خوردن شوری و ترشی‌جات ریسک سرطان معده را افزایش می‌دهد


خوردن شوری و ترشی‌جات ریسک سرطان معده را افزایش می‌دهدمتخصص بیماری‌های آنکولوژی و رادیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: خوردن شوری و ترشی‌جات ریسک ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد.دکتر امیر هوشنگ یوسفی در گفت و گو با ایسنا افزود: در کشورهایی مانند هندوستان به علت مصرف زیاد فلفل و در کشور ژاپن به علت مصرف غذاهای دودی شده میزان بروز سرطان در این کشورهای بسیار زیاد است.
وی ادامه داد: ابتلا به یک نوع از کم‌خونی ارثی، پولیت‌های داخل معده و همچنین ورود باکتری هیکوباکترپیلور همراه غذا به داخل معده از عوامل دیگر ابتلا اشخاص به سرطان معده است.
این متخصص بیماری‌های آنکولوژی و رادیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با ذکر اینکه در سال 2006 در جهان 22 هزار و 286 نفر به سرطان معده مبتلا شده‌اند، اظهار داشت: احساس ناراحتی در ناحیه شکم، کاهش وزن، تهوع، استفراغ و مدفوع سیاه رنگ از علائم بالینی بروز این بیماری است

بفرمایید شام کم کالری



بفرمایید شام کم کالریخیلی ها وقتی تصمیم به کاهش وزن می گیرند، اولین وعده ای که حذف می کنند، شام است؛ غافل از اینکه حذف یک وعده غذایی به پایین آمدن بدون عارضه وزن کمک نمی کند و هنر آن است که انتخاب مواد غذایی چنان هوشمندانه باشد که نه تنها نیازها تامین شوند، بلکه انرژی زیادی نیز به بدن نرسد...
اگر شما هم از آن افرادی هستید که می خواهید شام بخورید اما انرژی کمی دریافت کنید، بهتر است این مطلب و دستور تهیه ۸ غذایی که در عین مغذی بودن، ارزش غذایی فراوانی دارند و قدرت سیرکنندگی شان بالاست، بخوانید و آنها را برای وعده شام تان آماده کنید.
۱. سالاد مرغ
این سالاد از کاهو، مرغ آبپز شده، پیاز قرمز حلقه حلقه شده، گوجه فرنگی، پنیر لیقوان و کمی برگ های تازه شاهی و ریحان تشکیل شده است. برای تهیه این سالاد برای یک نفر، کافی است ۶۰ گرم سینه مرغ را با ۳ لیوان از سبزی هایی که گفته شد مخلوط و با کمی ماست طعم دار شده با پودر کنگر و سیر مزه دار و میل کنید. با خوردن این سالاد حدود ۲۰۰ کیلوکالری دریافت خواهیدکرد.

بهترین زمان مصرف میوه




 میوه ها که کم کالری و سرشار از مواد مغذی است حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان و ریزمغذی هاست که در صورت مصرف بین ساعت ۴ تا ۱۱ صبح (زمان مصرف صبحانه) در بدن بهتر جذب می شود. علت چیست؟

سم زدایی طبیعی: میوه ها سرشار از عوامل طبیعی سم زدا مانند فلاوانوئید، کاروتنوئید و پلی فنولز است. این ترکیب ها برای از بین بردن یا خنثی کردن سموم به بدن کمک می کند. قند موجود در میوه به سلامت کبد کمک می کند تا این عضو دفع طبیعی سموم را بهتر انجام دهد.مصرف میوه و مغز از بدن در برابر بیماری ها محافظت می کند؛ گلوکز، منبع اصلی انرژی مغز است. موز میوه ای با گلایسمی متوسط به بالاست و میزان قند خون را بالا می برد. این امر باعث تمرکز و فعالیت بهتر مغز می شود. علاوه بر آن از بروز بیماری های حاد مانند آلزایمر و پارکینسون پیش گیری می کند و در موارد نادری نیز در صورت مصرف منظم باعث درمان این بیماری ها می شود.

قاصدک را دست کم نگیرید

گیاه قاصدک منبع غنی ویتامین ‌A ، کلسیم، پتاسیم، آهن، سدیم و فسفر است.
 دکتر طاهره ربانی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: این گیاه بالاترین میزان ویتامین A  را در بین گیاهان دارد.
 وی با تاکید بر خواص مفید گياه قاصدک افزود: این گیاه دارویی ، تقویت کننده کبد و دستگاه گوارش است ضمن اینکه در تصفیه خون، کاهش کلسترول، ازدیاد ترشح صفرا ،درمان روماتیسم ، نقرس، اگزما و رفع اختلالات پوستی نقش موثری دارد.
 شایان ذکر است، قاصدک دارای املاح دیگری مثل منیزیم، منگنز، سیلیس و گوگرد است.
در عصاره این گیاه ماده تلخی به نام لاتاراکسین وجود دارد که در تقویت کبد ومعده بسیار مفید است

پروبیوتیک ها مانع از بروز آلرژی غذایی می شوند

دکتر زهره خدایی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: دستگاه گوارش انسان مملو از تعداد زیادی باکتری است که برخی از این باکتریها مفید، بعضی بی ضرر و برخی دیگر، برای سلامتی مضر بوده که این گروه در حالت عادی بدن، بایستی شرایط متعادل داشته باشند.

وی افزود: استرس شدید، افزایش سن، مصرف مداوم آنتی بیوتیک و رژیم غذایی نامناسب با تغییر فلور میکروبی روده موجب بروز اختلالات گوارشی می شود.

این متخصص خاطر نشان کرد: پروبیوتیک ها، اثرات مفیدی در بدن داشته و غالبا در دستگاه گوارش افراد سالم به طور عادی یافت می شود.

خدایی اظهار داشت: مصرف غذاهای تخمیری ماست، پنیر و یا ترشیجات تخمیر شده، کاهش استرس و خودداری از مصرف آنتی بیوتیک ها موجب ماندن باکتریهای مفید پروبیوتیک در بدن و سلامتی افراد می شود.

وی تصریح کرد: پروبیوتیک ها با یک تحریک ملایم سیستم ایمنی، سطح ایمنی بدن را افزایش و مانع از بروزآلرژی های غذایی در افراد می شود.

گفتنی است: مصرف غذاهای پر چرب و پر پروتئین نیز موجب کاهش باکتری سفید پروبیوتیک در بدن می شود.

آشنایی با خواص روغن زیتون

روغن زیتون، عصاره میوه زیتون است و یکى از پرطرفدارترین روغنهاى گیاهى است که نه تنها طعم خوبى دارد بلکه سرشار از خاصیت است.
به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ تمام چربی‌هایی که می‌خوریم بد نیستند و در واقع لازم است در برنامه غذایی خود حتما مقداری چربی، بگنجانیم چرا که چربی‌ها، کمک خوبی برای جذب مواد غذایی در بدن هستند.

برخی از چربی‌ها به سلامت بدن کمک می‌کنند و برخی دیگر، موجب بیماری‌ می‌شوند. پس باید آن نوع از چربی را انتخاب کنیم که سلامت بدن را تضمین کند و روغن زیتون نیز، از همین دسته است.

سر غذا خوردن با كودك خود جدال نكنيد

متخصصان تغذيه اطفال در آكادمي تغذيه و ديابت آمريكا تاكيد كردند والدين نبايد كودكان خود را به تغذيه سالم وادار كنند چون روش زورگويي در اين مورد هرگز جواب نمي‌دهد.
300- ghaza.jpgبه گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، اين متخصصان درعين حال تاكيد كردند روش‌هايي وجود دارد كه مي‌توان با بكارگيري آنها كودكانمان را تشويق كنيم به ميل خود تغذيه سالم را انتخاب كنند.
به گزارش سايت اينترنتي هلت مي آپ، اين كارشناسان توصيه مي‌كنند: حتما همراه با تمام اعضاي خانواده وعده‌هايي غذايي و صرف ميان وعده به طور دسته جمعي و البته برنامه ريزي شده در زمان‌هاي مشخص در طول روز داشته باشيد تا فرزندانتان نيز براي خوردن غذا و ميان وعده بر اساس برنامه تعيين شده كنار شما دور ميز بنشينند و غذا بخورند. - خودتان به عنوان بزرگتر با رعايت تغذيه سالم الگوي عملي خوب و مفيدي براي كودكتان باشيد.
- مقدار زيادي سبزي بخوريد و آن را به شيوه‌هاي مختلف و شكيل سرو كنيد و به كودكتان هرازگاهي به طور غيرمستقيم بگوييد كه چقدر از خوردن آنها لذت مي‌بريد.
- هنگام خوردن غذا يا ميان وعده تلويزيون را خاموش كنيد و تلفن را دور از دسترس خود قرار دهيد.

استفاده خودسرانه از داروهاي گياهي باعث تداخل دارويي مي‌شود

304-4.jpg
مدير گروه داروسازي سنتي دانشكده طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: داروهاي گياهي در صورتي كه خودسرانه و بدون دستور پزشك مصرف شود مي‌تواند عوارض جانبي در پي داشته باشد و حتي با داروهاي ديگر تداخل دارويي ايجاد كند.
دكتر غلامرضا امين در گفت وگو با خبرنگار سلامت ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران، با اشاره به درمان قطعي بيماري‌ها با استفاده از داروهاي گياهي گفت: داروهاي گياهي داروهاي خالصي هستند كه هر كدام براي بيماري‌هاي خاصي استفاده مي‌شود البته اين داروها تفاوتي اساسي با داروهاي شيميايي دارند.
اين استاد دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تهران درباره درمان جايگزين داروهاي گياهي اظهار داشت: استفاده از واژه جايگزين براي داروهاي گياهي صحيح نيست و نبايد از اين واژه براي داروهاي گياهي استفاده كرد، كاربرد اين داروها با داروهاي شيميايي كاملا متفاوت است.
وي تصريح كرد: داروهاي گياهي نمي‌توانند جايگزين داروهاي شيميايي شوند و اين داروها تكميل كننده داروهاي شيميايي هستند و درمان مستقلي دارند.
اين مدير گروه داروسازي سنتي دانشكده طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران در خصوص استفاده از اين داروها براي درمان بيماري‌هاي خاص و ويژه اظهار كرد: از داروهای گياهي مي‌توان براي درمان انواع بيماري‌ها استفاده كرد.

داروهاي گياهي مبناي كاملا علمي دارند

دكتر امين با اشاره به تحقيقات گسترده‌اي كه بر روي داروهاي گياهي صورت گرفته است، اظهار كرد: اين داروها مبناي علمي دارند و پژوهش‌هاي زيادي بر روي آنها انجام گرفته است. داروهای گیاهی پس از تحقيقات باليني كه از سوي وزارت بهداشت صورت گرفته به داروخانه‌ها فرستاده شد و البته اين داروها تاثير ثابت و اثبات شده‌اي دارند.
وي درخصوص بالا رفتن كيفيت زندگي افراد با استفاده از اين داروها گفت: داروهاي گياهي مي‌توانند انرژي لازم بدن را تامين كنند و مقاومت بدن را در برابر بيماري‌هاي مختلف افزايش دهند.
اين استاد دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تهران پيرامون بيماري‌هايي كه با استفاده از داروهاي گياهي درمان مي‌شوند، گفت: اين داروها در بسياري از بيماري‌ها موثر و كارآمد عمل مي‌كنند و براي بيماري‌هايي مانند ام اس، روماتيسم، ديابت و قلب و عروق تاثيرگذار هستند.
وي در ادامه افزود: داروهاي گياهي سطح ايمني بدن را بالا مي‌برند و بيمار با بدني مقاوم مي‌تواند با بيماري‌هاي مختلفي مبارزه كند و آن بيماري‌ها را از بين برده و سالم زندگي كند.

اكثر داروهاي گياهي كه در ليست بيمه قرار گرفته‌اند، داروهاي عمومي هستند

اين مدير گروه داروسازي سنتي دانشكده طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران درخصوص داروهاي گياهي كه در ليست بيمه قرار گرفته‌اند، گفت: 59 دارويي كه در ليست بيمه قرار دارند داروهاي عمومي هستند و مردم از اين داروها بيشترين استفاده را داشته‌اند.
وي پيرامون سياستي كه بر مبناي آن اين داروها در ليست بيمه قرار گرفت، اظهار كرد: داروهاي گياهي به دليل ارتقاء سطح سلامت در جامعه و بهبود روند درمان مورد استفاده قرار گرفته‌اند و اين داروها اثربخشي بالايي دارند.
دكتر امين با اشاره به تهيه اين داروها از داروخانه يا مغازه‌هاي عطاري اظهار كرد: داروهاي گياهي از جمله داروي مسهل يا داروي خلط آور و غیره كه مورد تاييد وزارت بهداشت است و مجوز دارد را بايد از داروخانه‌ها تهيه كرد.
وي تصريح كرد: داروهاي گياهي كه مجوز دارند در كارخانه‌ها تهيه و بسته‌بندي مي‌شود و بروشور دارند.

هدف از تولید داروهاي گياهي افزايش توليدات ملي است

اين داروساز در مورد هدف اصلي توليد اين داروها گفت: براي توليد داروهاي گياهي اهداف مختلف و متفاوتي تعيين شده كه در ابتدا به بهبود سلامت و ارتقاء سطح كيفيت بيماران توجه شده است.
وي افزود: از اهداف اصلي و مهم ديگري كه براي توليد داروهاي گياهي تعيين شده است، بالا بردن و افزايش سطح توليدات ملي است و در اين زمينه مي توان كشور را به خود كفايي كامل رساند.

استفاده نابجا و خودسرانه از داروهاي گياهي عوارض جانبي دارد

دكتر امين با اشاره به مصرف بي رويه دارو در ايران اظهار كرد: داروهاي گياهي نيز مانند ساير داروهايي كه در مصرف و دسترس مردم قرار گرفته‌اند مورد استفاده بي رويه و خودسرانه واقع شده‌اند.
اين مدير گروه داروسازي سنتي دانشكده طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران در پايان خاطرنشان كرد: داروهاي گياهي بايد با مشورت پزشك مصرف شود به جزو در مواردي كه افراد به صورت سنتي از داروهايي مثل ترنجبين، خاكشير و نعناع استفاده مي‌كنند.

خوردن انبه با پوست، چربي اضافي را آب مي‌كند


متخصصان تغذيه در يك مطالعه جديد دريافتند كه خوردن انبه به مقدار كم مي‌تواند به كاهش وزن كمك كند.
9 anbe.jpgبه گزارش سرويس«سلامت» ايسنا، اين متخصصان استراليايي البته تاكيد كردند تاثير انبه براي كاهش وزن تنها زماني اعمال مي‌شود كه اين ميوه با پوست مصرف شود.
روزنامه سيدني مورنينگ هرالد در گزارش جديدي اعلام كرد، متخصصان دانشگاه كويينزلند در استراليا دريافته‌اند كه انواع خاصي از ميوه انبه موسوم به انبه «ايروين» و «نام دوك ماي» اگر با پوست مصرف شود به كاهش چربي اضافي بدن كمك مي‌كند.
اين متخصصان تاكيد كردند اگر نوع انبه‌اي كه انتخاب مي‌كنيد از اين دو نوع نامبرده نباشد تاثير برعكس مي‌گذارد چون اين دو نوع از ميوه انبه در پوست خود حاوي تركيباتي هستند كه از شكل گيري سلولهاي چربي در بدن انسان جلوگيري مي‌كند.
متخصصان در نظر دارند تركيبات مفيد موجود در اين نوع از انبه‌ها را شناسايي كرده و از مولكولهاي موثر آن در جلوگيري از تشكيل سلولهاي چربي استفاده نمايند.

خواص آبغوره


 = براي درمان چاقي مفرط موثر است.
= بيماري اسكوربوت كه به علت كمي ویتامین ثدر بدن مي باشد با ابغوره
درمان مي شود.
= ابغوره چون داراي تارتارات پتاسيم است براي درمان سياتيك و     
رماتيسم ها و در زمينه زردي بسيار مفيد است.
خوردن ابغوره بلوغ دختران را جلو مي اندازد و قاعده را باز مي كند.
= صفرابر است و روده ها را باز مي كند.
= براي برطرف كردن ورم گلو ابغوره غرغره كنيد.
 = براي رفع كرم روده و تقويت معده بايد به مدت 5 روز اش ابغوره با زيره سياه
مصرف كنيد البته در اين مدت بايد از خوردن غذاهاي سنگين اجتناب نماييد.
ابغوره درمان كننده پادرد و كمر درد است؛براي معالجه مي توان به مدت 10
روز اش ابغوره مصرف نمود.
 = ابغوره اشتها را تحريك مي كند.