تأثیر شیر دادن بر کاهش وزن مادران


دوران بارداری‌ و سپس دوران شیر دادن به نوزاد، تأثیر آشکاری بر وزن مادر می‌گذارد. بنا بر نتایج یک پژوهش، مادرانی که نوزادشان را با شیر خود تغدیه می‌کنند، حتی پس از یائسگی نیز لاغرتر از زنان دیگر می‌مانند.
شاید در بیشتر فرهنگ‌ها این تصور وجود داشته باشد که زنان در دوران بارداری و شیر دادن بایستی بیشتر از حد معمول غذا بخورند، چون بدنشان به اندازه‌ی دو نفر احتیاج به مواد غذایی دارد. در صورتی که در واقع یک رژیم غذایی متعادل برای تأمین نیاز بدن مادر و کودک کافی است.

خریدن نوشابه های انرژی‌زا ممکن است فقط پول هدر دادن باشد


یا استاد دانشگاه در کانادا بعد از چهل سال مطالعه می گوید کفش ورزشی مناسب کفشی است که اندازه پا باشد و فرد در آن احساس راحتی کند و نه چیزی بیش از این
بر اساس یافته های یک تحقیق جدید، احتمال دارد که مردم با خریدن نوشیدنی های ورزشی، پودرهای پروتئینی بدنسازی و کفش های ورزشی گران قیمت فقط پولشان را هدر می دهند.
ژورنال پزشکی بی بی سی و برنامه پانوراما در تحقیقی که در این باره انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که برای اثبات تاثیری که گفته می شود محصولات ورزشی دارند، "شواهد روشنی" موجود نیست.

ماه رمضان امسال دور آش رشته را خط بکشید


آش های سنگین و پر چرب موجب تجمع چربی در روده و بروز سوء هاضمه می شود و در ماه مبارک امسال چندان توصیه نمی شوند.
دکتر عبدالهی، مدیر دفتر بهبود و تغذیه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران ، اظهار داشت: براساس رسم حاکم بر ماه رمضان ، مصرف آش رشته ، زولبیا و بامیه طرفداران خاص خود را دارد اما ماه رمضان امسال به علت بلندی روزها و ساعات طولانی روزه داری توصیه می شود از مصرف آش های حجیم ، پرچرب ، زولبیا و بامیه در سفره های افطار خودداری شود .

عبدالهی افزود: این آش ها حاوی حجم بالایی از فیبر ، سلولز ، پروتئین و چربی هستند که در فاصله بین افطار تا سحر قابل هضم  نیستند و در معده باقی می مانند و موجب نفخ ، ورم معده  و تشنگی می شوند که مصرف آنها در ماه رمضان مناسب نیست.

حذف چربی ها برای سلامتی مضر است


حتما شما نیز بارها شنیده اید که مصرف چربی زیاد برای سلامتی مضر است. اما این بدین معنی نیست که به طور کلی چربی و روغن را از برنامه ی غذایی تان حذف کنید. هر ماده ی غذایی به نوبه ی خود برای سلامتی مفید است به شرطی که به اندازه مصرف شود. چربی ها نیز از این امر مستثنی نیستند. یعنی وجودشان برای ما لازم است. واقعیت این است که مصرف سبزیجات بدون اضافه کردن مقدار کمی روغن مانع از جذب ترکیبات مفید آن ها می شود. میوه ها و سبزیجات حاوی رنگدانه هایی به نام «کاروتنوئیدها» هستند. زمانی که این مواد وارد بدن می شوند بیشتر آن ها در بدن نقش ویتامین ها را ایفا می کنند و باعث سنتز ویتامین a می شوند.

آیا مصرف برنج سفید خطر دیابت را بالا می‌برد؟


در حال حاضر میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان از بیماری دیابت نوع ۲ رنج می‌برند و عده زیادی نیز هستند که از ابتلای خود به این بیماری مطلع نیستند. برای همین محققان مطالعات زیادی در این زمینه انجام می‌دهند.
اخیراً محققان آمریکایی نشان داده‌اند که مصرف زیاد برنج سفید خطر بیماری دیابت نوع ۲ را بالا می‌برد.

محققان آمریکایی نتایج دو پژوهش انجام شده در چین و ژاپن و همچنین دو پژوهش انجام شده در آمریکا و استرالیا را مورد بررسی قرار دادند.

مصرف پسته‌ و کاهش استرس



پزشکان می‌گویند خوردن یک مشت مغز پسته در روز آسیب‌های ناشی از استرس شدید به بدن را کاهش می‌دهد.
به گزارش ایسنا، گروهی از متخصصان دانشگاه دولتی پنسیلوانیا در آمریکا ادعا کرده‌اند که مغز پسته در پایین آوردن فشار خون و ضربان قلب در شرایط و موقعیت‌های پرتنش و استرس‌زا نقش بسزایی دارد.

به نوشته روزنامه دیلی‌میل، در این مطالعه به شرکت‌کنندگان انواعی از رژیم‌های غذایی سالم داده شد که برخی از آنها حاوی مغز پسته و برخی دیگر فاقد آن بودند.

تغذیه و حفظ سلامت در ماه رمضان



ماه مبارک رمضان ماه میهمانی الهی است؛ میهمانی خاصی که مسلمانان با تحمل گرسنگی، تشنگی و محدودیت ها از سفره نعمات مادی شامل بهداشت جسمی، روانی و اجتماعی و نعمات معنوی شامل تقوا و مقام قرب الهی بهره مند می شوند.
تغذیه و حفظ سلامت در ماه رمضانماه مبارک رمضان ماه میهمانی الهی است؛ میهمانی خاصی که مسلمانان با تحمل گرسنگی، تشنگی و محدودیت ها از سفره نعمات مادی شامل بهداشت جسمی، روانی و اجتماعی و نعمات معنوی شامل تقوا و مقام قرب الهی بهره مند می شوند. روزه باعث می شود اعضای بدن به خصوص دستگاه گوارش که در طول ۱۱ ماه کاملا مشغول انجام فعالیت بوده به مدت یک ماه استراحت کند و نیروی تازه ای بگیرد و از طرف دیگر ذخایر چربی مضر به خصوص در ناحیه شکم کاهش پیدا کند و سموم بدن دفع شود. در این ماه روزه داران باید از یک رژیم غذایی سالم و با کیفیت بالا پیروی کنند تا به این ترتیب بدن شان را با شرایط جدید تطبیق دهند. در ایام روزه داری برنامه غذایی افراد به دو وعده اصلی افطاری و سحری محدود می شود که در این خصوص وعده سحری از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا پس از این وعده ساعت روزه داری شروع می شود و بدن انرژی دیگری دریافت نمی کند.

مصرف قهوه در بارداری باعث بیش فعالی کودک نمی‌شود


ارسال به دوستان


خبرگزاری فارس: پژوهشگران دریافتند که مصرف قهوه در دوره بارداری باعث بیش فعالی کودکان بعد از تولد نمی‌شود.
خبرگزاری فارس: مصرف قهوه در بارداری باعث بیش فعالی کودک نمی‌شود

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، تحقیقات پزشکی نشان می‌دهد: مصرف قهوه در دوره بارداری احتمال ابتلای نوزادان به بیش فعالی را افزایش نمی‌دهد.

مصرف بی‌رویه آب و غذا هنگام افطار به سوء هاضمه منجر می‌شود


ارسال به دوستان

خبرگزاری فارس: یک فوق تخصص گوارش گفت: پس از پایان ماه مبارک معمولاً بیشترین مراجعه درمانی مربوط به افرادی است که از ترس گرسنگی در طی روز در وعده افطار و سحر پرخوری کرده و دچار سوء هاضمه شده‌اند.
خبرگزاری فارس: مصرف بی‌رویه آب و غذا هنگام افطار به سوء هاضمه منجر می‌شود

فرهاد واحدی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد رعایت برخی نکات برای روزه‌داری در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: روزه گرفتن و خالی بودن دستگاه گوارش نه تنها مشکی برای دستگاه گوارش ایجاد نمی‌کند بلکه یک استراحت هم برای آن محسوب می‌شود به شرط آنکه فرد مشکل خاص گوارشی مانند زخم معده یا بیماری صعب‌العلاج گوارشی نداشته باشد.

در استفاده از مايكرووِيو دقت كنيد


جام جم آنلاين: برخي مردم به اشتباه ماكروفر را با مايكروويو يكي مي‌دانند اما مايكروويو متفاوت از ماكروفر است.
پخت غذا در مايكروويو از طريق تابش و رخنه امواج كوتاهي صورت مي‌گيرد كه وارد مولكول‌هاي غذا شده، آب داخل مواد خوراكي را به جنبش و سايش وامي‌دارد.
اين عمل سبب ايجاد گرما، افزايش سرعت پخت و آماده شدن غذا مي‌شود. اگر از مايكروويو استفاده مي‌كنيد، نكات پي‌آمده را همواره در نظر بگيريد:
با وجود تحقيقات گوناگون هنوز هيچ مدرك قابل قبول مبني بر مضر بودن تشعشعات تابيده شده بر مواد غذايي از طريق دستگاه مايكروويو به دست نيامده؛ بنابراين تصور سرطان‌زا بودن غذاهاي پخته شده با اين دستگاه نادرست است.
با خيال راحت غذايتان را ميل كنيد. حجم، شكل ظاهري و مقدار رطوبت موجود در ماده غذايي بر زمان و كيفيت پخت اثرگذار است. اگر اين موارد را در نظر نگيريد احتمال پختن كامل برخي قسمت‌ها و نيمه‌پخته ماندن قسمت‌هايي ديگر بعيد نيست.