تأثیر عصاره نعناع در کاهش دردهای ناشی از میگرن

محقق برگزیده هجدهمین جشنواره علوم پزشکی رازی از تأثیر عصاره نعناع در کاهش دردهای ناشی از میگرن خبر داد.
به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دکتر افشین برهانی  با بیان این که میگرن بیماری بسیار شایعی است، اظهار داشت: 18 درصد خانم ها و 6 درصد آقاین از میگرن رنج می برند.
وی افزود: دومین ویژگی این تحقیق و مقاله استفاده از آموزه های طب سنتی خودمان است که در این روش مالش پماد را بر روی نبض گیجگاهی پیشنهاد می کند و برای درمان میگرن ما از همین آموزه ها استفاده کردیم.
محقق برگزیده هجدهمین جشنواره رازی ادامه داد: مطالعه ای با روش تحقیق بسیار پیچیده و دقیق بر روی بیماران انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که مالش عصاره نعناع بر روی نبض گیجگاهی می تواند درد حملات میگرن و تهوع و استفراغ ناشی از درد میگرن را کاهش دهد.
دکتر برهانی خاطرنشان کرد: در آینده ای نزدیک در پی تهیه پچ حاوی عصاره نعناع و سایر داروها هستیم تا باعث شود که حملات میگرنی هر چه سریعتر کاهش پیدا کند و بازگشت علائم را در میگرن نداشته باشیم.

رژیم غذایی مناسب حافظ لطافت پوست در فصول سرد سال

مراقبت از پوست بدن به خصوص قسمت هایی که به طور مستقیم در معرض تغییرات آب و هوایی قرار دارند،‌ در فصل های مختلف سال باید متناسب با شرایط آن فصل مورد توجه قرار گیرد.

یکی از شایع ترین مشکلاتی که در فصل زمستان برای افراد به وجود می آید، خشکی پوست و مشکلات متعاقب آن مانند قرمزی، پوسته پوسته شدن، ترک خوردن و دردناک شدن پوست است.

در این فصل از سال، به دلیل دمای پایین هوا و وزش بادهای خشک و سرد، لطافت پوست به خصوص پوست صورت، لب ها و همچنین دست ها کاهش می یابد و جای خود را به خشکی های معمولا طولانی مدت می دهد.

در فصل زمستان علاوه بر تغییرات آب و هوایی با مشکلی به نام آلودگی هوا مواجه هستیم که تاثیرات مستقیمی بر پوست بدن دارند.

یکی از راه های پیشگیری از به وجود آمدن این گونه مشکلات رعایت رژیم غذایی مناسب است.

مصرف گوجه فرنگی خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد


 کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت که گوجه فرنگی دشمن سرطان بوده و مصرف مداوم آن، خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.

به گزارش روز جمعه ایرنا از وزارت بهداشت ودرمان،‌ ˈسعیده معانیˈ افزود: گوجه فرنگی یکی از پرمصرف ترین سبزی های دنیا و دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین ث، پتاسیم و فیبر غذایی است.

وی ادامه داد: رنگ قرمز گوجه فرنگی به علت وجود رنگدانه ای گیاهی به نام لیکوپن است و از قوی ترین آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی به حساب می آید که از بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند.

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: افرادی که درهفته هفت واحد یا بیشتر گوجه فرنگی مصرف می کنند، 60 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان های مری، معده، دهان و روده بزرگ قرار می گیرند.

وی توضیح داد: پژوهشگران معتقدند که آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی با جلوگیری از تولید رادیکال های آزاد، از آسیب مفاصل، ماهیچه ها و حتی سلول های مغزی در سالمندان جلوگیری می کند.

معانی با بیان اینکه براساس تحقیقات انجام شده احتمال بروز سکته های قلبی در مردانی که ذخایر لیکوپن بیشتری دارند به نصف کاهش یافته است،‌ گفت: آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی از تغییر شکل و رسوب نوعی چربی در سرخرگ ها جلوگیری کرده و بدینوسیله از سکته های قلبی پیشگیری می کنند.

مصرف زردچوبه از سرطان جلوگیری می‌کند


 تحقیقات اخیر دانشمندان نشان داده است که مصرف 

ˈ زردچوبهˈ از سرطان جلوگیری می‌کند، بنابراین حتما سعی کنید در غذاها از زردچوبه استفاده کنید.

زردچوبه از نظر طب قدیم ایرانی دارای خاصیت گرم و خشک است و برای استفاده درمانی می‌توان آن را مانند چایی دم کرد و نوشید.

زرد چوبه دارای خواص متعددی از جمله تمیز کردن کبد و کمک به درمان یرقان است و امروز در بازار دارویی کانادا و آمریکا به صورت کپسول مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مخلوط یک قاشق غذاخوری زردچوبه و یک قاشق انیسون ( بادیان رومی یا رازیانه رومی ) و سرکه برای درمان یرقان بسیار مفید است، ضمن این که گرفتگی و انسداد صدا را رفع می‌کند.

بیماران دیابتی و فشار خون گریپ فروت را با قرص مصرف نکنند


:

برای مصرف داروها با پزشک یا داروساز مشورت کنید

دکترای داروسازی با اشاره به اینکه مصرف گریپ فروت به ویژه با قرص فشار خون و دیابت برای افراد مضر است گفت: «در افرادی که دچار بیماری دیابت هستند اگر دارو را همراه با گریپ فوت مصرف کنند قند خون افزایش یافته و حتی ممکن است فرد دچار کما شود.»

دکترحسینعلی اتحادی، دکترای داروسازی در گفت‌وگو با خبرنگار سینانیوز در خصوص لزوم عدم مصرف گریپ فروت همراه با قرص هشدار داد و گفت: «مصرف گریپ فروت همراه با قرص به ویژه قرص‌هایی که برای درمان بیماری‌های اعصاب و روان، فشار خون و دیابت مصرف می‌شود به دلیل اینکه باعث اختلال در متابولیسم و سوخت و ساز این مواد می‌شود برای افراد مضر است چرا که گریپ فروت غلظت دارو‌ها را دستخوش تغییرات بسیاری می‌کند.» 

وی افزود: «گریپ فروت به دلیل داشتن خاصیت اسیدی که دارد دفع بدن را بیشتر می‌کند. از آنجایی که بدن انسان نسبت به غلظت برخی دارو‌ها به ویژه داروهای قلبی و عروقی بسیار حساس است بنابراین میزان مصرف آن باید بسیار دقیق باشد. در صورت مصرف همزمان گریپ فروت با دارو میزان دفع افزایش یافته و در نتیجه غلظت درمانی دارو از حد مجاز پایین‌تر می‌ماند که در این صورت اثرات موثر دارو از بین رفته و بیمار دچار مشکل خواهد شد.» 

این دکترای داروسازی با اشاره به اینکه مصرف گریپ فروت با برخی از دارو‌ها تاثیر خاصی بر افراد نمی‌گذارد تاکید کرد: «برخی دارو‌ها از آنجایی که حساس نیستند پایین و یا بالا بودن میزان دوز آن تاثیر خاصی بر فرد نمی‌گذارد ولی در افرادی که دچار بیماری دیابت هستند اگر دارو دچار اختلال شود قند خون افزایش یافته و حتی ممکن است فرد دچار کما شود بنابراین افراد باید در صورت مصرف داروهای حساس بیشتر دقت داشته باشند.» 

دکتر حسینعلی اتحادی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «در کل از آنجایی که دارو‌ها بسیار متفاوت و وسیع هستند افراد باید در خصوص نحوه مصرف آن با پزشک و یا داروساز مشورت کنند. برخی از دارو‌ها برای اینکه بازدهی بیشتری در بدن داشته باشند باید با معده خالی مصرف شود به عنوان مثال بسیاری از آنتی بیوتیک‌ها اگر همراه با غذا مصرف شوند میزان اثردهی آن کاهش می‌یابد به همین دلیل به این افراد توصیه می‌شود که این دارو را همراه با آب و یا نوشیدنی ساده همانند چای کمرنگ مصرف کنند. همچنین برخی دارو‌ها نیز هستند که بازدهیشان با مصرف غذا بهتر می‌شود که تنها راه برای آگاهی از این موضوع مشورت با پزشک است.»

خوردن میوه و سبزیجات از ابتلا به همورئید جلوگیری می‌کند





بی‌تحرکی و نداشتن رژیم‌های غذایی مناسب از جمله دستاوردهای جهان امروز است. این دو دستاورد عوارض بسیاری را در پی دارند که یکی از آن‌ها ابتلا به بیماری همورئید در افراد است. دکتر قدرت اله منتظری متخصص گوارش و استاد دانشگاه در این رابطه توضیح می‌دهد.

دکتر منتظری، متخصص گوارش گفت: «هموروئید به طور کلی، به بزرگ شدن مویرگ‌های سیاهرگی مقعد گفته می‌شود. به طور طبیعی در زیر بافت مخاطی انتهای لوله گوارشی رگ‌های خونی وجود دارد که ملتهب و حجیم شدن آن‌ها را در اصطلاح پزشکی همورئید می‌گویند.» 

به گفته دکتر منتظری، کانال مقعد به صورت دو تکه است. قسمت بیرونی مقعد بافت پوششی سنگفرشی دارد و قسمت داخلی متصل به روده بزرگ، مانند خود روده بزرگ بافت استوانه‌ای دارد. مابین این دو قسمت یک خط جدا کننده وجود دارد. بیماری همورئید در هر یک از این قسمت‌ها که به وجود بیاید به‌‌ همان نسبت داخلی یا خارجی محسوب می‌شود.» 

دکتر منتظری گفت: «هیچ یک از انواع همورئید به صورت حتمی توسط بیمار قابل تشخیص نیست. تنها علائم بیماری است که باعث مراجعه بیمار به پزشک می‌شود. علائمی مانند درد، عفونت اطراف مقعد، خونریزی، خارش و از این قبیل از جمله نشانه‌هایی است که مبتلایان به همورئید از آن شکایت می‌کنند. در برخی موارد که هموروئید مانند زائده‌های ملتهب بزرگ ظاهر می‌شود ممکن است با زائده‌های بدخیمی که نیازبه درمان فوری دارند، حتی توسط پزشک نیز اشتباه تشخیص داده شوند.» 

کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی با مصرف گردو



گردو دارای مقادیر زیادی اسید چرب امگا 3 است و این اسیدهای چرب خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند.
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر سعید حسینی متخصص تغذیه با بیان این مطلب اظهار داشت: وجود این اسیدها در بدن سطح فشار خون را پایین می آوردند و 30 گرم گردو تمام نیاز روزانه بدن را به اسیدهای چرب امگا 3 برطرف می کند.
وی افزود: گردو همچنین سرشار از ویتامین های گروه B ، E و مواد معدنی از جمله مس، آهن و روی است این مواد معدنی خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و از بدن در برابر تأثیرات مخرب رادیکال های آزاد محافظت می کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: آجیل ها میان وعده های بسیار مناسبی هستند و یک مشت آجیل نه تنها بسیاری از مواد مغذی و انرژی مورد نیار بدن را تأمین می کند بلکه سلامت قلب را نیز تضمین می کند. 

مصرف گوجه فرنگی خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد



گوجه فرنگي دشمن سرطان است و مصرف مداوم گوجه فرنگي، خطر ابتلا به سرطان پروستات را كاهش مي دهد.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: گوجه فرنگي يكي از پرمصرف ترين سبزي هاي دنيا و داراي مقادير قابل توجهي ويتامين ث، پتاسيم و فيبر غذايي است.
سعیده معانی افزود: رنگ قرمز گوجه فرنگي به علت وجود رنگدانه اي گياهي به نام ليكوپن است و از قوق ترين آنتي اكسيدان هاي موجود در گوجه فرنگي به حساب مي آيد كه از بسياري از بيماري ها جلوگيري مي كند.
این کارشناس تغذیه تصریح کرد: افرادي كه در هفته 7 واحد يا بيشتر گوجه فرنگي مصرف مي كنند، 60 درصد كمتر در معرض ابتلا به سرطان هاي مري، معده، دهان و روده بزرگ قرار مي گيرند.
وی بیان کرد: پژوهشگران معتقدند كه آنتي اكسيدان هاي موجود در گوجه فرنگي با جلوگيري از توليد راديكال هاي آزاد، از آسيب مفاصل، ماهيچه ها و حتي سلول هاي مغزي در سالمندان جلوگيري مي كند.
معانی گفت تصريح كرد: بر اساس تحقيقات انجام شده احتمال بروز سكته هاي قلبي در مرداني كه ذخاير ليكوپن بيشتري دارند به نصف كاهش يافته است زيرا آنتي اكسيدان هاي موجود در گوجه فرنگي از تغيير شكل و رسوب نوعي چربي در سرخرگ ها جلوگيري كرده و بدينوسيله از سكته هاي قلبي پيشگيري مي كنند.

نگهداری بیش از یک ماه سبزیجات در فریزر موجب از دست دادن ویتامین های آن ها می شود


 ماهی را با سبزیجات و چاشنی ها بخارپز و یا با آب کم طبخ کنید؛

ماهی را با سبزیجات و چاشنی ها مانند رب نارنج، آلو، زرشک به صورت بخارپز و یا با آب کم طبخ کنید.
به گزارش وب دا، کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت نیشابور ضمن بیان این مطلب گفت: حتی المقدور غذاها را به شکل تازه مصرف کنید و از مصرف غذاهای فریزری، به ویژه آنهایی که به مدت طولانی در فریزر نگهداری می شود اجتناب کنید.
لیلا شورورزی بیان داشت: سبزی ها را بیشتر از یک ماه در فریزر نگه ندارید چون بیشتر ویتامین های آن از دست می رود.
شورورزی اظهار داشت: توصیه می شود مصرف انواع کمپوت، کنسرو، نوشابه، آبمیوه و غذاهایی که در کارخانجات صنایع غذایی تهیه می شوند و حاوی مقادیر زیادی نمک، شکر یا روغن و بعضا نگهدارنده  های شیمیایی هستند از غذاهای خانگی وطبیعی استفاده شود.
وی افزود: اگر از غذاهایی که بیرون از منزل تهیه می شوند مایلید استفاده کنید، از مکان هایی این غذاهارا تهیه کنید که مطمئن هستید روغن مصرفی از نوع روغن جامد نیست وغذاهها کم نمک و کم چرب وبه روش بهداشتی تهیه شده است.
مسئول واحد تغذیه تاکید کرد: سرخ کردن ماهی که موجب جذب مقدار زیادی روغن به آن می شود تنها راه مصرف آن نیست و می توانید ماهی را همراه با سبزیجات و چاشنی هایی مانند : رب نارنج، آلو، زرشک، به صورت بخارپز ویا با آب کم طبخ کنید.

وجودآهن زياد در بدن برای سلامتی مضر است.


به گزارش وب دا، مسئول آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکی گلستان ضمن بیان این مطلب گفت: آهن در بيماران نمی تواند نقطه ای ژنتيکی خون ساز را درمان کند و کم خونی بيمار ادامه می يابد و روز به روز ذخاير آهن او افزوده می شود تا جايی که عوارض آهن زيادی مثل سيروز کبدی،‌نارسايی قلبی،‌ ديابت گريبانش را می گيرد.
وی افزود: مقدار زياد آهن در بدن يا بافت هايی مثل قلب، لوزالمعده و کبد تجمع می يابد و باعث افزايش بار آهن می شود.
این متخصصين خون گفت: متخصصين خون معتقدند اضافه بار آهن يکی از شرايط جدی و مزمنی است که بايد به درستی تشخيص و درمان شود و اگر درست تشخيص داده نشد منجر به بيماری هموکروماتوزيس می شود و زندگی فرد را تهديد می کند.
این مسئول آموزش گفت: از آنجا که از دست دادن خون به معنای از دست دادن آهن می باشد، لذا هموکروماتويس در زنان به دليل خون ريزی، عادت ماهانه، کمتر از مردان اتفاق می افتد.
وی افزود: ازعلل اين بيماری، اکثر موارد هموکروماتوزيس ژنتيکی بوده وتجمع بارآهن زياد در بدن ميباشد وتوصيه ميگردد تجويز آهن حتما" با توصيه پزشک بوده و خودسرانه انجام نگيرد.
وی در پايان گفت: از جمله غذاهايی که می تواند منجر به افزايش آهن در بدن شود،‌گوشت قرمز، خشکبار،‌ تخم مرغ، فلفل سبز و گوجه فرنگی می باشد.