کمبود ریز مغذیها در کودکان موجب کاهش کارکرد مغز و قدرت یادگیری می شود.
به
گزارش وب دا ، عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد
با اشاره به اینکه با افزایش وزن و چاقی در کودکان کمبود ریز مغذیها نیز در
آنها نیز مشاهده می شود، اظهارداشت: در کودکان پرخور 40 درصد انرژی
دریافتی از مواد قندی و چربی است و میزان ویتامین، پروتئین و مواد غذایی
مفید و ضروری دریافتی از جمله مواد معدنی، آهن و ویتامینهای خانواده B کمتر از حد نیاز کودک می باشد.
دکتر
عبدالرضا نوروزی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه
بر اساس تحقیقات انجام شده کودکان با تغذیه نامناسب از ضریب هوشی پایین
تری برخوردار هستند، خاطر نشان کرد: ابتلا به دیابت نوع دو در بزرگسالی،
بیماریهای قلبی و عروقی، فشار خون، اضطراب و کاهش اعتماد به نفس و مشکلات
درسی از دیگر عوارض کمبود ریز مغذیهای مفید در بدن کودکان و اضافه وزن در
آنها به شمار می رود.
دکتر
عبدالرضا نوروزی با اشاره به اینکه تغییر سبک زندگی گفت: کاهش فعالیت
کودکان، کاهش مصرف میوه و سبزی، صرف مدت زمان طولانی در مقابل تلویزیون و
رایانه و کاهش فعالیت بدنی در مدارس از جمله عوامل گسترش مشکلات اضافه وزنی
کودکان به شمار می رود به نحوی که در حال حاضر 16 درصد از کودکان به اضافه
وزن و چاقی مبتلا هستند و در صورت ادامه این روند تا 30 سال آینده یک سوم
افراد جامعه به دیابت نوع دو مبتلا هستند.
وی
با تاکید بر اینکه والدین الگوی مناسب تغذیه ای کودکان به شمار می روند و
مدیریت پدر و مادر بر تغذیه و فعالیت بدنی کودک در پیشگیری از چاقی و
مشکلات ناشی از آن موثر است، خاطر نشان کرد: کاهش تحریک پذیری و پرخاشگری،
کاهش اضطراب های درسی، کاهش ابتلا به سرماخوردگی و بیماریهای مختلف و کاهش
احساس خستگی از مزایای بهبود برنامه غذایی کودک به شمار می رود.
عضو
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مصرف سه وعده
میوه و سبزی در روز و انجام 30 دقیقه فعالیت بدنی و ورزش برای پیشگیری از
چاقی در کودکان توصیه می شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر