خواص درمانی تربچه


تربچه از جمله سبزی‌هایی است که هم ریشه و هم برگ آن دارای خواص فراوانی است.
تربچه گیاهی است یک ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر می‌رسد . برگ ‌های آن پهن ، ناصاف ، کرک‌دار و با بریدگی‌های نامنظم است.

گل‌های آن به رنگ سفید، زرد روشن، آبی روشن و بنفش است که در انتهای شاخه ظاهر می‌شود.

قهوه نوشیدنی مفید


قهوه يكي از مفيدترين نوشيدني‌هاي جهان است. كافئين موجود در قهوه، چاي، شكلات و برخي نوشيدني‌ها اثرات متعددي در بدن دارند. مطالعات اخير حكايت از ارتباط معكوس مصرف قهوه با خطر بسياري از بيماري‌هاي مزمن نظير ديابت نوع 2، پاركينسون و كبد چرب ناشي از الكل دارد. مصرف معتدل قهوه براي بيشتر افراد بجز زنان باردار، افراد مسن و بيماران قلبي – عروقي بي‌خطر است.

افزايش هوشياري
قهوه علاوه بر كافئين، حاوي مواد مغذي ديگر نظير آنتي‌اكسيدان‌ها، منيزيم، پتاسيم و نياسين مي‌باشد. اگر چه قهوه تا حدودي اعتيادآور است، اما سازمان غذا و داروي امريكا (FDA)مصرف قهوه را بي‌خطر مي‌داند. قهوه مي‌تواند با تأثير بر سيستم عصبي مركزي باعث افزايش هوشياري و كاهش خستگي گردد. قهوه به سرعت در بدن جذب و بالاترين ميزان قهوه در سرم پس از 90 دقيقه مشاهده مي‌شود.

آووکادو؛ سوپراستار میوه‌ها



سلامت نیوز: آووکادو سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که با انواع بیماری‌ها مقابله می‌کنند. حتماً می‌گویید این جور میوه‌ها مال از ما بهتران است و این روزها با قیمت سر به فلک کشیده‌ی آن‌ها چه کسی می‌تواند به آنتی اکسیدان و ویتامین فکر کند؟ شاید حق با شما باشد. اما اگر می‌توانید به شکرانه‌ی عظمت الهی از تمام نعمت‌هایش استفاده کنید. تک تک این نعمت‌ها پرده‌ای از قدرت بی‌کران پروردگاری است که با عشق برای بندگانش خلق کرده تا از آن‌ها «بخورند و بیاشامند و اسراف نکنند». آووکادو نیز جزو همان نعمت‌هایی است که در عین خوشمزگی فواید شگفت انگیز زیادی برای سلامت بدن دارد. برای آشنایی بیشتر با این میوه با ما همراه شوید.

مصرف سویا و کاهش علایم بیماری کبد چرب


متخصصان تغذیه و سلامت در دانشگاه ایلینویز آمریکا می‌گویند یک رژیم غذایی حاوی پروتئین سویا می‌تواند به میزان قابل توجهی از تجمع چربی و تری گلیسیریدها در کبد افراد چاق بکاهد.
به گزارش ایسنا، این متخصصان حتی دریافته‌اند که پروتئین سویا چطور این تاثیر را بر جای می‌گذارد. آنها می‌گویند سویا در واقع بخشی از عملکرد مسیر سیگنال‌دهی اصلی در این عضو حیاتی را دوباره بکار می‌اندازد.
مصرف سویا و کاهش علایم بیماری کبد چربدکتر هونگ چن،‌ استادیار علوم غذایی و تغذیه انسان در این دانشگاه می‌گوید: تقریبا یک سوم از بزرگسالان آمریکایی به بیماری کبد چرب مبتلا هستند و بدن بسیاری از آنها با وجود ابتلا، علائم بیماری را نشان نمی‌دهد. چاقی یک فاکتور خطرزای اصلی برای این بیماری است که می‌تواند منجر به نارسایی کبدی شود.
به نوشته روزنامه واشنگتن پست، چن توضیح داد: وقتی چربی در عضوی که وظیفه ذخیره چربی را ندارد مانند کبد به طور غیرعادی تجمع می‌کند فعالیت حیاتی آن عضو به شکل خطرناکی دچار اختلال می‌شود.
در این آزمایشات معلوم شد سویا و محصولات آن می‌توانند تا حدی از فشار وارده بر کبدهای چرب بکاهد.

منبع:http://www.hamshahrionline.ir/news-168233.aspx

۹ چیزی که باید در مورد نمک بدانید

۹ چیزی که باید در مورد نمک بدانید
این روزها نمک در همه غذاهای ما دیده می شود. غذاهای آماده، فست فود ها و تنقلاتی که مصرف می کنیم، همه حاوی مقادیر زیادی نمک در خود هستند؛

 و نمک، یکی از منابع اصلی سدیم. تخمین زده می شود که هر فرد، روزانه نزدیک به ۳۵۰۰ میلی گرم سدیم مصرف می کند. البته گفته می شود اگر شما در معرض بیماری های قبلی و فشار خون هستید، بهتر است این میزان را به ۱۵۰۰ تا ۲۳۰۰ میلی گرم در روز کاهش دهید. اما برای این کار، قدم نخست، افزایش آگاهی ها و فراموش کردن برخی تصورات غلط در خصوص نمک است.

توت‌فرنگی، نوبرانه‌ای خوشمزه

توت‌فرنگی، نوبرانه‌ای خوشمزه
درباره توت‌فرنگی کمتر می‌توان کسی را یافت که از خوردنش امتناع کند، به طوری که بدغذاترین بچه‌ها هم آن را دوست دارند.

تاریخچه
حتما می‌‌دانید که این میوه در خانواده بزرگ توت‌‌ها جای دارد.
این توت همان‌ طور که از نامش پیداست، زادگاه اروپایی دارد و در قرن چهاردهم به طور وحشی در فرانسه می‌روییده و مصارف دارویی داشته تا این که کم‌‌کم به مزارع راه یافت.
در جنگل‌های شمال ایران نوع وحشی آن به وفور یافت می‌‌شود، زیرا توت‌فرنگی برای رویش به هوای خنک و آب فراوان نیاز دارد و نواحی شمالی کشور این شرایط را فراهم می‌‌کند.

نوشابه‌هاي انرژي‌زا بي‌اثر هستند


بسياري از جوانان نوشابه‌هاي انرژي‌زا را براي افزايش ميزان انرژي، تمركز و عملكرد بدني‌شان مي‌نوشند.
نوشابه‌هاي انرژي‌زا سرشار از كافئين نه تنها تاثير مثبتي بر بدن انسان نمي‌گذارند بلكه عوارض پزشكي فراواني نيز همراه دارند.به گزارش روزنامه لس‌آنجلس تايمز، شركت‌هاي توليد نوشابه انرژي‌زا در واكنش به انتقادات فراواني كه به محصولات‌شان مي‌شود، اعلام كردند ميزان كافئين اين‌گونه نوشابه‌ها تقريبا با يك فنجان قهوه‌اي كه نوجوانان مي‌نوشند برابراست. دكتر ايتسون ليپ‌شولت، متخصص اطفال در مدرسه پزشكي دانشگاه ميامي و همكارانش اطلاعات 121 گزارش رسانه‌اي درباره نوشابه‌هاي انرژي‌زا را بررسي كردند. آنها پي بردند اين‌گونه نوشابه‌ها حاوي 70 تا 80 ميلي‌گرم كافئين،‌نوعي گياه به نام گارانا، تائورين – نوعي اسيد آمينه – ويتامين و افزودني‌هاي شيرين‌كننده هستند.دكتر ليپ شولت گفت: «بررسي‌ها نشان داده به رغم استفاده 30 تا 50 درصد نوجوانان و جوانان از نوشابه‌هاي انرژي‌زا هيچ نشانه‌اي از كاهش وزن، افزايش انرژي و بنيه و بهبود عملكرد ذهني بدني در آنها ديده نشده است. او افزود: كودكان و نوجوانان مبتلا به بيماري‌هاي قلبي، كليوي، كبد، حملات صرع، ديابت و ترشح بيش از حد غده تيروييد كه نوشابه انرژي‌زا مصرف مي‌كنند بيشتر در معرض خطر آسيب‌هاي جسمي قرار دارند. به همين دليل پزشكان اطفال و والدين بايد كودكان و نوجوانان را از نوشيدن اين نوشابه‌ها برحذر دارند.اما مائورين استورلي از انجمن توليدكنندگان نوشابه آمريكا گفت: اين‌گونه تحقيقات چيزي جز اطلاعات گمراه‌كننده درباره نوشابه‌هاي گازدار، عناصر تشكيل‌دهنده و سيستم نظارت بر توليد آنها نيست. او در پايان خاطرنشان كرد: نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد ميزان كافئين موجود در اين‌گونه نوشابه‌ها كمتر از نوشابه‌هاي گازدار، قهوه و چاي است. منبع: losanglestimes 12 فوريه 2011

منبع:http://salamatiran.com/NSite/FullStory/?Id=43821&type=1

راهكارهاي متدوال رفع بوي بد دهان


ويروسى كه پنهان مى شودبوی بد دهان یکی از مشکلات متداول در جامعه است که میتواند علتهای مختلفی داشته باشد. دلیل عمده و اصلی آن وجود یک باکتری غیرهوازی در بیوفیلمی است که روی زبان شکل می گیرد. این باکتری پروتئین موجود در غذاها را شکسته و گازهایی مثل سولفیدهیدروژن و اسکاتول تولید میکند.
بوی بد دهان در اول صبح تقریباً در همه افراد شایع است. این مشکل را می توان با بهداشت و نظافت دهان، کنترل کرد. اما خیلی افراد حتی پس از تمیز کردن دهان نیز ممکن است به خاطر برخی مشکلات دهانی، همچنان دچار این بو باشند. برخی از بیماری ها نیز می تواند موجب بدبو شدن دهان شود. علت اصلی این بیماری باید شناخته شده و درمان برطبق آن صورت گیرد.

غذاهاي كاهش‌دهنده كلسترول خون


جام جم آنلاين: كارشناسان انجمن قلب آمريكا تاكيد دارند كه شما مي‌توانيد با انتخاب برخي از مواد غذايي خاص و مناسب، سطح كلسترول بد خون‌تان را كاهش دهيد.
به گزارش ايسنا، اين انجمن، فهرستي از بهترين مواد غذايي را كه مي‌توانند كلسترول مضر خون را پايين بياورند ارائه كرده كه عبارتند از:
* جو: اگر در وعده غذايي صبحانه، جو را بگنجانيد، ميزان كلسترول خوب در خون‌تان افزايش پيدا مي‌كند. همچنين مصرف 2 نوبت جو در روز تنها پس از 6 هفته مقدار كلسترول بد را 3 تا 5 درصد كاهش مي‌دهد.

چای معجون شفا بخش


در بسیاری فرهنگ‌ها در سراسر تاریخ، چای به عنوان یک معجون شفابخش تلقی شده است. بیش از هزار سال قبل راهبان بودایی به دلایل مذهبی چای می‌نوشیدند و معتقد بودند که در زمان درون‌پویی به بیدار ماندن آنها کمک می‌کند.
راهبان بودایی همچنین معتقد بودند چای دارای نیروهای شفا بخش است. یکی از بزرگان ژاپنی قرن سیزدهم بنام «شوگون» در اثر پرخوری درآستانه مرگ قرار گرفته بود که یک راهب به او رژیم چای توصیه کرد و او بهبود پیدا کرد، بعد از آن مردم ژاپن بیشتر به دم کردن چای روی آوردند.