اکرم فراهانی کارشناس آزمایشگاه اسانس در سازمان غذا و دارو در خصوص نحوه کنترل اسانسهای وارداتی گفت: کل اسانسهای وارداتی که وارد آزمایشگاه میشود روند مشخصی را طی میکنند تا به مرحله مصرف برسند این اسانسها از استانداردهای بین المللی تبعیت میکند یعنی هنگام ورودشان به کشور با مدارک و مستنداتی همراه هستند که توسط معاونت سازمان غذا و دارو کنترل میشود.
وی افزود: مدارک آنالیز به همراه نمونه وارد آزمایشگاه میشود مثلا اسانس موز که طعم دهنده مواد غذایی است کنترل میشود و پس از ان که بو، طعم و با ویژگیهای آن با کاغذ و مستندات نامبرده شده مطابقت داشت مورد تایید قرار خواهد گرفت. فراهانی در خصوص میزان مصرف هر نوع اسانس در مواد غذایی و نحوه کنترل ان گفت: کیفیت این محصولات توسط ازمایشگاه اسانس سنجیده میشود و بنا بر کیفیت و دزی که دارند میزان ان در ماده غذایی خاص تعیین میشود. بحثهای میکروبی آلایندهای اگر فلز سنگین داشته باشد به بخشهای مربوطه میرود و آنجا کنترل میشود در نهایت جواب نهایی از بخش ما صادر میشود.