
به گزارش وب دا، کارشناس مادر و کودک معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در خصوص ضرورت شیر دهی کودک تا دو سالگی اظهار داشت: تغذیه با شیر مادر از نظر تغذیهای، ایمنولوژیکی، روانی اجتماعی و اقتصادی حائز اهمیت است.
گیتی قوچانی ادامه داد: از نظر تغذیهای شیر مادر تضمینی جهت تغذیه شیر خوار است و هنگامی که بعضا به لحاظ مسائل سیاسی، اقتصادی و حوادث طبیعی با کمبود مواد غذایی مواجه میشویم کودک می تواند از یک منبع غذایی برخوردار باشد و از آنجا كه شیر مادر غذایی سهل الهضم برای کودک است کودک بیشتر راغب به تغذیه آن میباشد.
وی گفت: پروتئین شیر مادر میتواند منبع اصلی پروتئین مورد نیاز کودک را تامین کند و ویتامین D و ویتامین A موجود در شیر مادر به تنهایی میتواند ویتامین بدن کودک را تامین کند و همچنین آهن موجود در شیر مادر بهتر میتواند جذب بدن کودک شود.
این کارشناس خاطر نشان ساخت: تغذیه با شیر مادر از نظر ایمنولوژیکی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد به خصوص در سن 2 سالگی میشود.
وی با تاکید بر ضرورت شیردهی تا سن 2 سالگی گفت: با شیر دهی در سنین 2 سالگی و تعداد دفعات شیر دهی مادر غلظت مواد ایمنی شیر افزایش می یابد و بالطبع سبب افزایش مقاومت بدن کودک می شود.
وی یادآور شد: از آنجا که تغذیه با شیرمادر در پیشگیری و حتی درمان بیماریهای عفونی شایع در کودکان از قبیل اسهال و بروز عفونتها موثر است لذا شیر مادر در اکثر جوامع سالم ترین مواد غذائی و آشامیدنی برای کودک است.
قوچانی با بیان این که تغذیه با شیر مادر اثرات روانی اجتماعی بر کودک برجای ميگذارد، اذعان داشت: تغذیه با شیر مادر در سال 2 زندگی موجب نزدیکتر شدن و افزایش برقراری ارتباط مادر با کودک شده و همچنین منجر به تامین آرامش و ارضاء روحی کودک می شود درنتیجه مادر میتواند مشکلات رفتاری کودک را اصلاح کند.
این کارشناس بیان داشت: از آنجا که وابستگی بین مادر و کودک امری بسیار طبیعی است لذا از سنین 8 تا 18 ماهگی این وابستگی به حداکثر شدت خود می رسد بنابراین کودکانی که از سن 1 سالگی از شیر گرفته میشوند از استقلال و اعتماد بیشتری برخوردارند و بالعکس کودکانی که تا سن 2 سالگی یا بیشتر از شیر مادر تغذیه شوند از استقلال و اعتماد به نفس بیشتری در آینده برخوردارند.
اين كارشناس در پايان متذکر شود: از آنجا که ضرورت شیردهی تا سن 2 سالگی از نظر اقتصادی نیز برخوردار میباشد، باید گفته شود: هر 500CC شیرمادر برابر500cc شیر پر چرب است که باید به کودک داده شود بنابراین اگر والدین کودک بخواهند این مقدار شیر پر چرب را در مدت 2 سال به كودکشان بخوراند هزینه زیادی را در برمیگیرد که تغذیه با شیرمادر این امکان را برای خانواده فراهم میکند.
این کارشناس مادر و کودک گفت: به منظور روش صحیح شیردهی باید تمام بدن شیرخوار رو به روی بدن مادر قرار گیرد و مادر در تماس مستقیم و نزدیک با شیرخوار قرار داشته باشد.
وی ادامه داد: سر نوزاد باید روی ساعد مادر و بدن او در امتداد بدن مادر قرار گیرد. به طوری که دست چپ نوزاد زیر بغل مادر آزاد و دست راست نوزاد بالا باشد و همچنین صورت شیرخوار رو به روی پستان مادر و چانه او روی پستان مادر قرار داده شود.
قوچانی، خاطر نشان کرد: دهان نوزاد حین شیرخوردن کاملا باز بوده و لب پایین وی به طرف خارج قرار داشته باشد و قسمتی از هاله پستان مادر در بالای لب فوقانی و قسمت بسیار کمی از پستان زیر لب تحتانی کودک قابل دید باشد.
این کارشناس تغذیه مادر و کودک، خاطر نشان کرد: به منظور شیردهی صحیح باید زبان کودک که حالت مقعر دارد و دور تا دور پستان قرار گرفته مشاهده شود و مکیدن های او آرام و عمیق و همچنین گونه ها گرد و بر آمده باشد نه فرو رفته و گود.
وی، یادآور شد: شیرخوار هنگام شیر خوردن باید آسوده و خوشحال بوده و در پایان بسیار راضی و خشنود به نظر آید و زمانی که احساس سیر بودن کند خودش شیر خوردن را رها می کند.
قوچانی، تاکید کرد: مادر نباید هنگام شیردادن به نوزاد هیچگونه دردی در ناحیه مربوطه احساس کند.
این کارشناس مادر و کودک مرکز بهداشت استان یزد، در پایان در خصوص زمان مناسب از شیر گرفتن کودک گفت: با استناد به توصیه های دینی هر کودک باید دو سال تمام از شیر مادر تغذیه شود چرا که گرفتن زود هنگام و ناگهانی کودک از شیر عوارضی از قبیل مستعد شدن کودک به عفونت را در بر دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر