آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
رژيم غذايي براي تقويت حافظه

اما آيا واقعا مواد غذايي بر تقويت تمركز و حافظه تاثير ميگذارد؟ در چه سني و از چه نوع موادي بايد استفاده كنيم تا حافظهاي قوي داشته باشيم؟ آيا ميتوانيم به كمك مواد غذايي از بروز اختلالات حافظه پيشگيري كنيم؟
تقويت حافظه، از دوران جنيني
ميترا زراتي، كارشناس ارشد تغذيه درباره اين موضوع به جامجم ميگويد: «اگر بخواهيم درباره اهميت تغذيه صحيح در افزايش قدرت حافظه صحبت كنيم، به طور حتم نبايد نقش تغذيه در دوران جنيني و تاثير غذاهايي كه مادر در دوران بارداري مصرف ميكند را ناديده بگيريم.»
به گفته وي، قسمت عمده مغز در دوران جنيني از اسيدهاي چرب امگا 3 شكل ميگيرد و اين اسيدهاي چرب نقش بسيار مهمي در تقويت حافظه و ضريب هوشي افراد دارد.
شيوههاي نگهداري از قوطيهاي كنسرو

شیشه و كاغذ، قدیمیترین و فلزات مقاومترین نوع بستهبندی است. اكنون طیف وسیعی از فلزات برای تهیه قوطی كنسرو، كمپوت و انواع نوشابه استفاده میشود.
این قوطیها اگرچه از غذا در برابر آلودگی ناشی از میكروارگانیسمها، حشرات، رطوبت، نفوذ گازها و اكسیژن محافظت میكند، اما معایبی هم دارد كه میتواند برای سلامت مصرفكننده مخاطرهآمیز باشد.
معمولا قوطیهایی كه برای كمپوت یا كنسرو استفاده میشود از جنس آلومینیوم یا فولاد نرم است كه با یك لایه قلع یا كروم، اندود شده و در نهایت یك لایه لاك مخصوص، روی آن را میپوشاند.
این لاكها ازایجاد فعل و انفعالات شیمیایی میان فلز و ماده غذایی جلوگیری میكند. اما متاسفانه گاهی بر اثر لاك اندود نامناسب، غذا با فلز بدنه قوطی تماس پیدا میكند و رنگ، طعم و ارزش تغذیهای آن افت ميكند و از همه مهمتر بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی، به سلامتي مصرفكننده آسيب ميزند.
لاغري هميشه مصونيت نيست

برای ایجاد تعادل متابولیسم در بدن، روندی وجود دارد كه مواد مغذی خورده شده كه مازاد بر نیازهای سلولهای بدن باشد، به ذخایر انرژی تبدیل میشود تا در زمان بیغذایی آزاد شده و به مصرف برسد.
این مازاد چه به صورت قندها و چه به صورت پروتئین یا چربی باشد، عموما به صورت تریگلیسیرید درآمده و در بافت مخصوصی به نام چربی ذخیره میشود.
ظرفیت بافتهای چربی كه توان ذخیره تریگلیسیرید را دارد، در هر فردی با دیگری تفاوت دارد. هر انسانی بسته به ژنتیك و تغذیهای كه در دوران جنینی و كودكی داشته است، به میزان مشخصی میتواند چربی ذخیره كند و چاق شود. به این ترتیب اگر فردی به دلایل گفته شده ظرفیت ذخیرهسازی چربی را نداشته باشد، با وجود مصرف غذای زیادی چاق نمیشود.
زمان مناسب مصرف ماست برای کودکان
امروزه در اکثر سفره های ما ایرانیان، ماست همراه غذا مصرف می شود و متاسفانه مردمان امروزی مانند دیگر رسوم غلط متعارف، بدون آن که تدابیر مربوطه را رعایت نمایند و از خوب و بد بودن آن آگاه باشند، آن را مصرف می کنند و کودکان خود را نیز به خوردن آن تشویق و آنان را نیز به این رویه اشتباه عادت می دهند و ناخواسته به مرور زمان بر بیماری ها و مشکلات خود و خانواده شان می افزایند و هرگز نمی فهمند که چوب ندانم کاری های خودشان را می خورند.
باید بدانیم که بهترین نحوه مصرف و خوردن ماست های مورد تایید نیز چگونه می باشد و در گذشته، قدما چگونه آن را مصرف می کردند. باید بدانید که خوردن ماست همراه با غذا توصیه نمی شود، چرا که خلطی که با خوردن ماست همراه غذاهای پختنی مخصوصاً غذاهای گوشتی تولید می شود، خلط سالمی نمی باشد. ماست را در قدیم همراه غذا نمی خورند، بلکه به صورت میان وعده مصرف می شده است. داخل ماست لبوب مانند گردو، کشمش، بادام زمینی، پسته و فندق را می ریختند و به صورت عصرانه یا چاشت به عنوان میان وعده میل می کردند.
ضرورت دستیابی به روش هایی که تغذیه و بهداشت را بهبود دهد
دستیابی به روش هایی که بتواند با بهبود تغذیه و بهداشت جامعه سطح سلامت آن را افزایش دهد ضروری است.
سودابه ابراهیمی فرد، کارشناس ارشد تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: نقش تغذیه در سلامت جسمی و روانی تمام افراد جامعه به ویژه دانش آموزان انکار ناپذیر است. دست یابی به روش هایی که بتواند با بهبود تغذیه و بهداشت جامعه سطح سلامت آن را افزایش دهد ضروری است.
وی گفت: آموزش تغذیه از روش های شناخته شده ای است که با افزایش آگاهی موجب تغییر نگرش و رفتار می شود و سلامت فرد در جامعه را افزایش می دهد.
این کارشناس ارشد علوم تغذیه تصریح کرد: افزایش آگاهی دانش آموزان از طریق آموزش به دبیران یک روش موثر است که می تواند به عنوان یک راهکار برای دانش آموزان پیشنهاد شود تا با وارد کردن مطالب آموزشی در متون درسی آنان در بالا بردن اطلاعات دختران به عنوان مادران آینده، در سلامت آنان و جامعه آینده موثر باشد.

وی گفت: آموزش تغذیه از روش های شناخته شده ای است که با افزایش آگاهی موجب تغییر نگرش و رفتار می شود و سلامت فرد در جامعه را افزایش می دهد.
این کارشناس ارشد علوم تغذیه تصریح کرد: افزایش آگاهی دانش آموزان از طریق آموزش به دبیران یک روش موثر است که می تواند به عنوان یک راهکار برای دانش آموزان پیشنهاد شود تا با وارد کردن مطالب آموزشی در متون درسی آنان در بالا بردن اطلاعات دختران به عنوان مادران آینده، در سلامت آنان و جامعه آینده موثر باشد.
چگونه خطر حساسيتهاي دارويي را كاهش دهيم؟

به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، متخصصان آكادمي پزشكان خانواده در آمريكا توصيه ميكنند مراقبت در مصرف صحيح اين داروها به منظور پيشگيري از حساسيتهاي دارويي از اهميت فوقالعادهاي برخوردار است.
آنچه كه در طول روز ميخوريد بيترديد نقش مهمي در حفظ سلامت چشم و تقويت قدرت بينايي دارد
تغذيه مناسب براي تقويت بينايي
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، كارشناسان آكادمي تغذيه و رژيم غذايي در آمريكا تاكيد كردند كه انتخاب مواد غذايي مناسب در طول زندگي اقدامي موثر براي پيشگيري از ابتلا به مشكلات و بيماريهاي چشمي نظيرعارضه تحليل نقطه ماكولار چشم، آب سياه و آب مرواريد بويژه در سنين بالاتر است.
به گزارش سايت اينترنتي هلت دينيوز، اين آكادمي توصيه ميكند كه براي تقويت بينايي و بهبود سلامت چشمها منابع غذايي زير را در رژيم غذايي روزانه خود بگنجانيد:
آثار سوء جنيني و مادري نوشيدن اندك مايعات و كمآبي در دوران بارداري

"صديقه عليشاهي" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه يزد، گفت: اگرچه در دوران بارداري فعاليت محدود ميشود اما بارداري علتي بر لذت نبردن از زندگي نيست چون به طور مثال در اين دوران ميتوان پيادهروي و موزه گردي را در برنامه زندگي قرار داد يا به رستوران رفت هرچند زودتر از پيش خستگي به سراغ شخص ميآيد اما ميتوان از هر موقعيتي براي تجديد قوا استفاده كرد.
اشتراک در:
پستها (Atom)