آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
آلو؛ بهترین درمان یبوست
این میوه كم و بیش در مناطق مختلف پرورش می یابد كه دارای انواع مختلفی مثل : آلو بخارا ، آلو زرد ، آلو سیاه ، آلوچه و … می باشد و در تهیه غذاهای مختلفی مثل : مرغ ، كوفته ،
خورشت به ، خورشت سیب ، خورشت اسفناج و فسنجان بكار می رود. آلو دارای خواص درمانی چون ضد یبوست ، برطرف كننده تب ، صفرا ، خشكی مزاج و غلظت خون است.
خورشت به ، خورشت سیب ، خورشت اسفناج و فسنجان بكار می رود. آلو دارای خواص درمانی چون ضد یبوست ، برطرف كننده تب ، صفرا ، خشكی مزاج و غلظت خون است.
خواص تغذیه ای و درمانی آلو :
* آلوی سیاه حرارت درونی بدن را فرو می نشاند.
* آلو حالت تهوع را از بین می برد. از این رو افرادی که به حالت تهوع و سرگیجه مبتلا می باشند ، بهتر است روزانه چند عدد آلو بمکند.
* آلو ضد تب و سردردهای صفراوی است.
* آلو طبیعتی سرد دارد ، پس برای افراد گرم مزاج مناسب است.
* آلوی سیاه در مبتلایان به خارش بدن مانند خارش پشت، زیربغل ، گردن ، شانه مؤثر است.
سمنو
نوشته شده توسط : بهناز عباسيمقدم
يكي از مهمترين مواد خوراكي سفره هفتسين، سمنو است. سمنو نماد زايش و باروري گياهان است كه از جوانههاي تازه رسيده گندم تهيه ميشود. ماده اوليه سمنو، گندم خيسكرده جوانه زده به شكلهاي مختلف است كه براي نوروز تهيه ميشود. به عنوان مثال در تهران سمنو را به صورت حلوا يا كاچي ميپزند. در نواحي مركزي و شرقي ايران، سمنو را خمير ميكنند و از آن نان نازك ميپزند. در كشور ما از هزاران سال پيش در دوران باستان، جوانهها و اهميت مصرف آنها براي مردم شناخته شده بود. اين موضوع بقدري اهميت داشت كه مردم ما استفاده از جوانه گندم را به عنوان يك آيين سنتي همواره به شكل سمنو در آغاز فصل بهار در سفره هفتسين لازم ميدانستند.
نشاط و سرزندگي با جوانهها
نوشته : آسیه حسن زاده كارشناس ارشد صنايع غذايي
بهترین روش استفاده از غلات و حبوبات، استفاده از جوانه آنها می باشد. جوانهها همان دانه سبوسدار حبوبات و غلاتی مانند گندم، جو، عدس، ماش، يونجه و... هستند كه جوانه زدهاند و ميتوان از آنها در تغذيه استفاده كرد. جوانهها منابعي غني از املاح مفيد مانند فيبر، پتاسيم، منيزيم و انواعي از ويتامينهاي مختلف هستند. جوانههای غلات دارای طبیعت گرم و مرطوب بوده كه با روند طبیعی رشد و تولیدشان، در گروه سبزیها، آن هم با ارزش غذایی بالا از نظر ویتامینها و املاح محسوب میشوند. در كشور ما از هزاران سال پیش، در دوران باستان جوانهها و اهمیت استفاده آنها برای مردم شناخته شده بود. این موضوع به قدری اهمیت داشته كه مردم ما استفاده از جوانه گندم را به عنوان یك آیین سنتی همواره در آغاز فصل بهار به شكل سمنو در سفره هفت سین لازم میدانستند.
تغییرات ایجاد شده در طی جوانه زنی
در شروع روند جوانه زدن، نشاسته موجود در دانه شكسته شده و به قندهای ساده گلوكز و ساكاروز تبدیل میشود كه این عمل به وسیله آنزیم آمیلاز صورت میگیرد.
تغییرات ایجاد شده در طی جوانه زنی
در شروع روند جوانه زدن، نشاسته موجود در دانه شكسته شده و به قندهای ساده گلوكز و ساكاروز تبدیل میشود كه این عمل به وسیله آنزیم آمیلاز صورت میگیرد.
پوست میوه
پوست ميوه، بيرونيترين لايه و پوشش روي ميوه است. در ميوههايي همچون هندوانه، اين پوشش بسيار ضخيم و تنها يك لايه است، در حالي كه در خانواده مركبات مثل پرتقال، رويه ميوه كمي نازكتر و در واقع پوست ميوه است. پوست نه تنها از ميوه در برابر محيط زيست، ميكرو و ماكروارگانيسم محافظت ميكند، بلكه حاوي مواد مغذي است كه موجب حفظ سلامتي انسان نيز ميشود.
ويژگيهاي پوست ميوهها
در برخي از ميوهها، پوست ميوه به صورت كاملاً محكم به خود ميوه چسبيده است و در برخي ديگر ميوه و پوست آن انسجام كمتري دارند. ضخامت پوست ميوهها با هم فرق دارد. اين مسئله حتي در ميوههايي كه از يك خانواده هستند نيز ديده ميشود. پوست ميوهها، در برخي موارد بسيار نازك و گاه كلفت و ضخيم است. در برخي ميوهها مثل سيب و انگور، مزه پوست همانند خود ميوه است و در برخي ديگر مثل پاپايا، مزه پوست آن به علت وجو تانن فراوان، تلخ است. در ميوههاي اسيدي پوست به راحتي جدا ميشود (موز). رسيدن ميوهها با فرايند آنزيمي همراه است كه برخي از مشخصههاي ميوه را مانند رنگ، طعم، عطر و دانهها تغيير ميدهد. معمولاً پوست ميوهها سرشار از روغنهاي ضروري هستند كه ميوه را خوش عطر ميكنند. غدد چربي در تمام سطح پوست ميوه وجود دارد.
در برخي از ميوهها، پوست ميوه به صورت كاملاً محكم به خود ميوه چسبيده است و در برخي ديگر ميوه و پوست آن انسجام كمتري دارند. ضخامت پوست ميوهها با هم فرق دارد. اين مسئله حتي در ميوههايي كه از يك خانواده هستند نيز ديده ميشود. پوست ميوهها، در برخي موارد بسيار نازك و گاه كلفت و ضخيم است. در برخي ميوهها مثل سيب و انگور، مزه پوست همانند خود ميوه است و در برخي ديگر مثل پاپايا، مزه پوست آن به علت وجو تانن فراوان، تلخ است. در ميوههاي اسيدي پوست به راحتي جدا ميشود (موز). رسيدن ميوهها با فرايند آنزيمي همراه است كه برخي از مشخصههاي ميوه را مانند رنگ، طعم، عطر و دانهها تغيير ميدهد. معمولاً پوست ميوهها سرشار از روغنهاي ضروري هستند كه ميوه را خوش عطر ميكنند. غدد چربي در تمام سطح پوست ميوه وجود دارد.
بهترین جنس قابلمه سرامیک است
شیرها هم متقلب شده اند؟!
|
اگر بچه می خواهید با این غذاها دوست شوید
|
خواص شاتوت
شاتوت، با داشتن مواد مغذی مختلف بهعنوان یک میوه سلامت مطرح است.شاتوت گونهای از توت است که اصل آن از ایران است. بین خانواده توت، درخت شاتوت از همه کوچکتر است . این درخت طول عمر طولانیای دارد و میتواند برای چند صد سال زنده بماند .
میوه شاتوت بزرگتر از توت سفید است و رنگ آن قرمز تیره یا ارغوانی و مزهاش ترش و شیرین و مطبوع است. شاتوت را میتوان به شکلهای متفاوتی به صورت خام، پخته و یا به صورت مربا مورد استفاه قرار داد.
وجود مواد مغذی بسیار و نقش همافزایی این مواد مغذی بر یکدیگر سبب شده است تا این میوه به عنوان منبعی خوب برای تامین نیاز روزانه به ریزمغذیهای گوناگون مورد توجه قرار گیرد.
وجود مواد مغذی بسیار و نقش همافزایی این مواد مغذی بر یکدیگر سبب شده است تا این میوه به عنوان منبعی خوب برای تامین نیاز روزانه به ریزمغذیهای گوناگون مورد توجه قرار گیرد.
شاه توت
oraceae :تیره
Moras nigra L. :نام لاتین
Black mulberry – Persian mulbery :نام انگلیسی
شرح گیاه
درخت شاه توت را بومی ایران وترکیه می دانند. درختی است به ارتفاع 4 تا 10 که به حالت طبیعی به ارتفاع 20 متر نیز می رسد. رنگ پوست آن قهوه ای تا قهوه ای سیر ولی شاخه هایش تا اندازه ای سبز روشن و با دانه دانه های فراوان روی پوست آن است جوانه هایش نسبتاً قوی و کلفت ( قویتر از جوانه های درخت توت سفید) و براق به شکل بیضی مخروطی و به رنگ قهوه ای بنفش هستند. طول برگهایش 7 تا 18 سانتی متر و عرض آن حدود 8 سانتی متر است فرم آنها بیضی تا قلبی شکل با حاشیه ای دندانه دار ونوک تیز و کوچک هستند.
اشتراک در:
پستها (Atom)