آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
«ترگیل» سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند
|
خواص آناناس
آناناس
یک منبع عالی برای ماده معدنی منگنز میباشد، که ماده ای بسیار عالی برای
تواید انرژی و مقابله در برابر آنتی اکسیدانها میباشد.
آناناس
میوه نواحی گرمسیری محسوب میشود و مزه آن چیزی بین شیرین و ترش است.
آناناس جسمی بیضی شکل است که در اطراف آن گلهایی جمع شده اند که این گلها
هیچ میوه ای نمیدهند. آناناس از خانواده بروملیاسه میباشد که گیاهانی
غالباً علفی و تقریباً درختچه مانند هستند. این خانواده حاوی یک ماده بسیار
مهم برای سلامت به عنوان آنزیم بروملین میباشند.
کام کوات

کام کوات که آن را کین کان هم می نامند، میوۀ درختی همیشه سبز است که ارتفاع آن تقریبا به 10 فوت می رسد. درختان کام کوات اغلب بومی آسیا هستند و به ویژه در چین و اندونزی به وفور یافت می شوند. این درختان همچنین در ژاپن و ایالات گرم امریکا مثل فلوریدا و کالیفرنیا کاشته می شوند. اگرچه بسیاری از درختان کام کوات را به خاطر میوه های خوراکی و شیرین آن می خورند ولی به خاطر ظاهر زیبا، برگهای براق و شکوفه های سفید رنگ آن که در تابستان جوانه می زنند، عده ای تمایل به نگه داری آن در خانه دارند. علاوه بر این از شاخه های آن برای کارهای تزئینی نیز استفاده می شود. میوه های شیرین و آبداری داشته و بسته به این که در کجا کشت شده باشند، به شکل های گرد، بیضی و در رنگ های زرد و نارنجی یافت می شوند. اندازه ی این میوه یک تا یک و نیم اینچ است و از ماه دسامبر، یعنی اواسط آذر ماه تا ماه ژوییه یعنی اواخر خرداد ماه، در بازار یافت می شوند. شما می توانید این میوه را برای مدت دو هفته در ظرفی پلاستیکی و در یخچال نگه دارید. از این میوه می توان ژله، مربا و مارمالاد تهیه کرد و در سالاد و غذا هم از آن استفاده نمود.
منبع:http://negah.irib.ir/media/show_pic/6469
نسخه هاي شفا بخش پاپاءو (خربزه درختي)
نويسنده:حسين غفراني
اين ميوه گرمسيري بسيار مقوي است درون آن تو خالي و دانه
هاي گرد سياه دارد.ازنظر شکل،رنگ تقريباً شبيه کدوي حلوايي است.پاپايا در
بسياري از کشورهاي جهان افريقاي،امريکايي و بعضي کشورهاي آسيايي مثل
هند،مالزي، سيلان و ...توليد مي شود.قسمت بيروني پوست خربزه درختي وقتي که
رسيده باشد زرد يا نارنجي است و قسمت گوشتي آن نرم وشيرين است.فقط قسمت
گوشتي آن آب گرفته مي شود و پوست و دانه ي آن دور ريخته مي گردد.پاپايا به
جهت داشتن دو ماده فراوان مشهور است اين دو ماده پايين و آنزيمها
هستند.پايين هضم کننده ي بسيار قوي پروتئين است.پاپايا وقتي رسيده باشد
داراي مقدارزيادي شکرهاي طبيعي است که انرژي توليد مي کند.عصاره ي پاپايا
خون سازي را تقويت مي کند،توانايي انعقاد خون را بالا مي برد.ملين
بسيارخوبي است، اشتها را تحريک نموده و کليه ها،کبد،روده ها را شستشو مي
دهد.جهت آب گيري خربزه هاي به رنگ طلايي تيره با نارنجي يا زرد که زياد نرم
نشده باشد انتخاب شود.
منبع:خواص ميوه ها و گياهان در درمان بيماريها

منبع:خواص ميوه ها و گياهان در درمان بيماريها
خرمالو
خرمالو احتمالا بومی چین بوده وبعد وارد ژاپن شده و سپس به کشورهای دیگر نیز وارد شده.
خرمالو میوه ملی ژاپن است.
نام خرمالو ترکیبی است از دو واژه خرما و آلو.
از لحاظ طعم دو نوع گس و غیر گس دارد.
در جنگل های شمال ایران این میوه می روید.
چوب درخت خرمالو به نام آبنوس شناخته می شود که سنگین و محکم است.
خواص دارويي كيوي و مضرات آن

كيوي داراي مقادير زيادي آنزيم حل كننده پتاسيم به نام پاپايين است كه از نظر تجاري براي نرم كردن گوشت مفيد است اما احتمال دارد براي برخي افراد آلرژي زا باشد. بويژه افرادي كه به آناناس حساسيت دارند مستعد حساسيت به اين ميوه نيز هستند. اين آنزيم با پختن ميوه به سرعت از بين مي رود.
به اين ترتيب استفاده از كيوي خام در دسرهاي حاوي شير يا هر فراورده لبني ديگر نامناسب است زيرا اين آنزيم در عرض چند دقيقه در حاليكه بوي بسيار بدي توليد مي كند شروع به حل كردن پروتئين شير مي نمايد.
خواص کیوی
کیوی، یکی از میوههای فصل سرد سال است که در
میان میوههای موجود، بهعنوان منبع غنی ویتامین C به شمار میآید.
این میزان از ویتامین C به حدی است که بعضی از محققان مقدار آن را بیشتر از میزان ویتامین C موجود در مرکبات ترش میدانند.
هنگام خرید این میوه، نوع نیمهسفت و سالم را تهیه کنید. کیوی ازجمله
میوههایی است که حالت نارس آن در دمای اتاق و به مرور زمان رسیده و قابل
خوردن میشود؛ این روند درصورت مجاورت با سیب خوراکی با سرعت بیشتری انجام
میگیرد.
بنابراین اگر مقدار زیادی کیوی نارس خریدهاید و میخواهید تا چند روز آینده برای پذیرایی از مهمانانتان برسد، حتما در پلاستیک آن یکی دو عدد سیب خوراکی قرار دهید.
یکی دیگر از خواص جالبتوجه کیوی، تاثیر آن روی گوشت قرمز است. شما میتوانید از کیوی به عنوان نرمکننده گوشت نیز استفاده کنید ولی مراقب باشید برای این منظور تنها چند دقیقه کافی است، زیرا از این بیشتر باعث غیرقابل استفادهشدن گوشت میشود.
کیوی حاوی ویتامینها و مواد معدنی گوناگونی مثل ویتامین A، E، C، آهن، اسید فولیک و پتاسیم است؛ البته پتاسیم موجود در آن تا حدی کمتر از مقدار موجود در موز است.
باتوجه به اینکه این میوه منبع مهمی از ویتامین C به شمار میآید، برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی، چند عدد از آن را در رژیم غذایی روزانهتان جای دهید. جالبتر آنکه بعضیها کیوی را با پوست میخورند و میگویند خوردن 4 عدد کیوی در روز، مشکل داشتن استرس و بیخوابی را نیز از بین میبرد.
این میزان از ویتامین C به حدی است که بعضی از محققان مقدار آن را بیشتر از میزان ویتامین C موجود در مرکبات ترش میدانند.

بنابراین اگر مقدار زیادی کیوی نارس خریدهاید و میخواهید تا چند روز آینده برای پذیرایی از مهمانانتان برسد، حتما در پلاستیک آن یکی دو عدد سیب خوراکی قرار دهید.
یکی دیگر از خواص جالبتوجه کیوی، تاثیر آن روی گوشت قرمز است. شما میتوانید از کیوی به عنوان نرمکننده گوشت نیز استفاده کنید ولی مراقب باشید برای این منظور تنها چند دقیقه کافی است، زیرا از این بیشتر باعث غیرقابل استفادهشدن گوشت میشود.
کیوی حاوی ویتامینها و مواد معدنی گوناگونی مثل ویتامین A، E، C، آهن، اسید فولیک و پتاسیم است؛ البته پتاسیم موجود در آن تا حدی کمتر از مقدار موجود در موز است.
باتوجه به اینکه این میوه منبع مهمی از ویتامین C به شمار میآید، برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی، چند عدد از آن را در رژیم غذایی روزانهتان جای دهید. جالبتر آنکه بعضیها کیوی را با پوست میخورند و میگویند خوردن 4 عدد کیوی در روز، مشکل داشتن استرس و بیخوابی را نیز از بین میبرد.
یک عدد کیوی متوسط 75 گرمی چه دارد؟
انرژی | پروتئین | هیدرات کربن | چربی | فیبر | ویتامین c |
46 کیلو کالری | 0.75 گرم | 11.3 گرم | 0.33 گرم | 2.6 گرم | 74.5 میلیگرم |
فواید تغذیه ای زغال اخته

گل های زغال اخته، زرد رنگ و خوشه ای می باشد و شهد فراوانی برای زنبورهای عسل دارد . برگ های سبز پررنگ و براق و نوک تیزی دارد. میوه ی آن به شکل بیضی و حدوداً به اندازه ی آلبالوی درشت است و طعم ترش و شیرینی دارد. رنگ میوه ی آن قرمز بسیار خوش رنگ می باشد .
درختچه ی زغال اخته حدود 300 سال عمر می کند و در حدود 25 سالگی تا 8 متر می رسد. این درخت به طور کلی ارتفاعی حدود 8-4 متر دارد. چوب آن بسیار محکم است و در صنعت نیز کاربرد دارد.
زغال اخته در منطقه ی وسیعی از اروپا، آسیا به خصوص ایران، ارمنستان و قفقاز می روید. محل رویش این گیاه در ایران، در جنگل های ارسباران، کوه های البرز، منطقه ی الموت، کوهین قزوین و در جنگل های بین مازندران و گیلان می باشد.
منطقه ی قزوین و رودبار به ویِژه در حاشیه البرز، بیش ترین تولید کننده و صادر کنندگان زغال اخته ی کشور محسوب می شوند. میوه ی زغال اخته در اواخر تابستان آماده ی چیدن است.
تمشک سیاه - سرطان کولون
تمشک سیاه و پیشگیری از ابتلا به سرطان کولون

سرطان روده سومین
سرطان شایع و دومین نوع سرطان موجب مرگ در زنان و مردان آمریکا است. تعامل
بین عوامل ژنتیکی و تغذیه در بروز سرطان روده نقش دارند. پژوهش های اخیر
نشان داده است تمشک سیاه حاوی آنتی آکسیدان، ترکیبات ضد سرطان و ضد التهابی
است. مطالعات اخیر نشان داده است که تمشک سیاه به عنوان یک محصول طبیعی در
پیشگیری از این سرطان مهلک شناخته شده است.
در این مطالعه،
محققان از موشهای آزمایشگاهی که هر کدام دارای یک ژن مغلوب بودند که باعث
می شد تومور روده یا کولیت بگیرند، استفاده شد. هر دو گروه موشهای مورد
مطالعه به طور تصادفی تحت رژیم غذایی غربی که پرچرب و حاوی مقادیر اندک
کلسیم و ویتامین Dبود و یا همین برنامه غذایی که با 10 درصد پودر یخ زده و
خشک شده تمشک سیاه غنی شده بود، طی 12 هفته قرار گرفتند تا تاثیر این ماده
غذایی در بروز سرطان روده مورد بررسی قرار گیرد.نتایج این مطالعه نشان داد
که موشهایی که این ماده به غذای آنها اضافه شده بود به طور معنی داری در
مقابل سرطان روده بزرگ و کوچک محافظت شدند.
نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع بروز تومور روده و کولون در هر دو گروه موش مورد مطالعه با داشتن زمینه ژنتیک ابتلا به سرطان روده و یا التهاب گسترده روده استفاده از رژیم غذایی حاوی مکمل تمشک سیاه بین 45-60 در صد کاهش یافت. پژوهشگران این مطالعه همچنین دریافتند که تمشک سیاه با سرکوب نوعی پروتئین موسوم به بتا کاتنین (beta-catenin) مانع گسترش تومور می شود.
نکته عملی: با توجه به اهمیت پیشگیری سرطان روده ، مطالعه اخیر نشانگر فواید تمشک سیاه در پیشگیری از این سرطان بود. محققان امید دارند این تحقیق سرآغازی برای انجام آزمایشهای بالینی دیگر بر روی انسان باشد.زیرا تمشک سیاه نه تنها از بروز سرطان می تواند جلوگیری کند، بلکه با پیشگیری از بروز التهاب می تواند از بروز بیماریهای قلبی نیز پیشگیری نماید.
اشتراک در:
پستها (Atom)