الفباي مشاوره در تغذيه و كاهش وزن


نوشته : دكتر سيدضياءالدين مظهري 
در شماره قبل گفته شد كه گروه كد (08)، افرادي را در برمي‌گيرد كه داراي ژن‌هاي چاقي يا جهش‌هاي تك ژني مي‌باشند و به بررسي نقش و اثر محيط زندگي و شرايط اقليمي و مواد غذايي مصرفي بر عملكرد ژن‌ها پرداختيم. در ادامه، توصيه‌هاي كاربردي را به اين افراد بيان مي‌نماييم. اميد است كه مورد توجه خوانندگان عزيز واقع شود.
توصيه‌هاي نهايي بر مبناي تجربيات به دست آمده از هزاران مراجعه‌كننده نااميد
 هرگز به تبليغات رنگارنگي كه در باغ سبز نشان مي‌دهند اعتماد نكنيد، چرا كه هيچ فروشنده‌اي نخواهد گفت ماست من ترش است.
 در نظر داشته باشيد حتي مطمئن‌ترين و بي‌خطرترين داروهاي كمك لاغري در قبال همه افراد يكسان عمل نمي‌كنند و تفاوت‌هاي ژنتيكي بسيار پيچيده هر كس روي عملكرد غذا و دارو عكس‌العمل‌هاي متفاوتي نشان مي‌دهد و نتايج غير قابل پيش‌بيني را ببار مي‌آورد كه ممكن است مثبت يا بسيار منفي باشد و سلامت مصرف كننده را تأمين نمايد يا برعكس به خطر بيندازد كه گاهي ممكن است اين رخدادها جبران‌ناپذير نيز باشند.
 تا وقتي كه تمام جوانب كار را نسنجيده‌ايد و در خودتان اين توانايي را نمي‌بينيد كه نتايج به دست آمده از برنامه كاهش وزن‌تان را حفظ خواهيد كرد، هيچ اقدامي را به عمل نياوريد، غير از حفظ وزن فعلي‌تان، چرا كه افزايش و كاهش مداوم وزن بدن، تغييرات زيان‌باري را براي جسم و جان و فكر و انديشه‌تان فراهم خواهد ساخت.
 خودباوري را با تلقين و تمرين در خودتان پرورش بدهيد كه مي‌توانيد با چشم‌پوشي از هوس‌هاي آني و لذت‌هاي زودگذر به موفقيت و سلامتي پايدار دست يابيد. در خلوت تنهايي خود با خودتان گفتمان كرده و نقاط قوت خود را شناخته پرورش بدهيد و براي نقاط ضعف خود بتدريج چاره‌انديشي نماييد.
 در تعيين اهداف خود واقع‌بين، ثابت‌قدم، صبور و بدون عجله باشيد، از جريان آب الگوبرداري نماييد كه چه‌سان با ظرافت و ذره‌ ذره و با لطافت بي‌نظير خود، سنگ خاراي چند هزار تني را بتدريج و ذره ذره ناپايدار نموده و يا منافذ و راه‌هاي جديدي را براي خود باز گشوده و به جريان خود ادامه مي‌دهد تا به مقصد نهايي كه پيوستن به درياها و اقيانوس‌ها مي‌باشد، دست يابد.

تاثير ويتامين ها بر سلامت پوست


هيچ‌کس منکر فوايد بي‌شمار مصرف ويتامين‌ها بر سلامت نيست. بيشتر متخصصان پوست معتقدند بايد براي شادابي و سلامت پوست، مو و ناخن‌ها از انواع ويتامين‌ها استفاده کنيم اما تاکيد دارند به دليل جذب اندک پوستي، بهتر است اين ويتامين‌ها از راه خوراکي در اختيار پوست قرار دهيم تا موضعي. با برخي از اين فوايد آشنا شويد...

ويتامين A: اين ويتامين براي نگهداري و ترميم بافت پوست لازم است. اگر پوست شما به سرعت خشک مي‌شود، احتمالا دچار کمبود ويتامين A شده است. اين ويتامين را مي‌توانيد روزانه از طريق مصرف غذاهايي مانند سيب‌زميني‌شيرين، هويج و سبزيجات برگ‌دار تامين کنيد. تحقيقات آکادمي‌پوست آمريکا نشان داده، استفاده از لوسيون‌هاي حاوي ويتامين A روي پوست به کنترل‌شدن آکنه و کاهش چين‌و‌چروک کمک مي‌کند. روزانه بدن ما به 5 هزار واحد ويتامين A نياز دارد.

ويتامين B: با اينکه گروه ويتامين B براي پوست و مو بسيار مفيدند اما تا زماني که به کمبود اين ويتامين دچار نشده‌ايد ضرورتي ندارد مکمل مصرف کنيد چون درواقع تاثيري در سلامت پوست و مو و زيبايي ندارد.ويتامين ب‌کمپلکس حاوي بيوتن است و در مواد غذايي مانند آرد جو، برنج، تخم‌مرغ و موز يافت مي‌شود. (بيوتن ماده شکل‌دهنده ناخن‌ها، پوست و سلول‌هاي مو است.) کمبود ويتامين ب‌کمپلکس در رژيم غذايي مي‌تواند باعث ريزش مو شود. کرم‌هاي موضعي و پمادهاي ساخته‌شده با ويتامين‌هاي گروه B، مي‌توانند سلول‌ها را آبرساني کرده و درخششي خاص به پوست بدهند.

ويتامين C: ويتامين C اصولا به عنوان يک مبارز با سرماخوردگي شناخته شده و توصيه مي‌شود در اين فصل از آن بهره بگيريد، چون هنگامي‌ که اين ويتامين استفاده مي‌شود به توليد کلاژن در همه قسمت‌هاي داراي بافت همبند کمک مي‌کند. کلاژن، پروتئيني است که در ماتريکس خارج سلولي جانوران وجود دارد. اين ماده فراوان‌ترين پروتئين بدن محسوب مي‌شود. مرکبات، سبزيجات، فلفل و گل‌کلم سرشار از اين ماده مغذي حياتي هستند. نياز ما به مصرف خوراکي اين ويتامين روزانه 500 تا 2000 ميلي‌گرم است. ويتامين C اگر به صورت موضعي استفاده شود هم باعث تقويت توليد کلاژن مي‌شود و از آسيب پوست با خورشيد جلوگيري مي‌کند. اين در صورتي است که فرآورده‌هاي مراقبت از پوست حاوي پالميتات اسکوربيک يا ال-اسکوربيک يا منيزيم اسکوربيل فسفات باشد و روي برچسب آن نوشته شده باشد.

ويتامين E: دريافت ويتامين E روزانه به مقدار 400 واحد بين‌المللي باعث کاهش چين و چروک و بهبود قوام پوست مي‌شود. اين ويتامين براي رفع خشکي پوست و ترميم آثار زخم‌ها و خراش‌ها، خوب است. براي داشتن پوستي نرم و صاف سعي کنيد مواد حاوي اين ويتامين مانند آجيل، زيتون و اسفناج -که سرشار از اين ويتامين هستند- را به رژيم غذايي‌تان اضافه کنيد. اين ويتامين نه‌تنها در داشتن پوستي نرم به شما کمک مي‌کند بلکه باعث مي‌شود موهايي محکم‌تر با درخششي خاص را از آن خود کنيد.

توصیه‌های تغذیه‌ای برای سالمندان



یک متخصص تغذیه و رژم درمانی اظهار داشت: در دوره سالمندی یک سری تغییرات فیزیولوژیک در بدن انسان رخ می‌دهد. مثلاً حساسیت پرزهای چشایی با افزایش سن کم می‌‌شود و سالمندان مزه غذاها را کمتر متوجه می‌شوند. همچنین پرزهای روده کوچک می‌شود و سطح جذب کم می‌شود و در نهایت راندمان جذب مواد در بدن با افزایش سن کاهش می‌یابد.
تیرنگ نیستانی در گفتگو با فارس ادامه داد: تغییراتی در ترکیب شیمیایی بدن ایجاد می‌شود و حتی اگر وزن بدن یک فرد ثابت بماند از میزان بافت‌ ماهیچه‌ای‌ او کاسته شده و به میزان چربی بدن اضافه می‌شود که در نهایت می‌توان گفت سوخت و ساز بدن هم کاهش یافته است.
به گفته این متخصص تغذیه کاهش فعالیت بدنی مانند بازنشستگی و در خانه ماندن می‌تواند کاهش نیاز به مواد غذایی را در پی داشته باشد.
مدیر گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تغذیه افزود: احساس تشنگی همگام با افزایش سن ممکن است کم شود و در سالمندی معیار کم آبی بدن تشنگی نیست بلکه سالمند خود باید ملاحظات تغذیه خاصی از جمله میزان مصرف مایعات را رعایت کند.
وی با اشاره به اینکه طعم غذاها باید طوری باشد که سالمند بتواند آن را بخورد اضافه کرد: همچنین مقدار کالری غذا باید در نظر گرفته شود چون نیاز به کالری در سالمندان کاهش می‌یابد ولی جذب مواد غذایی در بدن سالمندان کمتر است و باید ماده غذایی‌ حاوی مواد بیشتر مغذی در نظر گرفته شود.
دانشیار علوم پزشکی شهید بهشتی توجه به سالمندان را از نکات حائز اهمیت دانست و گفت: برخی خانواده‌ها آنقدر سختگیرانه برای سالمندان غذا درست می‌کنند که غذای طبخ شده قابل خوردن نیست و هیچ طعم و مزه‌ای ندارد. باید حد تعادل در غذای سالمند رعایت شود چون سالم‌ترین غذا اگر خورده نشود ارزشی ندارد.
نیستانی تصریح کرد: اثر روانی منع مصرف برخی مواد غذایی روی سالمندان بسیار بیشتر از خوردن غذای نامناسب است و می‌توان برای رعایت جانب احتیاط از یک متخصص تغذیه مشورت گرفت.

بهترین میوه‌ها برای دیابتی‌ها را بشناسید



طبق گزارش انجمن دیابت آمریکا، مبتلایان به دیابت باید در مصرف میوه و شیرینی‌جات رژیم متعادلی را رعایت کنند.
مصرف میوه‌جاتی که دارای شاخص گلایسمی پایینی (کم‌تر از 50) هستند می‌تواند کمک خوبی برای پیشگیری از اسپایک قند خون باشد.
برخی از بهترین میوه‌ها برای مبتلایان به دیابت عبارتند از:
سیب
سیب‌ دارای شاخص گلایسمی پایین به میزان 38 است. این میوه سرشار از فیبر بوده و حاوی ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های بسیاری است که برای سلامت قلب مفیدند.
زردالو
زردالوی خشک (برگه زردالو) دارای شاخص گلایسمی 31 می‌باشد و منبع خوبی از ویتامین A و C محسوب می‌شود.
انواع توت و گیلاس
گیلاس دارای شاخص گلایسمی بسیار پایینی به میزان 22 است و انواع توت نیز دارای شاخص گلایسمی به میزان 32 می‌باشند و حاوی فیبر و ویتامین‌های اساسی هستند.
مرکبات
گریپ فروت و پرتقال هر دو دارای شاخص گلایسمی پایینی بوده و حاوی فیبر محلول و ویتامین C هستند.
گلابی
گلابی‌ سرشار از فیبر بوده و از شاخص گلایسمی پایینی به میزان 38 برخوردار است.این میوه همچنین منبع خوبی از ویتامین C و ماده معدنی اساسی مس محسوب می‌شود.
http://www.ehow.com

دشمن مغز را می شناسید؟

مغز
رژیم غذایی سرشار از قند برای مغز مضر است.
 
معمولا در فصل امتحانات، دانش آموزان و دانشجویان برای افزایش تمرکز از مقادیر بیشتری شکلات، شیرینی جات و نوشیدنی های صنعتی استفاده می کنند، در حالی که مطالعات اخیر نشان می دهند که افراط در مصرف قند و شکر، فعالیت مغز، حافظه و فرآیند یادگیری را کاهش می دهد. از طرف دیگر در این تحقیق مشخص شد که اسیدهای چرب امگا- 3 به خنثی کردن این اثر مخرب کمک می کنند. 
همان طور که می دانید مصرف زیاد قند و شکر خطراتی همچون دیابت، چاقی، کبد چرب و سرطان را به همراه دارد.
محققان معتقدند که آنچه می خوریم، تفکر ما را تحت تاثیر قرار می دهد. مصرف قند و شکر زیاد به مدت طولانی، توانایی مغز برای یادگیری و به یاد آوردن اطلاعات را کاهش می دهد. بنابراین رژیم های غذایی در زندگی مدرن به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد قند اثرات زیان آوری بر مغز دارند.

تغذیه در ماه های سرد سال و پیشگیری از بیماری ها

پاییز فصل مبارزه با سرطان است تعجب نکنید. صد البته مبارزه با سرطان فصل ندارد اما با توجه به میوه ها و سبزی های این فصل، می توان پاییز را فصل مبارزه با سرطان نامید. کارشناسان می گویند: پاییز فصل مناسبی برای مبارزه با سرطان است زیرا در این فصل دسته ای از میوه ها و سبزی ها به ثمر می نشیند که در مقایسه با دیگر میوه ها و سبزی ها، خواص و تاثیرگذاری بیشتری برای مقابله با این بیماری دارد.به گفته کارشناسان بهتر است میوه ها را خام و با پوست مصرف کرد تا مواد مغذی موجود در پوست آن ها نیز به بدن برسد.

هر چه پررنگ تر، بهتر

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ سبزیجات و میوه های پررنگ حاوی آنتی اکسیدان فراوانی است و مهم ترین خاصیت میوه های پررنگ، خاصیت ضدسرطانی آن هاست. دکتر کورش جعفریان متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان این مطلب به خراسان می گوید: انار، کدو و مرکبات که در فصل پاییز و زمستان وارد بازار می شود، حاوی آنتی اکسیدان است و از بدن در برابر انواع سرطان محافظت می کند.

رازیانه با خواص درمانی بسیار

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کارشناسان جوشانده دانه‌های رازیانه را برای رفع درد شکم، قولنج و سردی معده تاثیرگذار می‌دانند. اصغر نقشی با بیان این مطلب افزود: دانه‌ها و ریشه رازیانه خواص دارویی بسیاری دارند. وی با توصیه‌ای به مادران شیرده تشریح کرد: مادران شیرده می‌توانند برای افزایش شیر خود یا رفع قولنج کودک شیرخوار دَم کرده رازیانه را مصرف کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛نقشی ادامه داد: دَم کرده تهیه شده از دانه‌های رازیانه برای درمان سوءهاضمه و نفخ قابل توصیه است. کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی رازیانه را برای درمان ناراحتی‌های ادراری تاثیرگذار دانست و یادآور شد: برای ناراحتی‌ای ادراری مانند سنگ و یا ازدیاد اسید اوریک می‌توان ازجوشانده ریشه رازیانه استفاده نمود. وی با بیان مزایای عرق رازیانه برای بهبود دردهای پهلو اظهار کرد: نوشیدن عرق رازیانه به صورت یک فنجان در یک لیوان آب سرد برای درمان دردهای پهلو و تخلیه رحم مفید خواهد بود.


بررسی تاثیر گیاه جینسینگ در درمان بیماری مزمن ریوی

پزشکان استرالیایی در یک مطالعه جدید به بررسی تاثیر نوعی داروی گیاهی در طب سنتی چین برای درمان بیماری ریوی مزمن پرداختند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ این پزشکان در یک بررسی سه ساله تاثیر گیاه جینسینگ را روی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به انسداد مزمن ریوی آزمایش کردند. این آزمایشات روی گروهی از سیگاری‌های سابق 40 تا 80 ساله انجام گرفت.



این افراد به تنگی نفس و سرفه مزمن مبتلا بودند.این متخصصان معتقدند که در حال حاضر طب غربی چاره‌ای برای درمان بیماریهای مزمن ریوی ندارد.آمارها نشان می‌دهد که در حال حاضر حدود 1.2 میلیون نفر در استرالیا به بیماری انسداد مزمن ریوی مبتلا هستند.

متخصصان استرالیایی می‌گویند: جینسینگ از داروهای پرمصرف در طب سنتی چین است که صدها سال برای درمان علائم بیماری مزمن ریوی استفاده شده اما تاکنون آزمایشات بالینی گسترده روی این داروی گیاهی انجام نگرفته است.

در مطالعات اولیه این پزشکان به نتایج امیدوارکننده‌ای از تاثیر مثبت جینسینگ در بهبود علائم این بیماری دست یافته‌اند و در مرحله بعد این روش درمانی را روی گروه‌های بزرگتری از داوطلبان آزمایش خواهند کرد.


شیرکم‌چرب و سبزی‌ها از مسمومیت ناشی از سرب می‌کاهند


 گلایل اردلان در گفت‌وگو با فارس در خصوص راه‌های پیشگیرانه از عوارض آلودگی هوا اظهار داشت: هر ساله با شروع فصل سرما و روشن شدن وسایل گرمازایی که خوب عمل نمی‌کنند و به عبارت عامیانه خوب نمی‌سوزند آلودگی هوا افزایش می‌یابد.
وی ترکیبات مونوکسید کربن، اکسید نیتروژن، اکسید سولفور، ذرات معلق در هوا و هیدروکربن‌ها را از جمله مواد آلوده‌کننده نام برد.اردلان تصریح کرد: با آلوده شدن هوا بدن انسان در برابر عفونت‌های بیماری‌زا حساس‌تر می‌شود و مشکلات تنفسی، تحریک چشم و ناراحتی‌های قوه بویایی افزایش می‌یابد.
رئیس اداره سلامت جوانان و نوجوانان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه افرادی که در نقاط آلوده‌تر شهر تردد می‌کنند معمولاً با سوزش گلو و افزایش ضربان قلب مواجه هستند و التهابات دستگاه تنفسی و برونشیت را هنگام آلودگی هوا بین افراد بیشتر مشاهده می‌کنیم.
وی در مورد مشاغلی که مجبور به تردد در نقاط آلوده شهر هستند، گفت: پلیس‌های راهنمایی و رانندگی، دوچرخه‌سوارها، مأموران پست یا نگهبانان برای آنکه بتوانند خود را در برابر آلودگی‌ها محافظت کنند باید از ماسک‌های خاص استفاده کرده و ماسک‌ها را هر 2 ساعت یکبار عوض کنند.
اردلان تأکید کرد: ماسک‌های پارچه‌ای و معمولی در برابر آلودگی چندان مؤثر نیستند و بهتر است از ماسک‌های فیبری استفاده کرد که از ورود ذرات درشت معلق در هوا به ریه پیشگیری می‌کند.

رژیم، هنر خوب تغذیه کردن


رژیم عبارت است از تعادل غذای روزانه، نه خوردن چند دانه قرص یا شربت تلخی که اشتها را کم می کند.
به گزارش خبرنگار بهداشت  و درمان باشگاه خبرنگاران؛ بسیاری از مردم به محض اینکه اسم رژیم می آید به خود می لرزند و تصور می کنند که رژیم عبارت است از کسر غذا تا حدی که بدن از وزن معمولی و لازم خود نیز کمتر شود.
بعضی خیال می کنند که رژیم عبارت است از خوردن چند دانه قرص یا شربت تلخی که اشتها را کم می کند در حالی که اصل چنین نیست.
رژیم عبارت است از تعادل غذای روزانه و آن کس که رعایت رژیم روزانه را می کند نه تنها سلامت خود را از دست نمی دهد، بلکه همیشه شاداب و سرزنده است.
به طور خلاصه رژیم هنر خوب تغذیه کردن می باشد.