سوپ مرغ واقعا با سرما خوردگی مبارزه می کند

 دانشمندان می گویند: یک ماده موجود در سوپ مرغ به سیستم ایمنی بدن کمک می کند تا با مراحل اولیه آنفلوانزا مبارزه کند.

به گزارش دیلی میل، محققان می گویند: سوپ مرغ همانند یک داروی خانگی به انسان در طول زمستان کمک می کند.

یک تحقیق که در مجله American Journal of Therapeutics منتشر شده است نشان می دهد که یک مولفه موجود در سوپ مرغ به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با مراحل اولیه آنفلوانزا کمک می کند، اما این تاثیر به محض دفع سوپ از بدن از بین می رود.

این اولین مطالعه ای نیست که به بررسی این موضوع پرداخته است، بیش از یک دهه پیش دکتر ˈاستفان روناردˈ از دانشگاه ˈمرکز پزشکی نبراسکاˈ به بررسی این موضوع پرداخت که چرا دستور سوپ مرغ که نسل به نسل می گردد، تا این حد شفا دهنده است.

وی با استفاده از نمونه خون افراد مورد مطالعه نشان داد که سوپ مرغ مانع تحرک رایج ترین شکل گلبول سفید که از بدن علیه عفونت دفاع می کند، می شود.

کمبود روي باعث کاهش قدرت حافظه و ضریب هوشی می شود

 کمبود روی با تاثیر بر رشد غدد جنسی از ترشح تستوسترون جلوگیری می کند و کمبود آن با تاثیر بر اعصاب باعث کاهش قدرت حافظه و ضریب هوشی افراد مخصوصا کودکان می شود.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: روي به طور گسترده اما نا برابر در گياهان، حيوانات و انسان وجود دارد و بيشترين غلظت آن در استخوان ها، كبد، مو، پوست، مغز و پروستات است.
دكتر زهرا عبداللهي افزود: روي در تمام مواد غذايي، حيواني و گياهي، وجود دارد و جگر، انواع گوشت‌ها به ويژه گوشت قرمز و سفيد، تخم مرغ، لوبيا و عدس، غلات سبوس دار، شير و مواد لبني و انواع مغزها نظير بادام زميني، گردو و فندق از منابع غني روي به شمار مي رود.
وي تصريح كرد: کاهش رشد جسمانی، تاخیر در بهبود زخم ها و آسیب های پوستی، ریزش مو، بی اشتهایی و از دست دادن حس چشایی و بویایی، کوتاهی قد و کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری های عفونی از عوارض ناشی كمبود روي است.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اين كه كمبود روي سبب كاهش قد و تاخير در بلوغ مي شود، گفت: كمبود خفيف روي ممكن است تنها علامت كاهش رشد كودك باشد كه در نهايت مي تواند سبب كاهش قد و نيز تاخير در بلوغ شود.
دكتر عبداللهي بيان كرد: کمبود روی با تاثیر بر رشد غدد جنسی از ترشح تستوسترون جلوگیری می کند و کمبود آن با تاثیر بر اعصاب باعث کاهش قدرت حافظه و ضریب هوشی افراد مخصوصا کودکان می شود.
وي اضافه كرد: روی با تاثیر بر افزایش تولید ویتامین  د و در نتیجه جذب کلسیم، در رشد استخوانی موثر است و کمبود آن باعث مشکلات حاد از جمله پوکی استخوان خواهد شد.

سالم سازی سبزیجات ضروری است؛

 
 سبزی های تازه درون یخچال آلوده ترین بخش یخچال
استفاده از میوه ها وسبزیجات تازه در رژیم غذایی امری حیاتی است اما نه با حشرات مواد شیمیایی و باکتری هایی که با آن همراه است.
کارشناس مبارزه با بیماریها معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی تربت حیدریه ضمن بیان این مطلب بیان کرد: تحقیقات نشان داده است که سبزی های تازه درون یخچال آلوده ترین بخش یخچال را تشکیل می دهد و ضروری است در شستن و ضدعفونی کردن آن ها نهایت دقت را به کارببرید.
محمدرضا کمالی رعایت مراحل سه گانه را برای ضدعفونی سبزی و میوه ضروری دانست و گفت: در مرحله اول برای پاک سازی سبزی، ابتدا سبزی را خوب پاک کرده و با آب سالم شستشو دهید تا مواد زاید و گل و لای آن برطرف شود.
این کارشناس در ادامه افزود: در مرحله دوم انگل زدایی را انجام داده که 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی  را در 5 لیتر آب (20لیوان) بریزید تا کف آب ایجاد شود و سبزی را داخل آن به مدت  5 دقیقه نگه دارید و سپس سبزی را از روی کف آب جمع آوری کنید و با آب سالم شستشو دهید تا تخم انگل ها وباقیمانده مایع ظرفشویی از آن جدا شود.
وی افزود: مرحله سوم که گندزدایی است که در این مرحله یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین 70%را در یک ظرف  5 لیتری آب بریزید وسبزی ومیوه انگل زدایی شده را به مدت 5دقیقه در این محلول قرارداده تا ضد عفونی شود واگر این محلول در دسترس نبود میتوانید از مواد ضدعفونی کننده مجاز سبزی و میوه درداروخانه ها و سوپرمارکت ها وجود دارد طبق دستورالعمل استفاده کنید.
کمالی گفت: در پایان نیز سبزی ضدعفونی شده را مجددا با آب سالم شستشو داده تا باقیمانده کلر از آن جدا شود و سپس آن را مصرف کنید.

مصرف لواشک و ترشک آسیب جدی به بافت دندانها وارد می کند

مصرف لواشک و ترشک آسیب های بسیاری برای بافت دندانها ایجاد می کند.
به گزارش وب دا، یک دندانپزشک با اشاره به آسیب های ناشی از مصرف مواد خوارکی از قبیل لواشک و ترشک و سایر مشتقات این محصولات برای دندانها گفت: این محصولات به دلیل چسبندگی در سطح دندانها و خاصیت اسیدی موجب تخریب بافت های دندانی می شود.
دکتر محمد حسن بیگدلی با بیان اینکه مصرف این گونه خوراکی ها به دلیل مواد افزودنی و نگهدارنده علاوه بر آسیب دندانی، برخی مخاطرات جسمی دیگر را نیز برای افراد ایجاد می کند، افزود: خانواده ها باید مراقب تغذیه فرزندان خود باشند تا از مصرف خوراکی های مضر و فاقد ارزش غذایی پرهیز کنند.
وی افزود: متاسفانه مصرف لواشک و ترشک در کودکان و نوجوانان بسیار شایع است که می تواند اثرات جبران ناپذیری بر روی دندانهای آنها برجای بگذارد.
این دندانپزشک با تاکید بر اینکه اثر تخریبی مصرف اینگونه مواد خوراکی در دندانهای کرسی بیشتر است، تصریح کرد: افراد در صورت مصرف هر گونه لواشک و ترشک و سایر مشتقات آن بلافاصله مسواک بزنند و بین دندانها را با نخ دندان تمیز کنند.
دکتر بیگدلی به خانواده ها توصیه کرد: برای حفظ سلامت جسمی کودکان و نوجوانان، از خوراکی های سالم مانند خشکبار به عنوان تنقلات برای فرزندان خود استفاده کنند.

كمبود ويتامينA شايعترين علت كوري در كودكان كشورهاي در حال توسعه




كمبود ويتامينA شايعترين علت كوري در كودكان كشورهاي در حال توسعه محسوب مي شود.
به گزارش وب دا، کارشناس مسئول سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان اینکه نقش ويتامين A در بينايي بسيار حائز اهميت است، اظهار داشت: اولين علامت با ليني كمبود ويتامين  A اختلال ديد هنگام تاريكي و يا شب كوري است.
محترم تشکر بیان کرد: با ادامه اين كمبود ضايعات چشمي بيشتر شده و به صورت خشكي سطح چشم، ضعف قرنيه، بروز زخم در چشم و در نهايت نابينايي ظاهر مي شود.
وی با بیان اینکه به اين تظاهرات چشمي به طور كلي (گزروفتالمي) گفته مي شود، گفت: در ساختمان طبيعي سلول هاي پوششي نيز ويتامين A نقش دارد. در صورت كمبود اين ويتامين سلولهاي توليد كننده ماده سخت كراتينين، جايگزين سلولهاي توليد كننده ماده نرم موكوس ميشوند و اين امر موجب خشكي بافت مي شود.
کارشناس مسئول سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس دانشگاه علوم پزشکی فسا ادامه داد: بسياري از بافتهاي پوششي موانع مهمي در مقابل عفونت هستند.
وی بیان کرد: به دنبال كمبود ويتامين A و اختلال در ساختمان اين بافتها، مقاومت در مقابل عفونت كاهش مي يابد .
این کارشناس مسئول خاطرنشان ساخت: در حاليكه شديد ترين آسيب ويتامين A به چشمان است ولي بررسيهاي جديد نشان مي دهد كه حتي كمبودخفيف آن موجب افزايش خطر بيماري هاي عفوني   ومرگ ناشي از آن مي شود.
محترم تشکر افزود: گاهي كمبود ويتامين A با كم خوني فقر آهن همراه است.

کاهو ، یک سبزی پر اهمیت در رژیم غذایی


به گزارش وب دا، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: کاهو از نظر ارزش تغذیه ای به ازای هر یکصد گرم دارای 13 کیلوکالری انرژی ،2/2 گرم کربوهیدرات ،1/1گرم فیبر ،2/0گرم چربی ،4/1 گرم پروتئین و 95 گرم آب است.
دکتر نوید عطار افزود: همچنین در هر یکصد گرم کاهو 166 میکروگرم ویتامین  A،73  میکروگرم فولات ( ویتامین B9 ) ،4 میلی گرم ویتامین C ،102 میکرو گرم ویتامین K ،2/1میلی گرم آهن و 238 میلی گرم پتاسیم وجود دارد.
وی با بیان اینکه عصاره کاهو اغلب به صورت کرم یا لوسیون جهت آفتاب سوختگی و خشکی پوست بکار می رود، افزود: جامعه پزشکی ادعا می کنند که جهت درمان سرفه و دردهای روماتیسمی ، کششی و عصبی نیز مفید است و گرچه شواهد علمی این فواید بر روی انسان ها هنوز اثبات نشده است، اما تأثیرات مشابه آن در موش ها و قورباغه ها به اثبات رسیده است.
وی با اشاره به اینکه کاهو دارای مقادیری از ویتامین  C ، کلسیم ، آهن و مس همراه با مواد معدنی در برگ های خود می باشد ، تصریح کرد: بسته به نوع کاهو ، این سبزی می تواند منبع خوبی برای ویتامین A و پتاسیم باشد و در کاهو هایی که دارای برگ های سبز تیره هستند غلظت ویتامین A بیشتر است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد بر شستشوی کامل این سبزی قبل از مصرف تأکید و خاطر نشان کرد: کاهو در صورت عدم شستشوی کامل آن بخاطر وجود برخی از باکتری ها درون خود میتواند عامل برخی از بیماری ها شود.
 دکتر عطار تأکید کرد با رعایت بهداشت و شستشوی کامل این سبزی می توان آن را با خیال راحت مصرف کرد.

مصرف فست فود خطر سکته قلبی را افزایش می دهد



به گزارش وب دا، مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه  تغذیه نامناسب به مصرف ناکافی و یا بیش از حد مواد غذایی گفته می شود که هر دو به سلامتی بدن آسیب می رسانند و  این موضوع می تواند موجب چاقی در کودکان و کاهش ضریب هوشی کودکان شود و زمینه ایجاد  بیماری هایی مانند دیابت و بیماری های قلبی و عروقی در بزرگسالی را به وجود آورد، اظهار داشت: ‌تغییر شیوه زندگی از سنتی به سمت مدرن و استفاده از غذاهای آماده و فست فودها مهمترین عامل بروز مشکلات تغذیه ای در جوامع به شمار می رود.
دکتر زهرا اباصلتی با بیان اینکه غذای مصرفی باید انرژی، املاح و ویتامین‌های مورد نیاز میلیون‌ها سلول متفاوت بدن  را تامین کند، اظهار داشت:‌ یکی از مهم ترین زیان های استفاده از فست فود، چاقی و اضافه وزن به خاطر چربی زیاد و شیرینی های موجود در این غذاهاست.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد استفاده از مواد چرب، آردهای سفید، مواد با ارزش غذایی کم اما ظاهری خوش مزه از  ویژگی غذاهای فست فود عنوان کرد و گفت: ‌بیماری های قلبی و عروقی، سکته قلبی، انواع دیابت و اضافه وزن از شایع ترین اثرات و عوارض استفاده از فست فود می باشدوبیش از 30 تا 35 درصد سکته های قلبی مربوط به استفاده از غذاهای کم ارزش و پرچرب آماده است.
دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه غذاهای بومی از غذاهای فعلی ارزش غذایی بیشتری دارند و باید به چرخه ی تغذیه خانواده ها بازگردد و غذاهای بومی را بايد جایگزین غذاهای وارداتی کنیم، خاطر نشان کرد:‌ در همین راستا، اگر شناختی جامع از باورهای قدیمی و عادات غذایی گذشتگانمان به دست آوریم که از ريشه اي كهن برخوردار است و نقاط قوت غذاهاي محلی و منطقه ای را گسترش دهیم، نه ‌تنها از هدر رفتن هزینه‌های خانوار جلوگیری می‌کنیم بلکه به پیشگیری از بروز بیماری‌هاي مزمن کمک بزرگی کرده ایم.
وی آبگوشت مرزه، آش کماج، آش لَخشک، بلغور شیر، گُرماست، اشکنه گوجه و عدس، اشکنه تخم خربزه، اشکنه کشک، شولی، دمی بلغور شیر، کشک زرد، شله مشهدی، جوش بره، نرگسی،  قوروتی خرفه  و از شیرینی جات و نان ها نیز به نوعی تافتون به نام پِرکی و حلوای دو آرده و شیرینی گردویی را از غذاهای سنتی استان خراسان رضوی برشمرد و اظهار داشت: ‌تمامی این موادغذایی سرشار از ویتامین و ریز مغذهای مورد نیاز بدن است که نسل جدید به فراموشی سپرده است.

هشدار درباره یک اشتباه بزرگ درباره نوشابه




 بطری های پلاستیکی که اغلب از آنها برای نگهداری نوشابه ها استفاده می شود، سرطان زا هستند و نباید از این بطری ها به هیچ وجه استفاده شود.
آفتاب: ˈابراهیم رضیˈ روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: بسته بندی انواع نوشابه و آب معدنی ها در کشور نامناسب است که این مساله موجب بروز سمی خطرناک و ابتلا به انواع سرطان می شود.

وی با اشاره به افزایش انواع سرطان ها در کشور افزود: استفاده از انواع بطری های پلاستیکی برای نگهداری نوشابه ها در کشورهای اروپایی ممنوع است و آنها نوشابه های خود را فقط در بطری های شیشه ای نگهداری و بسته بندی می کنند؛ این در حالی است که درایران نوشابه ها در بطری های پلاستیکی بسته بندی می شوند.

رضی افزود: علاوه براین، مواد نگهدارنده ای که در تولید نوشابه ها به کار می رود، بسیار زیان آور است و احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

وی با اشاره به عادت ناپسند برخی فروشندگان در نگهداری انواع نوشابه گفت: برخی فروشندگان عادت دارند تا نوشابه ها را بیرون فروشگاه خود و با چیدمان روی هم نگهداری کنند؛ این عادت غلط به دلیل تغییر دما و سرد و گرم شدن هوا سبب ایجاد یکسری واکنش های شیمیایی خطرناک درون نوشابه ها می شود که برای انسان خطرناک است.

به گزارش ایرنا،دکتر رضی به همه تولید کنندگان برای بسته بندی نامناسب و استفاده از بطری های پلاستیکی هشدار جدی داد.

عامل یک سوم سرطان‌ها در ایران: باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی



عضو هیأت رئیسه مجلس با بیان اینکه میزان باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی بیش از حد مجاز است گفت: یک سوم عامل سرطان ها مربوط به باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی است و این یک هشدار برای دولت و مسئولان است زیرا دولت مسئول سلامت مردم است.
آفتاب: به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محمد دهقان در نشست علنی امروز (یکشنبه ۳ دی ماه) مجلس شورای اسلامی به عنوان طرح سؤال از وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به توضیحات صادق خلیلیان اظهار داشت: آنچه که توسط وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت و درمان انجام می شود بسیار کندتر و عقب تر از خطرات باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی است.

نماینده مردم چناران و طرقبه در ادامه افزود: برای روشن شدن وضعیت به اسناد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همایش هایی که در خصوص بیماری ها برگزار شده رجوع کنیم متوجه می شویم که متأسفانه در کشور ما به اندازه تلاش هایی که برای تولید محصولات کشاورزی انجام می شود برای امنیت غذایی برنامه ریزی و اهتمام وجود ندارد.

وی با بیان اینکه باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی بیش از حد مجاز است، تصریح کرد: آزمایشاتی که انجام شده و همچنین تعداد مبتلایان به سرطان طبق آمار رسمی وزارت بهداشت بیانگر این است که یک سوم عامل سرطان ها مربوط به باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی است و این یک هشدار برای دولت و مسئولان است زیرا دولت مسئول سلامت مردم است.

ویتامین‌ها واملاح رفع خستگی




خستگی یکی از آن آفت‌هایی است که اکثر ما مجبوریم با آن کنار بیاییم. از آن جایی که علائم این مشکل چندان آشکار نیست، افراد برای مبارزه با آن اقدام خاصی نمی‌کنند، اما در عین حال بخش اعظمی از لذت‌های زندگی خود را به دلیل ضعف و خستگی جسمانی از دست می‌دهند. احساس بی‌حالی و کمبود انرژی هنگام برخاستن از خواب، خستگی هنگامی ‌که در جامعه مشغول به فعالیت هستید، بی‌رمقی هنگام دیدن فیلم‌ها یا خواندن کتاب‌ها و بسیاری از فعالیت‌های دیگر از مصادیق این مشکل هستند.
آفتاب: این یک واقعیت در رابطه با خستگی و بی‌حالی است و افرادی که دچار این مشکل هستند می‌دانند که تأثیرات آن بر زندگی‌شان تا چه حد جدی و ناخوشایند است. علل بالقوه زیادی برای این مشکل ذکر شده است، طیف وسیع آن‌ها شامل علل روانی تا انواع بیماری‌های جسمانی می‌شود. از میان این علل، گاه احساس خستگی به دلیل کمبود برخی ویتامین‌ها و املاح ایجاد می‌شود و یا حتی اگر علت ایجاد آن کمبود این مواد نباشد، می‌توان این مشکل را با افزایش ویتامین و املاح دریافتی رفع کرد. در این قسمت به چند راه اشاره می‌کنیم که از طریق آن‌ها می‌توان با مصرف ویتامین‌ها و املاح انرژی بدن را افزایش داد.

آهن

کم‌خونی شرایطی است که در آن میزان آهن موجود در خون فرد کاهش یافته است. از آنجا که خون برای ایجاد گلبول‌های قرمز، که اکسیژن را در بدن حمل و جا به جا می‌کنند، بسیار لازم است، این شرایط (کم خونی) منجر به کمبود اکسیژن و در نهایت کمبود انرژی می‌شود (مخصوصاً انرژی هوازی). در نتیجه افزایش مصرف آهن به شما اکسیژن و نهایتاً انرژی بیشتری می‌دهد.