نقش مهم جو در هضم غذا

  
غله جو دارای خواص دارویی فراوانی است و به خاطر داشتن فیبر رژیمی فراوان، به هضم غذا کمک بسیار خوبی می‌کند.
به گزارش وب دا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: این ماده غذایی با تاثيردر ميزان باکتری‌های مفیدروده(تنظيم فلور نرمال ) درکاهش ميزان خطر ابتلا به هموروئید و سرطان های روده موثر است.
دکتر نوید عطار با بیان اینکه جو حاوی یک ماده پایین آورنده کلسترول، به نام " پروپیونیک اسید " است که توسط فیبر نامحلول موجود در خود تولید می‌شود، افزود: کمک به هضم غذا، کاهش کلسترول بد خون (LDL) و پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی، نارسایی قلبی و دیابت از خواص مهم دارویی جو است.
وی تصریح کرد: جو دارای خواص فراوانی برای سلامت قلب است و با کاهش سطح کلسترول LDL، موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و نارسایی‌های قلبی می‌شود.
دکتر عطار با اشاره به اینکه جو سرشار از منیزیم است، اظهار داشت: کمبود منیزیم باعث افزایش مقاومت سلول به انسولین شده و در نتیجه با بالا رفتن قند خون موجب افزایش ریسک ابتلا به دیابت تیپ 2 می شود.
وی خاطر نشان کرد: جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته به انواع مختلف آن تا یک متر می‌رسد و برگ‌های آن متناوب، باریک، دراز و به رنگ سبز تیره است.

رژيم غذايي در دوران بارداري بايد نياز مادر و جنين را تأمين كند


هدف از رژیم غذایی در دوران بارداری تأمین نیاز مادر، جنین و کنترل سطح قند خون است.
به گزارش خبرنگار وب دا، متخصص تغذیه و عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا با اشاره بر اینکه پایه و اساس تمام توصیه های تغذیه ای رعایت تعادل، تنوع و اندازه در استفاده از تمام گروه های غذایی برای تأمین انرژی و سلامت مادر و رشد و تکامل جنین است گفت: در تمام طول بارداری مادر و جنین در هر آنچه می خورند، می نوشند و تنفس می کنند با یکدیگر مشترک هستند و به همین علت دوران بارداری و شیردهی از دوره های آسیب پذیر زندگی به شمار می آید.

پیشگیری از بیماری‌های عفونی، ‌طراوات و شادابی پوست از خواص خربزه


مصرف خربزه در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی نقش به سزایی دارد.
به گزارش وب دا، مدیر گروه دفتر تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه میوه خربزه در زمره میوه‌های شیرین قرار می‌گیرد، اظهار کرد: هر یکصد گرم خربزه، 8 گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمی‌شود.
یوسف نقیایی یک گرم فیبر، ‌12 میلی‌گرم کلسیم، 17 میلی‌گرم فسفر،‌ 238 میلی‌گرم پتاسیم، ‌1250 واحد پیش‌ساز ویتامین A و 31 کیلو کالری انرژی را از مواد تشکیل دهنده درهر یک صد گرم خربزه ذکر کرد.
وی با اشاره به وجود 37 میلی‌گرم ویتامین C در هر یکصد گرم میوه خربزه، نقش این میوه را در طراوت و شادابی پوست و جلوگیری از بیماری‌های لثه موثر دانست.
این کارشناس تغذیه تاکید کرد: ‌میزان پتاسیم موجود در خربزه برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی - عروقی بسیار موثر است و مصرف این ماده غذایی نقش به سزایی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی دارد.
مدیر گروه دفتر تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به مقدار قابل توجه پیش‌ساز ویتامین A موجود در میوه خربزه، گفت: پیشگیری از بیماری‌های چشمی،‌ جلوگیری از بیماری‌های عفونی، ‌طراوات و شادابی پوست از جمله اثرات خربزه به علت داشتن این ویتامین است.

داشتن برنامه تغذيه اي براي روزه داري ضروري است


 
در سال جاري به دليل همزمان شدن ماه مبارك رمضان با روزهاي گرم و طولاني تابستان و روزه بودن روزه داران به مدت 16 ساعت، داشتن برنامه بهداشتي و تغذيه اي مناسب امري ضروري است.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: افراد بايد قبل از آغاز ماه مبارك رمضان،‌ در مورد شرايط فردي و تاثيرات روزه بر سلامتي با پزشك خود مشورت كنند و برنامه ريزي مناسبي براي غذا و خواب داشته باشند و حتي الامكان سعي كنند كه برنامه غذايي جديد به گونه اي باشد كه منجر به افزايش وزن نشود.

روغن کلزا


 روغن کلزا
روغن کلزا به دلیل داشتن ترکیب متوازنی از اسید های چرب اشباع،تک غیر اشباع و چند غیر اشباع از مزایای کاربردی خاصی برخوردار است. وجود مقادیر قابل توجهی اسید اولئیک (تک غیر اشباع ) در روغن کلزا سبب شده است این روغن مقاومت خوبی در فرآیند های حرارتی از جمله سرخ کردن عمقی از خود نشان دهد.

روغن کلزا به دلیل داشتن ترکیب متوازنی از اسید های چرب اشباع،تک غیر اشباع و چند غیر اشباع از مزایای کاربردی خاصی برخوردار است. وجود مقادیر قابل توجهی اسید اولئیک (تک غیر اشباع ) در روغن کلزا سبب شده است این روغن مقاومت خوبی در فرآیند های حرارتی از جمله سرخ کردن عمقی از خود نشان دهد . امروزه در دنیا انواعی از روغنهای مقاوم (نظیر روغن های سرخ کردنی ) با پایه روغن کلزا فرموله و تولید می شود.

گنه گنه


         Cinchona spp
گياهي درختي به ارتفاع 10 تا 25 متر كه داراي گونه هاي مختلفي است و از اين رو گنه گنه هاي دارويي
به رنگ خاكستري، قرمز و زرد  و مشتقات اين رنگها مشاهده مي شوند كه در واقع پوست درخت به
شمار ميروند.
قسمتهاي مورد استفاده دارويي اين گياه پوست درخت ميباشد.
خواص و اثرات دارويي: ضد مالاريا،ضدتب،مقوي،ضدعفونت،التيام بخش خارجي،اشتهاآور،رفع ضعف
عمومي در بيماران مسلول و مبتلايان به مرض قند،قطع اسهال و اسهال خوني.
عوارض جانبي: اين دارو بايد تنها زير نظر پزشك مصرف شود.معده بسياري افراد قادر به تحمل فراورده
های گنه گنه نمي باشد و پس از مصرف آن به حالت تهوع و استفراغ ايجاد مي شود.مصرف در بارداري
ممنوع است.

خواص عرق اترج



اترج طبیعت گرم دارد
ضد اسهال و استفراغ می باشد . ضد عفونت . ضد نفخ معده . مقوی قلب ، معده ، کبد ، روده ه، و لطیف کننده پوست می باشد . ضد عطش و سکسه . تامین ویتامین سی .
نحوه استفاده ومصرف : بعد از هر غذا یک استکان

عوامل ژنتیکی و رژیم غذایی در مبارزه با پیری موثر نقش دارند


 پژوهشگران علوم پزشکی عنوان کردند که با مطالعه مگس میوه در تلاشند به راهی برای جوانی طولانی مدت انسان بیابند. آنان تاکید کردند که عوامل ژنتیکی و رژیم غذایی در مبارزه با پیری موثر نقش دارند .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  موسسه پیری سلامت در دانشگاه کالج لندن در حال مطالعه عوامل ژنتیکی و سبک زندگی به ویژه رژیم غذایی است تا درمانی را برای مبارزه با پیری بیابد.
مگس میوه در ۶۰ درصد ژنها و همچنین سن با انسان مشترک است .
‘ماتیو پیپر’ یکی از محققان این موسسه گفت: اگر ژنهای دخیل در پیری را کشف کنیم می توانیم روند پیری را به تاخیر بیاندازیم. این چیزی است که موفق به کشف آن شده ایم.

داشتن دوستان چاق حتی با فاصله مکانی زیاد ، خطر افزایش وزن را بالا می برد


پژوهشگران علوم پزشکی اعلام کردند نتایج  یک مطالعه که به تازگی انجام شده است ، نشان می دهد که داشتن دوستان چاق خطر افزایش وزن را در انسان بالا می برد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  محققین اعلام کردند زمانی که یک شخص چاق می شود بدون توجه به مقدار فاصله مکانی آنها از هم دوستان وی نیز اضافه وزن پیدا می کنند.
‘جیمز فاولر’ یکی از محققان این مطالعه و استادیار علوم سیاسی در دانشگاه کالیفرنیا گفت: در این مطالعه متوجه شدیم تاثیر دوستانی که صدها مایل دورتر از هم زندگی می کنند در افزایش وزن به اندازه دوستانی است که در نزدیکی هم هستند.این موضوع می تواند به دلیل این حقیقت باشد که دوستان به طور ناخودآگاه نظرات مشترکی در مورد غذا دارند .
در این تحقیق بیش از ۱۲ هزار نفر بیش از سه دهه مورد مطالعه قرار گرفتند.
محققان گزارش دادند که افرادی که یک دوست چاق دارند به احتمال ۵۷ درصد اضافه وزن پیدا می کنند.

عسل جایگزین نوشابه‌های انرژی‌زا


عسل جایگزین نوشابه‌های انرژی‌زااکثر ما در زندگی روزمره برای رفع مشکلاتی چون گلودرد و یا سوختگی‌های مختصر، فورا از عسل به عنوان یک درمان خانگی استفاده می‌کنیم.به گزارش ایسنا، علاوه بر موارد فوق این محصول معجزه‌گر زنبورهای عسل، کاربردهای درمانی بیشتر و فوق‌العاده‌ای دارد.
به نوشته روزنامه «اکسپرس»، برخی از مهم‌ترین خواص درمانی معجزه‌کننده عسل عبارتند از:
• درمان اضطراب و عصبانیت: اگر به دنبال روش طبیعی برای کاهش سطح استرس خود هستید، می‌توانید روزانه مقداری عسل خالص مصرف کنید. مواد مغذی موجود در عسل خالص، تاثیر آرام‌بخش دارند.
• تقویت‌کننده انرژی بدن: اگر مایل هستید انرژی خود را افزایش دهید، چرا عسل را جایگزین نوشابه‌های انرژی‌زا نمی‌کنید؟ مقداری عسل خالص را در آب حل کنید و بنوشید. قند این نوشیدنی توسط مغز جذب شده و وارد جریان خون می‌شود و در نهایت خستگی شما را کاهش می‌دهد. این راهکار ساده اما در عین حال موثر و طبیعی است.
• بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن: هرچند هنوز به لحاظ علمی ثابت نشده اما تجربه تایید می‌کند که مصرف روزانه عسل خالص، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. همراه با ویتامین‌های روزانه، عسل نیز مصرف کنید تا تاثیر معجزه‌آسای آن را بر بدن خود ببینید.
• درمان زخم‌های دیابت: با توجه به این که امروزه تعداد کمی محصول برای درمان زخم‌های دیابت در بازار موجود است، استفاده از یک محصول طبیعی برای درمان این زخم‌ها بهترین راه چاره است.
توانایی عسل در ترمیم زخم‌ها، به ویژه زخم‌های دیابتی شناخته شده است.


منبع: تغذیه > موادغذائی  - همشهری آنلاین