مصرف یک لیوان شیر کم چرب قبل از خواب در بهبود خواب کارکنان موثر است

    مصرف يك ليوان شير كم چرب همراه با دو عدد خرما قبل از خواب در بهبود خواب كاركنان مؤثر است.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بیان این مطلب اظهار داشت: کارمندان می توانند در بين دو وعده غذايي ميوه مصرف كنند تا ويتامين هاي مورد نياز به خصوص ويتامين هاي B و C كه در كاهش فشار هاي كاري و استرس سودمندند را به مقدار كافي دريافت كنند.
سعیده معانی افزود: در مراكزي كه چند نوبت كاري دارند مانند كارخانه ها، ‌بيمارستان ها و ادارات رعايت نظم در برنامه غذايي روزانه،‌ توزيع مناسب انرژي در وعده هاي غذايي،‌مصرف غذاهاي متنوع با گنجانيدن گروه هاي غذايي اصلي و توجه به زمان مصرف غذا در كاهش خستگي و بهبود عملكرد كاركنان مؤثر است.
وی تصریح کرد: بهتر است افراد شب كار وعده اصلي غذاي خود را در بعد از ظهر و يك وعده غذايي را در نيمه زمان شيفت ميل كنند همچنين در غذاي خود گوشت كم چربي به شكل كبابي و يا آب پز،‌ سبزي هاي تازه و سالاد، نان هاي سبوس دار،‌حبوبات و ماست كم چرب مصرف كنند.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: اين افراد مي توانند از انواع مواد پروتئيني مثل گوشت،‌حبوبات،‌تخم مرغ آب پز استفاده كنند همچنين شير و مواد لبني كم چرب از جمله ماست، پنير و كشك نيز علاوه بر تامين املاحي مانند كلسيم و فسفر، ‌از منابع خوب پروتئين به شمار مي روند و مصرف غذاهاي پروتئيني با افزايش ناقل هاي شيميايي سبب افزايش هوشياري و رفع خواب آلودگي مي شوند.

سوء تغذیه عامل مرگ 54 درصد کودکان است

 مدیر گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
مدیر گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد سوء تغذیه عامل مرگ 54 درصد کودکان است.

به گزارش وب­دا مدیر گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: کودکان ایرانی به شدت با کمبود ریزمغذی‌هایی مانند آهن، روی، ویتامین A‌و D مواجه هستند که مشکل اضافه وزن و سوءتغذیه را نیز باید به آن افزود.
دكتر علی اکبر سیاری افزود: کمبود روی در 18.7 درصد کودکان 15 تا 23 ماهه وجود دارد که بالاترین میزان آن در منطقه جنوب و جنوب شرق کشور بوده که به 68 درصد می‌رسد.
وی ادامه داد: کم خونی در کودکان 6 ساله حدود 13.2 درصد است که بدترین وضعیت در جنوب و جنوب شرق کشور در حدود 53.4 درصد متغیر است. همچنین کمبود آهن برای کودکان 15 تا 23 ماهه 33درصد و در کودکان 6 ساله 26 درصد است.
دکتر سیاری در تعریف سلامت برخورداری همگانی بین گروه‌های آسیب پذیر مانند کودکان از رفاه کامل جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی توصیف کرد و گفت: فقر و محرومیت، گرسنگی، بیکاری، فساد و تورم، بیسوادی، عقب ماندگی، محرومیت از خدمات بهداشتی و درمانی، ناامنی باعث بروز بیماری‌های نوپدید مانند ایدز و عفونتها شده است که نیازمند عزم بین‌المللی و سرمایه‌گذاری ملی در توسعه دسترسی مردم به این خدمات است.
این فوق تخصص گوارش کودکان ادامه داد:‌ مراقبت از مادران و کودکان را طی سه دهه در کشور ارتقاء داده‌ایم و روی برنامه‌های مراقبت تغذیه‌ای رشد و تکامل کودکان به ویژه روی فقر، گرسنگی و سوء تغذیه کودکان توجه کرده‌ایم.

برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان سویا بخورید


مصرف رژیم غذایی حاوی سویا و فرآورده های آن مناسب ترین جایگزین برای فرآورده های لبنی و مکمل های کلسیم است. افرادی که به مصرف شیر حساسیت داشته یا علاقه ای به فرآورده های لبنی ندارند، می توانند از سویا به عنوان یک وعده غذایی سالم و مقوی در تأمین کلسیم روزانه استفاده کنند.

تحقیقات اخیر نشان می دهد، پروتئین سویا نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان در زنان میانسال و سالمند دارد.
تحقیقی که روی ۴۰ هزار زن میانسال در دوران قبل از یائسگی انجام شد، نشان داد مصرف فرآورده های سویا به مدت ۳۰ ماه، احتمال ابتلا به پوکی استخوان را به میزان ۸۰ درصد کاهش می دهد.

همچنین مطالعات اخیر نشان می دهد، احتمال شکستگی استخوان در زنانی که سویا را به عنوان وعده غذایی اصلی بطور مستمر در رژیم غذایی روزانه خود گنجانده اند، در سنین بالا به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.دانشمندان معتقدند وجود ترکیبی به نام فیتیک اسید در سویا ممکن است، جذب برخی ویتامین ها و مکمل های مفید برای سلامتی بدن مانند منیزیم، کلسیم و آهن را کاهش دهد.

از این رو مطابق با توصیه دانشمندان، افراد مبتلا به بیماری های تیروئید، سرطان سینه یا افرادی که سابقه ابتلا به سرطان سینه را در بستگان خود دارند، بهتر است قبل از گنجاندن سویا در رژیم غذایی خود، با پزشک متخصص مشورت کنند.کنترل وزن، مصرف میوه و سبزی، استعمال نکردن دخانیات و انجام تمرینات ورزشی از عوامل استحکام استخوان و پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان است.


منبع: روزنامه ايران

بعد از غذا 7 کار ممنوع است


از نظر خیلی‌‌ها غذا خوردن در کنار خانواده در زندگی شلوغ امروزی کار لذت بخشی است و نه تنها ساعات زیبایی را می‌آفریند بلکه قدمی‌به سوی زندگی سالم به حساب می‌آید. فراموش نکنید که ساعات غذا خوردن اهمیت زیادی دارد ولی بسیاری از ما عادات اشتباهی داریم که بعد از غذا به آن می‌پردازیم ولی باید از انجام آن صرف نظر کنیم:

1- آب ننوشید: بلافاصله بعد از صرف غذا آب خوردن سبب رقیق شدن شیر معده می‌شود بنابراین بهتر است نیم ساعت قبل و بعد از غذا آب ننوشید.

2- سیگار نکشید: به طور کلی سیگار نکشید. اما سیگار کشیدن بعد از غذا گناه نابخشودنی به حساب می‌آید. سیگار محیط معده را اسیدی می‌کند افراد سیگاری نیم ساعت بعد از غذا سیگار بکشند.

3- میوه نخورید: از عادات بد ما میوه خوردن بعد از صرف غذاست. بهتر است نیم ساعت قبل و بعد از غذا میوه نخورید چون سبب نفخ معده می‌شود البته میوه پخته اشکالی ندارد.

4- حمام نکنید: حداقل نیم ساعت فاصله قرار دهید به ویژه حمام داغ توصیه نمی‌شود زیرا در جریان خون در اطراف معده اختلال ایجاد می‌کند و برهضم غذا اثر منفی می‌گذارد.

5- راه نروید: حداقل نیم یا یک ساعت بعد از صرف غذا پیاده روی طولانی نکنید تا هضم غذا بهتر صورت گیرد.

6- نخوابید: در مورد خوابیدن تأکید می‌شود که حداقل 2 ساعت بعد از خوردن غذا انجام نشود بنابراین شام خوردن در آخر شب کار بسیار اشتباهی است.

7- چای ننوشید: در میهمانی‌‌ها هنوز غذا تمام نشده چای جلوی میهمان می‌گذاریم چای می‌تواند محیط معده را اسیدی کند و تأثیر منفی بر مواد معدنی معده بگذارد بعد از غذا مایعات باید با نیم ساعت تا یک ساعت فاصله مصرف شود.

منبع : آرمان


مزایای مصرف تخم‌مرغ در کودکی

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معتقد است که ‌خوردن یک عدد تخم‌مرغ در روز با 18 درصد کاهش احتمال سرطان سینه همراه است. دکتر پریسا ترابی با بیان این مطلب افزود: به دلیل اهمیت ماده کولین در ساختمان بدن، عدم مصرف آن در گروه‌های خاص به ویژه زنان باردار و شیرده می‌تواند آثار سوء قابل توجهی داشته باشد زیرا این ماده در به هم پیوستگی ساختمانی غشای سلول‌‌ها نقش دارد.وی تصریح کرد: تخم‌مرغ پس از جگر گاو دومین منبع مهم و غنی از کولین است که به‌خصوص باید در زنان باردار و شیرده به مصرف برسد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛کولین تخم‌مرغ در داخل زرده آن به‌صورت ماده‌ای به نام لسیتین یافت می‌شود.ترابی با اشاره به این که 2 عدد تخم‌مرغ با تامین حداقل 250 میلی گرم کولین حدود 50 درصد نیاز روزانه یک خانم باردار و شیرده را تامین می‌کند، تصریح کرد: کولین نقش بسیار مهمی در تکامل مغز جنین دارد و این ماده مناطقی از مغز را که مسئول برقراری حافظه هستند تحت تاثیر قرار داده و توانایی یادگیری در دوران زندگی را تقویت می‌کند.این کارشناس تغذیه ادامه داد: دریافت کولین توسط جنین از مادر نه تنها باعث رشد و تکامل مناسب مغزی او می‌شود بلکه سطح ماده هموسیستئین در خون مادر را در حد متعادل حفظ می‌کند همچنین مادران بارداری که در رژیم غذایی خود فقر کولین دارند، 4 برابر بیشتر احتمال دارد که جنین آنها دچار ضایعات لوله عصبی از جمله کانال مغزی نخاعی شود.


چرب و چیلی نخورید


آیا تا به حال از خود پرسیده اید که غذاهای سنتی ما مانند پلوقیمه و دیزی چه ایرادهایی دارد که باید رفع شود؟ به گفته کارشناسان تغذیه یکی از مهم ترین اشکالات غذاهای ایرانی، استفاده فراوان از روغن است در پخت غذاهای ایرانی از روغن زیادی استفاده می شود و این جمله را که «غذا که بی  روغن خورده نمی شود» همه ما در خانواده بارها و بارها شنیده ایم. اما نتیجه این سبک غذا خوردن باعث شده است که بسیاری از افراد دچار عارضه چربی خون بالا شوند. این در حالی است که چربی خون یکی از مهم ترین دلایل افزایش خطر عوارض قلبی است. بنابراین چاره ای نداریم جز این که سبک و شیوه پخت و رژیم غذایی خود را اصلاح کنیم.وقتی از اصلاح رژیم غذایی و چربی خون صحبت می کنیم، در گام اول باید از وزن بدن صحبت کنیم. به این معنا که هر فردی باید نسبت به وزن بدنش حساس باشد و آن را کنترل کند. این تصور که چند کیلوگرم وزن اضافه اشکال ندارد و یا چه اشکالی دارد وزن زیاد باشد، باید از ذهن پاک شود زیرا ثبات وزن و داشتن وزن مناسب، کلید سلامت است.

دکتر آزاده امین پور متخصص تغذیه با بیان این مطلب به خراسان می گوید: ثبات وزن موضوعی است که باید مدنظر همه افراد در تمام سنین باشد.داشتن وزن متعادل و متناسب نه فقط خطر چربی خون بلکه قند خون و بسیاری از بیماری های مرتبط با این ۲ عامل را کاهش می دهد.وزن مطلوب هر بزرگسالی نسبتی مشخص دارد که از تقسیم وزن بر مجذور مترمربع BMI یا شاخص توده بدنی به دست می آید. این شاخص باید برای افراد بین ۲۰ تا ۲۲ باشد و اگر بیش از ۲۵ باشد، یعنی فرد در معرض خطر جدی قرار دارد.

پیامدهای مصرف زیاد سس در کودکی

متاسفانه کودکان ما عادت کرده اند بیشتر مواد غذایی را با سس بخورند، این در حالی است که رفتار تغذیه ای کودک در آینده نیز تداوم می یابد از این رو در بزرگسالی ممکن است به بیماری های مختلفی مبتلا شود. دکتر آزاده امین پور متخصص تغذیه به خراسان می گوید: بعضی والدین بچه ها را عادت داده اند که مواد غذایی را با سس بخورند و این اصلاً خوب نیست زیرا علاوه بر این که سس حاوی چربی فراوانی است غذاهایی که با سس خورده می شود مملو از چربی است و در درازمدت به نفع سلامت کودک نیست. بعضی از والدین تصور می کنند مصرف بیش از حد چربی یا سس اشکالی ندارد در صورتی که الگوهای تغذیه ای در کودکی شکل می گیرد و این عادات غذایی به دوران بزرگسالی منتقل می شود و در نهایت فرد به دلیل مصرف غذاهای چرب همواره با سس فراوان دچار بیماری های مختلفی می شود.

تبلیغات داروهای چربی سوز اغواگری است



یک عضو هیات علمی اولین جشنواره و همایش تناسب اندام و بدنسازی تاکید کرد:« علیرغم تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، دارویی به نام چربی سوز وجود ندارد و این تبلیغات اغواگری است.»
دکتر مجید حاجی فرجی در گفت وگو با خبرنگار سلامت نیوز در پاسخ به این پرسش که آیا داروهایی که برای کوچک کردن قسمت خاصی از بدن تبلیغ می شوند صحت دارد گفت:« این تبلیغات اغواگری است به دلیل اینکه هیچ دارو یا مکمل چربی سوزی به این نام وجود ندارد و هیچ استناد علمی پشت سر آن نیست. یعنی مکمل هایی که گاها برای کنترل وزن تجویز می شود صرفا در مواردی است که پزشک در موارد اجازه داده شده و در مدت زمان مشخصی تجویز می کند برای اینکه به فرد کمک کند با رژیم غذایی خود تطبیق پیدا کند.»
رییس انجمن علمی تغذیه ایران افزود:« متخصص تغذیه با تجویز دارو و مکمل برای افرادی که قادر به کنترل اشتها نیستند و به قول ما در خوردن ترمز ندارند، به این افراد کمک می کند در هفته یا ماه های اول رژیم بتواند مراکز گرسنگی و سیری مغز را کنترل کند و با شرایط جدید خود را مطابقت دهد و بعد از آن باید مصرف داروها را قطع کند به دلیل اینکه این داروها می تواند اعتیادآور باشد و علاوه بر اینکه اثری ندارد فرد را به حالت اول برگرداند.»
وی تاکید کرد:« علیرغم تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، دارویی به نام چربی سوز وجود ندارد و ما تنها داروهایی را در شرایط خاص با دوز مشخص و در زمان مشخصی برای فردی که نمی تواند اشتهایش را کنترل کند تجویز می کنیم.»


آشنایی با خواص گیاه دارویی شاتره



یک کارشناس مسئول گیاهان دارویی گفت: غِرغِره جوشانده شاتَره برای برطرف کردن آفت، زخم‌های دهانی و التهاب زبان مفید خواهد بود.
اصغر نقشی در گفت وگو با ایسنا، افزود: برگ، گل و سرشاخه گلدار شاتَره ارزش دارویی دارند.
وی خواص دارویی عَرَق و دَم کرده شاتره را متفاوت دانست و تشریح کرد: عرق شاتَره در مقایسه با دَم کرده آن خواص درمانی کمتری دارد، اما به دلیل دسترسی آسان‌تر از سوی کارشناسان مصرف آن توصیه می‌‌شود.
نقشی ادامه داد: عرق شاتَره اشتهاآور بوده و به ترشح آنزیم‌های گوارشی کمک می‌کند.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: شاتَره به جهت دارا بودن ویتامین C فراوان برای استحکام لثه‌ها مفید است.
وی ضمن پیشنهاد برای درمان تبخال گفت: کارشناسان مصرف جوشانده گیاه دارویی شاتَره را به شکل مصرف خارجی برای درمان تب خال و دیگر بیماری‌های پوستی موثر می‌دانند.
نقشی تاکید کرد: ترکیب شدن عرق شاتَره با عرق کاسنی مضاعف شدن خواص این گیاه دارویی را در پی دارد.

مصرف زیاد نشاسته، مواد قندی و کربوهیدرات ها، خطر عود سرطان کولون را افزایش می دهد


پژوهشگران علوم پزشکی در انستیتو سرطان دانافاربر آمریکا می گویند نتایج یک بررسی جدید نشان داده است که مصرف زیاد نشاسته و کربوهیدرات ها خطر عود کردن سرطان روده بزرگ یا سرطان کولون را در بیمارانی که سابقه ابتلا به این سرطان را داشته اند، افزایش می دهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  سرطان روده بزرگ، سومین سرطان شایع در دنیا بوده و دومین سرطان کشنده پس از سرطان ریه محسوب می شود. مرگ ناشی از این سرطان،درمجموع،  ۱۱ درصدکل مرگ و میرهای ناشی از سرطان رابه خوداختصاص می دهد.
دکتر جفری مییرهارد از کارشناسان علوم پزشکی انستیتو سرطان دانا – فاربر در بوستون که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشته، خاطرنشان ساخت: مصرف افراطی مواد غذایی قندی و حاوی کربوهیدرات زیاد، خطر عود کردن سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.
دکتر مییرهارد و دستیاران وی در مطالعه قبلی خود نشان دادند بیماران سرطانی که پس از درمان معمولا «رژیم غذایی غربی» را دنبال می کنند سه برابر بیشتر از سایر بیماران با خطر عود کردن سرطان مواجه می شوند. رژیم غذایی غربی شامل مصرف زیاد گوشت، چربی، غلات سفید و تصفیه شده و دسرها و تنقلات قندی و شیرین است.
در این مطالعه مییرهارد و دستیارانش تلاش کردند دریابند کدام ماده خوراکی در رژیم غذایی غربی بیش از همه در افزایش خطر عود کردن سرطان روده نقش دارد. این آزمایشات روی ۱۰۱۱ بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ که تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، انجام شد.
نتایج آزمایش ها نشان داد بیمارانی که پس از جراحی و درمان بیشتر از کربوهیدرات و مواد نشاسته ای مصرف می کنند، ۸۰ درصد با خطر عود کردن بیماری مواجهند.
خوشبختانه اگر این سرطان زود تشخیص داده شود، یکی از قابل درمان ترین سرطان ها است.
نتایج این تحقیق در نشریه انستیتو ملی سرطان منتشر شده است.