هفت كاربرد مفيد روغن زيتون


olive-oil1.jpg
چربي اصلي كه در تمام انواع روغن زيتون يافت مي‌شود اسيدهاي چرب تك زنجيره‌اي اشباع نشده يا MuFAs هستند.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، MuFAs‌ در واقع به عنوان چربي سالم و مفيد در رژيم غذاي در نظر گرفته مي‌شوند. به اين ترتيب اگر رژيم غذايي شما بيشتر حاوي چربي‌هاي اشباع نشده چه از نوع تك زنجيره‌اي (MuFAs) و چه از نوع چند زنجيره‌اي (PUFAs) باشد، مزاياي بيشتري را به بدن شما مي‌رساند.
روغن زيتون يكي از منابع اصلي چربي‌هاي اشباع نشده (MUFA)‌است و بويژه اگر به صورت ارگانيك مصرف شود براي بدن مزايا و خواص فراواني دارد. اين روغن باعث طول عمر و كاهش خطر ابتلا به بيماريها مي‌شود.

مصرف ميوه و سبزيجات موجب سم زدايي مثانه مي‌شود


masane.jpg
افزايش خطر ابتلا به سرطان مثانه بدنبال عفونت‌هاي ادراري
يك متخصص كليه و مجاري ادراري گفت: مبتلايان به عفونت‌هاي مزمن ادراري درمان نشده بيش از ساير افراد مستعد ابتلا به سرطان مثانه هستند، بنابراين پس از بروز اولين عفونت ادراري بايد پيگيري‌هاي لازم انجام شود تا پزشك از عدم احتمال وجود عفونت ادراري مزمن مطمئن شود.
دكتر سيمين وحيدي در گفت وگو با خبرنگار ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران، با اشاره به اينكه تومورهاي مثانه 7 درصد کل سرطان‌ها را تشكيل مي‌دهند، گفت: سرطان مثانه نهمين سرطان شايع در جهان است و حدود 5 در صد مرگ و ميرهاي ناشي از سرطان را به خود اختصاص مي دهد. زنگ خطر این نوع سرطان، خون ادراري بدون درد است.

با مصرف توت با بروز سرطان مقابله کنید



یکی از فواید مهم توت  وجود آنتی اکسیدان های موجود در آن است که می تواند در پیشگیری از بروز انواع سرطان ها نقش موثری ایفا کند.
به گزارش وب دا، یک کارشناس تغذیه در یزد ضمن بیان این مطلب گفت: توت جزء گروه ميوه جات محسوب مي شود و هر صد گرم آن تقريبا 110 كيلو كالري انرژي دارد و همچنين حاوي مواد معدني از قبيل آهن، منيزيوم و ويتامين c  است.
يوسف نقيايي در ادامه اظهار كرد: قند موجود در میوه توت فروکتوز است که منجر به افزایش فوری قند خون نمی گردد اما افراد دیابتی باید مقدار متعادل آن را رعایت کنند چرا که مصرف زیاد آن می تواند در نهایت منجر به افزایش قند خون شده كه برای این بيماران خطرناک است.
وی خاطرنشان کرد: مقدار قند موجود در توت خشک شده از توت تازه به مراتب بیشتر است و با این شرط که در مصرف آن تعادل رعایت شود می تواند جانشین مناسبی برای قند و شکر باشد.
این کارشناس تغذیه گفت: یکی از فواید مهم این میوه وجود آنتی اکسیدان های موجود در آن است که می تواند در پیشگیری از بروز انواع سرطان ها نقش موثری ایفا کند.
وی گفت: یکی از فواید مهم این میوه وجود آنتی اکسیدان های موجود در آن است که می تواند در پیشگیری از بروز انواع سرطان ها نقش موثری ایفا کند.

مصرف زياد نمک بيماريهای قلبی و عروقی را يک و نيم برابر افزايش می دهد

يك جراح و فوق تخصص بيماری های قلبی و عروقی گفت: با مصرف زياد نمک بيماريهای قلبی و عروقی يک و نيم برابر افزايش می يابد.

دکتر عنايت الله کريميان در گفت وگو با خبرنگار وب دا در زنجان، با بيان اين مطلب اظهار داشت: ميزان مصرف نمک به افراد سالم سه گرم در روز توصيه ميشود که مقدار بالای آن می تواند منجر به بروز فشارخون شود.
وی به افزايش فشار غلظت خون در بدن افرد با مصرف زياد نمک اشاره کرد و افزود: ميزان نمک مصرف شده در طول روز بر فشار سيستم گردش خون تاثير می گذارد.
دکتر کريميان تصريح كرد: مصرف بالای نمک در کوتاه مدت بر فشار گردش خون و در دراز مدت زمينه ساز بيماری های قلبی و عروقی در افراد است.
به گفته وی مصرف بيش از حد نمک علاوه بر تاثير گذاری در روند فشار خون،زمينه آسيب رسانی به سيستم عروق بدن و تصلب شراين را در فرد فراهم می کند.
اين فوق تخصص بيماری های قلبی و عروقی خاطر نشان کرد: با محدود کردن مصرف نمک در برنامه غذايی می توان به کاهش بروز فشار خون و بيماری های قلبی و عروقی دست يافت.

شاهدانه


شاهدانه ضد جانور و انگل معده ،شاهدانه از گياهان يك ساله و ليفي است و دو پايه اي است. داراي ريشه عمودي و ساقه بلند و 2 تا 4 متر ارتفاع.
خواص شاهدانه:
در مناطق دور بيشترين كاربرد شاهدانه در چين و هندوچين است. استوارت مي نويسد كه در چين تمام قسمتهاي مختلف گياه شاهدانه در طب سنتي و چين به عنوان دارو كاربرد دارد.
از تخم شاهدانه به عنوان تونيك، نيروبخش، مسهل و ملين، نرم كننده، مدر، مسكن، ضد جانور، انگل معده و مخدر استفاده مي شود. مصرف زايد ير حد مجاز آن خطرناك است. يعني از مسكن هايي است كه طبق معمول، اسراف در خوردن آن خطرناك است.

سیراب شیردان چه خاصیتی دارد


یک متخصص تغذیه گفت: سیرابی و شیردان دارای پروتئین بسیار بالا و با کیفیتی است که در رشد و ترمیم بافت‌های از بین رفته نقش مهمی را برعهده دارند.
 سیدمرتضی صفوی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: سیرابی و شیردان جزء امعاء و احشاء گوسفند است که همراه با نان یک وعده اصلی غذا به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: عضلات صافی که در سیرابی و شیردان وجود دارد، از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و از نظر پروتئین و چربی با گوشت متفاوت است، البته کالری آن نسبت به گوشت قرمز کمتر بوده ولی پروتئین آن مشابه گوشت قرمز و مرغ است.

این متخصص تغذیه بیان داشت: سیرابی و شیردان دارای پروتئین بسیار بالا و با کیفیتی است که در رشد و ترمیم بافت‌های از بین رفته نقش مهمی را برعهده دارند.

خواص زالزالک

زالزالک میوه‌ای پاییزی است که این روزها در بازار میوه‌فروشان بسیار به چشم می‌خورد. این میوه اگرچه جثه‌ای کوچک دارد ولی بسیار پرفایده و مغذی است و به رنگ‌‌های زرد و نارنجی در اکثر نواحی معتدل می‌روید.


رسیده این میوه شیرین، گوشتی و دارای هسته‌های زردرنگ فراوان است که اگر با احتیاط مصرف نشود هسته‌های آن می‌تواند قاتل دندان‌‌های شما باشد. این میوه علاوه بر ویتامین‌هایA ،B،C و جوهر مازو یعنی تانن دارای کلسیم و مختصری ترشی و پکتین است که برای تقویت قلب و معده بسیار توصیه می‌شود. مهم‌ترین اثر زالزالک روی قلب، تنظیم کردن حرکات نامنظم آن است و از تپش قلب و ضربان شدید آن جلوگیری می‌کند.
در اغلب کشورهای اروپایی خصوصا آلمان برای درمان بی‌نظمی ضربان قلب ‌ از گیاه زالزالک استفاده می‌شود. همچنین زالزالک در درمان آنژین و تصلب شرایین (سفت شدن دیواره رگ‌ها)‌ بسیار کاربرد دارد. این میوه به علت غنی بودن از اسید تارتاریک و اسید مالیک نیز در مواقع کم‌خونی و سل اثر نیکویی دارد. زالزالک به دلیل آن که دارای مقدار زیادی تانن است بسیار قابض بوده و می‌توان آن را جهت درمان اسهال‌های خونی به کار برد.

ارزش تغذيه اي گوشت پرندگان اهلي و وحشي

 ارزش تغذيه اي گوشت پرندگان اهلي و وحشييکي از مهم ترين موادي که در تغذيه انسان حائز اهميت است پروتيين مي باشد. گوشت و فرآورده هاي آن منابع مهم تامين پروتيين بدن محسوب مي شوند. البته علاوه بر پروتيين، در انواع گوشت درصدهاي مختلف املاح معدني و ويتامين هاي زيادي وجود دارد که با مصرف آن ها در برنامه غذايي نياز بدن تامين مي شود.
حال اگر بخواهيم به اين موضوع که خوردن چه نوع گوشتي براي افراد مفيدتر است بپردازيم. انواع گوشت سفيد نظير گوشت طيور و ماکيان را توصيه مي نماييم. گوشت طيور به دليل خصوصيات و ويژگي هايي از قبيل کيفيت خوب پروتيين، چربي کمتر، طبخ آسان و سريع الهضم بودن نسبت به گوشت قرمز ارجعيت دارد. لذا اهميت اين موضوع ما را بر آن داشت که به بررسي و مقايسه ويژگي ها و مزاياي برخي از انواع گوشت طيور بپردازيم.

ارزش غذايي گوشت قرقاول



قرقاول پرنده اي زيبا و رنگارنگ است که به دليل شکار بي رويه نسل آن در بسياري از مناطق ايران منقرض شده است. اين پرنده داراي گوشتي بسيار لذيذ و مقوي مي باشد. درصد بالاي پروتيين و اسيدهاي آمينه مفيد در گوشت قرقاول سبب بالا رفتن ارزش غذايي و بروز خواص درماني در اين گوشت شده است. خوب است بدانيد در 100 گرم گوشت قرقاول 151 کالري انرژي نهفته است.

خواص داروئي گوشت وساير اجزاي كبك:

گوشت  كبك  به علت پروتئين بالا و درصد چربي پائين مصارف فراواني داشته و براي درمان بعضي از بيماريها مانند ضعف اعصاب . ناراحتي هاي رواني و بيخوابي موثر است . در افراد مسن موجد قواي از دست رفته جواني است .
72 درصد وزن كبك   قابل استفاده بوده كه در مرغ 55 درصد ميباشد. 20 درصد وزن كل بدن كبك  را عضله تشكيل مي دهد و درصد پروتئين و ماده خشك در عضله ران 80 درصد است در صورتي كه در مرغ اين رقم 65 درصد مي باشد .
طعم مطبوع انواع گوشت عمدتاً به دليل وجود ماده‌اي است بنام گليكوژن كه در سلولهاي ماهيچه‌اي وجود دارد. هر قدر كه ماهيچه در طول حيات خود فعال‌تر باشد گوشت آن نيز لذيزتر است( مانند ران مرغ، دم ماهي، ران حيوانات شكاري و گوسفند و همچنين سينه پرندگان وحشي)
از سوي ديگر، فعاليت و جنب و جوش حيوانات به طور كلي باعث افزايش ميزان ذخيره گليكوژن ماهيچه‌ها و در نتيجه بهبود كيفيت آن است. به طوري كه حيوانات وحشي اعم از نشخوار كنندگان (آهو، گوزن، بزكوهي و غيره ) و يا پرندگان مانند قرقاول، كبك، تيهو، دراج و بلدرچين همگي به دليل فوق داراي گوشتي فوق‌العاده لذيذ بوده و قسمتهايي از بدن آنها بسيار خوش طعم و لذيذ مي‌باشد. بنابراين چنانچه پرنده‌اي از خانواده حيوانات شكاري بوده يعني از نژاد وحشي باشد و در محيطي مشابه طبيعت خود پرورش يابد داراي خواص فوق‌الذكر خواهد بود.