روغن را در جای گرم نگهداری نكنید


 یك كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: یكی از مهمترین عوامل ایجاد فساد، نگهداری مواد غذایی در دمای نامناسب است و توصیه می شود كه مواد غذایی از جمله شیر و فرآورده های آن از تولید تا مصرف در دمای یخچال یعنی حدود 4 درجه سانتی گراد نگهداری شوند.

سعیده معانی افزود: برای نگهداری كوتاه مدت مواد پروتئینی مانند گوشت، دمای یخچال و برای نگهداری بلند مدت آن دمای فریزر (18 درجه سانتی گراد) پیشنهاد می شود.به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ؛ وی تصریح كرد : غذاهایی كه دیر فاسد می شوند مانند برنج یا آرد گندم،‌ اگر در شرایط نامناسب دمایی قرار بگیرند آفت زده می شوند. بید برنج و شپشك آرد گندم از فسادهای رایج هستند.این كارشناس تغذیه ادامه داد: حبوبات نیز در شرایط نگهداری گرم، آفت زده می شوند همچنین بهتر است شیر و فرآورده های آن، گوشت، انواع سس مایونز در دمای بین 15 تا 20 درجه سانتی گراد نگهداری شوند زیرا دمای نامناسب نگهداری مواد غذایی علاوه بر فساد میكروبی، فساد شیمیایی را هم به دنبال دارد.معانی خاطرنشان كرد: فرآورده حجیم شده بلغور ذرت مانند پفك و یا انواع چیپس ها از جمله مواد غذایی هستند كه باید در شرایط مناسب نگهداری شوند.




ورزشکاران برای حفظ توان بدنی خود موز بخورند


سلامت نیوز: محققان دانشگاه ایالتی آپالاچی در کارولینای شمالی آمریکا براساس تحقیقات خود به بازیکنان و ورزشکاران توصیه کردند که در جریان فعالیت ورزشی خود موز بخوردند زیرا بهترین و مناسبت ترین راه برای بالا بردن فعالیت بدنی، قدرت تحمل و ادامه بازیها و فعالیت ورزشی مثل مسابقات فوتبال و دوچرخه سواری با حفظ توان و قدرت در طول مسابقه می باشد.

در این تحقیقات آمده است: موز فراتر از نوشیدنیهای ورزشی است زیرا حاوی مخلوطی از قندهای سالم است که در نوشیدنیهای ورزشی معمول مورد مصرف در جریان مسابقات وجود ندارد. موز همچنین حاوی مقادیر زیادی فیبر، پتاسیم و ویتامین B6 است که توانمندی ورزشکاران و قدرت تحمل آنها را در طول فعالیت بدنی افزایش می دهد.به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ محققان بعد از مقایسه دو گروه از دوچرخه سواران به این نتیجه رسیدند. این محققان به گروه اول یک لیوان نوشیدنی ورزشی حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات در جریان فعالیت ورزشی دادند درحالی که به گروه دوم در هر 15 دقیقه فقط نصف موز داده شد.محققان این کار را در طول یک مسابقه دوچرخه سواری دشوار به مسافت 75 کیلومتر انجام دادند که 2 ساعت و نیم الی سه ساعت به طور انجامید.محققان از خون دوچرخه سواران قبل و بعد از فعالیت ورزشی نمونه برداری کرده و آن را مورد بحث و بررسی در زمینه عناصر غذایی و نتایج متابولسیم قرار دادند.این نتایج نشان داد: موز برتر از نوشیدنیهای ورزشی است و بهترین و مناسبت ترین ماده غذایی در جریان مسابقات، رقابت ها و فعالیت های بدنی به شمار می رود زیرا حاوی فیبر و مقادیر زیادی مواد غذایی و آنتی اکسیدان است که نوشیدنیهای ورزشی فاقد آن هستند.



گیلاس بخورید تا شاد بمانید



رضا رحیمی متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: مصرف گیلاس در کاهش ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، روماتیسم و دردهای مفصلی مفید بوده و همچنین برای کاهش سموم بدن در اثر مصرف غذاهای پرچرب و در عملکرد بهتر کلیه ها مفید است.

وی ادامه داد: خوردن گیلاس موجب ترشح هورمون های شادی در بدن می شود و در تقویت حافظه، کمک به هضم غذا و در تصفیه خون نقش مهمی دارد. وی در پایان تاکید کرد: به علت وجود ویتامین c  در گیلاس مصرف آن موجب سوخت و ساز بهتر مواد غذایی مصرفی در بدن می شود و همچنین موجب عملکرد بهتر جریان خون می شود.

سوء تغذیه باعث عقب ماندگی ذهنی می شود



مهدی خدابخش کارشناس ارشد روان شناسی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: کودکانی که چنین شرایطی را تجربه می کنند در معرض آسیب طولانی مدت رشد جسمی و هیجانی هستند.

وی افزود: مراقبت ناکافی و سوء تغذیه ی مادر سبب نامساعدشدن محیط پیش از تولد می شود و در بروز عقب ماندگی ذهنی خفیف نقش دارد.وی در ادامه خاطر نشان کرد: بارداری های سنین نوجوانی و به طور کل در سنین پایین عوارض زیادی از جمله بچه های نارس و کم وزن هنگام تولد به همراه دارد.وی در پایان تصریح کرد: اختلال روانی ناتوان کننده یکی از والدین ممکن است مانع از تحریک و مراقبت مناسب کودک شود و رشد طبیعی او را مختل سازد.

بیش از آنکه خوشمزه باشد خاصیت دارد

این میوه غنی از انرژی، منبع سرشاری از پتاسیم است. این ماده معدنی به حفظ تعادل فشار خون و عملکرد قلب کمک شایانی می‌کند. موز دارای قندهای میوه نظیر گلوکز، ساکاروز و فروکتوز است که باعث تولید انرژی می‌شود. ایم میوه برای دیابتی‌ها ایده آل محسوب می‌شود. موز سرشار از فیبر است و به فعال بودن روده‌ها کمک می‌کند. در نتیجه اگر شما دچار یبوست همیشگی هستید پیشنهاد می‌شود موز را به طور مرتب در برنامه غذایی خود داشته باشید. موز سرشار از آهن بوده و قادر است به خوبی با کم خونی مقابله کند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از سینا ؛ موز باعث کاهش افسردگی و بهتر کردن روحیه می‌شود چرا که ترشح هورمون سروتونین را افزایش می‌دهد. سروتونین یک هورمون موثر برای بهبود روحیه است که می‌تواند با کمک تریپتوفان (نوعی اسید آمینه) موجود در موز ترشح شود. در نتیجه موز به افرادی که دچار افسردگی هستند توصیه می‌شود. موز می‌تواند برای افرادی که دارای فشار خون بالا و در معرض سکته قلبی هستند مفید باشد زیرا می‌تواند سطح فشار خون را کنترل کند. این میوه برای خانم‌های باردار بسیار ایده آل است. زیرا سوزش معده و تهوع‌های صبح گاهی را رفع می‌کند. موز برای استرس بسیار مفید است. استرس سطح پتاسیم در بدن را کاهش داده و منجر به عدم تعادل سطح آب در بدن و تپش قلب می‌شود. سطح پتاسیم را کنترل کرده و از مشکلات بعدی جلوگیری می‌کند. موز حاوی مقادیر زیادی ویتامین ب6 ، ب 12 ، منیزیم و پتاسیم است که می‌تواند با نیکوتین مقابله کرده و سرانجام به ترک سیگار کمک کند.

كلم بروكلی ضد ‌آسم


این پژوهش از سوی متخصصان دانشگاه كالیفرنیا در لس آنجلس انجام گرفته و نشان می دهد كلم بروكلی حاوی نوعی تركیب طبیعی موسوم به سولفورافان است كه این تركیب از بروز التهابات مجاری تنفسی جلوگیری می‌كند. التهاب در مجاری تنفسی منجر به بروز بیماری هایی چون آسم، واكنش های آلرژیك و بیماری مزمن انسداد ریوی می‌شود این نخستین پژوهشی است كه تاثیر مثبت این سبزی را در پیشگیری از مشكلات ریوی نشان میدهد و در حال حاضر نیز یك نوع منبع خوراكی موجود در بازار و قابل دسترسی است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران ؛ دكتر مارك ریدل محقق اصلی این پژوهش در بیانیه ای اظهار كرد: كلم بروكلی تاثیرات بیولوژیك در تحریك نوعی واكنش آنتی اكسیدانی در انسانها دارد ما در این بررسی دریافتیم در سلول های مجاری تنفسی افرادی كه كلم بروكلی مصرف می‌كنند میزان ترشح آنزیم های آنتی اكسیدانی 2 تا 3 برابر افزایش پیدا می‌كند این راهكار برای مقابله با پروسه های التهابی موثر است و می‌تواند به كشف روش های درمانی بالقوه برای بهبود انواع مختلفی از اختلالات تنفسی منجر شود در این تحقیق گروه پژوهشی دانشگاه كالیفرنیا روی 65 داوطلب آزمایش كردند كه به طور روزانه مقادیر مختلفی از سبزیجات گوناگون را مصرف می‌كردند

کمبود ید موجب عقب ماندگی، کری، لالی و لوچی چشم می‌شود


سلامت نیوز: فهیمه راستباف کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا ضمن بیان این مطلب گفت: ید یک ماده غذایی مورد نیاز برای زندگی است که باید به طور روزانه مصرف شود. کمبود ید باعث بزرگی غده تیروئید که در جلوی گردن قرار دارد می شود که به این علامت (گواتر ) می گویند. راستباف افزود: بهترین روش پیشگیری از عوارض ناشی از کمبود ید استفاده از نمک های تصفیه شده ید دار است. به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا ؛ وی با بیان اینکه در زنان باردار ابتلاء به کمبود ید، موجب مرده زایی و سقط جنین می شود، گفت: اگر مادر کمبود ید شدید داشته باشد نوزاد او دچار عقب ماندگی رشد مغزی و جسمی شدید می شود و قادر به راه رفتن، صحبت کردن، فکر کردن و کار کردن به طور طبیعی نخواهد بود. اگر کمبود خفیف باشد کودک در مدرسه توانایی لازم در یادگیری را نخواهد داشت و ممکن است قادر به انجام فعالیت های روزانه خود نیز نباشد.

در مصرف ويتامين B6 احتياط كنيد

ويژه مادران شيرده؛

مصرف زياد مشروبات الكلي، مصرف زياد ويتامين ب 6، استفاده مداوم از ضد حساسيت ها و قرص هاي ضد بارداري حاوي استروژن باعث كم شدن شير مادر مي شود.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دكتر ناهيد عزالدين زنجاني متخصص اطفال ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: اكثر مادران در مورد مصرف دارو در حين شيردهي مضطرب و نگران هستند و ممكن است اطلاعات و نظرات متفاوتي را از منابع مختلف از جمله پزشكان،‌ داروسازان و ماماها دريافت كنند و چه بسا در مواردي بدون آنكه خود مايل به قطع شيردهي باشند در اثر توصيه هاي نادرست اطرافيان، به اين عمل اقدام كنند.

آشنايي با تاثيرات هندوانه در درمان بيماري ها

هندوانه گياهي است كه ميوه آن رگ دار با پوستي سبز رنگ كه داخل آن قرمز است و بهترين تامين كننده آب مورد نياز بدن است.
دكتر احمد ساعدي متخصص تغذيه و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: خواص تغذيه ي هندوانه شامل برطرف كننده رفع تشنگي ، كنترل كننده فشار خون، كمك به عملكرد بهتر معده و پوست سفيد داخل آن براي درمان زخم گلو و دهان مفيد است.

وي ادامه داد: مغز تخمه ي هندوانه براي بهبود بيماري هاي روده اي مفيد است، درمان كننده ي درد مثانه، دفع كننده سنگ كليه و داراي 30 درصد روغن گياهي است.

نكاتي طلايي در خصوص مصرف آسپرين

به چند نکته در مورد مصرف آسپرین و مواردی در این رابطه توجه کنید.
دکتر داوود کاظمی صالح دارای رتبه ممتاز بورد تخصصی قلب و عروق در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: آسپرین دارویی است که در برخی بیماری های قلبی بخصوص بیماری های عروق کرونر به عنوان داروی ضد پلاکتی بکار می رود و مانع به هم چسبیدن و تجمع پلاک های می شود بنابراین از تشکیل لخته در عروق جلوگیری می کند.
 وی گفت:این دارو در آنژین های پایدار و ناپایدار ،انفارکتوس قلبی و یا قبل و بعد از انجام اقداماتی نظیر آنژیو پلاستی کرونر و عمل جراحی بای پاس کرونر به کار می روند.
این متخصص خاطرنشان کرد: از جمله عوارض شایع از مصرف این دارو مشکلات گوارشي است لذا بیماران با سابقه زخم معده یا زخم اثنی عشر و یا سابقه خونریزی گوارشی باید با احتیاط و تنها با نظر پزشک از آن استفاده کنند و ازجمله عوارض ناشایع آن می تواند حساسیت یا آلرژی نسبت به آسپرین اشاره کرد