آنتی اکسیدان ها: خداحافظ سندروم متابولیک و چاقی


مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها می تواند باعث لاغری و مقابله با سندروم متابولیک شود. تأثیر کلی آنتی اکسیدان های غذایی روی سلامت ما هنوز به طور کامل شناخته نشده است. محققان کشورمان به مدت 3 سال روی 2000 فرد بزرگسال بین 19 تا 70 سال بررسی هایی انجام دادند تا مشخص شود چه ارتباطی بین دریافت آنتی اکسیدان های غذایی و خطر پیشرفت بیماری های متابولیکی مانندفشار خون بالا و چاقی مفرط وجود دارد. در طول این مدت شرکت کننده ها به پرسش هایی در مورد مواد غذاییمصرفیشان پاسخ دادند و وضعیت سلامت آن ها به خصوص مواردی که مربوط به سندروم متابولیک بود (مثل حالت مقاومت به انسولین، میزان کلسترول بالا، فشار خون بالا، چاقی دور شکم) به طور دقیقی بررسی شد. نتیجه این شد که از همان ابتدای پژوهش، چربی های دور شکم افرادی که آنتی اکسیدان های بیشتری مصرف می کردند کمتر بوده و کمتر به سندروم متابولیک دچار بودند. شرکت کننده هایی که در طول این 3 سال میزان دریافت آنتی اکسیدان های خود را افزایش دادند به میزان 38 درصد احتمال چاقی دور شکم خود را کاهش دادند بعد از گذشت 3 سال نیز میزان چربی های اضافه شده به دور شکم این گروه بسیار کمتر بوده است. جالب تر این که شرکت کننده هایی که در طول این 3 سال میزان دریافت آنتی اکسیدان های خود را افزایش دادند به میزان 38 درصد احتمال چاقیدور شکم خود را کاهش دادند. باید بدانید حتی عواملی مثل مصرف فیبرها، مصرف دخانیات، میزان فعالیت های جسمی، شاخص توده ی بدنی، میزان دریافت پروتئین، گلوسیدها و چربی ها نیز در نتایج به دست آمده تغییری ایجاد نکرد. واقعیت این است که آنتی اکسیدان های غذایی برای حفظ وزن ایده آل و سلامت مفیدند. در بین مواد غذاییسرشار از آنتی اکسیدان ها می توان به لوبیا قرمز، آرتیشو، مورد صحرایی، توت فرنگی و تمشک اشاره کرد.     منبع :تبیان  

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر