روغن ماهی


مصرف روغن ماهی موجب تقویت هوش کودکان مي‌شود

کارشناس و مشاوره علوم تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف روغن ماهی عامل مهمی برای تقویت هوش کودکان به شمار می‌رود.
"سمیه صمدی" در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، اظهار داشت: کودکانی که صبحانه می‌خورند دارای قابلیت تمرکز بیشتر و حافظه یادگیری بهتر هستند و علاوه بر آن در کلاس‌های آموزش درس‌هاي مفهومي از جمله ریاضی بهتر عمل می‌کنند.
وی ادامه داد: تمام صبحانه‌ها یکسان نیستند؛ بهتر است از دادن شکر فراوان یا قهوه به کودکان در وعده صبحانه خودداری شود.
195-2.jpgکارشناس و مشاوره علوم تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: مصرف غلات در صبحانه یک غذای سالم برای حفظ انرژی کودکان در طول ساعات مدرسه محسوب می‌شود که از اهمیت خاصی هم برخوردار است؛ در صورتی که کودک علاقه‌ای به مصرف غلات در صبحانه نداشته باشد می‌توان از تخم مرغ استفاده كرد.
صمدی با بیان این‌که ماهی‌های چرب از جمله ماهی آزاد، ماهی تن و ساردین منبع قوی اسیدهای چرب امگا سه محسوب می‌شوند، عنوان كرد: مصرف اين‌گونه ماهي ها به طور چشمگیری به تقویت سلول‌های مغز براي افزایش یادگیری و تمرکز کودک کمک می‌کنند البته امگا سه از منابع دیگری از جمله گردو و بادام هم دریافت می‌شود.
وی یادآور شد: مصرف روغن ماهی عامل مهمی برای تقویت هوش کودکان به شمار می‌رود.
کارشناس و مشاوره علوم تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: دریافت غلات کامل در طول روز به دلیل آنکه سرشاز از ویتامین B هستند به افزایش عملکرد حافظه کمک زیادی می‌کنند.
صمدی با اشاره به این‌که نان‌های کامل برخلاف نان سفید انرژی را به آرامی و یکنواخت در بدن آزاد می‌کند، افزود: این امر به کودک کمک می‌کند تا قند خون منظمی داشته باشد و سبب افزایش سطح تمرکز و هوشیاری کودک می‌شود.
وی با بیان این‌که کمبود آهن سبب کاهش سطح عملکرد شناختی فرد می‌شود، اظهار كرد: غذاهای سرشار از آهن همچون گوشت، میوه‌های خشک، غلات کامل و حبوبات سطح انرژی و تمرکز کودک را در طول روز افزایش می‌دهند.
کارشناس و مشاوره علوم تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر این که بهتر است مصرف غذاهای دارای کافئین برای کودکان محدود شود، اظهار كرد: کافئین در چای، قهوه و نوشابه های گازدار وجود دارد كه می‌تواند سبب عدم تمرکز و بی‌قراری کودکان در مدرسه شود.
صمدی خاطرنشان کرد: کودکان در سنین مدرسه باید هر دو تا چهار ساعت یک بار غذا بخورند تا فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغزی مطلوب داشته باشند. بهتر است برای کودکان میان وعده‌های با ارزش غذایی بالا از جمله آجیل‌ها، میوه، سبزیجات و ساندویج‌های خانگی در نظر گرفته شود.
منبع : خبرگزاری ایسنا

مواد غذایی سالم برای صبحانه کودک را بشناسید

مواد غذایی سالم برای صبحانه کودک را بشناسیدکارشناس و مشاوره علوم تغذیه و رژیم درمانی گفت:کودکانی که صبحانه می‌خورند دارای قابلیت تمرکز بیشتر و حافظه یادگیری بهتر هستند و علاوه بر آن در کلاس‌های آموزش درس‌های مفهومی از جمله ریاضی بهتر عمل می‌کنند.
"سمیه صمدی" در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار داشت: تمام صبحانه‌ها یکسان نیستند؛ بهتر است از دادن شکر فراوان یا قهوه به کودکان در وعده صبحانه خودداری شود.
کارشناس و مشاوره علوم تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: مصرف غلات در صبحانه یک غذای سالم برای حفظ انرژی کودکان در طول ساعات مدرسه محسوب می‌شود که از اهمیت خاصی هم برخوردار است؛ در صورتی که کودک علاقه‌ای به مصرف غلات در صبحانه نداشته باشد می‌توان از تخم‌مرغ استفاده کرد.

نكات تغذیه‌ای مفید برای مادران شیرده

نكات تغذیه‌ای مفید برای مادران شیرده
متخصصان تغذیه همواره توصیه می‌كنند تغذیه سالم و صحیح برای مادرانی كه به نوزادان خود شیر می‌دهند برای سلامت مادر و كودك ضروری است.
 متخصصان آكادمی تغذیه و رژیم غذایی در آمریكا چند نكته و دستورالعمل مهم تغذیه‌ای را برای مادران شیرده ارائه كرده‌اند كه عبارتند از:
- روزانه مایعات زیاد بنوشید
- خود را به مصرف حداكثر 300 میلی گرم كافئین در روز محدود كنید.
- هرگز الكل مصرف نكنید اما در عوض آب زیاد بنوشید.
- از مصرف ماهی‌هایی كه جیوه دارند مثل كوسه ماهی پرهیز كنید اما از سایر ماهی‌ها در هفته مصرف كنید.

- از مصرف غذاهایی كه كودكتان را عصبی می‌كنند، پرهیز كنید.

ماهي در مقابل زوال عقل



پژوهشگران مي‌گويند گوشت قرمز بر خلاف گوشت ماهي زوال عقل را تجديد مي‌کند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه،طبق تحقيقي که در مجله New England Journal of Medicine به چاپ رسيده است، مصرف غذاهاي غني از ماهي مي‌تواند احتمال ابتلا به زوال عقل 1 تا 19 درصد کاهش دهد.طبق تحقيقاتي که پژوهشگران دانشگاه کينگ لندن روي 15 هزار داوطلب انجام داده‌اند، مصرف گوشت قرمز برخلاف گوشت ماهي مي‌تواند احتمال زوال عقل را افزايش دهد. محققان احتمال مي‌دهند دليل اين اثر گوشت ماهي، امگا 3 باشد که به ويژه در ماهي‌هاي چرب مثل تن موجود است.

منبع: http://www.salamatiran.com/NSite/FullStory/?Id=28092&type=1

گوشت شترمرغ


گوشت شترمرغ به دليل اينكه چربي و كالري بسيار كمتري نسبت به ساير گوشتهاي قرمز دارد سالم ترين گوشت است.
دكتر نياز محمد زاده هنرور، متخصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: گوشت شترمرغ در دسته گوشتهاي قرمز قرار دارد و كم چرب ترين و سالم ترين گوشت قرمز محسوب مي شود اما در مقابل كلسترول و كالري آن نه تنها كمتر از گوشت گاو و گوسفند است بلكه از مرغ كم چرب تر مي باشد.
وي گفت: كالري وچربي كم اين گوشت، انتخاب مناسبي براي بيماري هاي قلبي وعروقي و افراد داراي فشار خون بالا است و مقدار زياد امگا 3 آن براي سالمندان نيز مفيد است و در پيشگيري از آلزايمر نقش مهمي دارد همچنين امگا 3 مهمترين محرك رشد در كودكان است.
محمد زاده تصريح كرد: به دليل اينكه اين گوشت سديم پاييني دارد براي افرادي كه داراي فشار خون هستند مفيد است. همچنين پروتئين و آهن بالاي آن به زنان باردار توصيه مي شود.
گفتني است، گوشت شترمرغ داراي منيزيم، روي و ويتامين B1، B2،B3 است.


تخم شتر مرغ


تخم شترمرغ




تخم اين پرنده بسيار بزرگ و هر عدد آن يك تا 2 كيلوگرم وزن دارد اما از نظر طعم و ميزان چربي و پروتئين مانند تخم مرغ است و به همان روش پخت و پز مي‌شود. تخم شترمرغ سرشار از كلسيم است و عسلي شدن آن حدودا 45 دقيقه و سفت شدن آن 2 برابر اين زمان طول مي‌كشد و هر كدام آن معادل 20 عدد تخم‌مرغ است.


تخم بوقلمون


تخم بوقلمون

تخم اين پرنده اندكي بزرگ‌تر از تخم مرغ ولي از نظر رنگ و طعم مشابه آن است. منيزيم آن از تخم پرندگان ديگر بيشتر و آهن قابل جذب‌تري دارد و به دليل غني بودن از ويتامين E لقب تخم ضدپيري به آن داده‌اند. چربي موجود در آن برخلاف تخم‌مرغ از نوع غيراشباع و كلسترول و چربي آن كمتر از تخم مرغ است.



تخم بلدر چین


تخم بلدرچين

اين تخم بيضي‌شكل و پوسته آن خالدار و رنگ آن از قهوه‌اي تيره تا آبي و سفيد است. اندازه تخم‌ها كوچك و 5 عدد آن معادل يك تخم‌مرغ است. به دليل فسفر، آهن، ويتامين B1 و B2 منبع خوبي از ويتامين‌ها و املاح معدني به شمار مي‌رود و بمب ويتامين نام گرفته است. مصرف تخم بلدرچين باعث افزايش رشد و ضريب هوشي كودكان مي‌شود.

ميزان كلسترول تخم بلدرچين از تخم مرغ معمولي كمتر است و تركيبات مغذي آن مي‌تواند باعث دفع مواد راديواكتيو، فلزات سنگين ناشي از آلودگي هوا چون سرب، جيوه و مواد زائد بدن شود. تركيبات خاص موجود در تخم بلدرچين در بزرگسالان باعث تنظيم سيستم عصبي، قلب و گوارش شده و سيكل خواب را منظم مي‌كند.

اين ماده غذايي به دليل ماده شبه‌كورتون و ضدالتهابي به درمان آسم و بيماري‌هاي التهابي چون آرتريت روماتوييد كمك مي‌كند و مواد مغذي آن در درمان كم‌خوني، كاهش استرس و ناتواني جنسي موثر است و به سبب دارا بودن ويتامين‌هاي گروه B موجب افزايش شادي، نشاط و انرژي در بدن مي‌شود. بنابراين مصرف آن را به ورزشكاران توصيه مي‌كنيم.

تخم اردک


تخم اردك


از تخم‌مرغ اندكي بزرگ‌تر و سفيده آن به مراتب شفاف‌تر و غني‌تر از تخم مرغ است ولي كلسترول و چربي آن هم بسيار زيادتر است.

تخم غاز


تخم غاز


اندازه اين تخم از تخم مرغ و اردك بزرگ‌تر بوده و يك عدد آن كالري بسيار بالايي داشته و نسبت به تخم مرغ از مقدار بيشتري كربوهيدرات، چربي و كلسترول برخوردار است. تخم اين پرنده لذيذتر از تخم مرغ است اما مصرف آن به دليل كلسترول بالا بايد محدود شود. هر تخم غاز معادل 2 تخم مرغ است و منبع خوب ويتامين‌هاي A، E، B6 و B12 ، فولات و مواد معدني روي، كلسيم، آهن، مس، منيزيم، پتاسيم، سلنيوم و منگنز به شمار مي‌رود.