وجود چربی برای ساختار هر سلول حیاتی است و به عملکرد ایمنی بدن کمک و جذب ویتامین های کلیدی را آسان تر می کند. اما همه چربی ها خواص یکسانی ندارند. روغن گیاهی نسبت به چربی های جامد مانند کره، برای سلامت قلب مفیدتر است. در این مطلب از «Prevention» به ۴ نوع روغن مفید اشاره شده است.
روغن پسته؛ خوش بو، به رنگ سبز و کمی شیرین است. این روغن غنی حاوی «فیتوسترولز» ترکیبی با اسانس گیاهی است که خطر بروز سرطان را کاهش می دهد و از رشد تومور پیشگیری می کند. از آن جا که «فیتوسترولز» از لحاظ ساختاری مشابه کلسترول است با گرفتگی رگ های خونی مقابله می کند و در نتیجه میزان کلسترول را کاهش می دهد.
روغن آواکادو؛ این روغن طعم کره دارد. هر روغنی در نقطه دود یعنی حرارتی که شروع به شکستن می کند، ارزش مغذی خود را از دست می دهد و ماده سرطان زا تولید می کند.نقطه دود این روغن به طور باورنکردنی بالاست و در نتیجه برای سرخ کردن مناسب است. این روغن غنی از یک چربی اشباع نشده مفید برای قلب است که کلسترول مضر را پایین می آورد و کلسترول مفید را بالا می برد.
روغن گردو؛ طعم آن کمی تلخ است و حاوی امگا۳ است. امگا۳ به عملکرد طبیعی مغز کمک می کند، التهاب های آسیب رسان به رگ های خون را کاهش می دهد و خطر بروز اختلال حافظه ، سرطان و بیماری قلبی را نیز پایین می آورد. گردو یکی از غنی ترین منبع امگا ۳ است.
روغن تخم کدو تنبل؛این روغن به رنگ سبز روشن و دارای طعم تند است. این روغن که منبع عالی امگا ۳ است دارای ماده ای ضدپیری به نام «توکوفرولز» است که با رادیکال های آزاد مقابله می کند.این روغن التهاب ناشی از آرتریت را کاهش می دهد و فشار خون را نیز منظم می کند.
منبع : خراسان