مصرف روغن ماهی موجب تقویت هوش کودکان مي‌شود

195-2.jpgکارشناس و مشاوره علوم تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف روغن ماهی عامل مهمی برای تقویت هوش کودکان به شمار می‌رود.
"سمیه صمدی" در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، اظهار داشت: کودکانی که صبحانه می‌خورند دارای قابلیت تمرکز بیشتر و حافظه یادگیری بهتر هستند و علاوه بر آن در کلاس‌های آموزش درس‌هاي مفهومي از جمله ریاضی بهتر عمل می‌کنند.
وی ادامه داد: تمام صبحانه‌ها یکسان نیستند؛ بهتر است از دادن شکر فراوان یا قهوه به کودکان در وعده صبحانه خودداری شود.

طالبی، درمان کننده بیماری های قلبی

طالبی منبع غنی از ویتامین هایی است که از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پانا، طالبی یکی از بهترین منابع ویتامینA است و مملو از بتا کاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامینA می شود.
براساس مطالعات اخیر  دانشمندان،  طالبی علاوه بر ویتامین هایA وC حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین هایB6،B3،B5  وB1 است.

طالبی منبع غنی ویتامین هایA وC  ومنبع بسیار خوب ویتامینB6  و پتاسیم ومنبع خوبی از سایر مواد مغذی ذکر شده است.همانطور که ویتامینA آنتی اکسیدان محلول در چربی است، ویتامینCآنتی اکسیدان محلول در آب است و مصرف این میوه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی از این دو ویتامین، ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی، سکته و سرطان را کاهش می دهد .

وجود مجموعه ای از ویتامین های گروهB در این میوه آن را به یک ماده بسیار خوب برای سوخت و ساز انرژی در بدن تبدیل کرده است. لاغر کننده است.

برنج ابتلا به ديابت را افزايش مي‌دهد

براساس تحقيق جديدي كه بتازگي در آمريكا انجام گرفته، مصرف مداوم برنج سفيد مي‌تواند خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را افزايش دهد.
در سراسر جهان ميليون‌ها نفر از ديابت نوع 2رنج مي‌برند و تعداد بسياري نيز از ابتلاي خود به اين بيماري خاموش بي‌اطلاع هستند.
تنها در كشور فرانسه 500 هزار نفر از ابتلاي خود به ديابت نوع 2 غافل هستند. اين بيماري هر روز در سراسر جهان رو به افزايش است و از اين‌رو متخصصان بيشتري براي شناسايي دقيق‌تر عوامل پر خطر در بروز ديابت در حال بررسي هستند.
يكي از اين عوامل، افزايش مصرف برنج سفيد است كه مي‌تواند خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را افزايش دهد.

كاهش وزن، مهمترين علامت پر كاري تيروئيد

چنانچه پركاري تيروئيد درمان نشود، عوارض قلبي، عروقي و پوكي استخوان را در پي خواهد داشت.
دكتر خوش نيت فوق تخصص غدد و متابوليسم در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: از مهمترين علائم پركاري تيروئيد كاهش وزن با وجود اشتهاي خوب فرد است. علائم ديگر آن شامل تپش قلب، لرزش دست، تعريق زياد، كلافگي در برابر گرما، حالت هاي عصبي و پرخاشگري، اختلال در تمركز و نيز اختلال در عادت ماهيانه زنان است.
وي با بيان اينكه شايد مهمترين نشانه ي باليني پركاري تيروئيد علائم چشمي است گفت: شايع ترين شكل اين بيماري نشاني ازواكنش سيستم ايمني بدن نسبت به بافت تيروئيد است. علائم چشمي، مهمترين نشانه باليني اين بيماري است، از جمله بيرون زدگي، التهاب و ورم اطراف چشم، تاري ديد و آسيب به عصب چشم كه در حالت پيشرفته بيمار را آزار مي دهد.
وي ادامه داد: گواتهاي چند گره اي كه در افراد مسن بيشتر ديده مي شود، پركاري تيروئيد را به همراه دارد از سوي ديگر التهابات تيروئيد نيز به صورت گذرا، پركاري ايجاد مي كند. پركاري تيروئيد با آزمايش خون مشخص و با دارو كنترل مي شود.
دكتر خوش نيت در پايان افزود: اگر بعد از مدتي با مصرف قرص هاي خوراكي، تيروئيد كاهش پيدا نكرد، ريشه كني بيماي با يد راديواكتيو الزامي است.
به ياد داشته باشيد، چنانچه پركاري تيروئيد درمان نشود، عوارض قلبي، عروقي و پوكي استخوان را در پي خواهد داشت./

چرا من چاقم


اگرکالری دریافتی روزانه شما زیاد است و اصلا˝ هم به ورزش کردن توجه ندارید جای تعجب ندارد که وزنتان روز به روز بالاتر رود
. آیا زمان آن نرسیده که به این موضوع جدی تر و عمیق تر فکر کنید و چاره ای برای آن بیندیشید . آیا می دانید چاقی چه عوارض جبران ناپذیری دارد ؟
کمبود خواب
اگر تا دیروقت بیدار می مانید احتمال افزایش وزنتان بیشتر می شود . تغییرات سطح هورمونها و افزایش اشتها و احساس گرسنگی از عوارض دیر خوابیدن است .

آلرژی و غذا

دکتر عبدالرضا وارسته
تخم مرغ، شیرگاو، نخود، سویا، گندم، گردو، فندق و ماهی از شایع‌ترین مواد غذایی آلرژی زا به شمار می‌روند.
آفتاب: عضو مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه آلرژی غذایی به علت واکنشهای غیر طبیعی و پاسخ سیستم ایمنی بدن به اجزای غذایی ایجاد می‌شود، اظهار داشت: «شیوع آلرژی غذایی در کودکان 10 درصد و در افراد بالغ دو درصد تخمین زده شده است و بر این اساس این عارضه در کودکان شایع‌تر از بزرگسالان است.» 

دکتر عبدالرضا وارسته با اشاره به اینکه عطسه، خارش، استفراغ، تهوع، سردرد، انقباض عضلات، آسم، اسهال، درد شکمی، بثورات پوستی، نفخ و باد شکم، کهیر و تورم صورت از نشانه‌های آلرژیهای غذایی به شمار می‌رود، خاطر نشان کرد: «تشخیص آلرژی‌های غذایی با روشهای مختلف درون‌تنی و برون‌تنی صورت می‌گیرد که می‌توان به گرفتن شرح حال از بیمار، معاینه فیزیکی، تست پریک، حذف غذاهای مشکوک از رژیم بیمار اشاره کرد.» 

با فلفل سیاه به جنگ چربی بروید!

فلفل سیاه به دلیل داشتن ماده "پپرین" که موجب طعم تند فلفل می‌شود، تشکیل سلول‌های جدید چربی را متوقف می‌کند و خاصیت ضد چربی دارد.
به گزارش سرويس علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ تحقیقات گذشته نشان می‌دهد که فلفل سیاه علاوه برداشتن مزیت‌های بسیار بر سلامتی، میزان چربی جریان خون را کاهش می‌دهد.
اکنون محققان طی تحقیقات آزمایشگاهی و مدل‌های کامپیوتری دریافتند که «پپرین» در فعالیت ژنی که مسؤول کنترل تشکیل سلول‌های جدید چربی است، دخالت می‌کند.

«پپرین» همچنین ممکن است فعالیت‌های زنجیره‌ای متابولیکی که در حفظ کنترل چربی نقش دارد را هدف قرار دهد.
پژوهشگران معتقدند که این یافته باعث استفاده وسیع از عصاره پپرین یا فلفل سیاه در جنگ با چربی و سایر بیماری‌های مربوطه خواهد شد./ح



همه خوبيهاي زعفران براي سلامت



زعفران به عنوان طعم دهنده در غذا و برای رنگ كردن پارچه در کشورهای در حال توسعه و توسط صنعتگران به مقدار زیاد استفاده می‌شود. در فرهنگ عامه، زعفران به عنوان مسکن، خلط آور، محرک جنسی و معرق کاربرد دارد. در گزارش‌های داستان گونه مربوط به مناطق استوایی آسیا، از خمیری نام برده شده که مخلوطی از زعفران و چوب صندل است و این خمیر امروزه همچون گذشته به صورت مرهمی آرامش بخش برای پوست‌های خشک مصرف می‌شود.
منبع جغرافيايي
زعفران يكي از گياهاني است كه از قديم توسط بشر كشت مي شده است. به احتمال زياد بومي جنوب غرب آسيا و جنوب اروپاست. در حال حاضر بيشتر از كشت گاه‌هاي جنوب غرب اسپانيا و شمال شرق ايران صادر مي‌شود. در تجارت محصول، گونه‌هاي متعددي از آن از جمله «Crocus naturalis» و «Crocus electus» عرضه مي‌شود.

خواص زیره سیاه و سبز

زیره در دو نوع  سبز و سیاه موجود است، که اگرچه ویژگی‌های تغذیه‌ای نسبتا مشابهی دارند اما دارای تفاوت‌هایی هم می باشند. دکتر غلامرضا امین، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص طب گیاهان دارویی درباره انواع زیره می‌گوید: «دو نوع زیره با نام‌های زیره سیاه و زیره سبز می‌شناسیم که نوع سیاه آن با نام‌های زیره کرمانی و زیره کوهی و نوع سبز آن به نام کراویه معروف است.
زیره سبز را با رنگ سبز روشن و زیره سیاه را با رنگ سیاه می‌شناسند. زیره سیاه، باریک‌تر و عطر بیشتری دارد اما زیره سبز حجیم‌تر و عطر کمتری دارد.» به گفته دکتر امین، برخی زیره سبز را با رنگ‌های سیاه خوراکی آغشته می‌کنند و حرارت می‌دهند و به جای زیره سیاه می‌فروشند که با قرار دادن این دانه‌ها در آب گرم کمی رنگ خود را پس می‌دهند و ضمنا حجیم بودن و عطر کم‌شان حکایت از تقلبی بودن آنها می باشد.

مصرف ادويه به داشتن قلبي سالم كمك مي‌كند

105 (29).jpg
مصرف ادويه به عنوان يك داروي گياهي قرن‌ها بخش عمده‌اي از روش‌هاي درماني انواع بيماري‌ها را به خود اختصاص داده است.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، روش‌هاي درماني جديد نيز مصرف ادويه‌جات و گياهان دارويي را در درمان و پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي موثر مي‌داند.
دانه گشنيز يكي از اين داروهاي گياهي است كه به پايين آوردن سطح كلسترول و قند خون كمك مي‌‌كند. مصرف پودر اين گياه نيز در اواخر شب يا اوايل صبح براي افرادي كه به بيماري ديابت و قلبي مبتلا هستند، مفيد است.
زردچوبه نيز به دليل ويژگي‌هاي آنتي اكسيداني، ضد لختگي و ضدالتهاب ماده مفيدي براي سلامتي قلب است. ويژگي آنتي اكسيداني اين ادويه باعث مي‌شود تا افراد ديابتي كمتر به مشكلات قلبي ـ‌ عروقي مبتلا شوند.
به گزارش ايسنا به نقل از پايگاه اينترنتي ايندين اكسپرس، فلفل سياه نيز به كاهش كلسترول خون كمك مي‌كند و پس از وقوع سكته‌ قلبي مي‌تواند در بهبود وضعيت فرد موثر باشد.