حبوبات بخوريد به 7 دليل

نوشته  : مهسا دادخواهي‌پور 
حتما تاكنون بارها شنيده‌ايد كه اگر از يك رژيم كاهش وزن پيروي مي‌كنيد، مصرف حبوبات برايتان مفيد است، بنابراين اگر مراقب وزن خود هستيد، حبوباتي نظير لوبيا و عدس را به برنامه غذايي خود بيفزاييد. حبوبات علاوه بر فوايد متعدد، طعم دلپذيري دارند! در اين مقاله 7 دليل مهم براي گنجاندن حبوبات در برنامه غذايي روزانه را با هم بررسي مي‌كنيم: 

افزايش عملكرد آنزيم‌هاي بدن:
حبوبات سرشار از مس مي‌باشند. مس يك ماده معدني كليدي و ضروري براي عملكرد مناسب بسياري از آنزيم‌هاي بدن است. بعنوان مثال، مس كوفاكتور يك آنزيم اكسيداتيو كليدي به نام سوپراكسيد ديسموتاز مي‌باشد. اين آنزيم مهم باعث خنثي و بي‌اثر كردن راديكال‌هاي آزاد توليدشده در ميتوكندري سلول‌ها مي‌شود.
دريافت آهن بيشتر:
حبوبات منبع خوبي از آهن هستند. آهن يك ماده معدني مهم است كه براي توليد هموگلوبين (ناقل اكسيژن از ريه‌ها به سلول‌هاي بدن) مورد نياز است. كمبود دريافت آهن مي‌تواند منجر به بروز كم‌خوني شود. سعي كنيد حبوبات را به همراه منابع خوب ويتامين C (مانند پرتقال، ليمو ترش و گوجه‌فرنگي) بخوريد تا توانايي بدن براي جذب آهن افزايش يابد.
 
حفظ وزن با كاهش تمايل و ولع براي غذا خوردن:
تحقيقات نشان داده‌اند احتمال بروز چاقي در افرادي كه حبوبات را به طور منظم در برنامه غذايي روزانه خود مي‌گنجانند، در مقايسه با كساني كه بطور منظم حبوبات مصرف نمي‌كنند، كمتر مي‌باشد. همچنين اين افراد، اغلب سايز دور كمر كمتري دارند. در واقع، فيبر محلول موجود در حبوبات موجب كند شدن فرآيند هضم و ايجاد احساس سيري براي مدت زمان بيشتري مي‌شود. به علاوه، حبوبات مواد غذايي انرژي‌بخشي هستند كه از ترشح مقادير اضافي انسولين توسط پانكراس جلوگيري مي‌كنند. ترشح مقدار زيادي انسولين موجب كاهش ميزان قندخون و ايجاد ولع خوردن مي‌شود. برعكس، خوردن مواد غذايي مانند حبوبات از ترشح مقدار زيادي انسولين توسط پانكراس جلوگيري مي‌كند كه در نتيجه باعث مي‌شود قندخون در سطح مناسبي حفظ شود و به اين ترتيب، به كاهش ولع خوردن و ايجاد احساس سيري مي‌انجامد.
پيشگيري از بروز ديابت نوع 2:
فيبر محلول موجود در حبوبات به حفظ سطح قندخون كمك مي‌كند و در نتيجه از بروز ديابت نوع 2 پيشگيري مي‌نمايد. ميزان بالاي فيبر حبوبات باعث كاهش جذب قند به جريان خون و در نتيجه آزاد شدن آهسته و پيوسته انرژي در بدن مي‌شود. 

دريافت پروتئين بيشتر:
حبوبات بعنوان منابع گياهي خوبي از پروتئين مي‌باشند. مصرف حبوبات به همراه غلاتي از قبيل برنج، پروتئيني قابل مقايسه با پروتئين گوشت و فرآورده‌هاي لبني را تأمين مي‌كند كه مشكلات پروتئين‌هاي حيواني مانند كالري بالا و اسيدهاي چرب اشباع شده را نيز ندارد.

كاهش احتمال بروز بيماري‌هاي قلبي:
حبوبات با دارا بودن ميزان بالايي فيبر محلول، به كاهش كلسترول تام و LDL كلسترول (كلسترول بد) خون كمك مي‌كنند. فيبرهاي محلول به اسيدهاي صفراوي (براي هضم چربي‌ها مورد نياز مي‌باشند) كه توسط كبد از كلسترول ساخته مي‌شوند متصل شده و آن را به روده منتقل مي‌كنند تا دفع شوند. در نتيجه كبد بايد ذخاير اضافي كلسترول بدن را مصرف نمايد تا اسيدهاي صفراوي جديد توليد كند.
علاوه بر آن، حبوبات منبع خوبي از فولات و منيزيم مي‌باشند. فولات (از ويتامين‌هاي گروه B)، به كاهش ميزان هموسيستئين كمك مي‌كند. مقدار زياد هموسيستئين مي‌تواند باعث تخريب رگ‌هاي خوني و در نتيجه بروز حمله قلبي شود. از طرف ديگر، منيزيم به كنترل فعاليت‌هاي عصبي- عضلاني قلب و ريتم منظم ضربان قلب كمك مي‌كند. همچنين منيزيم از بروز لخته‌هاي خوني غيرطبيعي در قلب جلوگيري مي‌كند و احتمال بروز حمله قلبي را كاهش مي‌‌دهد.
كاهش احتمال بروز سرطان:
تحقيقات نشان داده‌اند زناني كه حداقل دو بار در هفته حبوبات مي‌خورند، 25 درصد كمتر از كساني كه از حبوبات به ميزان كمتر استفاده مي‌كنند، به سرطان سينه مبتلا مي‌‌شوند. مصرف قندهاي ساده باعث تغذيه سلول‌هاي سرطاني مي‌شود و زماني كه اين مواد غذايي با حبوبات جايگزين گردند، قدرت بدن براي مقابله با سرطان افزايش مي‌يابد. 

منبع: دنیای تغذیه  ش ۱۱۱

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر