نوشته : زهرا سادات موسوي
در
تمام طول سال میتوان جعفری را در بازارها و خواربار فروشیها پیدا کرد.
این گیاه طعم تقریبا تند و ارزش غذایی زیادی دارد. جعفری گیاهی است دو ساله
و معطر که از سالمترین ادویهجات ترشی شناخته میشود. جعفری سرشار از
فولات، ریز مغذیهایی مانند کلسیم و آهن، روغن فرار (اسانس گیاهی) و
ویتامینهاي C و K میباشد و خیلی آسان کشت میشود. در تمدنهای کهن هم
دیده میشود که جعفری را گیاهی تقویت کننده و انرژیزا میدانستهاند.
جعفری همانند مریم گلی، پونه کوهی، زردچوبه و زنجبیل در گروه سبزیجات
درمانی قرار دارد. همچنين میتوان از جعفری تازه برای تزئین غذا استفاده
کرد.
خواص درمانی جعفری:
جعفري داراي خواص ضد التهاب، آنتی اکسیدانی، ضد سرطان، افزایش دهنده قدرت ایمنی، شل کننده عضلات و محرک، پاک کننده و مرطوب کننده است.
جعفري داراي خواص ضد التهاب، آنتی اکسیدانی، ضد سرطان، افزایش دهنده قدرت ایمنی، شل کننده عضلات و محرک، پاک کننده و مرطوب کننده است.
گياه معجزهآسا:
قرنهاست که جعفری را مادهای برای تقویت قوای جنسی میدانند. همچنین این گیاه میتواند در درمان طبیعی دردهای قاعدگی، گرفتگی عضلات و نیز پیشگیری از بینظمیهای مربوط به تغییرات هورمونی در سیکلهای این دوران مفید واقع گردد. از جعفری در درمان عفونت گوش و شب کوری نیز استفاده میکنند. خوردن یک شاخه جعفری بهترین درمان گیاهی برای از بین بردن بوی بد دهان میباشد. هرگز، این ماده غذایی معجزه آسا را در کنار بشقابتان فراموش نکنید که علاوه بر تزئین زیبای غذایتان موجب سلامت و طول عمرتان هم میشود.
ضد سرطان:
جعفری حاوی مقادیر فراوانی از پلی فنولها و فلاوونوئیدها میباشد که از سلولها در برابر اکسیداسیون و پیشرفت سرطانهایی مانند سرطان پروستات، ریه و روده بزرگ محافظت میکنند.
جعفری حاوی مقادیر فراوانی از پلی فنولها و فلاوونوئیدها میباشد که از سلولها در برابر اکسیداسیون و پیشرفت سرطانهایی مانند سرطان پروستات، ریه و روده بزرگ محافظت میکنند.
حفاظت از قلب:
جعفری خام یک تصفیه کننده خون طبیعی است که میتواند سموم و رسوب کلسترول در داخل رگها را حل کرده و از ما در مقابل بیماریهای بسیار جدی قلبی عروقی محافظت نمايد. جعفری همچنین موجب تقویت و افزایش قابلیت ارتجاعی رگهای خونی میشود.
جعفری خام یک تصفیه کننده خون طبیعی است که میتواند سموم و رسوب کلسترول در داخل رگها را حل کرده و از ما در مقابل بیماریهای بسیار جدی قلبی عروقی محافظت نمايد. جعفری همچنین موجب تقویت و افزایش قابلیت ارتجاعی رگهای خونی میشود.
سرشار از ویتامین K:
جعفری سرشار از ویتامین K است که نقش مهمی در هضم کلسیم دارد و در نتیجه سبب سلامت استخوانها، بهداشت دهان و دندان و بهبود عملکرد سیستم عصبی میشود.
جعفری سرشار از ویتامین K است که نقش مهمی در هضم کلسیم دارد و در نتیجه سبب سلامت استخوانها، بهداشت دهان و دندان و بهبود عملکرد سیستم عصبی میشود.
ويتامين C فراوان:
از دیگر فواید جعفری میتوان به فراوانی ویتامین C در آن اشاره کرد که باعث عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن، تقویت استخوانها و ترمیم بافتها، افزایش تولید کلاژن و به دنبال آن پوستی سالم و زیبا خواهد شد.
از دیگر فواید جعفری میتوان به فراوانی ویتامین C در آن اشاره کرد که باعث عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن، تقویت استخوانها و ترمیم بافتها، افزایش تولید کلاژن و به دنبال آن پوستی سالم و زیبا خواهد شد.
كليه و كيسه صفرا:
جعفری درمانی فوقالعاده برای بیماریهای کلیوی و کیسه صفرا است و با تحریک عملکرد آنها سعی در خارج کردن سنگهای کوچک میکند. همچنين از جعفری نیز بعنوان درمان گیاهی برای مشکلات سیستم ادراری و از جمله آماس مثانه استفاده میکنند.
جعفری درمانی فوقالعاده برای بیماریهای کلیوی و کیسه صفرا است و با تحریک عملکرد آنها سعی در خارج کردن سنگهای کوچک میکند. همچنين از جعفری نیز بعنوان درمان گیاهی برای مشکلات سیستم ادراری و از جمله آماس مثانه استفاده میکنند.
ساير مزايا:
در طب سنتی چینی، چای جعفری برای پايین آوردن فشار خون و بهبود گردش خون توصیه میشود. استعمال خارجی این گیاه (مصارف غیر خوراکی)، درد مفاصل، سفتی و یا تورم ناشی از آرتروز را کاهش میدهد. از جعفری در درمان برخی مشکلات پوستی مانند گزش حشرات، آکنه، التهاب و عفونتهای باکتریایی پوست بهره میگیرند.
در طب سنتی چینی، چای جعفری برای پايین آوردن فشار خون و بهبود گردش خون توصیه میشود. استعمال خارجی این گیاه (مصارف غیر خوراکی)، درد مفاصل، سفتی و یا تورم ناشی از آرتروز را کاهش میدهد. از جعفری در درمان برخی مشکلات پوستی مانند گزش حشرات، آکنه، التهاب و عفونتهای باکتریایی پوست بهره میگیرند.
منبع: دنیای تغذیه ش ۱۱۱
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر