|
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
خواص آندیو
خواص لایچی

کشورهای آسیای چنوب شرقی مانند کشور
های هند ،پاکستان،مالزی ،اندونزی ،سنگاپور و
حتی آفریقای جنوبی و کالیفرنیا کشت می شود.
اندازه این میوه در حدود 3-4 سانتی متر است و
توسط پوسته ای خارمانند به رنگ قرمز یا صورتی
پوشیده شده است.داخل این پوسته که به
راحتی جدا می شود،میوه سفید رنگ و بسیار لذیذ لایچی قرار دارد.مزه این
میوه تقریباشبیه مزه انگور است.
از میوه لایچی در تهیه کیک و بستنی و شربت استفاده های فراوانی می شود .
خواص گواوا

در نگاه اول شايد به خاطر عطر و طعم زيادي كه دارد نتوان آن را تحمل كرد، اما وقتي ذائقه با اين طعم آشنا ميشود ، به عنوان يك ميوه خوش طعم كه اتفاقا كلي خواص دارويي هم دارد ، مورد قبول ميافتد. البته اين ميوه معمولا در ميوه فروشيها به همين راحتي پيدا نميشود.
شايد معدود ميوهفروشي را بتوان در شهرهاي بزرگ پيدا كرد كه نام آن را شنيده باشد، اما مردم جنوب كشور با آن انس و الفتي باور نكردني دارند و اين شايد به خواص دارويي و غير دارويي بيشمار آن برميگردد.
خواص دستنبو

خواص گرمک
من گرمک هزار و یك خاصیت دارم كه از آن جمله دوست كبد هستم و كلیه ها را از سنگ پاك مى كنم
من داراى اكسیر جوانى هستم و اگر خانمها مرا به شكل ماسك به چهره بگذارند چین و چروك و لكهاى سیاه صورتشان برطرف خواهد شد و...
من ((گرمك )) غذاى مطلوب بیماران مى باشم . با این كه از خانواده ى خربزه هستم معذلك این مثل ایرانى كه مى گوید ((هر كس خربزه مى خورد باید پاى لرزش بنشیند)) در حق من صدق نمى كند. هر چند كه من هم مانند سایر اقسام خربزه مثل شهرى ، شخته و غیره امراض خفته و نهفته مخصوصا تب و نوبه را زنده و آشكار مى كنم ، ولى آن قدرت و توانایى را دارم كه این امراض را قبل از ظاهر شدن درمان نموده و جلوگیرى كنم . چون میزان قند در من خیلى كم ، بلكه نزدیك به هیچ است . مبتلایان به مرض قند كه از خوردن انواع خربزه محروم مى باشند، مى توانند با خیال راحت مرا نوش جان كنند و از منافع سرشار من استفاده نمایند. من بهترین دارو براى درمان یرقان و استسقاء هستم و خوردن من شیر، عرق و ادرار را زیاد مى كند و از نقرس و روماتیسم جلوگیرى مى نماید.
خواص درماني و كاربرد كنار
Ziziphus spina-christ
ميوه كنار سرد و خشك است. ميوه نارس آن قابض و نافخ و رسيده
آن دير هضم و خوردن ۲۰۰ گرم آن مسهل صفرا از معده و روده هاست و حرارت را
فرو مي نشاند. خوردن ميوه رسيده ترش آن باز كننده گرفتگي هاي مجاري و
كشنده كرم معده و روده است. براي سرد مجازان مضر است و بايد با سكنجبين
خورده شود. ميوه خشك آن قابض است و آرد آن را كه از سائيدن كنار رسيده
بدون هسته حاصل مي شود با كمي آب مخلوط كرده و با انواع شربتهاي مناسب مي
خورند. سرخ كرده و بو داده ميوه كنار خيلي قابض است و براي اسهال و زخم
روده ها و تبهاي گرم مناسب است. خوردن شيره مغز هسته آن تبهاي گرم خوني و
صفراوي را دفع مي كند و براي آبله، سرخجه، و سرخك نافع است و عطش را تسكين
مي دهد.

خواص طالبی

طالبی
(cantaloupe) نام خود را از روستای ایتالیایی کانتالوپ (cantalup) گرفته
است، روستایی که برای اولین بار در سال 1700 بعد از....
هیچ جای تعجبی نیست که طالبی با آن بوی مطبوع و طعم دلپذیر و موادی که دارد یکی از پرطرفدارترین انواع خربزه باشد.
طالبی
(cantaloupe) نام خود را از روستای ایتالیایی کانتالوپ (cantalup) گرفته
است، روستایی که در سال 1700 بعد از میلاد در آن برای اولین بار طالبی کشت
شده است. طالبی از خانواده خیار و کدو تنبل است و مانند بسیاری از آنها روی
زمین رشد میکند.
فواید خوردن شلیل

شلیل میوه آبدار تابستانی بوده و دارای خواص فراوانی است.
خوردن
شلیل میتواند خطر ابتلا به بیماریهای حاد مانند بیماریهای قلبی،
بیماریهای چشمی مانند دژنراسیون ماکولار و حتی سرطان را به طور چشمگیری
کاهش دهد. این میوه دارای ترکیبات فیتوکمیکالها مانند لیکوپن و لوتئین
بوده و رنگ زرد و قرمز شلیلها ناشی از وجود لوتئین در آنها است.
قره قات

قره قات ؛ ضد میکروبی قوی
Bilberry
قره قات (قره قاط) یا سیاه گیله درختچه ی کوچکی است به ارتفاع تا 60
سانتی متر که دارای برگ هایی بیضوی و به رنگ سبز روشن است. برگ های این
گیاه بادوام بوده ولی در زمستان بر روی گیاه باقی نمی مانند. گل ها که در
کنار برگ ها می روید سفید مایل به سبز و یا گلی رنگ است. میوه ی این گیاه
از نوع سته است و پس از رسیدن کامل به اندازه ی نخود شده و حاوی آب بنفش
رنگی می باشد.
میوه ی نارس آن کمی ترش و میوه رسیده کمی شیرین است. میوه ها از غباری
سفید رنگ پوشیده شده اند. قسمت مورد استفاده ی قره قاط شامل برگ، ریشه و
میوه است. البته مهم ترین مصرف دارویی، مربوط به میوه ی آن می باشد. میوه
ها پس از رسیدن کامل اکثراً آبی مایل به سیاه هستند. قره قات در اکثر نواحی
جنگلی آسیای صغیر، قفقاز، سیبری، آمریکای شمالی و به خصوص اروپا یافت می
شود. این گیاه در ایران رویش ندارد؛ ولی گونه ی دیگری که شرح داده شده است
در سرزمین ایران وجود دارد.
ترکیبات مهم:
دانه ی قره قات حاوی حدود 88 درصد آب است. بقیه مواد شامل آنتوسیانین که
در میوه های تازه 1/0 تا 25/0 درصد در نوسان بوده، ولی در عصاره غلیظ شده ی
این میوه، 25 درصد می باشد.
خواص درمانی انگور فرنگی

اشتراک در:
پستها (Atom)