حتما اين مطلب را بارها شنيدهايد كه بدن و روان شما درواقع تركيبي از مواد غذايي است كه در طول عمر مصرف ميكنيد اما آيا تا به حال به اين فكر افتادهايد كه رژيم غذايي مادربزرگها و پدربزرگهايتان نيز ممكن است روي ژنتيك شما تاثيرگذار باشند؟
به گزارش سرويس «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به همين ترتيب رژيم غذايي كه شما امروز انتخاب ميكنيد، روي ژنتيك نوههايتان نيز تاثير ميگذارد.
مجله تخصصي «لايوسانيس» در گزارشي در اين باره آورده است: رژيم غذايي ما چه سالم باشد و چه ناسالم، ميتواند طبيعت مولكولهاي وراثتي دي.ان.اي را كه تعيينكننده صفات ژنتيكيمان هستند، تغيير دهد و درعين حال اين تغييرات وراثتي نيز ميتوانند به نسلهاي آينده منتقل شوند. هر چند كارشناسان مدتها در اين باره ترديد داشتند اما بالاخره در دو بررسي مستقل، فرآيندهايي را شناسايي كردهاند كه در آنها اين انتقالات وراثتي حاصل از رژيم غذايي افراد، صورت ميگيرد.
به گفته متخصصان علوم پزشكي دانشگاه دوك، اين يافتهها كه در حيطه دانش «اپي ژنتيك» گنجانده ميشود، ميتواند به روشي مناسب توجيه كند كه چرا كودكان در هر نسل بيش از والدينشان از نظر فاكتورهاي ژنتيكي مستعد ابتلا به بيماريهايي نظير چاقي و ديابت هستند.
به اين ترتيب ميتوان نتيجه گرفت اگر رژيم غذايي ناسالمي داشته باشيد، نوههاي شما حتي با وجود تلاش فراوان براي دنبال كردن يك رژيم غذايي سالم، باز هم با فاكتورهاي خطرزاي موثر در بروز بيماريهاي ناشي از تغذيه نامناسب، دست به گريبان خواهند شد.
به گفته پزشكان، اپي ژنتيك به فرآيند تغييرات در بيان ژنها، تحت تاثير عوامل خارجي اطلاق ميشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر