4 دلیل خوب برای مصرف نخودفرنگی

نخود‌فرنگیاگر نخود‌فرنگی دوست ندارید سعی کنید این مطلب را به دقت بخوانید و در ذائقه‌تان تغییری ایجاد کنید.
شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که در زمان کودکی و یا حتی الآن شروع می‌کنند به جدا کردن نخود‌فرنگی‌های موجود در غذاها. اما در این مقاله‌ی کوتاه ما قصد داریم فقط چند نمونه از فواید این نخودهای سبز کوچک را بازگو کنیم تا شما را با آن آشتی دهیم.
نخود فرنگی به کاهش وزن کمک می‌کند
نخود‌فرنگی در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی دیگر حاوی پروتئین بیشتر و کالری و چربی کمتری است. در واقع در هر فنجان نخود‌فرنگی 134 کالری وجود دارد و سرشار از فیبر است. برای همین برای افرادی که می‌خواهند وزن کم کنند یک ماده‌ی غذایی فوق‌العاده محسوب می‌شود. اگر رژیم لاغری گرفته‌اید در سوپتان نخود‌فرنگی بریزید. در این صورت سوپتان حاوی 9 گرم فیبر و 9 گرم پروتئین است و جلوی اشتها را گرفته و احساس سیری طولانی مدتی ایجاد می‌کند.

خواص درماني گل و گلاب

جام جم آنلاين: اين روزها خبر از گل و گلابگيري است. تصور ديدن باغي پر از گل‌هاي محمدي با رايحه‌اي رويايي و دل‌انگيز خالي از لطف نيست.

زيبايي اين گل‌ها چشمان ما را نوازش مي‌دهد و بوي عطرآگين آن اغواكننده حس بويايي ماست. قرار گرفتن در چنين محيطي از استرس، اضطراب و نگراني‌هاي روزمره ما مي‌كاهد و آرامش و آسايش خاطره‌انگيزي را در دل ما برمي‌انگيزد. در دنياي مدرن و آكنده از فشارهاي امروزي، رايحه درماني راهي به سوي نشاط، شادابي و دستيابي به سلامت روحي است.
چنين است كه اين روزها برخي خانواده‌هاي ايراني بنا بر رسمي آييني، غنچه‌هاي نوشكفته خود را به منظور حفظ سلامت و تامين و تقويت قواي جسماني و روحي در ميان غنچه‌هاي نوشكفته گل‌هاي محمدي مي‌غلتانند.

رژیم غذایی مناسب در پیشگیری از بیماری‌های گوارشی نقش مهمی دارد

بدن انسان به پنج گروه غذایی شامل گوشت، تخم مرغ، شیر و لبنیات، غلات و حبوبات، آب و املاح نیاز دارد که هر کدام باید به مقدار متعادل در سبد غذایی هر فرد گنجانده شود.

به گزارش وب دا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه رژیم غذایی مناسب نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های گوارشی دارد، گفت: متأسفانه سبک زندگی امروزه این تعادل را برهم زده و موجب بروز مشکلاتی از جمله چاقی و بیماری‌های قلبی  عروقی شده است.
دکتر حسین نیلی احمدآبادی اظهار کرد: حجم غذای مصرفی عامل مهمی در چاقی افراد است و باعث ایجاد بیماری های دستگاه گوارش مانند ریفلاکس می شود.
فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشكي ياسوج اضافه کرد: علاوه بر حجم غذای مصرفی، استرس نیز عامل ديگري در تشدید زخم های دستگاه گوارش است.
دکتر نیلی احمدآبادی ادامه داد: به دلیل تنوع زیاد غذایی، برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های گوارشی، داشتن یک رژیم غذایی مناسب زیر نظر متخصصان تغذیه ضروری است.

كمبود يد موجب سقط جنين مي شود

كمبود يد عوارضي مانند نازايي، سقط جنين، ‌تولد نوزاد مرده، عقب ماندگي هاي ذهني و گواتر را به دنبال دارد كه اين عوارض در دوران جنيني شديدتر است.

به گزارش خبرنگار وب دا، دكتر حسين دلشاد فوق تخصص غدد داخلي و متابوليسم ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: يد به طور عمده به صورت يون و بيشتر در غدد تيروئيد و مقدار كمتري نيز در غدد بزاق و معده وجود دارد و همچنين تمام سلول ها داراي مقدار جزيي يد هستند.
وي افزود: عامل اصلي يد، حضور دو هورمون است كه اين هورمون ها بر بيشتر اندام هاي بدن اثر مي گذارد و براي تكامل و عملكرد طبيعي بدن و دستگاه عصبي، حفظ گرماي بدن و انرژي ضروري است.

مصرف سبزي از تولد نوزاد نارس و كم وزن جلوگيري مي كند

سبزي به علت دارا بودن اسيد فوليك باعث جلوگيري از نقص لوله عصبي در جنين شده و از تولد نوزاد نارس و كم وزن جلوگيري مي كند.

به گزارش خبرنگار وب دا، دكتر صفوي متخصص تغذيه با اشاره به خاصيت آنتي اكسيدان سبزي ها اظهار داشت: سبزي علاوه بر دارا بودن ويتامين، حاوي آنتي اكسيدان است. آنتي اكسيدان مانند ويتامين هاي A، E ، C و يا بتاكاروتن در سبزي و ميوه مي تواند كيفيت شير مادر را بهبود ببخشد و مانع از عفونت شير و سينه مادر مي شود.
وي در خصوص شيوه صحيح پخت سبزي در دوران بارداري و شيردهي گفت: در اثر حرارت سبزي، مقداري آب توليد مي شود و ويتامين هاي سبزي جذب آن مي شود در هنگام مصرف سبزي پخته بايد علاوه بر محتواي سبزي از آب آن نيز استفاده شود و استفاده سبزي پخته شده به تنهايي خواصي نخواهد داشت.
دانشيار دانشگاه علوم پزشكي اصفهان تصريح كرد: مادران شيرده يا باردار كه دچار اضافه وزن هستند بهتر است سبزي را قبل از غذا به عنوان سالاد استفاده كنند زيرا سبزي به علت كالري اندكي كه داراست حجم معده را مي پوشاند و مانع از افزايش وزن آنها مي شود و در خانم هاي با وزن متعادل بهتر است سبزي را روي غذا و يا همراه غذا استفاده كنند كه اين امر مانع از كمبود كالري در آنها مي شود. 

زيتون ميوه بيماران ديابتي


مصرف زيتون عملكرد انسولين و كنترل قند خون را بهبود مي بخشد، از اين جهت مصرف آن براي بيماران ديابتي توصيه مي شود.
به گزارش خبرنگار وب دا، دكتر فريده رحماني عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اين مطلب اظهار داشت: در صورت جايگزيني روغن مصرفي با روغن زيتون كلسترول خون به ويژه كلسترول بد كاهش مي يابد روغن زيتون با تحريك كيسه صفرا باعث دفع صفرا مي شود كه از بروز كيسه هاي صفرا جلوگيري مي كند.
وي با اشاره به روش مناسب نگهداري زيتون خاطرنشان كرد: زيتون بايد به صورت شور و در مايع زيتون نگهداري شود پس از اولين مصرف زيتون بايد در ظروف شيشه اي و در محيط خنك و مرطوب نگهداري شود و قبل از مصرف به علت شوري در آب قرار بگيرد.
دكتر رحماني تصريح كرد: فوايد زيتون متوجه تركيبات آن است كه از مهمترين تركيبات زيتون، روغن آن مي باشد كه براي رشد و سلامتي تمامي سلول هاي مغز و اعصاب بسيار ضروري است. 

آشنايي با خواص انجير

انجير يك ميوه مغذي كه حاوي مقادير زيادي از انواع ويتامين ها، مواد معدني و در نوع زرد و بنفش است.
محمد عليمي متخصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: مصرف انجير براي كساني كه از لحاظ قدرت جسمي ضعيف هستند به شكل هاي خام، پخته (كمپوت و مربا ) و خشك علاوه برخواص غذايي از لحاظ دارويي هم مي تواند به بهبود سلامتي اين افراد كمك كند.

وي در ادامه عنوان كرد: انجير حاوي خواص غذايي زيادي است كه مهمترين آن ها شامل ويتامين هاي  A، B و C و مواد معدني مختلفي مانند كلسيم ، پتاسيم ، آهن ، فيبر ، سديم و فسفر  است.

تاثیر تغذیه کودک در دو سال اول زندگی

تغذیه کودک در دو سال اول زندگی نقش مهمی در رشد و تکامل او برای سالهای بعدی زندگی دارد.
معصومه سعیدی، کارشناس ارشد بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: در جوامع مختلف براساس عادات اجتماعی، فرهنگی، حمایت خانوادگی، نوع تغذیه شیرخوران متفاوت است که در رشد آنان بسیار موثر است.

وی گفت: تغذیه کودک در دو سال اول زندگی نقش مهمی در رشد و تکامل او برای سالهای بعدی زندگی دارد.
سعیدی تصریح کرد: رشد کودکان در دو سال اول زندگی با عواملي مانند مشخصات دموگرافیک، مراقبت های دوران بارداری و وضعیت تغذیه ارتباط دارد.
این کارشناس ارشد بهداشت اظهار کرد: کودکانی که تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماهه اول زندگی داشته اند نسبت به سایر کودکان رشد بهتری دارند به همین دلیل ضروری است که ترویج تغذیه با شیر مادر از طریق پرسنل بهداشتی درمانی و رسانه ها افزایش یابد

آشنایی با خواص زردآلو

زردآلو یکی از خوشمزه‌ترین میوه‌های فصل تابستان است که معمولا 2 یا 3 نوع آن در بازار یافت می‌شود.
به گزارش سرويس علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ زردآلو میوه ایست سرشار از ویتامین های A ، C و آهن. مواد مغذی موجود در زردآلو از چشم ها و قلب حفاظت می‌کنند و فیبر موجود در آن بر علیه بیماری ها مبارزه می‌کند.

زردآلو منبع غنی بتاكاروتن (پیش ساز)  و ویتامین A  است. زردآلوهایی كه رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاكاروتن بیشتری هستند. مواد غذایی حاوی بتاكاروتن باعث كاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سكته ، آب مروارید و بعضی سرطان ها می‌گردند.

رژیم غذایی مناسب در پیشگیری از بیماری‌های گوارشی نقش مهمی دارد


بدن انسان به پنج گروه غذایی شامل گوشت، تخم مرغ، شیر و لبنیات، غلات و حبوبات، آب و املاح نیاز دارد که هر کدام باید به مقدار متعادل در سبد غذایی هر فرد گنجانده شود.

به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر حسین نیلی احمدآبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه رژیم غذایی مناسب نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های گوارشی دارد، گفت: متأسفانه سبک زندگی امروزه این تعادل را برهم زده و موجب بروز مشکلاتی از جمله چاقی و بیماری‌های قلبی  عروقی شده است.
دکتر حسین نیلی احمدآبادی اظهار کرد: حجم غذای مصرفی عامل مهمی در چاقی افراد است و باعث ایجاد بیماری های دستگاه گوارش مانند ریفلاکس می شود.
فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشكي ياسوج اضافه کرد: علاوه بر حجم غذای مصرفی، استرس نیز عامل ديگري در تشدید زخم های دستگاه گوارش است.
دکتر نیلی احمدآبادی ادامه داد: به دلیل تنوع زیاد غذایی، برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های گوارشی، داشتن یک رژیم غذایی مناسب زیر نظر متخصصان تغذیه ضروری است.