از تغذيه كمك بگيريد


نوشته  : منيره دادخواه كارشناس ارشد تغذيه و رژيم‌درماني 
صرع (Epilepsy) بيماري است كه بدنبال اختلال در عملكرد طبيعي دستگاه مغز و اعصاب ايجاد مي‌شود، مشخصه اصلي آن بروز حملات عصبي (تشنج) تكرارشونده به‌دليل وضعيت غير طبيعي امواج مغزي است.
در واقع اين تشنج‌ها در اثر اختلالات الكتريكي در دسته‌اي از سلول‌هاي عصبي مغز بطور موقت و گذرا بوجود مي‌آيند.
با اينكه در برخي موارد علت ايجاد حملات صرعي ناشناخته است، ولي گاهي اوقات عوامل متعددي در بروز آنها نقش دارند. به عنوان مثال مشكلاتي مانند سكته مغزي، ضربات مغزي، عوامل مادرزادي، تومورهاي مغزي و ساير بيماري‌هاي تحليل برنده مغز در اين زمينه بي‌تاثير نيستند.

6 روش براي دريافت امگا‑3 بيشتر


نوشته : تحريريه دنياي تغذيه 
اسيدهاي چرب امگا-3 از باارزش‌ترين مواد مغذي در جهان مي‌باشند. وجود اين مواد قطعا براي سلامتي بدن انسان ضروري بوده و در آن شك و ترديدي نيست!
اين اسيدهاي چرب مي‌توانند سبب بهبودي و سلامت قلب، كاهش فشار خون بالا، كاهش انسداد عروق خوني، كاهش التهاب، تقويت مفاصل و بهبودي بيماري افسردگي شوند. اين موارد فقط چند مورد از مزاياي بي‌شمار اسيدهاي چرب امگا-3 مي‌باشند. از طرفي با توجه به اهميتي كه اسيدهاي چرب امگا-3 در سلامتي افراد دارند، متاسفانه مصرف امگا-3 در ميان مردم بسيار كم مي‌باشد. حداقل 2 درصد از كل كالري دريافتي روزانه افراد بايد حاوي اسيدهاي چرب امگا-3 باشد. به عبارتي، فردي كه روزانه 2000 كيلوكالري دريافت مي‌كند، حداقل 2 گرم اسيدهاي چرب امگا-3 بايد به بدن برساند.
حال چگونه مي‌توان مطمئن شد كه روزانه ميزان كافي از اين مواد مغذي به بدن مي‌رسد؟ در اين مقاله به6 راه ساده و آسان براي دريافت بيشتر اسيدهاي چرب امگا-3 اشاره مي‌كنيم:

آیا آنتی اکسیدان ها جادوی طول عمر هستند؟


عوامل تغذیه ای معجزه آسا یا صرفا یک تبلیغات رسانه ای؟ در این مطلب می بینیم که آیا حرف هایی که درباره آنتی اکسیدان ها می گویند واقعیت است یا افسانه.
آیا آنتی اکسیدان ها جادوی طول عمر هستند؟آنتی اکسیدان ها حالا مثل اسرار باستانی به نظر می رسند. مثل نبرد ازلی میان خیر و شر. عوامل شر عبارتند از رادیکال های آزاد؛ رادیکال های آزاد سمومی هستند که در زندگی مدرن امروزی وجود دارند و به DNA سلولی حمله می کنند و سلول ها و بعد کل بدن را دچار مشکل می کنند، مدافعان بی باک ما آنتی اکسیدان ها هستند که ما را در برابر همه چیز محافظت می کنند. آیا این مسئله صحیح است؟ حتما شنیده اید که آنتی اکسیدان هاسرطان را درمان می کنند. آیا این واقعیت دارد؟

چرا پروتئین برای بدن ضروری است؟

مصرف روزانه پروتئین برای همه افراد ضروری است.
دکتر مینو فروزانی، متخصص تغذیه در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:پروتئین ها از 20 آمینواسید مختلف تشکیل شده اند، اما 8 آمینواسید وجود دارد که بدن نمی تواند بسازد و باید در رژیم غذایی روزانه باشد.

این متخصص تغذیه گفت: تمام منابع حیوانی دارای مقادیر متنوعی از آمینواسید ها هستند، ولی برای تامین نیاز بدن باید روزانه ترکیبی از غذاها مانند، شیر و تخم مرغ استفاده شود.

كودكتان آلرژي غذايي دارد؟

چنانچه كودك شما آلرژي غذايي دارد و نسبت به برخي از مواد غذايي واكنش نشان مي دهند خواندن اين مطلب را از دست ندهيد.
به گزارش گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران، محققان علوم پزشکي در آمريکا اعلام کردند با وجود تاکيد پزشکان ، هنوز هم بسياري از کودکان مبتلا به آلرژي هاي غذايي ، درمان مناسب دريافت نمي کنند و مشکلات بعدي آنها بيشتر است.

دانشمندان مي گويند، حساسيت و آلرژي به غذاهايي همچون شير و تخم مرغ در کودکان ، بايد به موقع ، تشخيص و درمان شود و اين دسته از کودکان بايد تحت رژيم غذايي خاص قرار گيرند.

با اين حال بررسي محققان بر روي پانصد نوزاد نشان داد آلرژي هاي غذايي آنان به موقع تشخيص داده نمي شود و تحت درمان مناسب قرار نمي گيرند.

به گزارش خبرگزاري رويترز از نيويورک ، دانشمندان ، آموزش به خانواده را مهم ترين رکن مقابله با اين دسته از آلرژي ها مي دانند.

مكمل‌هاي آهن مضر يا مفيد


جام جم آنلاين: كم‌خونی فقر آهن، بیماری بسیار شایعی در تمام جوامع است. بخصوص خانم‌ها كه به دلیل سیكل ماهانه خود مقداری خون از دست می‌دهند بیشتر در معرض این بیماری هستند.

اما آیا همه كم‌خونی‌ها به دلیل فقر آهن است؟ در سال‌های اخیر تبلیغات روزافزون شركت‌های دارویی برای جلب مشتری، این اشتباه را كه هر بیمار كم‌خونی را باید دچار كمبود آهن دانست رواج داده است و متاسفانه بسیاری از بیماران دچار كم‌خونی بدون این كه نوع كم‌خونی و وجود كمبود آهن در آنان اثبات شود به مصرف آهن روی می‌آورند. در این مبحث به نكات مهمی در مورد سودها و زیان‌های درمان با آهن خواهیم پرداخت.
در مجموع حدود چهار گرم آهن در كل بدن وجود دارد كه نیمی از آهن یعنی دو گرم در ساختمان هموگلوبین و میوگلوبین كه مواد تشكیل‌دهنده گلبول‌های قرمز و عضلات است، به كار رفته و بقیه آن در كبد و دیگر ارگان‌ها ذخیره شده‌ است.
از آنجا كه تعداد كمی از غذاهای مصرفی دارای آهن قابل توجهی است، سیستم دقیقی در بدن طراحی شده است كه سلول‌های قرمز خون و سلول‌های عضلانی كه منابع اصلی آهن در بدن است، زمان فرسودگی به شكلی از رده خارج می‌شود كه آهن موجود در آنها دوباره به چرخه طبیعی بدن برمی‌گردد و تنها بخش كوچكی از آن دفع شود. به این ترتیب در حالت عادی، یعنی تا زمانی كه خونریزی وجود ندارد بدن نیازمند مصرف مواد حاوی آهن كمی است.

این خوشمزه های هوس انگیز

آیا هنگام خرید شکلات سراغ برندهای خاصی می روید یا برند، مورد توجه شما نیست؟ برندهای شکلات مورد علاقه شما کدام هستند؟
  
کسب و کار: آیا هنگام خرید شکلات سراغ برندهای خاصی می روید یا برند، مورد توجه شما نیست؟ برندهای شکلات مورد علاقه شما کدام هستند؟

فکر می کنید برترین برندهای شکلات در دنیا دارای چه خصوصیاتی هستند؟ آیا آنها را می شناسید؟ با هم نظری به آنها می افکنیم.



Ferrero Rocher 

خوشمزه ترین شکالت دنیاست! این شکالت ایتالیایی در سال 1982 توسط شخصی به همین نام تولید شده است. در یک جعبه از این شکلات 16 دانه از آن وجود دارد که در زرورق طلایی پیچیده شده و هر کدام از آنها حاوی شیر، کارامل، ویفر و خوشمزه ترین دانه های سرخ شده هستند.

چگونه شایع‌تـرین درد تابستانـی را مهار كنیم؟

اگرچه همه ما با شروع روزهای تابستان احساس نشاط و شادمانی می‌كنیم اما بسیاری از ما نیز با آمدن این فصل، احساس چندان خوشایندی نداریم و از گرم شدن هوا و افزایش دمای محیط زندگی‌مان دل نگران می‌شویم.


 برترین ها:  گرمازدگی و سردرد از جمله رایج‌ترین اختلال‌ها و بیماری‌های گرم‌ترین فصل سال یعنی تابستان است. بروز این سردردها كه با گرم شدن هوا در میان مردم افزایش می‌یابد، دلایل مختلفی دارد كه یكی از مهم‌ترین آنها رعایت نكردن برنامه غذایی مناسب و سالم است. كاهش میزان مایعات بدن و از دست رفتن رطوبت مورد نیاز سلول‌های بدن و اندام‌های مختلف نیز از دیگر عواملی است كه در این فصل منجر به بروز گرمازدگی و سردردهای تابستانی در مردان و زنان می‌شود.

 این بیماری‌ها كه امروزه یكی از رایج‌ترین معضلات زندگی مردم به‌ویژه در مناطق آب و هوایی گرم و خشك است، اختلال‌هایی را در روند زندگی و برنامه كاری مردم به‌وجود می‌آورد و در عین حال ممكن است عوارض جانبی ناخوشایندی مانند بیماری‌های قلبی و عروقی را برای مبتلایان به این بیماری‌ها در طول زندگی به همراه آورد.

برای آشنایی بیشتر با علائم و عوارض این اختلال شایع در فصل تابستان كه ممكن است به سراغ هر كدام از ما بیاید با محمد عبادیانی درمانگر و مدرس طب سنتی دانشكده طب سنتی دانشگاه علوم پزشكی تهران به گفت‌وگو نشستیم تا اطلاعات بیشتری را در این زمینه به دست آوریم.

این‌طوری اعصاب شوهرتان را آرام كنید!


  همه ما در فصل تابستان بیشتر از فصل‌های دیگر سال تمایل به نوشیدن انواع و اقسام آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌های خنك داریم و بیش از هر فصل دیگری این نوشیدنی‌ها را در سبد غذایی خود قرار می‌دهیم

 برترین ها: همه ما در فصل تابستان بیشتر از فصل‌های دیگر سال تمایل به نوشیدن انواع و اقسام آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌های خنك داریم و بیش از هر فصل دیگری این نوشیدنی‌ها را در سبد غذایی خود قرار می‌دهیم؛  نوشیدنی‌هایی كه به‌صورت طبیعی یا صنعتی آنها را تهیه و برای افزایش رطوبت بدن و كاهش دمای بدن‌مان استفاده می‌كنیم اما علاوه بر این نوشیدنی‌ها كه بیشتر آنها از آبمیوه و عصاره انواع و اقسام میوه‌های تابستانی تهیه می‌شوند، می‌توانید از عرقیات گیاهی نیز بهره ببرید. تهیه شربت از عرقیات گیاهی علاوه بر آنكه می‌تواند از عطش و دمای بدنتان بكاهد می‌تواند فواید متعددی برای سلامت جسم و روح شما داشته باشد. در روزهای باقیمانده از تابستان این شربت‌های گیاهی را در كنار اعضای خانواده خود تهیه كرده و تابستانی خنك و سالم را با عرقیات گیاهی تجربه كنید.

انگور سطح قند خون را کاهش می‌دهد


سلامت نیوز: پژوهشگران آمریکایی دریافتند: مصرف مقادیر کمی انگور به میزان ۳ بار در بین وعده‌های غذایی – به جای سایر مواد غذایی- سطح قند خون را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد.
این تحقیقات از 46 مرد و زن انجام شد که به دیابت مبتلا نبودند اما از افزایش اندک سطح قند خون رنج می‌بردند.پژوهشگران به برخی از داوطلبان مقادیری انگور و به برخی دیگر مقادیری آجیل دادند و وضعیت آنها به مدت 12 هفته زیر نظر قرار گرفت.به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ نتایج نشان داد: افرادی که به طور منظم مقادیری انگور مصرف کردند موفق شدند که ثبات سطح قند خون خود را در مقایسه با افرادی که آجیل مصرف کردند، حفظ کنند.انگور خاصیت گرم دارد، چاق کننده، صاف کننده خون و مولد آن، پوست انگور دیر هضم و دانه آن سرد و خشک است.