تمشک سیاه - سرطان کولون

تمشک سیاه و پیشگیری از ابتلا به سرطان کولون

تمشک سیاه و پیشگیری از ابتلا به سرطان کولون
سرطان روده سومین سرطان شایع و دومین نوع سرطان موجب مرگ در زنان و مردان آمریکا است. تعامل بین عوامل ژنتیکی و تغذیه در بروز سرطان روده نقش دارند. پژوهش های اخیر نشان داده است تمشک سیاه حاوی آنتی آکسیدان، ترکیبات ضد سرطان و ضد التهابی است. مطالعات اخیر نشان داده است که تمشک سیاه به عنوان یک محصول طبیعی در پیشگیری از این سرطان مهلک شناخته شده است.
در این مطالعه، محققان از موشهای آزمایشگاهی که هر کدام دارای یک ژن مغلوب بودند که باعث می شد تومور روده یا کولیت بگیرند، استفاده شد. هر دو گروه موشهای مورد مطالعه به طور تصادفی تحت رژیم غذایی غربی که پرچرب و حاوی مقادیر اندک کلسیم و ویتامین Dبود و یا همین برنامه غذایی که با 10 درصد پودر یخ زده و خشک شده تمشک سیاه غنی شده بود، طی 12 هفته قرار گرفتند تا تاثیر این ماده غذایی در بروز سرطان روده مورد بررسی قرار گیرد.نتایج این مطالعه نشان داد که موشهایی که این ماده به غذای آنها اضافه شده بود به طور معنی داری در مقابل سرطان روده بزرگ و کوچک محافظت شدند.

نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع بروز تومور روده و کولون در هر دو گروه موش مورد مطالعه با داشتن زمینه ژنتیک ابتلا به سرطان روده و یا التهاب گسترده روده استفاده از رژیم غذایی حاوی مکمل تمشک سیاه بین 45-60 در صد کاهش یافت. پژوهشگران این مطالعه همچنین دریافتند که تمشک سیاه با سرکوب نوعی پروتئین موسوم به بتا کاتنین (beta-catenin) مانع گسترش تومور می شود.

نکته عملی: با توجه به اهمیت پیشگیری سرطان روده ، مطالعه اخیر نشانگر فواید تمشک سیاه در پیشگیری از این سرطان بود. محققان امید دارند این تحقیق سرآغازی برای انجام آزمایشهای بالینی دیگر بر روی انسان باشد.زیرا تمشک سیاه نه تنها از بروز سرطان  می تواند جلوگیری کند، بلکه با پیشگیری از بروز التهاب می تواند از بروز بیماریهای قلبی نیز پیشگیری نماید.

خواص توت سیاه

  شاه توت سرشار از گلوکز و ماده قندی است و دارای ویتامینهای A - C (که در رفع خستگی ناشی از فعالیتهای فکری مفید است) - املاح معدنی و تانن است .

شاه توت میوه ای مغذی و تصفیه کننده خون است .
میوه نرسیده شاه توت   اثر قابض (ضد اسهال) دارد ولی رسیده آن  ملین و نرم کننده است .
شاه توت  قند خون را می کاهد و جوشانده برگ درخت شاه توت در معالجه بیماری قند (دیابت) بسیار موثر است .
غرغره کردن و مضمضه آب شاه توت نرسیده برای درمان برفک ـ آنژین ـ ورم دهان ـ درد گلو ـ ج.شهای دهان (آفت) و التهاب مخاط دهان مفید است .
مالش درخت شاه توت   رنگ حاصله از شاه توت را از بین می برد .
اگر شاه توت را با شکم پر بخورید  تولید گاز و نفخ خواهد کرد و اگر بعد از  ماست خورده شود  باعث اسهال می شود .
شاه توت  طبیعتی سرد دارد که صفرا و گرمی را از بین می برد .
اگر شیره شاه توت کاملا نرسیده را در هر صبح و ظهر و شب  بمقدار یک استکان بخورند  اسهالهای ساده و اسهال خونی را معالجه می کند .
اگر ۱۵ گرم پوست ریشه درخت شاه توت را در ۲۵۰ گرم آب بجوشانند و هر صبح  ناشتا میل کنند  برای دفع انگل روده  مفید است .
شاه توت  ضد عفونی کننده و میکروب کش است .
جوشانده برگ شاه توت به مقدار ۶۰ گرم در یک لیتر آب  درد دندان را تسکین می دهد . لذا جوشانده را باید در حالیکه مقداری گرم است در دهان نگه داشت و بیرون ریخت و این کار را چند بار تکرار نمود .
قند توت برای بیماران قندی بسیار مفید است .

ترکیبات غذایی در یک فنجان شاه توت

انرژی
پروتئین
چربی
کلسیم
آهن
ویتامینA
ویتامینB1
ویتامینB2
ویتامینC
۵۷کالری
۱ گرم
۱میلی گرم
۳۲میلی گرم
۹/۰میلی گرم
۲۰۰واحد
۰۴/۰میلی گرم
۰۴/۰میلی گرم
۲۱میلی گرم
 

میوه به

به              Quince
نام علمی     Cydonia




به درخت كوچكي است كه پوست ساقه و تنه آن قهو هاي بوده و در اكثر نقاط اروپا ، نواحي مديترانه ، آسيا و آفريقاي شمالي مي رويد .
برگهاي آن پوشيده از كرك و صاف است . گلهاي آن درشت ، برنگ سفيد و يا صورتي و داراي پنج گلبرگ مي باشد . ميوه رسيده زردرنگ ، گرد و يا بشكل گلابي است و در سطح آن پوشيده از كرك بوده و دريا طعمي مطبوع ، شيرين و يا كمي ترش است .
تركيبات شيميايي:در 100 گرم ميوه به مواد زير مواد زير وجود است :

خوراکی با خاصیت ضد عفونی کننده

خوراکی با خاصیت ضد عفونی کننده
این خوراکی ضمناً به خاطر فوایدش بر سیستم قلبی عروقی، به میزان زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد

سیر: ضد عفونی کننده و روان کننده

سیر تأثیر ضد عفونی کنندگی بر روی سیستم گوارشی و تنفسی دارد. ضمناً به خاطر فوایدش بر سیستم قلبی عروقی، به میزان زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال، این ایده که سیر میزان کلسترول خون را پایین می‌آورد، هنوز به اثبات نرسیده است.

20 عادتی که شما را چاق می کند

20 عادتی که شما را چاق می کند
آیا فکر می‌کنید تنها خوردن چربی چاقتان می‌کند؟ پس لازم است برای آشنایی با عادات چاق‌کننده مقاله زیر را مطالعه کنید.

اول/ خوردن محصولات کم چرب
خوردن چربی چاقتان نمی‌کند، همانطور که خوردن پول، پولدارتان نمی‌کند. سی سال پیش آمریکایی‌ها آمدند و براساس همین فکر که چربی عامل چاقیست، غذاهای خود را کم چرب یا بدون چربی درست کردند. اما آمارها امروز نشان از دوبرابر شدن چاقی بزرگسالان و سه برابر شدن چاقی کودکان دارد. چرا؟
چون:
۱- اکثر غذاهای کم چرب و یا بدون چربی برای حفظ طعم خود از افزودنی‌ها و شکر استفاده می‌کنند که در نتیجه کالری برابر همان غذاهای پرچرب پیدا می‌کنند. در نتیجه این کالریها هستند که چاقتان می‌کنند. یعنی غذاهای پرکالری! حالا فرقی نمی‌کند غذاهای پرکالری پر چرب باشند یا پرکربوهیدرات یا پرپروتئین! بنابراین کالری غذاهای خود را محدود کنید.

عسل شهد معطّر گلها


نوشته  : دكتر فاطمه فلا|ح، دكتر عبدالله كریمی، معصومه نویدی نیا 
عسل یک واژه عربی است كه در فارسی آن را انگبین می‌ گویند و عبارت است از شهد گل‌ ها كه زنبور عسل توسط خرطوم كوچک خود آن را مكیده و از راه دهان به كیسه بسیار كوچک خود موسوم به كیسه عسلی وارد می‌ كند. وقتی میزان شهد جمع‌ آوری شده به حدود <۴۰> میلی‌ گرم رسید، گل‌ ها را رها كرده و به سمت كندو پرواز می‌ كند. جالب اینكه برای تهیه یک كیلو عسل، زنبورها باید شهد <۲۰> میلیون گل را جمع و به كندو حمل كنند. جالب‌ تر این است كه زنبور عسل خاصیت ثابت گلی دارد، یعنی تا وقتی كه مشغول جمع آوری شهد یک گل است، روی سایر گل‌ ها نمی‌ نشیند.
درباره فواید عسل چه می‌ دانیم؟ 


خواص و مواد موجود در عسل
همانطور كه می‌ دانید عسل از قدیمی‌ ترین و نخستین شیرین كننده‌ هایی است كه انسان استفاده كرده و حاوی قندهایی چون گلوكز، فروكتوز، مواد معدنی همچون منیزیم، پتاسیم، كلسیم، كلریدسدیم، گوگرد، آهن و فسفات است. در ضمن اینكه ویتامین‌ هایی همچون۱ا، ۲ا، ۶ا،  ۵ا  ۳او  ٴنیز براساس كیفیت و نوع عسل به نسبت‌ های متفاوت در آن دیده می‌ شود.

انگور،میوه»بهشتی


نوشته  : دكتر محمد حسين صالحي سورمقي 
گیاه شناسی:
مو، درختچه ای است بالا‌ رونده كه توسط پیچک‌ هایی كه در طول ساقه ایجاد می‌ كند، از درختان و بسیاری از تكیه گاه‌ ها بالا‌  رفته و تا ارتفاع یا شعاع زیادی رشد می‌ كند. ساقه‌ ها گره دار و بر حسب سن گیاه دارای قطرهای مختلف هستند. برگ‌ های مو بزرگ و به طور متناوب به روی ساقه قرار گرفته و دارای ۵ لوب دندانه دار می‌ باشند. پهنگ برگ دارای دم‌ برگ دراز بوده، كه در سطح بالا‌ یی به رنگ سبز تیره و در سطح زیرین به صورت مات دیده می‌ شود. گل‌ ها كوچک و به صورت گل آذین خوشه می‌ باشند. میوه مو به صورت دسته و گوشت‌ دار است ابتدا سبز رنگ و پس از رسیدن بسته به انواع مختلف به رنگ‌ ها و اندازه‌ های مختلف درآمده و همگی شیرین مزه هستند. قسمت‌ های مورد استفاده مو عبارتند از: برگ، میوه و هسته آن. در سال‌ های اخیر استفاده از روغن هسته انگور مورد توجه قرار گرفته و از مصرف بالا‌ یی برخوردار شده است.

خواصّی بزرگ نهفته در گردو یی كوچک


 ترجمه و گردآوری: آرزو حقیقیان رودسری 
درخت گردو   یكی از انواع گونه‌ های خانواده گردوست كه دارای انواع مختلفی می‌ باشد. محل اصلی رویش این درخت اروپای شرقی است ولی در حال حاضر در آمریكای شمالی، اروپا، آفریقای شمالی و سایر مناطق معتدل دنیا كشت می‌ شود. گردو دارای ۳ گونه اصلی است كه معروفترین آن گردوی انگلیسی بوده كه گردوی ایرانی نیز نام دارد. این گردو بومی‌ آسیا و اروپاست و پوسته آن نسبتا به راحتی قابل جدا شدن می‌ باشد. این نوع گردو بطور وسیعی در دسترس بوده و به اشكال مختلف (با پوست، بدون پوست و خرد شده) به فروش می‌ رسد.
غلظت زیاد (بیش از ۱۰ درصد) تركیباتی مانند تانن‌ ها در برگ درخت گردو آن را مورد توجه گیاه‌ شناسان قرار داده است. تانن‌ ها سبب استحكام بافت‌ ها شده و به آن‌ ها قابلیت حفاظت از پوست و كنترل التهاب و خارش را می‌ دهد. طبق تحقیقات انجام شده، برگ‌ های درخت گردو خواص ضد باكتریایی و ضد انگلی دارند و بیشتر در مواردی مثل از بین بردن حشرات و درمان عفونت‌ های انگلی به كار می‌ روند.

كاكائو، دوست همه» قلبها!


نوشته  : دكتر رضا امانی دانشیار و مدیر گروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز 
با نگاهی به تاریخچه كاكائو، در می‌ یابیم كه از كاكائو به اشكال مختلفی استفاده می‌ شده است، به طوری كه در گذشته به عنوان دارو و روشی برای درمان استفاده می‌ شده و امروزه نیز، كاربرد آن در برخی بیماری‌ های مزمن مطرح شده است.تركیبات كاكائو كه ایجاد كننده اثرات بیولوژیک هستند در درجه اول اهمیت شامل فلا‌ ونوئید‌ ها و در درجه دوم اسید استئاریک می‌ باشند. فلا‌ ونوئیدها متعلق به خانواده پلی فنول‌ های گیاهی هستند كه نقش‌ های متعددی همچون توان آنتی اكسیدانی، مهار تجمع پلا‌ كت‌ ها، ضد التهاب، اثر سودمند بر پروفایل لیپیدی وكاهش فشار خون را دارا هستند و خود به گروه‌ های مختلفی تقسیم می‌ شوند كه مهمترین آن‌ ها شامل: فلا‌ وانون، فلا‌ وانول، فلا‌ ونول، آنتوسیانین، پرو آنتوسیانین و فلا‌ ون می‌ باشد.
كاكائو و مشتقات آن از نظر فلا‌ وانول‌ ها نظیر كاتچین، اپی كاتچین و پرو آنتوسیانین (پلی مری از كاتچین و اپی كاتچین) غنی هستند.
اسید استئاریک موجود در كاكائو، با اینكه یک اسید چرب اشباع است به عنوان یک عامل سودمند در میان چربی‌ های اشباع رژیم غذایی مطرح است.این اسید چرب در كاهش فشار خون و تجمع پلا‌ كت‌ ها نقش بسزایی داشته، اثرات سودمندی بر پروفایل لیپیدی دارد.

تغذیه با عشق مادر و محبت پدر!


نوشته  : ركسانا خوشابي 
عشق مادری، محبتی است كه از ته دل آرزو دارم هر كودكی، لا‌ اقل ذره‌ ای از آن را تجربه كرده باشد، عشقی كه قابل مقایسه با هیچ عشق زمینی دیگری نیست. هر چند كه بیشتر كودكان، آن را چنان بدیهی دریافت می‌ كنند كه تصوری از فقدان آن ندارند، مثل ما كه تصوری از فقدان نورآفتاب، آفتاب گرم و زندگی بخش نداریم!
مادر كودكش را دوست دارد، چون <هست>، نیازی نیست كودک برای محبوب بودن كوشش كند، چون مادر، به هر حال او را دوست دارد، دست‌ هایش گرم و مهربان است، آغوشش امن و پرمحبت است و همین كه كودكش را می‌ بیند، زیباترین عشق عالم در نگاهش موج می‌ زند.
متاسفانه كودكانی كه از عشق اصیل مادری محروم بوده‌ اند، هرگز تصوری از بعد زیبای زندگی پیدا نمی‌ كنند. به همین دلیل چنین فقدانی در برخی از این كودكان  زمینه‌ ساز اختلا‌ لا‌ ت و بیماری‌ های روانی و انواع جرم‌ ها و بزهكاری‌ هاست. فقدانی، كه زندگی را زشت و دنیا را جایگاهی ناامن و ترسناک جلوه می‌ دهد.