بادام شیرین - بادام تلخ

بادام با نام علمی Prunus amygdalus یکی از گیاهان تیره گل سرخ متعلق به دو لپه‌ایها می‌باشد. بادام یک درخت بومی آسیای غربی ، کرانه جنوبی دریای مدیترانه و مراکش است. این درخت اندازه ای متوسط ، برگهای نیزه‌ای با حاشیه دندانه‌دار و دارای گل در اوایل بهار است. میوه آن یک شفت با پوشش خارجی پرزدار است که برون‌بر نامیده می‌شود و پوسته سخت و شبکه‌دار یا درون‌بر را دربر‌می‌گیرد. دانه آن یک مغز است که بوسیله این پوششها محصور می‌گردد.
مشخصات گیاه شناسی
درخت به ارتفاع تا ۸ متر ، شاخه‌های جوان بدون کرک ، اول سبز و بعد قهوه‌ای مایل به قرمز. شاخه‌های سال گذشته خاکستری ، برگها تخم مرغی- نیزه‌ای ، نیزه‌ای یا بیضی کشیده ، به طول تا ۱۰ ساتیمتر و عرض ۲ تا ۳ سانتیمتر ، قاعده گوه‌ای پهن تا مورب ، نوک باریک ، نوک کشیده و یا به ندرت نوک کند ، سطح فوقانی برگ بدون کرک ، سطح تحتانی برگ بدون کرک یا با مقدار کمی کرک در اوایل سبز شدن ، حاشیه برگ دندانه‌ای- اره‌ای همراه با یک غده کوچک روی هر دندانه است.
دمبرگ ۱ تا ۲ سانتیمتر ، گل درشت به قطر تا ۴ سانتیمتر ، سفید یا صورتی ، دمگل کوتاه حداکثر تا ۵ میلیمتر. میوه تخم مرغی مورب تا تخم مرغی کشیده به طول ۲.۵ تا ۵ سانتی متر و ۱.۵ تا ۳ سانتی متر عرض ، دارای نوک کشیده ، پوشیده از کرکهای مخملی خاکستری ،‌ هسته قایقی شکل ، بدون شیار طوی مشخص ، سوراخ‌دار و گاهی دارای شیار کوچک در قاعده و فصل گلدهی اواخر زمستان و اوایل بهار می‌باشد.

روغن بادام شیرین

روغن بادام  شيرين   سرشار از مواد مغذي است كه شامل  78% اسيد هاي چرب غير اشباع و مواد معدني نظير كلسيم ،فسفر و پتاسيم و ويتامين هاي A,E,B1,B2,B6 مي شود.
اين تركيبات روغن بادام شيرين رايك ماده ي بي نظيربراي تميز كردن پوست,  ماساژ بدن و صورت,  مراقبت از موهاي حساس و شكننده و بوجود آوردن  پوستي نرم  و مخملي ساخته است .
اين روغن به راحتي ماليده مي شود, به آرامي جذب مي شود و ماده اي عالي براي محافظت از بدن مي باشد. اين روغن ملايم و تسكين بخش جايگزين مناسبي براي لوسيون هاي شيميايي است . روغن بادام در درمان بيماري هاي اگزما و ريزش مو مؤثر است . اين روغن به راحتي ديگر روغن ها جذب نمي شود،اما يك لايه ي محافظ  فوق العاده روي  پوست ايجاد مي كند كه  از نفوذ آلودگي به  پوست جلوگيري مي كند و آن را براي مدت طولاني محافظت مي كند اين روغن حاوي در صد بالاي اسيد  چرب امگا 6 است  (بالاي 28%)  .
 وجود مقدار بالاي اين اسيد چرب ضروري در روغن بادام شيرين است كه جلوي خشكي لايه ي بيروني پوست را مي گيرد (TEWL-Trans-epidermal water loss) و منجر به حفظ بهتر و بيشتر رطوبت پوست مي گردد كه كليدي است براي اجتناب از پيري و به دست آوردن پوستي شاداب و با طراوت .
از خواص خوراكي اين روغن مي توان درمان التهاب معده درمان برونشيت و سرفه هاي مزمن ودرمان يبوست و دفع كرم هاي روده را نام برد .

خواص داروئی روغن بادام تلخ


چون بادام تلخ دارای اسید سیانیدریک است در مصرف آن باید نهایت دقت را بعمل آورد .مغز بادام تلخ ازنظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است.
▪ بادام تلخ را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید ضماد خوبی برای سر درد می باشد همچنین مالیدن آن بر دور چشم برای تقویت بینایی مفید است .
▪ خوردن بادام تلخ برای تنگی نفس ، سرفه و ورم ریه مفید است .
▪ بادام تلخ رابا عسل بخورید کبد و طحال را تمیز می کند .
▪ برای رفع درد کلیه ها بادام تلخ را با نشاسته و نعناع بخورید .
▪ بادام تلخ را با عسل برای قولنج مفید است .

منافع و مضرات لواشک و آلوچه

منافع و مضرات لواشک و آلوچه
آیا می دانید لواشک و آلوچه دارای چه فوایدی می باشند؟مفید هستند یا مضر؟
نظر دكتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه ایران و دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، را درباره خوراكی‌های ترش و وسوسه‌برانگیزی مثل آلوچه، لواشك و قره‌قروت پرسیده‌‌ام. حاصل، گفتگویی است که پیش‌ رو دارید. اگر شما هم جزو طرفداران این قبیل خوراكی‌ها هستید، پیشنهاد می‌کنم این گفتگو را بخوانید.

خواص پیازچه

خواص پیازچهپيازچه بیشتر براي بهبود طعم و مزه غذاها مصرف مي شود. اما علاوه بر اين كه اين گياه بسيار خوش مزه و خوش طعم است، داراي فوايد تغذيه اي زيادي نيز مي باشد.
پيازچه مانند سير و تره فرنگي از خانواده آليوم است و پياز آن قبل از اين كه به طور كامل رسيده شود از زمين چيده مي شود.
.
فوايد تغذيه اي پيازچه:
پيازچه فوايد زيادي دارد كه بیشتر آن ها مانند پياز است. از آن جمله مي توان به موارد زير اشاره نمود:
- كاهش قند خون
- كاهش كلسترول خون بالا

خوا ص روغن ذرت و ارزش غذایی

خواص روغن ذرتدكتر نسرين اميدوار – متخصص تغذيه و رژيم درمان

بعد از گندم، بيشترين محصول كشاورزي جهان  ذرت می باشد.
ذرت تقريبا حاوی 4/5  درصد روغن می باشد  كه حدود 85 درصد این روغن در جوانه آن قرار دارد.
جوانه ذرت جدا شده به وسیله فرآيند آسياب خشك، دارای 25 تا 30 درصد روغن، و جوانه جدا شده به وسیله آسياب مرطوب، حاوي 45 تا 50 درصد روغن می باشد.
روغن ذرت بوي ملايمي دارد و دارای ارزش غذايي زيادي می باشد.روغن جوانه ذرت منبع غنی از امگا 3) كه يك اسيد چرب ضروري است) می باشد، علاوه بر آن داراي ماده ‌اي است كه با خوردن روغن آن، ميزان جذب كلسترول بيش از 25 درصد كاهش می دهد و در نتیجه، بيماري ‌هاي قلبي كه تا حد زيادي مربوط به كلسترول خون هستند، را کاهش می دهد.
علاوه بر آن ذرت حاوی مقادیر زیادی از امگا 6 (اسید چرب اشباء) و ویتامین E می باشد.
اشخاصی که اگزما و بيماري ‌هاي پوستي دارند نيز مي‌ توانند از اين روغن براي درمان مشكلات شان استفاده كنند. اسيد هاي لينولئيك و آراشيدونيك موجود در روغن ذرت در نقل و انتقال چربي ‌ها در بدن و كاهش ابتلا به بيماري‌ هاي پوستي از قبیل آكنه و اگزما بسیار موثر می باشند.
همچنین، روغن ذرت پايداري زيادي نسبت به اكسيداسيون دارد و از آن مي‌ توان براي پختن، سرخ كردن و سالاد استفاده نمود.
رنگدانه كلروفيل عمل اكسيداسيون روغن را در مقابل نور تسريع مي ‌كند، روغن ذرت فاقد این رنگدانه است.  بنابراين مدت ماندگاري روغن ذرت ، 12 تا 24 ماه می باشد.

خواص روغن کانولا

روغن کلزا

Canola Oil

اسم روغن کانولا لابد برای تان آشناست، ولی کانولا را چه ‌قدر می ‌شناسید؟
کانولا گیاهی از خانواده چلیپاییان که ابتدا ایرانیان آن را ‌کاشتند. کانولا 700 سال پیش برای تولید روغن چراغ به لهستان برده شد و در سال 1845 به فرانسه رسید و کلزا (colza) نام گرفت.

تاریخچه پیدایش روغن کلزا

کلزا، گیاهی روغنی است که مقدار مواد مضر "گلوکزینولیت" در کنجاله و "اسید اروسیک" در روغن آن بالاست و مصرف خوراکی ندارد و فقط برای جلا دادن وسایل چوبی همراه روغن برزک استفاده می‌ شود.
اگر چه در قرن سیزدهم این محصول در اروپا به عمل می ‌آمد، ولی استفاده از آن تا زمان توسعه نیروی بخار عملی نشد. در آن زمان بود که ثابت شد ترکیب روغن کلزا، بهتر از هر وسیله لغزان‌ کننده دیگری سطح فلزات را می ‌شوید.
در سال 1945 این گیاه به کانادا رسید و روی آن مطالعات ژنتیکی صورت گرفت و باعث شد آن را به روغنی خوراکی با درصد اسید اروسیک پایین(مضر و حدود یک درصد) تبدیل کنند.

خواص و فوائد روغن نارگیل


فواید روغن نارگیل بر سلامتی، مراقبت از پوست و مو، تسکین استرس، بیماری های قلبی، کلسترول، کاهش وزن، مشکلات کلیه، هضم، متابولیسم، فشارخون بالا، سیستم ایمنی، بهداشت دندان، دیابت، قدرت و استحکام استخوانها، HIV و سرطان را در بر می گیرد.این فواید می تواند به خاطر وجود اسید لوریک، اسید کاپریک، و اسید کاپریلیک  و خواص ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی، ضد قارچی، آنتی باکتریال، آرامش بخشی آن باشد.
بدن انسان اسید لوریک را به مونولورین تبدیل می کند که گفته می شود  به مقابله با ویروس ها و باکتری هایی که بیماری هایی مثل تبخال، آنفولانزا، ویرویس سیتومگال، و حتی HIV را پدید می آورند، کمک می کند. همچنین به مقابله با باکتری های مضری مثل لیستریا مینوسیتوژن و هلیکوباکتر پیلوری و تک یاختگانی مثل جاردیالاملیا نیز  کمک می کند. درنتیجه این فواید مختلفی که روغن نارگیل برای سلامتی دارد، بااینکه مکانیسم دقیق فعالیت این ماده هنوز مشخص نیست، به میزان فراوان در روش های پزشکی هندی ها مورد استفاده قرار می گیرد.

درباره روغن پالم بیشتر بدانیم


بیشتر روغن ها زمانی که در معرض گرما، نور و اکسیژن قرار می گیرند، ترکیبات مهمی در آنها تشکیل می شود. روغن پالم به طور طبیعی به علت داشتن سطح بالای ویتامین E (آنتی اکسیدان)، مقاوم به اکسیداسیون و تند شدن می باشد...







بیماری های قلبی – عروقی یکی از مهمترین علل مرگ در کشورهای در حال توسعه می باشد و میزان مرگ و میر در بسیاری از نقاط دنیا به سرعت رو به افزایش است.

برنامه غذايي در التهاب مفاصل



نوشته  : سيدوهاب‌الدين رضواني 
چگونه مي‌توان از طريق تغذيه التهاب مفاصل را كاهش داد و يا از آن جلوگيري كرد؟ چگونه مي‌توان از طريق برنامه‌غذايي سلامت قلب و استخوان‌ها را افزايش داد؟ و چگونه مي‌توان از اين طريق به حس و حال بهتري رسيد؟
 ورم مفاصل روماتيسمي و تغذيه
براي آگاهي از آنكه بهترين تغذيه براي شما كدام است، بايد ابتدا با درد خود آشنا باشيد. اگر انگشتان دست‌ها و مچ دست‌هاي‌تان به هنگام غذا درست كردن و يا خرد كردن سبزي درد مي‌گيرند، احتمالا از غذاهاي فست‌فودي و يا كبابي زياد استفاده مي‌كنيد. اگر داروهاي‌تان به شما حالت تهوع و دل درد مي‌دهند؛ به طوري كه به زور غذا مي‌خوريد، احتمالاً بسياري از مواد مغذي را از دست مي‌دهيد. گاهي اوقات داروها با آنكه باعث كاهش درد مفاصل مي‌شوند، ولي از طرفي باعث از دست رفتن برخي مواد مغذي نيز مي‌شوند. مصرف كورتيكوستروئيدها مثل پردنيزون (Prednison) با آنكه درد را تسكين مي‌دهند، اما باعث كاهش ميزان پتاسيم بدن مي‌شوند و متوتروكسات (Methotrexate) نيز سطح فوليك اسيد را كاهش مي‌دهد. معمولا خانم‌هايي كه به ورم مفاصل روماتيسمي دچارند، به اندازه كافي ويتامين D و كلسيم دريافت نمي‌كنند؛ در حالي‌كه براي اين بيماري دريافت ويتامين D و كلسيم كافي ضروري است و عدم دريافت مقدار مورد نياز منجر به پوكي استخوان مي‌شود.