوتاه، میوههایی مانند زردآلو، گلابی و آلو را نگهداری کنید، بهتر است که آنها را در کیسه پلاستیکی و در یخچال بگذارید اما برای مدت طولانیتر بهتر است که آنها را در میان کاغذ یا روزنامه پیچیده و در محیطی خشک، تاریک و خنک قرار دهید.
* برای تازه ماندن گوجهفرنگی (تازه، سالم و سفت) بهتر است آن را در دمای اتاق و دور از نور خورشید بگذارید.
* برای تازه ماندن قارچ بهتر است که آن را در پاکتهای کاغذی قرار دهید، نه در کیسههای پلاستیکی.
* دائماً میوههایتان را بررسی کنید و آنهایی که سطحشان خراب یا لهشده و لکهدار هستند را از بقیه جدا کنید.
* بهتر است سبزیجاتی مانند انواع کلمها از کلم بروکلی گرفته تا گل کلم را نشسته در یخچال بگذارید و قبل از هر بار مصرف آنها را بشویید.
* برای تازه ماندن ذرت بهتر است آن را میان دستمال کاغذی مرطوب بپیچید و در کیسهای پلاستیکی در یخچال قرار دهید.
یادتان باشد که میوهها نفس میکشند بنابراین قرار دادن آنها در کیسه باعث سریعتر شدن فرآیند رسیدن آنها خواهد شد پس اگر رسیده هستند، آنها را
در کیسه نگذارید
* هرگز سبزیجات را در مرحله ذخیرهسازی نشویید زیرا با این کار رطوبت کافی را برای رشد باکتریها فراهم خواهید کرد بنابراین چه بهتر که آنها را درست قبل از مصرف شستشو دهید.
* بهتر است سبزیجات ریشهای مانند هویج، شلغم و چغندر را در کیسههای پلاستیکی و در سردترین نقاط یخچال جای دهید.
* یادتان باشد که میوهها نفس میکشند بنابراین قرار دادن آنها در کیسه باعث سریعتر شدن فرآیند رسیدن آنها خواهد شد پس اگر رسیده هستند، آنها را در کیسه نگذارید.
* برای تازه ماندن پیاز، سیر، موسیر و سیبزمینی هرگز آنها را در یخچال نگذارید بلکه آنها را در محیطی خنک، تاریک و خشک قرار دهید.
منبع: تبيان
* سعی کنید از میوهفروشیهایی که میوه و سبزیهای تازه میآورند، خریدتان را انجام دهید زیرا هر چه میوهها و سبزیهای خریداری شده تازهتر باشند دورهی ماندگاریشان طولانیتر خواهد بود.
* سیبهای رسیده را از سایر میوههای تازه جدا کنید زیرا سیبهای رسیده از خود، گاز اتیلن متصاعد میکنند که میتواند به سرعت بر سایر میوهها اثرگذار باشد.
* برای جلوگیری از تغییر رنگهای غیرعادی بهتر است میوهتان را پوست کنده و قطعه قطعه کنید. آنگاه کاسهای را با یک لیتر آب و یک قاشق غذاخوری نمک پر کنید و قطعات میوهها را در آن بریزید. میتوانید چند قطره آب لیمو به این مخلوط اضافه کنید به این ترتیب میوه شما تغییر رنگ نخواهد داد.
* بهتر است سبزیهای برگ سبزی مانند اسفناج را در کیسهای پلاستیکی و در سردترین نقطه یخچال بگذارید تا حداقل به مدت 10 روز به صورت تازه باقی بمانند.
برای تازه ماندن گوجهفرنگی (تازه، سالم و سفت) بهتر است آن را در دمای اتاق و دور از نور خورشید بگذارید
* سبزیجاتی مانند کاهو را باید میان دستمال کاغذی بپیچید و در ظروفی دردار قرار دهید. هرگز نباید آنها را با چاقوی فلزی قطعهقطعه کنید و در یخچال بگذارید زیرا در این صورت کاهوها قهوهای خواهند شد.
* مطمئن شوید که میوههای شما در یخچال در دمای 1 درجه سانتیگراد هستند.
* جای مناسب را برای نگهداری میوههایتان انتخاب کنید، به طور مثال میوههایی مانند انواع توت و آلبالو را بهتر است در پایینترین قسمت یخچال جای دهید اما میوههای بزرگی مانند گلابی، موز، پرتقال و هلو را میتوان در دمای اتاق (البته دور از نور خورشید و گرما) نگهداری کرد.
* برای جلوگیری از لهشدگی نیز بهتر است کیسهای که میخواهید میوه را در آن نگهداری کنید پر از هوا و در آن را گره بزنید. به این ترتیب هوا مانند محافظی عمل کرده و از لهشدگی آن هنگام حمل و نقل جلوگیری میکند.
* اگر میخواهید برای مدت کوتاه، میوههایی مانند زردآلو، گلابی و آلو را نگهداری کنید، بهتر است که آنها را در کیسه پلاستیکی و در یخچال بگذارید اما برای مدت طولانیتر بهتر است که آنها را در میان کاغذ یا روزنامه پیچیده و در محیطی خشک، تاریک و خنک قرار دهید.
* برای تازه ماندن گوجهفرنگی (تازه، سالم و سفت) بهتر است آن را در دمای اتاق و دور از نور خورشید بگذارید.
* برای تازه ماندن قارچ بهتر است که آن را در پاکتهای کاغذی قرار دهید، نه در کیسههای پلاستیکی.
* دائماً میوههایتان را بررسی کنید و آنهایی که سطحشان خراب یا لهشده و لکهدار هستند را از بقیه جدا کنید.
* بهتر است سبزیجاتی مانند انواع کلمها از کلم بروکلی گرفته تا گل کلم را نشسته در یخچال بگذارید و قبل از هر بار مصرف آنها را بشویید.
* برای تازه ماندن ذرت بهتر است آن را میان دستمال کاغذی مرطوب بپیچید و در کیسهای پلاستیکی در یخچال قرار دهید.
یادتان باشد که میوهها نفس میکشند بنابراین قرار دادن آنها در کیسه باعث سریعتر شدن فرآیند رسیدن آنها خواهد شد پس اگر رسیده هستند، آنها را
در کیسه نگذارید
* هرگز سبزیجات را در مرحله ذخیرهسازی نشویید زیرا با این کار رطوبت کافی را برای رشد باکتریها فراهم خواهید کرد بنابراین چه بهتر که آنها را درست قبل از مصرف شستشو دهید.
* بهتر است سبزیجات ریشهای مانند هویج، شلغم و چغندر را در کیسههای پلاستیکی و در سردترین نقاط یخچال جای دهید.
* یادتان باشد که میوهها نفس میکشند بنابراین قرار دادن آنها در کیسه باعث سریعتر شدن فرآیند رسیدن آنها خواهد شد پس اگر رسیده هستند، آنها را در کیسه نگذارید.
* برای تازه ماندن پیاز، سیر، موسیر و سیبزمینی هرگز آنها را در یخچال نگذارید بلکه آنها را در محیطی خنک، تاریک و خشک قرار دهید.
منبع: تبيان
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر