خوشمزه‌هایی برای تابستان




فصل تابستان، فصلی است که در آن مردم بیشتر به سفر می‌روند و طبعا بین راه و حتی در رستوران‌های شهری بیشتر از دیگر ایام سال غذا صرف‌ می‌کنند.

بنابراین می‌توان گفت که فصل تابستان بیشتر احتمال دارد افراد در معرض انواع و اقسام بیماری‌های گوارشی و ناشی از مسمومیت غذایی و میکروبی قرار گیرند.

پرسشی که در این میان ایجاد می‌شود این است که چه باید کرد تا در فصل تابستان گرفتار تعریق، بیماری‌های گوارشی و گرمازدگی نشد؟

متخصصان معتقدند که پاسخ به این سؤال بسیار ساده است؛ استفاده از رژیم غذایی مخصوص تابستان.سفر از مقتضیات فصل تابستان است. در سفرها به‌طور طبیعی اشتهای انسان باز می‌شود و بیشتر تمایل به غذا خوردن پیدا می‌کنیم، برهمین‌اساس کارشناسان بیشتر توجه خود را بر رژیم غذایی مناسب در این فصل متمرکز کرده‌اند. بسیاری از افراد طبق علاقه‌ای که دارند در این فصل از خوردنی‌های شور و شیرین مانند چیپس، پفک، شکلات و کیک استفاده می‌کنند.

رژیم غذایی تابستانی


کودکان و سالمندان در گرما آسیب‌پذیرترند



کودکان و سالمندان در فصل تابستان بیشتر از سایر گروه‌های سنی در معرض آسیب‌های ناشی از گرما هستند و به‌ویژه از نظر رژیم غذایی نیازمند توجه بیشتری هستند.

در این باره با دکتر سیدمرتضی صفوی، متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان گفت‌وگو کرده‌ایم.وی دراین گفت‌و‌گو می‌گوید: شرایط سالمندان درست مانند کودکان است زیرا نحوه تغذیه در این دوران به کودکی برمی‌گردد.

اين غذاها باعث مي‌شوند تصادف كنيد

خوردن یك وعده غذایی سنگین و مفصل نه‌تنها باعث بروز احساس خواب‌آلودگی در انسان می‌شود بلكه قدرت تمركز او را هم پایین می‌آورد.
برترین مجله اینترنتی ایران

نتایج یك تحقیق نشان می‌دهد، افرادی كه بلافاصله بعد از خوردن حجم زیادی از غذا پشت فرمان می‌نشینند قدرت تمركز كمتری دارند و با احتمال بیشتری در مسیر تصادف می‌كنند.  این برای نخستين‌بار است كه دانشمندان متوجه می‌شوند، غذاهای چرب و شیرین میزان اشتباهات رانندگان را بیشتر كرده و جان آن‌‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد. برای بررسی این موضوع، محققان تعدادی از رانندگان را به 2 گروه تقسیم كردند. به یك گروه یك ناهار سبك داده شد و گروه دیگر یك وعده غذایی سنگین و پرچرب دریافت كردند.با انجام این كار محققان مطمئن شدند حتی اگر یك فرد به اندازه كافی خوابیده باشد، تمركز او بدون هیچ شكی با خوردن غذای سنگین به هم می‌خورد. غذای پر چرب میزان هورمون كوله‌سیستوكینين را افزایش می‌دهد كه احساس خواب‌آلودگی را در انسان تقویت می‌كند، حتی تاثیر این وعده‌های غذایی سنگین روی قدرت تمركز انسان می‌تواند به اندازه نوشیدن الكل باشد.این موضوع نشان می‌دهد افراد پرخور و چاق تا چه اندازه می‌توانند حین رانندگی جان خود و دیگران را در معرض خطر قرار دهند. شاید به همین دلیل باشد كه تعداد تصادفات در میان افرادي‌كه اضافه‌وزن زیاد دارند، بیشتر از دیگران باشد.

آيا آنتي اكسيدان‌ها جادويي طول عمر هستند؟

عوامل تغذيه‌اي معجزه‌آسا يا صرفا يك تبليغات رسانه‌اي؟ در اين مطلب مي‌بينيم كه آيا حرف‌هايي كه درباره آنتي‌اكسيدان‌ها مي‌گويند واقعيت است يا افسانه.
برترین مجله اینترنتی ایران


آنتي‌اكسيدان‌ها حالا مثل اسرار باستاني به‌نظر مي‌رسند. مثل نبرد ازلي ميان خير و شر. عوامل شر عبارتند از راديكال‌هاي آزاد؛ راديكال‌هاي آزاد سمومي هستند كه در زندگي مدرن امروزي وجود دارند و به DNA سلولي حمله مي‌كنند و سلول‌ها و بعد كل بدن را دچار مشكل مي‌كنند، مدافعان بي‌باك ما آنتي‌اكسيدان‌ها هستند كه ما را در برابر همه چيز محافظت مي‌كنند. آيا اين مسئله صحيح است؟ حتما شنيده‌ايد كه آنتي‌اكسيدان‌هاسرطان را درمان مي‌كنند. آيا اين واقعيت دارد؟

خوراكي‌هايي كه هم سيرتان مي‌كند هم لاغر

صداي قار و قور شكم معمولا نشانه چيزي نيست جز گرسنگي و متاسفانه اين احساس ضعف شما را مجبور مي‌كند كه به سراغ كابينت‌هاي آشپزخانه برويد و خوراكي نوش‌جان كنيد
برترین مجله اینترنتی ایران
صداي قار و قور شكم معمولا نشانه چيزي نيست جز گرسنگي و متاسفانه اين احساس ضعف شما را مجبور مي‌كند كه به سراغ كابينت‌هاي آشپزخانه برويد و خوراكي نوش‌جان كنيد، خب اين‌كار نتيجه‌اي جز اضافه‌وزن براي‌تان ندارد اما خوب است بدانيم كدام دسته از خوراكي‌ها جلوي ضعف و گرسنگي را مي‌گيرند و در عين حال سالم، كم‌كالري و مفيد هستند. خبر خوب اين‌كه مي‌خواهيم 5 خوراكي سالم را معرفي كنيم كه احساس گرسنگي را رفع مي‌كنند. برخلاف غذاهاي پركالري و آماده براي تندرستي بدن‌تان مفيد هستند و به كنترل اشتهاي‌تان كمك مي‌كنند.

ترخون اشتهاآور و تقویت کننده معده است



سلامت نیوز :  ترخون اشتهاآور، تقویت معده، سبزی استثنایی با عطر خاص خود از ویژگی‌های ترخون این است که می‌توان به‌جای نمک و فلفل از این ادویه استفاده کرد.

ضد نفخ، ضد ترس و وحشت، افسردگی است. با گوشت گوسفند بسیار لذیذ و خوشمزه می‌شود. از جمله سبزی‌هایی است که خشک کرده آن بدمزه و مانند علف خشک شده مزه می دهد. ترخون را می توان در سرکه خواباند و برای سالادها و سس ها همه وقت استفاده کرد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا ؛شاهی باغی گردش خون را تقویت و منظم می‌کند. شاهی جزو سبزی خوردنی بیشتر زمستانی است. بهترین موقع خوردن آن صبح ناشتا است. شاهی ضد باکتری قوی و بمانند علف چشمه هم خاصیت هستند. برای کبد، کلیه و مثانه بسیار موثر است. متعادل کننده کل سیستم بدن است، یک مشت شاهی با ترب، پیاز رنده کرده با کمی خردل و یک دنده سیر با کمی سوپ مرغ تازه اخلاط سینه را پاک و برطرف می‌کند برای افراد برونشیتی بسیار موثر است.



گوجه‌فرنگی هدیه‌ای شگفت‌انگیز برای سلامت شما




ما به دلیل خوشمزه بودن و پرخاصیت بودن و البته قدرت محافظت از قلب، دوستدار گوجه‌فرنگی هستیم. اما بررسی‌های جدید روی این هدیه سلامت كه كمتر شناخته شده، نشان می‌دهد كه باید بیشتر آن را در وعده‌های غذایی خود بگنجانیم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازشرق؛ ما در مورد خواصی مانند محافظت در برابر شكنندگی استخوان‌ها، سرطان و حتی اشعه ماورای بنفش صحبت می‌كنیم. پس مهم نیست چطور گوجه‌فرنگی را ورقه‌ورقه می‌كنید، تنها باید مقدار بیشتری از آن را در ساندویچ‌ها، سالادها و نیز پیتزای خود بگذارید.
    گوجه‌فرنگی لذیذ
    بله، گوجه‌فرنگی برای تمام این بیماری‌ها مفید است و شاید باید از خاصیت تغذیه‌ای آن سپاسگزار باشیم. گوجه‌فرنگی منبع غنی‌ای از لیكوپن، بتاكاروتن، لوتیین، پتاسیم و ویتامین‌های A , C است. متخصصان تغذیه آن را ماده‌ای برای مبارزه با التهاب دانسته و این فواید درخشان از گوجه‌فرنگی را ارایه كرده‌اند:

آشنایی با خواص میوه‌‌های خشک

مصرف منظم میوه‌‌های خشک پیشرفت ذهنی و جسمی فرد را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش كلينيك باشگاه خبرنگاران؛ هر کسی باید مراقب سلامتی خود باشد و برای دستیابی به آن، استفاده از مواد غذایی سالم و ورزش منظم از ضروریات است.

میوه‌‌های خشک سرشار از مواد مغذی هستند. برخی میوه‌‌هایی که در این طبقه جای می‌گیرند عبارتند از: گردو، بادام،‌ کشمش،‌ پسته، خرما، بادام‌زمینی، فندق.

میوه‌‌های خشک منبع عالی از مواد معدنی بوده و حاوی مقادیر قابل توجهی از ریزمغذی‌های ضروری برای بدن هستند.

درباره بدن خود چه مي دانيد؟

بدن انسان به تنهایی دریایی از شگفتی هاست و ممکن است ما از خیلی از شگفتی‌های آن باخبر نباشیم. بدن ما خیلی ویژگی‌های حیرت‌انگیزی دارد که شاید برایمان قابل‌باور نباشد.

بدن انسان مانند دريا پر شگفتي است كه خيلي از ما انسانها در باره ان چيز نمي دانيد شما درباره بدن خود چه مي دانيد؟؟به گزارش سرويس علمي باشگاه خبرنگاران درادامه مطلب به نكاتي در خصوص بدن اشاره شده كه بهتر است بخوانيد.

1. بدن ما در یک روز 10 میلیارد پوسته تولید می‌کند. این واقعیت نشان می‌دهد که بد نیست روکش بالشت و ملحفه‌تان را به‌طور منظم بشویید چون این مقدار پوسته در سال می‌شود چیزی درحدود 2 کیلوگرم پوست.

2. هر ساعت از روز بدن ما باید یک میلیارد سلول را جایگزین کند. قدرت بدن برای تولید اینهمه سلول جدید واقعاً جای شگفتی دارد.

مصرف سبزيجات يک سوم نياز بدن به آب را برطرف مي سازد

با توجه به افزايش نياز بدن به مايعات در فصل تابستان مصرف فيبر و سبزيجات يک سوم از احتياج بدن را به آب برطرف مي سازد.
دکتر تيرنگ نيستاني، متخصص تغذيه در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: فيبر به علت قابليت نگه داشتن آب در خود مدت طولاني ترين درمعده و روده قرار مي گيرد و به همين دليل با کند کردن سرعت حرکت روده ها موجب مي شود مدت زمان طولاني تري آب بدن را تامين سازد.

وي افزود:با توجه به افزايش نياز بدن به آب و مايعات در فصل تابستان توصيه مي شود، روزانه بيش 3 تا 4 وعده ميوه و سبزي در سبد غذايي خانواده گنجانده شود.

 وي با بيان اينکه در بين سبزيجات کاهو و خيار نقش موثري در تامين آب بدن دارند خاطر نشان کرد: مصرف فيبر و سبزي جدا از تامين مايعات به علت داشتن املاح نقش مهمي در تامين املاح و حفظ تعادل آب و الکتروليت ها دارد و اين در حالي است که در فصل تابستان به علت گرمازدگي تعادل آب و الکتروليت ها تحت خطر قرار مي گيرد.