نوشته شده توسط : بهناز عباسيمقدم
يكي از مهمترين مواد خوراكي سفره هفتسين، سمنو است. سمنو نماد زايش و باروري گياهان است كه از جوانههاي تازه رسيده گندم تهيه ميشود. ماده اوليه سمنو، گندم خيسكرده جوانه زده به شكلهاي مختلف است كه براي نوروز تهيه ميشود. به عنوان مثال در تهران سمنو را به صورت حلوا يا كاچي ميپزند. در نواحي مركزي و شرقي ايران، سمنو را خمير ميكنند و از آن نان نازك ميپزند. در كشور ما از هزاران سال پيش در دوران باستان، جوانهها و اهميت مصرف آنها براي مردم شناخته شده بود. اين موضوع بقدري اهميت داشت كه مردم ما استفاده از جوانه گندم را به عنوان يك آيين سنتي همواره به شكل سمنو در آغاز فصل بهار در سفره هفتسين لازم ميدانستند.