وقتي معده مي‌نالد

جام جم آنلاين: بدن انسان دستگاهي شگفت‌انگيز است و هر چند وقت يكبار علائم و نشانه‌هايي در بدن ايجاد مي‌شود تا به شما مساله‌اي گوشزد كند، اعضاي بدن سخت در تلاش هستند تا شما بتوانيد به حياتتان ادامه دهيد.
 سروصداي معده نيز يكي از اين علائم است. در حقيقت سروصدايي كه گاهي بدون دليل مشخص در معده ايجاد مي‌شود، مي‌تواند حرف‌هاي زيادي براي گفتن داشته باشد.
اگرچه ممكن است اسامي مختلفي براي چنين تغييراتي كه در معده ايجاد مي‌شود به كار برده شود و تعابير مختلفي براي آن وجود داشته باشد اما همه افراد ‌گاهي با اين مشكل مواجه مي‌شوند.
اين صدا بيشتر شبيه به جوشيدن مايعي داخل يك ظرف است. نخستين سوالي كه ممكن است برايتان پيش بيايد، اين است كه چرا چنين صدايي در معده ايجاد مي‌شود؟ و دوم اين‌كه چرا وقتي در يك مكان آرام و بي‌سروصدا هستيد، چنين سروصدايي در معده‌تان به راه مي‌افتد؟ حقيقت اين است كه هيچ زمان‌بندي‌اي در معده وجود ندارد و معده شما به عمد سروصدا راه نمي‌اندازد، بلكه يك استدلال منطقي براي آن وجود دارد.

مفید بودن مصرف ادواری کباب برای تمامی سنین




 دکتر احمد رضا درستی متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با سینا گفت: «در برخی کشور‌ها از جمله کشور عزیز ما ایران، مصرف غذاهای دریایی در حداقل ممکن قرار دارد و مردم بهترین ماده غذایی را گوشت قرمز محسوب می‌کنند. غذای محبوب جامعه یعنی «چلوکباب» ممکن است از برنج سفید آبکش شده‌ای تشکیل شود که بسیاری از رستوران‌ها بجای زعفران آنرا با ریختن گلرنگ (رنگ گیاهی سرطان‌زا) تزیین می‌کنند. در کباب محبوب مردم در برخی شرایط از تکه‌های پرچربی گوشت قرمز استفاده می‌شود که بر روی ذغال در حال دود کردن نیم پخته می‌شود.»

وی ادامه داد: «هنوز بسیاری از مردم از این حقیقت آگاه نیستند که مصرف کباب نامناسب و دیگر غذاهای دودی با سرطان رابطه مستقیم و نگران کننده‌ای دارد.

خوردن حبوبات باعث نفخ و دل درد در شیرخوار نمی شود




سلامت نیوز :  دكتر سوسن پارسای، متخصص تغذیه ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: در پوسته حبوبات قندی به نام رافینوز وجود دارد كه باعث نفخ شكم می شود و اگر حبوبات قبل از مصرف در آب خیس شوند مشكل نفخ نیز برطرف می شود.

وی افزود: چنانچه مادری از قبل حبوبات را استفاده می كرده و مشكلی نداشته در دوران شیردهی هم می تواند با خیال راحت از این مواد غذایی مفید استفاده كند.به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران ؛ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با بیان این كه عدس یكی از حبوبات بسیار مفید است، تصریح كرد: اگر عدس را با مقداری بلغور گندم و یك تكه بال مرغ بپزند و آن را با مقداری روغن زیتون و آب لیموی تازه مصرف كنند یك منبع غنی از آهن با خاصیت جذب زیاد تهیه كرده اند.دكتر پارسای در پاسخ به این پرسش كه آیا مصرف سیر و پیاز و سبزی های معطر باعث بدبو شدن شیر می شوند، ابراز داشت: اگر كودك از همان ابتدا به بوی این مواد عادت كند می تواند در آینده تغذیه بهتری داشته باشد، پس مادر نباید بر اساس این باورها خود را از منابع مفید غذایی محروم كند.

کافئین را بخوریم یا بر روی پوست بمالیم؟


  معصومه فتحی، متخصص پوست و مو در گفتگو با باشگاه خبرنگاران عنوان کرد:  کافئین موجود در قهوه یا چای می تواند رطوبت پوست را کم کند.وی با بیان این مطلب ادامه داد:  تحقیقات نشان داده است اگر مواد کافئین دار را بر روی پوست بمالید ممکن است اثرات مفید پوست شما بر گردد و پوستتان جوان شود. فتحی خاطر نشان کرد:  در ضمن استفاده  موضعی از کافئین در پوست احتمال ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد که البته این مسئله هنوز به تحقیقات بیشتر نیاز دارد.

فلوس (خرنوب هندی)


خواص فلوس (خرنوب هندی) - آکاایراننحوه استفاده : به صورت جوشانده مصرف میشود.و در برخی مناطق از مربای آن هم استفاده میکنند که شیوه ساختن آن در ذیل خواهد آمد
خواص : فلوس Cassia
نام علمی ‍Cassia Fistula
كلیات گیاه شناسی
فلوس درختی است به ارتفاع 10-15 متر كه به حالت خودرو در بشتر نقاط گرمسیر دنیا مانند آفریقا ، هند و جنوب می روید . فلوس در بعضی از نواحی ایران به نام خرنوب هندی و خیار شنبر نیز معروف است .
میوه فلوس یه طول 30 تا 50 سانتیمتر و به قطر 3-2 سانتیمتر است . اگر فلوس درقسمت طول آن شكافته شود تیغه های متعدد در آن دیده می شود كه فلوس را به خانه های متعدد گاهی تا 100 خانه تقسیم می كند
در داخل این خانه ها مایع چسبنده تیره رنگی وجود دارد كه عسل خیار شنبر نامیده می شود . طعم این مایع كمی شیرین ولی نامطبوع است . برای استفاده از فلوس غلاف آنرا كمی روی آتش گرم می كنند تا عسل خارج شود .

خواص دارچین

درخت دارچینCinnamon

دارچین درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع 5 تا 7 متر که از تمام قسمت های آن بویی مطبوع استشمام می شود.
گل های آن در فاصله ماه های بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می شود. برگ این درخت سبز تیره و دارای گل هایی به رنگ سفید است.
نام علمی این گیاه Cinnamomum zeylanicum می‌باشد.
اسانس دارچین که تنها قسمت مهم دارچین است به مقدار یک درصد در پوست درخت مذکور وجود دارد و از تقطیر آن با آب نیز حاصل می‌شود.
این اسانس در صورت تازه بودن به رنگ زرد روشن است، ولی به مرور زمان و به علت اکسیده شدن به رنگ های زرد طلایی و سپس قهوه‌ای مایل به قرمز درمی‌آید.
دارچین اولین بار در سری‌لانکا یافت شد و بعد از آن، تمام دنیا این چاشنی را شناختند و برای طعم بهتر غذاها استفاده کردند.

کدو حلوایی از سبزی های فصل پاییز و زمستان است.


کدو حلوایی کدو حلوایی بر زیبایی و طول عمر می افزاید
کدو حلوایی یکی از منابع مواد مغذی حیات بخش در طبیعت است و در عین حال برای حفظ زیبایی نیز بسیار مفید است.

این سبزی سرشار از خواص آنتی اکسیدانی است که سلامت بدن را تقویت می‌کند، در حفاظت از پوست موثر است و خاصیت بیماری‌زدایی نیز دارد.
متخصصان پوست تاکید می‌کنند که کدو حلوایی در زمینه مراقبت از پوست، قدرتمند و بی‌نظیر است.
این گیاه خوراکی حاوی ویتامین A است که به تولید سلول‌های پوستی جدید و نرم و جوان‌تر شدن پوست کمک می‌کند.
کدو حلوایی به دلیل داشتن مقادیر بالای کاروتنوئید، 30 درصد از بروز تمام انواع سرطان‌ها پیشگیری می‌کند.

خواص كدو سبز


کدو سبز
كدو سبز داراي خواص درماني فراواني است كه از بين اين خواص مي‌توان به درمان آسم و نيز رفع خونريزي روده ومعده اشاره كرد.

كدو سبز، از لحاظ علم گياه‌شناسي‌، در بخش ميوه‌ها جاي دارد ولي از نظر آشپزي و خورد و خوراك در بخش سبزيجات قرار دارد.


ارزش غذايي 135 گرم كدو سبز خام عبارت است از:
كالري: 17

پروتئين: 1.4 گرم

كربوهيدرات: 3.6 گرم

چربي كل: 0.17 گرم

فيبر: 1.5 گرم

ويتامين ث: 11 ميلي‌گرم

دانستنیهای حلوا شکری

  حلواشکری یکی از محصولات غذایی سنتی ایران است که از پختن شکر و گلوکز همراه با اسید سیتریک و سپس مخلوط کردن آن با ارده (خمیر کنجد)‌ همراه با افزودن طعم‌دهنده‌هایی نظیر هل و وانیل به دست می‌آید. این فرآورده کنجدی خوراکی مقوی، پرکالری و کم‌حجم است و به دلیل آن که در قدیم به جای شکر در آن از عصاره کشمش استفاده می‌شده است به آن «حلواارده» یا «حلورده» می‌گفتند.
اصلی‌ترین و مقوی‌ترین ماده تشکیل‌دهنده حلواشکری کنجد است. دانه کنجد دارای 20 تا 25 درصد پروتئین و 50‌ درصد چربی است و یکی از منابع بسیار مفید آهن، روی و خصوصا کلسیم به حساب می‌آید. دانه‌های کنجد معمولا به رنگ‌های سفید، خاکستری و سیاه هستند که نوع سفید آن از همه مرغوب‌تر است. یک قاشق غذاخوری کنجد 14 درصد از نیاز روزانه کلسیم ما را تامین کرده و معادل 45 کیلوکالری انرژی دارد.

آشنایی با خواص حلوا ارده


حلوا ارده را از کنجد، شکر، سفیده تخم‌مرغ، هل، اسید سیتریک و عصاره چوبک درست می‌کنند، اما اصلا ارده چیست؟
ارده به کنجد بوداده و آسیاب‌کرده گفته می‌شود.گیاه کنجد، درختچه‌ای است با برگ‌های کرک‌دار که ارتفاعش حداکثر به یک متر و نیم می‌رسد.
اواخر فصل تابستان که کپسول بیضی‌شکل آویخته بر ساقه گیاه کنجد به رنگ قهوه‌ای یا سیاه درآمد، زمان برداشت دانه کنجد رسیده است.
این گیاه در بخش‌های شمــالـی، مرکز، شرق و جــنوب شرقی ایران می‌روید اما به لحاظ کیفیت، ابتدا کنجد آمل، سپس کنجد پاکستان، کنجد افغانستان و در مراحل بعدی کنجد استان‌های فارس و مرکزی از مرغوبیت بسیار بالایی برخوردار است؛ به همین دلیل قیمت بعضی انواع حلوا ارده‌ها که در ساختشان از کنجد بسیار مرغوب استفاده شده، گران‌تر است.
بعضی حلواها را با میزان کمتری از ارده درست می‌کنند؛ یعنی مقدار کنجد بوداده و ساییده‌شده آن کم است و در عوض شکر بیشتری در ترکیب آن وجود دارد که به آن حلواشکری می‌گویند.