جام جم آنلاين: بهار نارنج، شكوفه درخت نارنج است كه در فصل بهار بر درخت ظاهر و در پاييز به ميوه نارنج تبديل ميشود. از آنجا كه بهارنارنج بوي مطبوعي دارد، براي خوشطعمكردن مواد غذايي و در پخت مربا به كار ميرود.
خواص درماني:
بيشترين تاثير بهارنارنج بر سيستم عصبي است و در تمام كتابها از خواص خوابآوري و آرامبخشي آن ياد شده است.
بهارنارنج تقويتكننده قلب و دستگاه گوارش هم هست. بهارنارنج در درمان سردردهاي عصبي بويژه سردردهايي با منشأ ميگرني، تاثير فراواني دارد.
همچنين در درمان دردهاي عادت ماهانه زنان، تپش نامنظم قلب، تشويش، اضطراب، تحريكات عصبي و حتي جلوگيري از آبريزش بيني و زكام موثر است.
مخلوط بهارنارنج با آب كرفس براي دفع سنگ كليه و مثانه بسيار مفيد است و آشاميدن آن در صبح ناشتا براي قطع اسهال توصيه ميشود.
كساني كه اشتهاي خوبي براي خوردن غذا ندارند، ميتوانند از عرق بهارنارنج به عنوان اشتهاآور استفاده كنند. بعضي نيز معتقدند بهارنارنج افزون بر درمان ضعف اعصاب، در رفع سكسكه و درمان آن نيز موثر است.
در تحقيقات جديد بهارنارنج اثراتي مشابه ديازپام در كاهش اضطراب بيماران قبل از عمل جراحي نشان داده است.