بردفروت ميوه ای سرشار از اسيد چرب امگا ۳ و ۶

بردفروت (ميوه نان)، ميوه معروف جزيره هاي اقيانوس آرام است که به نان شباهت دارد. اين ميوه نرم، داراي گوشت زرد و کرم رنگ است که طعم شيرين و بوي خوبي دارد. به گزارش سايت «ehow»، اين ميوه به علت ظاهر منحصر به فرد خود و ارزش غذايي زياد آن شهرت پيدا کرده است به خصوص اين که حاوي مقدار زيادي اسيد چرب امگا ۳ و ۶ مي باشد.* در اغلب کشورهاي جهان کشت مي شود ولي هنوز در ايران جايي براي خود باز نکرده است.* اين ميوه انرژي زا، غني از فيبر است. فيبر موجود در آن در کاهش کلسترول و تري گليسيريد که بيماري قلبي ايجاد مي کند، موثر است.* مصرف بردفروت، کلسترول مفيد را افزايش و کلسترول مضر را کاهش مي دهد و در نتيجه فرد را از خطر حمله قلبي محافظت مي کند.* فيبر موجود در آن با کاهش جذب گلوکز توسط بدن ديابت را مهار مي کند.* مصرف روزانه اين ميوه به عمل کرد صحيح روده ها کمک مي کند و خطر سرطان روده را کاهش مي دهد.* بردفروت، حاوي مقدار زياد اسيد چرب امگا ۳ و ۶ است که به رشد طبيعي بدن و مغز کمک مي کند و مفيد است. اين اسيدهاي چرب، براي پوست مفيد است به رشد موها کمک مي کند، به سوخت و ساز بدن نظم مي بخشد، به تکثير، تحريک و رشد استخوان کمک مي کند.* اين ميوه که حاوي ويتامين  c، تيامين، ريبوفلاوين، نياسين، آهن و فسفر است، ماده مغذي لازم بدن را تامين مي کند.* در کشور برزيل، آرد تهيه شده از اين ميوه جايگزين مناسبي براي گندم و پخت نان است، زيرا آرد بردفروت نسبت به آرد گندم مغذي تر است.* تخم اين ميوه، را مي توان جوشاند، بخارپز کرد، کباب کرد و با کمي نمک خورد.

چمپداک

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد


چمپداک گونه‌ای درخت و میوه از تیرهٔ توتان (Moraceae) از جنس میوه نان (Artocarpus) و بومی آسیای جنوبی شرقی است. مالزی، برونئی و اندونزی از مراکز این میوه هستند.
گوشتینه شیرین و آبداری دور دانه‌های میوه (که مثل بادام زمینی هستند) است و لایه محکمی بین پوست و هسته (که خوردنی نیست) موجود است. پوست بیرونی میوه تا اندازه‌ای چسبناک است.

مژکی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد



نام علمی
Nephelium lappaceum
لینه
مُژَکی میوهٔ گیاهی با نام علمی سرخالوی مژکی (Nephelium lappaceum) است.
این میوه هم‌خانواده با سرخالو و چشالو است که شفت و گرد و گاه بیضی و قطر آن سه تا شش سانتیمتر است که روی خوشه‌های دو تا ده تایی قرار دارد؛ پوست آن پوشیده از مژک و معمولاً به رنگ سرخ است؛ گوشتهٔ آن شفاف و ترد و به رنگ سفید و گاه مایل به صورتی است و طعمی ترش و شیرین دارد؛ هستهٔ آن قهوه‌ای شفاف و به قطر دو تا سه سانتیمتر است.

ریخت شناسی کمبوزه

نام علمی کمبوزه Cucumis melo . L از خانواده کدوییان (Cucurbitaceae) و یکی از محصولات با ارزش در اکثر کشورهای جهان می باشد . تاریخچه محصول : تا به حال گونه وحشی خربزه و طالبی را پیدا نکرده اند و عقیده کلی بر این است که منبع اولیه خربزه و طالبی آسیا است و چون شاهدی دال بر کاشت آن در زمان های قدیم موجود نیست ، احتمالاً در زمان های قدیم کاشت نمی شده است .
گل گیاه زرد رنگ و به شکل زیر می باشد.

برای نخستین بار اسم طالبی در اروپا در سال ۱۳۸۸ میلادی به وسیله وایکلیف برده شده که از آن به عنوان میوه خوراکی یاد شده است . به نظر متخصصان طبقه بندی گیاهی ناحیه اصلی و منبع اولیه طالبی و خربزه به شکل کنونی کشور ایران و قفقاز و کشورهای همسایه ایران است . نظریه دیگر دانشمندان طبقه بندی گیاهی بر این است که گونه های مختلف در آسیا و آفریقا به طور مجزا پدیدار گشتند . نظر هوکر بر این است که گونه و رقم های اهلی طالبی و خربزه از یک رقم وحشی به نام Cucumis trigonus که در ایران نیز موجود است به وجود آمده است . این گونه در ایران و هندوستان و از آنجا به مالایا تا نواحی شمال استرالیا می روید . حال در چه لحظه ای از تاریخ طالبی و خربزه معمولی پدیدار گشته اند معلوم نیست .

سرخالو برای بهبود گردش خون مفید است

سرخالو برای بهبود گردش خون مفید استسرخالو (Lychll) میوه ای است که پوست آن سرخ و چرم مانند و تیغ تیغی و شبیه توت فرنگی است. قسمت خوراکی آن سفید، شفاف، سفت و آبدار است. این میوه استوایی به وفور در جنوب چین، جنوب تایوان، شمال ویتنام، اندونزی، فیلیپین و هند کشت می شود.لازم به ذکر است این میوه تا جایی که ما اطلاع داریم در ایران وجود ندارد و قصد ما از بیان خاصیت این میوه، آشنایی بیشتر خوانندگان با خواص میوه های مختلف است که طی سفرهای خود ممکن است اسم آن را بشنوند و همچنین انگیزه ای باشد برای واردکنندگان تا در کنار وارد کردن انواع و اقسام لوازم لوکس و تزئینی، توجهی هم به محصولات گیاهی و زیست محیطی سایر نقاط دنیا داشته باشند.
▪ این میوه در افزایش انرژی بدن کمک می کند.

پی تا یا- ترگیل - سرخالو- خارگیل- زرگیل

معرفی چند میوه عجیب و خواص آنها


۱- پي‌تايا، ميوه اژدها (Pitaya)
نامهای دیگر : پیتاهایا، هو لونگ گو، گلابی توت فرنگی، نانتیکافروت یا تان لانگ

به میوه چندین نوع کاکتوس اطلاق می‌شود. این میوه بومی مکزیک و آمریکای مرکزی و جنوبی است و در ضمن در کشورهای آسیای جنوب شرقی همچون ویتنام، تایوان، جنوب چین، جزیره اکیناوا (ژاپن)، فیلیپین و مالزی هم کشت می‌شود، و در اسرائیل نیز موجود است. میوه اژدها تنها در شب شکوفه می‌کند؛ شکوفه‌های آن بزرگ و سفید هستند و معمولاً «گل شب» یا «ملکه شب» نامیده می‌شوند.

زرگیل

پرونده:Lansiumdomesticumfruit.jpg
  زَرگیل میوهٔ گیاهی است با نام علمی زرگیل اهل (Lansium domesticum) از تیرهٔ سنجدتلخیان (Meliaceae)، و راستهٔ ناترک‌سانان (Sapindales) که اندازهٔ آن دو و نیم تا پنج سانتیمتر و به شکل بیضوی یا کروی است و آرایشی خوشه‌ای دارد و به صورت خوشه‌های دو تا سی تایی است؛ رنگ آن زرد مایل به خاکستری یا قهوه‌ای یا صورتی کم رنگ است و دارای پوست مخملی نازک یا ضخیمی است که حاوی شیرابه است؛ در زیر پوست آن گوشتهٔ شفاف و آبدار قرار دارد که از پنج تا شش برش یا پره تشکیل شده است؛ طعم آن ترش و شیرین است و اکثراً در جنوب تایلند و مالزی و اندونزی و فیلیپین می‌روید.

منبع: http://tabib.parsbloger.com/post239.html

میوه دارابی

mihansalamat.com
دارابی که به نامهای لیمو هندی- لیمون هندی و دارابا نیز معروف می باشد، دارای طبع سرد است.

 موارد استفاده :

دارابی دارای خاصیت دافع سموم، اشتهاآور، نشاط آور، ضد نفخ، صفرابر و تصفیه کننده ی خون می باشد.

 هم چنین از آن در مواردی مانند : تقویت کبد، تقویت معده، تقویت قلب، تقویت روده، خارش های جلدی، ناراحتی مفاصل، تاول دهان، ناراحتی لثه ها و یرقان نیز استفاده می نمایند.


 مضرات :

·         زیاده روی و مصرف بی رویه دارابی زیان آور می باشد. 


منبع: http://iransalamatzi.mihanblog.com/post/1791

میوه ای به نام خارگیل

خواص خوراکیها | میوه ای به نام خارگیل میوه دوریان (durian) که در پارسی از آن با نام خارگیل یاد شده، بومی آسیای جنوب شرقی بوده و در کشورهای مالزی و اندونزی به وفور یافت می شود.
دوریان (durian) یا همان خارگیل، میوه ای بزرگ به اندازه نارگیل و طول 15 الی 20 سانتی متری است که سطح پوسته خارجی سخت آن پوشیده از خارهای سفت است.
میوه ای به نام خارگیل
وزن هر عدد از این میوه نیز به سه کیلوگرم می رسد.

آب، اكسیر حیات

نوشته : دكتر سلطانعلی محبوب استاد و رئیس مركز تحقیقات علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشكی تبریز 
دسترسی كافی به آب سالم، نه تنها یک نیاز اساسی و حق بشری است، بلكه فواید بهداشتی و اقتصادی زیادی نیز در سطح انفرادی و خانوادگی دارد. آب یک فاكتور حیاتی در كاهش مرگ و میر و میزان ابتلا  به بیماری در كودكان زیر ۵ سال به ویژه در خانواده های فقیر حومه شهرها به شمار می رود. به علا وه دسترسی به آب موجب می شود كه زمان زیادی را كه زنان و كودكان صرف به دست آوردن آب می كنند به طور موثرتری در سایر امور مربوط به توسعه اقتصادی خانواده كه در حقیقت یک فاكتور كلیدی در چالش برای كاهش فقر به شمار می رود به كار گیرند.
تقریبا یک چهارم جمعیت جهان هنوز بدون دسترسی صحیح به آب و اقدامات بهداشتی به سر می برند. رشد سریع جمعیت و توسعه ناكافی در خیلی از كشورها باعث شده كه امروزه میلیون ها نفر از مردم بدون دسترسی به اقدامات اساسی بهداشتی آب باقی بمانند و شاید بتوان ادعا كرد حدود نصف جمعیت كشورهای در حال توسعه از یک یا بیشتر از یک بیماری از ۶ بیماری عمده مرتبط به آب و اقدامات بهداشتی مربوط به آن (اسهال،  آسكاریس،  آلودگی به دراكونكولوس،  كرم قلا ب دار،  شیستوزومیازیس و تراخم) رنج می برند.