تغذیه مناسب برای محافظت از بینایی


مواد غذایی که می‌خورید نقش مهمی در بینایی سالم دارد و ممکن است به پیشگیری از اختلالاتی مانند تحلیل رفتن لکه زرد شبکیه چشم (دژنراسیون ماکولا)، آب مروارید (کاتاراکت) و آب سیاه (گلوکوم) کمک کند.

به گزارش سرویس علمی، پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ این منابع غذایی حاوی ویتامین‌های ضروری می‌توانند به بهبود سلامت بینایی کمک کنند:
 ویتامین A: گوجه فرنگی، هویج، اسفناج و و شیر غنی‌شده از جمله منابع غذایی این ویتامین هستند.
ویتامینC : پرتقال، توت فرنگی، فلفل و کلم براکلی حاوی این ویتامین هستند.
ویتامین E: جوانه گندم، روغن‌ها، مغزها و تخمه‌های خوراکی.
مواد مغذی زی‌گزانتیتن و لوتئین: سبزی‌های برگ‌دار سبر، کیوی، نخود سبز، کلم براکلی، ذرت، انگور قرمز و پرتقال.

استفاده از ظروف یک بار مصرف گیاهی تیره و لکه دار مضر است

هنگامی که در مقابل نور به ظروف یک بار مصرف گیاهی نگاه می کنید، نباید تیرگی یا لکه سیاه در آن ها مشاهده شود.
به گزارش سرویس علمی، پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ خاتون برسیاه، کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن بیان این مطلب گفت: باید ظروفی انتخاب شوند که رگه رگه نبوده و سطح یکنواختی داشته باشند.

خاتون برسیاه اظهار کرد: در ترکیب ظروف یک بار مصرف گیاهی، هیچ ماده شیمیایی استفاده نمی شود و این امر موجب شده در هنگام استفاده از مواد غذایی داغ و چرب هیچگونه ماده مضری از آن وارد غذا نشود.

وی ابراز کرد: ظروف مذکور با تجزیه سریع در مدت 6 ماه به چرخه طبیعت بر می گردند و هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نمی کنند.

برسیاه تأکید کرد: ظروف یک بار مصرف گیاهی هیچ وابستگی به مواد نفتی نداشته و می توان از آن ها در دمای بالا نیز استفاده کرد.

نوشابه های بدون قند هم منجر به افزایش وزن می شود

تحقیقات نشان داده است که حتی نوشابه های بدون قند نیز ذائقه افراد را تغییر داده و در طولانی مدت منجر به افزایش وزن در این افراد می شود.
دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: مطالعات نشان داده است حتی افرادی که نوشابه بدون قند استفاده می کنند، این شیرین کننده ها ذائقه افراد را به نحوه چشمگیری تغییر می دهند و در طولانی مدت این افراد افزایش وزن پیدا می کنند.
نیستانی تصریح کرد: تحقیقاتی روی موش آزمایشگاهی در خصوص مضرات نوشابه انجام شده به این موشها به مدت 6 ماه نوشابه گازدار خوراندند و تغییرات متابولیک و مرضی را در قلب و عروق این حیوانات مشاهده کردند.

خربزه از بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری مي‌كند

16-243.jpgیک کارشناس تغذیه در يزد، گفت: مصرف خربزه در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی نقش به سزایی دارد.
"یوسف نقیایی" در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه یزد، با اشاره به اينكه میوه خربزه در زمره میوه‌های شیرین قرار مي‌گيرد، اظهار کرد: هر یکصد گرم خربزه، 8 گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمی‌شود.

درون آب ورزش كنيد


1960-1.jpgكارشناسان بهداشت عمومي در آمريكا مي‌گويند ورزش كردن در داخل آب، روشي كم فشار و موثر براي تقويت عضلات و سوزاندن كالري است.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا به نقل از سايت اينترنتي ماي هلت ديلي نيوز، كارشناسان شوراي فعاليت بدني در آمريكا تاكيد كردند مزاياي بالقوه ورزش كردن در داخل آب عبارتند از:
- كاهش فشار روي عضلات و مفاصل و كاهش خطر مصدوميت يا درد ناشي از انجام تمرينات بدني - آب نيز به نوبه خود به مقاومت تمرينات مي‌افزايد و شرايط بهتري را براي ورزش كردن ايجاد مي‌كند - افزايش انعطاف‌پذيري در انجام تمرينات در آب كه ممكن است در خارج از آب هميشه امكان‌پذير نباشد. اين مزيت به ويژه در مورد افرادي صدق مي‌كند كه مبتلا به آرتريت يا مشكلات ديگري هستند كه طيف تحركات بدني آنها را محدود مي‌سازند.

مصرف متعادل ذرت در پيشگيري از بيماري‌ها موثر است


18-43.jpgمهمترين خواص ذرت كه تاكنون شناخته شده‌اند شامل كنترل ديابت، پيشگيري از مشكلات و ناراحتي‌هاي قلبي، كاهش فشار خون و نيز پيشگيري از بروز نارسايي‌هاي عصبي مادرزادي هستند.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، ذرت يكي از پرمصرف ترين غلات در جهان است كه به شكل‌هاي مختلف در برنامه غذايي مردم بسياري از كشورها سرو مي‌شود. اين منبع غذايي مفيد نه تنها كالري لازم براي سوخت و ساز روزانه را به بدن مي رساند بلكه در عين حال يك منبع غني از ويتامينهاي آ ، ب، اي و بسياري از مواد معدني محسوب مي‌شود.

به جاي نوشابه‌هاي ورزشي، موز بخوريد

moz.jpgدر يك مطالعه جديد معلوم شد، براي افرادي كه ورزش مي‌كنند موز منبع انرژي بهتر و مرغوبتري نسبت به نوشابه‌هاي ورزشي است.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، موز كه يك منبع غذايي غني از پتاسيم و ريزمغذي‌ها است در افزايش طاقت و توان بدن تاثير قابل ملاحظه‌اي دارد و به همين خاطر به افرادي كه ورزشكار هستند توصيه مي‌شود آن را تا حد امكان جايگزين نوشابه‌هاي ورزشي كنند.
به نوشته روزنامه ديلي اكسپرس، متخصصان تغذيه تاكيد دارند موز نه تنها مي‌تواند به همان اندازه نوشابه‌هاي ورزشي انرژي بدن را تامين كند بلكه در عين حال نوع قند موجود در آن به مراتب سالم‌تر از قند موجود در اين نوشابه‌ها است.
اين متخصصان مي‌گويند: موز علاوه بر اينكه منبع غني‌تري از ريزمغذي‌ها است در عين حال حاوي آنتي اكسيدان‌هاي مفيدي است كه هرگز در نوشابه‌هاي ورزشي يافت نمي‌شوند.
دكتر ديويد نيمن از دانشگاه كاروليناي شمالي كه در اين مطالعه حضور داشته متذكر شد: موز به مراتب يك منبع انرژي سالم‌تر و مفيدتر براي افرادي است كه فعاليت بدني شديد دارند و طاقت بدن را افزايش مي‌دهد.

خواص بارهنگ

بارهنگ
  گياه بارهنگ
اين گياه در جاهاي مختلفي مي رويد و انواع مختلفي دارد. معمولاً از دانه هاي اين گياه استفاده مي شود. از اين گياه براي ناراحتيهاي تنفسي استفاده مي شود و يكي از گياه هاي لعاب دار و داراي ماده سافورين است.

دانه هاي آن را در آب خيس مي كنند. اين گياه عوارض جانبي ندارد. از برگ اين گياه به وفور استفاده مي شود و برگ آن خاصيت ضد عفوني كننده دارد و همچنين دانه اين گياه هم خاصيت ضد عفوني كننده و خلط آوري خوبي براي دستگاه تنفسي دارد.

بادرنجبويه

نام علمي : Melissa officinalis
نام انگليسي : Lemon balm
خانواده : نعناعيان Lamiaceae
در مورد بادرنجبويه لازم است بدانيد :
شکي نيست که بادرنجبويه از جمله گياهان دارويي است که در تمام تقسيم بندي هاي گياهان دارويي جزو گياهان دارويي درجه اول و سبز معرفي مي شود و هر کسي اندک سررشته اي در علم گياهان دارويي داشته باشد بطور قطع به اين نکته اذعان دارد. در ايران نامهاي ديگري همچون مليس, فرنجمشک، وارنگ بو و يا حتي بالنگ بو هم به آن گفته مي شود. از قديم الايام به عنوان يک گياه دارويي شناخته شده و مردم از آن استفاده مي کردند .مواد موثره ي بادرنجبويه اثر آرامبخشي اعصاب و بيماريهاي معدي و قلبي دارند. از آن به عنوان آرامبخش استفاده مي شود و اثر سنبل الطيب (Valeriana officinalis) را تشديد مي کند . از اسانس آن استفاده هاي فراواني در صنايع آرايشي بهداشتي و داروسازي مي شود .

کندر؛ گیاهی برای آرامش و تقویت حافظه

کندرکندر ارزشی برابر طلا دارد و توسط مصریان، یهودیان، یونانیان، رومیان و ایرانیان برای اهداف عمومی و روحی مصرف می‌شده است. 

خاستگاه کندر آفریقای جنوبی  خصوصاً سومالی، عمان و یمن است. کندر از درختی به نام Olibanum به دست می‌آید.
شهرت درخت کندر، به خاطر این است که پس از بریدن تنه‌اش به قسمت‌های کوچک‌تر، شیره‌ی سفید شیر مانندی از آن خارج می‌شود که این قطرات با گذشت کمتر یا بیشتر از دو هفته پس از از دست دادن رطوبتش و خشک شدن (غلیظ شدن) تبدیل به یک صمغ نارنجی - قهوه‌ای می‌شود که با نام  کندر (Frankincense ) شناخته می‌شود؛ که نیمه‌ی اول نام آن (Frank) به معنی خالص و پاک  و قسمت دوم آن  به معنی دود کردن است.