چیپس سیب‌زمینی



چیپس سیب‌زمینی تاثیر زیادی در افزایش وزن دارد

چیپس سیب‌زمینی تاثیر زیادی در افزایش وزن دارد

متخصصان تغذیه در گزارش جدیدی هشدار دادند که چیپس سیب‌زمینی از خوراکی‌های بسیار موثر در افزایش وزن و بروز چاقی است.
به گزارش ایسنا، نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که چیپس بیش از هر خوراکی دیگری مثل شکلات، بستنی و سودا می‌تواند موجب افزایش وزن شود.
این مطالعه از سوی متخصصان هاروارد انجام گرفته و تشریح می‌کند که افزایش وزن بیش از هر عامل دیگری از عادات تغذیه‌ای ناشی می‌شود.
این متخصصان تاکید کردند که عادات تغذیه‌ای بیشتر از ورزش و رژیم‌های غذایی گوناگون در اضافه وزن افراد موثر هستند.
این بررسی‌ها حاصل مطالعه طولانی مدت و حدود دو دهه آزمایش روی تقریبا 12 هزار و 887 شرکت کننده است. این شرکت‌کنندگان در آغاز مطالعات دچار چاقی نبودند. در طول این چند سال، عادات تغذیه‌ای آنها به دقت مورد بررسی قرار گرفت و هر 4 سال یکبار وزن آنها اندازه‌گیری شد.
به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، این متخصصان دریافتند که شرکت کنندگان طی این دوره به طور متوسط 17 پوند افزایش وزن داشتند. تقریبا هر 4 سال یکبار غذایی که این افراد می‌خوردند، 4 پوند به وزن آنها اضافه می‌کرد.
اما نکته قابل توجه این بود که چیپس سیب‌زمینی در هر 4 سال 69/1 پوند موجب افزایش وزن این افراد می‌شد که این رقم فقط برای یک ماده غذایی بسیار قابل توجه و تامل است.
این میزان افزایش وزن در مقایسه با سایر خوردنی‌ها مثل شیرینی‌ها و دسرها که فقط 41 درصد پوند در هر 4 سال موجب افزایش وزن می‌شوند، بسیار قابل ملاحظه و رقم بالایی است.
جزئیات این بررسی در مجله پزشکی نیوانگلند به چاپ رسیده است.


منبع: همشهری آنلاین

چیپس میوه؛ مفیدتر از تنقلات صنعتی



چیپس میوه؛ مفیدتر از تنقلات صنعتی
این روزها وقتی برای خرید شیرینی یا آجیل وارد قنادی می شویم، ظرف های بزرگی از میوه های رنگارنگ خشک شده ای را می بینیم که معمولا انواعی از میوه های فصل یا غیرفصل هستند. گاهی وسوسه می شویم تا مقدار کمی از آنها را گرفته و به عنوان تنقلات در یک میان وعده میل کنیم. اما آیا میوه های خشک شده که در صنعت به آن «چیپس میوه» نیز گفته می شود ارزش تغذیه ای دارند؟ آیا می توان این میوه ها را در فصول سرد سال جایگزین میوه های فصلی کرد؟

بررسی ارزش تغذیه ای شیركاكائو


*محمد دانشی  ،   ** بهرام فكری
 * دانشجوی دكترای صنایع غذایی ،    **فوق لیسانس صنایع غذایی

چكیده:
شیرهای طعم‌دارضمن داشتن انرژی بالاتر، همانند شیر طبیعی،حاوی مواد مغذی فراوان هستند. اختلاف عمده آن با شیر،بالاتر بودن میزان كربوهیدرات كل در شیر كاكائو به‌خاطر افزودن ساكارز یا شربت ذرت(با میزان فروكتوز بالا) و سطح بالاتر میزان انرژی آن است. یك لیوان شیر كاكائو حاوی فیبر و آهن بیشتری نسبت به یك لیوان شیر طبیعی است. شیر و فرآورده‌های آن از جمله شیر طعم دار،منابع عمده كلسیم در رژیم غذایی می باشند. توصیه شده كه كودكان كلسیم مورد نیاز را از اولین غذاهای مصرفی بدست آورند. زیرا الگوهای غذایی مناسب در دوران كودكی، در طول دوران زندگی نیز دنبال می‌شوند.

فايده ها و مضرات کاکائو


شايد اين موضوع کمي خنده‌دار و غيرقابل باور باشد، اما تا اواخر قرن 17 ميلادي، شکلات يا کاکائو (chocolate) ، ماده غذايي گران قيمتي در اروپا بود که فقط ثروتمندان سلطنتي از آن استفاده مي‌کردند.

شايد اين موضوع کمي خنده‌دار و غيرقابل باور باشد، اما تا اواخر قرن 17 ميلادي، شکلات يا کاکائو (chocolate) ، ماده غذايي گران قيمتي در اروپا بود که فقط ثروتمندان سلطنتي از آن استفاده مي‌کردند. در آمريکاي مرکزي نيز شکلات کالايي لوکس محسوب مي‌شد و مردم از دانه‌هاي کاکائو به جاي پول استفاده مي‌کردند.

خواص قهوه

آشنایی با خواص قهوه
متخصصان علوم پزشکی می‌گویند که مصرف یک فنجان قهوه همراه با شکر می‌تواند حافظه را فعال کند و میزان دقت و توجه فرد را افزایش دهد.اگر قهوه و شکر همراه با هم مصرف شوند تاثیر آنها در تقویت عملکرد مغز خیلی بیشتر از زمانی است که به طور جداگانه مورد استفاده قرار بگیرند.
این متخصصان هم ‌اکنون معتقدند که هر یک از این دو خوراکی به نوبه خود تاثیر دیگری را بر روی مغز می‌گذارند به طوری که میزان دقت و کارآیی حافظه را بهبود می‌بخشند.

این یافته حاصل مطالعه روی 40 داوطلب است که پس از مصرف قهوه و شکر با هم و جدا از هم تحت آزمایش قرار گرفتند.
قهوه، خواص دیگری هم دارد از جمله اینکه محرک بوده و به هضم آسان غذا کمک می‌کند، تب بر است، به بدن نیرو می‌دهد، سردرد را بهبود می‌بخشد، برای برطرف کردن یرقان مفید است، ادرار آور است، در درمان سرفه‌ای که با بلغم همراه باشد موثر است، دردهای عصبی را تسکین می‌دهد، در درمان سیاه سرفه تاثیر دارد. هم چنین ضد عفونی کننده بوده و خاصیت ضد افسردگی هم دارد. قهوه مقاومت ورزشکاران را افزایش می‌دهد و از کرم خوردگی دندان‌ها جلوگیری می‌کند.

منبع: روزنامه دیلی میل

نسکافه با قهوه چه فرقی دارد؟

نسکافه با قهوه چه فرقی دارد؟
این قهوه در واقع شیره تبخیر شده قهوه صاف و عصاره دانه قهوه است كه نیازی به قهوه جوش ندارد و با حل كردن كمی از آن در یك فنجان آب جوش، قهوه آماده به دست می آید...
قهوه خشك، صورت برشته و ساییده میوه لوبیامانند درختی است كه در اصل بومی مناطق استوایی آفریقا بوده است. گویا بومیان آفریقا از روزگار قدیم دانه های برشته قهوه را می‌جویده و می‌خورده اند. درخت قهوه درخت قهوه برگ هایی همیشه سبز و زیبا دارد، گیاهی از تیره Coffee كه بیشتر از یك سوم مردم جهان هر روز آن را به عنوان یك نوشیدنی محبوب می نوشند.

مضرات نسکافه

نسکافه همان قهوه فوری است. آنچه در مورد نسکافه باید بدانید آن است که: * كافئین موجود در یك فنجان قهوه ، برابر 150 سی سی است.

* قهوه ای كه با آب جوش قطره ای تهیه شود( Brewed Drip Method) دارای 60 تا 180 میلی گرم كافئین و میانگین كافئین 120 میلی گرم است .

* قهوه بدون كافئین كه به طریقه بالا تهیه می شود، دارای 3 تا 5 میلی گرم كافئین ، و میانگین كافئین 4 میلی گرم است .

* قهوه ترك دارای 40 تا 170 میلی گرم كافئین و میانگین كافئین 100 میلی گرم است .

خواص شیر سویا

شیر سویاتاریخچه ی تهیه ی شیر سویا به 4 هزار سال قبل بازمی‌ گردد که چینی‌ ها توانستند شیر سویا را به روش خانگی تولید کنند. جالب است بدانید شیر سویا نزد چینی ‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است؛ چرا که سویا جزو 4 دانه مقدس چینی‌ ها به‌ حساب می ‌آید و شیر سویا استخراج آبی پروتئین ‌های دانه سویا است.
مهندس حمید خسروی، متخصص صنایع غذایی و مشاور کارخانجات مواد غذایی در صنعت لبنیات و سویا درباره ی فرآیند و خواص تغذیه ‌ای این نوشیدنی چنین می گوید:

فرآیند تولید

فرآیند تولید شیر سویا روش‌ های مختلفی دارد، اما روشی که در ایران از آن استفاده می ‌شود، به این شکل است که ابتدا دانه‌ های سویا را تمیز و مواد اضافه را جدا می‌ کنند. سپس آن را در آب خیس می‌ کنند و در اثر این خیساندن، برخی قندهای نامطلوب مانند رافینوز و استاکیوز که عوامل ایجاد‌کننده ی نفخ هستند، تا حدی از دانه خارج می ‌شوند. دانه خیس‌ شده، خرد می ‌شود و در اثر خرد شدن محصولی به نام اسلاری به دست می ‌آید.

خواص نارنگی


نارنگی، این میوه پرخاصیت، برای درمان بسیاری از بیماری‌ها، از جمله فشارخون بالا بسیار مفید است.نارنگی دارای خواص فراوانی است و‌ برای درمان بسیاری از بیماری‌ها بکار می‌رود.
برخی از خواص نارنگی عبارتند از:
1- منبع غنی ویتامین C است.
2- منبع غنی بتاکاروتن است.
3- برای کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد مفید است.[چند حقیقت درباره‌ کبد]
4- به اعتقاد برخی، به خاطر خاصیت ضدعفونی کننده‌اش، می‌تواند در درمان سیفلیس موثر باشد.
5- دارای مقادیر فراوانی ویتامین A است و برای پیشگیری از سرطان مفید است.
این میوه پرخاصیت، برای درمان بیماری‌‌های زیر مفید است:
• چاقی[نکته بهداشتی روز: چرا اضافه وزن پیدا می‌کنیم؟]

خواص گریپ فروت


آشنایی با خواص گریپ فروت از جمله خواص گریپ فروت، درمان اختلالات گوارشی، دیابت، آنفلوانزا و تب استاین میوه نیروبخش، برخلاف طعم ترشی که دارد پس از هضم در بدن، واکنش قلیایی از خود نشان می‌دهد چراکه اسیدسیتریک آن، در سیستم بدن اکسیده می‌شود و به دنبال آن خواص قلیایی مایعات بدن افزایش می‌یابد.
آب گریپ فروت برای پیشگیری و درمان اسیدی شدن معده مفید است.
برخی دیگر از خواص گریپ فروت عبارتند از:
•  درمان اختلالات گوارشی:
این میوه، برای رفع یبوست مفید است و اگر کل آن خورده شود برا ی پیشگیری از ابتلا به بیماری تیفوس موثر است و اسهال و اسهال خونی و نیز التهاب روده و دیگر بیماری‌های عفونی دستگاه گوارش را درمان می‌کند.