آشنایی با خواص اسفناج

سلامت نیوز :  این گیاه برگ‌ پهن و سبز رنگ روند کند شدن عملکرد مغز را به تاخیر می‌اندازد. همچنین این سبزی به دلیل دارا بودن منبع غنی از ویتامین آ، برای حفظ سلامت چشم فوق‌العاده مفید است. 
اسفناج درعین حال یك منبع غنی از فلاوونوئید است. فلاوونوئید نوعی آنتی اکسیدان است که خطر بروز چندین نوع سرطان از جمله ریه، روده بزرگ، تخمدان و التهاب را کاهش می‌دهد.به گفته متخصصان تغذیه، مصرف یک وعده اسفناج می‌تواند تا 40 درصد نیاز روزانه آهن بدن را تامین کند. به علاوه کاروتینوئید موجود در آن، خطر بروز سرطان پروستات را کاهش می دهد.به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ اسفناج همچنین حاوی ویتامین كا است كه برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان ضروری است. میزان بالای پتاسیم و میزان پایین سدیم موجود در این سبزی برای حفظ تعادل فشارخون لازم است چرا كه پتاسیم کاهش دهنده و سدیم افزایش دهنده فشارخون است.

قهوه دلیل زندگی ناسالم قهوه‌خوران نیست

خوردن قهوه عمر را کاهش می‌دهد یا افزایش؟ بنا بر نتایج یک پژوهش در آمریکا قهوه تأثیر مثبتی روی سلامت دارد. اما با این وجود بیشتر قهوه‌خوران زندگی نسبتا کوتاهی دارند.

پژوهشگران مختلف در مورد تأثیر قهوه روی سلامت انسان در یک نکته هم‌نظر هستند: قهوه مفید است، اما کافئین تأثیری روی سلامتی ندارد. آنها با توجه به اطلاعاتی که از پژوهش‌های متعدد در این زمینه جمع‌آوری کرده‌اند متوجه شده‌اند که قهوه عادی و قهوه بدون کافئین تأثیر یکسانی روی سلامت انسان بر جای می‌گذارند. به این ترتیب ظاهرا مواد دیگری در قهوه علت تأثیرات مثبتی هستند که این نوشیدنی در پیش‌گیری از بیماریهای قلبی و دیگر ناراحتی‌ها به همراه دارد.

کاهش مصرف کالری برای تقویت حافظه

متخصصان مغز و اعصاب در آمریکا تاکید کردند اگر می‌خواهید دیرتر دچار ضعف حافظه شوید مقدار کالری مصرفی روزانه خود را کاهش دهید.

کاهش مصرف کالری برای تقویت حافظه به گزارش ایسنا، این متخصصان در مرکز پزشکی مایوکلینیک می گویند کاهش دریافت حجم زیاد کالری روش مناسبی برای حفظ سلامت قلب است و به این ترتیب کم‌خوری نیز ممکن است خطر زوال حافظه را در افراد کاهش دهد.
خبرگزاری یونایتدپرس در این باره گزارش داد: «یوناس گیدا» از کارشناسان مرکز تخصصی مایوکلینیک در ایالت آریزونا به همراه دستیارانش ارتباط بین غذا خوردن و تضعیف حافظه را در گروهی از داوطلبان مورد بررسی قرار دادند.
آنها عادت‌های تغذیه‌ای و تست حافظه را در 1000 شرکت‌کننده بالای 70 سال مورد مقایسه قرار دادند. نتاج بررسی‌ها تایید کرد که دریافت بیش از دو هزار و 143 کالری در روز تا 2 برابر خطر ضعف حافظه را افزایش می‌دهد.
معمول‌ترین غذاهای پرکالری شامل غذاهای پرچرب و نوشیدنی‌های شیرین مانند انواع نوشابه‌ها و آب میوه‌های شیرین، بستنی، شیر کاکائو، کیک و شیرینی هستند.



آشنایی با 4 خاصیت شگفت ‌‌آور دارویی قهوه

آشنایی با 4 خاصیت شگفت ‌‌آور دارویی قهوهمتخصص کبد و استاد دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد، در خصوص قهوه می‌گوید: "حقیقتاً قهوه یک داروی زندگی بخش است".

دکتر chopra ، در این زمینه می‌افزاید، درباره شگفتی‌های قهوه هنوز رازهای بسیاری وجود دارد.
طی تحقیقات به عمل آمده درباره خواص دارویی قهوه، نتایج شگفت‌آوری حاصل شده که عبارتند از:‌

عوامل پرخوری را بشناسید !!!!

عوامل پرخوری را بشناسید !!!!
آیا تا به حال به ترفند رستوران‌دارها، فکر کرده‌اید؟ اینکه چرا رستوران‌ها کمی از محیط‌های دیگر خنک‌ترند؟ بله درست حدس زدید

برخی اوقات با این که غذای زیادی خورده‌ایم، باز هم احساس گرسنگی می‌کنیم. اگر قصد دارید کالری کمتری مصرف کنید و بر اشتهای خود مسلط باشید، آگاهی از این عوامل بسیار مهم و ضروری است.
ابتدا باید بدانید که افراد به دو نوع مختلف گرسنه می‌شوند : 1 - گرسنگی فیزیولوژیکی 2 - گرسنگی روانی

خشم و تمايل به خوردن


اولاً بدانيد كه اين وضعيت به احتمال قوي ريشه در حالت روحي شما دارد. اگر دقت كنيد، زماني كه اضطراب يا خشم فرو خورده داريد، تمايل شما به خوردن افزايش مي‌يابد؛ چرا كه خوردن شيريني باعث ترشح موادي مي‌شود كه آرامش آني ولي گذرا ايجاد نموده و از طرفي شما را وابسته و معتاد مي‌كند. پس اولين قدم تكنيك‌هاي آرام‌بخش، طب سوزني، مشاوره درماني، يوگا، كلاس‌هاي خودشناسي و بالاخره ارتقاي دانش كردن مي‌باشد.


گرسنگي و افت قندخون
هرگز نگذاريد گرسنگي بر شما غلبه كند؛ چرا كه در اين صورت قند خون شما افت مي‌كند و تمايل به خوردن چيزي پيدا مي‌كنيد كه قند خون‌تان را بالا ببرد؛ بنابراين به دنبال شيريني‌جات يا غذاهاي پركالري مي‌گرديد. پس حتماً بين صبحانه و ناهار و بين ناهار و شام ميان‌وعده (شامل ميوه‌هاي فصل، سالاد ميوه، عسل و ...) ميل كنيد.

توصيه هاي جدي براي جلوگيري از چاقي کودکان


براي كودكان بزرگ‌تر از 2 سال از لبنيات كم‌چرب استفاده كنيد
مينا مينايي کارشناس اداره بههبود تغذيه وزارت بهداشت در گفتگو با سلامتيران توصيه هايي را جهت کنترل اضافه وزن در کودکان ارايه کرد: - ­كودك را در 6 ماه اول زندگي فقط با شير مادر تغذيه كنيد. - هنگامي كه كودك گرسنه نيست او را مجبور به خوردن و آشاميدن نكنيد.- هنگام تماشاي تلويزيون از دادن غذا يا تنقلات به او خودداري كنيد. - كودك را وادار به اتمام غذايش نكنيد.- به كودك براي غذا خوردن پاداشي مانند شكلات و شيريني ندهيد.- تا حد امكان براي تغذيه كودكان خود، از غذاهاي آماده كمتر استفاده كنيد.- مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده و تنقلات پركالري و پرروغن مانند سيب‌زميني سرخ شده، چيپس، پفك، شكلات، كيك‌هاي شكلاتي، بستني، شيركاكائو و... را تا حد ممكن كاهش دهيد.- به جاي نوشابه از آب يا دوغ كم‌نمك استفاده كنيد.-

نياز ‌تغذيه‌اي ‌كودك از‌خانه تا مهد

جام جم آنلاين: در گذشته‌اي نه‌چندان دور، بچه‌هاي خردسال هر ساعتي كه دوست داشتند از خواب بيدار مي‌شدند، صبحانه‌شان را مي‌خوردند، كمي بازي مي‌كردند تا مادر ميان‌وعده‌اي خوشمزه برايشان آماده كند و پس از خوردن ميان‌وعده و تماشاي تلويزيون هم آماده صرف ناهار مي‌شدند.

با اين حال فشردگي و تراكم زندگي اين دوران، برنامه زندگي بچه‌ها را هم تغيير داده است و بيشتر آنها ناچارند صبح زود راهي مهدكودك شوند و تا عصر با برنامه محيط بيرون از خانه هماهنگ باشند.

شاغل‌بودن مادر و تنها بودن كودك در خانه از جمله عللي است كه باعث مي‌شود تعداد بچه‌هايي كه به مهدكودك فرستاده مي‌شوند، همواره افزايش يابد اما نكته مهم آن است كه والدين در هر شرايطي، چه در خانه و چه در مهدكودك به فكر حفظ سلامت و تغذيه صحيح فرزندشان باشند.

میوه هایی که برای بدن مفیدترند


سلامت نیوز :یک متخصص پوست و مو با بیان اینکه:« از میان مواد غذایی میوه ها و سبزیجات ، منابع غذایی هستند که حاوی آنتی اکسیدان ها بوده و مصرف این مواد توصیه می شود»گفت:« میوه هایی که رنگ قرمز دارند بیشتر از سایر میوه ها حاوی آنتی اکسیدان ها هستند»
دکتر محمد رضوانی در گفت و گو با خبرنگار سلامت نیوز گفت:«رادیکال های آزاد در چرخه زندگی همیشه در حال تشکیل و آسیب رساندن به سلول های مختلف بدن از جمله پوست هستند و آنتی اکسیدان ها خنثی کننده رادیکال های آزاد هستند.»
وی در ادامه اظهار داشت:« ویتامین های E  و C، سلنیوم، روی و از میان مواد غذایی میوه ها و سبزیجات ،ویتامین ها و منابع غذایی هستند که حاوی آنتی اکسیدان ها بوده و به همین جهت مصرف این مواد بسیار توصیه می شود اما باید توجه داشت که در میان میوه ها، میوه هایی که رنگ قرمز دارند مثل انگور قرمز، گوجه فرنگی، انار و ... بیشتر از سایر میوه ها حاوی آنتی اکسیدان ها هستند.»

چرا مصرف میوه و سبزی‌جات برای دانش‌آموزان مفید است ؟

چرا مصرف میوه و سبزی‌جات برای دانش‌آموزان مفید است ؟در آستانه فصل امتحانات

میوه و سبزی‌جات دارای مواد مغذی،‌ آنتی‌اکسیدان و فیبر رژیمی هستند که همگی آن‌ها برای داشتن فکر و جسم سالم،‌ اهمیت به سزایی دارند.
این گروه از مواد غذایی برای کودکان و نوجوانانی که به طور دائم درگیر مسایل جسمی و ذهنی هستند و نیز بدنشان در حال رشد و تغییر است، اهمیت خاصی دارد.
متخصصان تغذیه،‌ مصرف روزانه سه تا پنج وعده میوه و سبزی را برای سلامت این گروه سنی توصیه می‌کنند.