دود سیگار موجب پوكی استخوان می شود



 نتایج یك مطالعه كه به تازگی انجام شده است، نشان می دهد كه دود سیگار موجب تولید مقادیر بیش از حدی از دو پروتئین می شود كه تولید آنها در بدن موجب شكستن استخوان ها و یا همان پوكی استخوان می شود.

1391/05/09 - 14:21
به گزارش زینیوز، محققان می گویند: سموم موجود در دود سیگار با تاثیر بر فعالیت 'استئو بلاست ها' (سلول هایی كه استخوان جدید می سازند) و 'استئو كلاست ها' (سلول هایی كه استخوان های پیر را جذب می كنند و می شكند) موجب تضعیف استخوان ها می شوند.
تضعیف استخوان ها كه به پوكی استخوان معروف است می تواند خطر شكستگی ها را افزایش دهد .
در حال حاضر پوكی استخوان یك عامل عمده ناتوانی در میان افراد مسن تر به شمار می رود.
برای درك این موضوع كه چگونه دود سیگار موجب تضعیف استخوان ها می شود، دانشمندان عوامل مختلفی را در ارتباط با فعالیت ژنتیكی در سلول های مغز استخوان افراد سیگاری و غیر سیگاری تجزیه و تحلیل كردند.
محققان كشف كردند كه بدن سیگاری ها در مقایسه با غیر سیگاری ها به طور غیر معمولی مقادیر زیادی از دو پروتئینی كه تولید استئوكلاست های جاذب استخوان را افزایش می دهد، تولید می كند.
آزمایش بر روی موش های آزمایشگاهی نیز این یافته را تایید می كند.
این مطالعه در مجله Proteome Research منتشر شده است.

رژیم غذایی كم پروتئین در دوران بارداری، خطر ابتلا به پرفشاری خون را در كودك افزایش می دهد



تهران- نتایج تحقیقات جدید حاكی از آن است كه فرزندان مادرانی كه در دوران بارداری تحت رژیم غذایی كم پروتئین قرار داشته اند، احتمالا در بزرگسالی دچار پر فشاری خون می شوند.

1391/05/09 - 14:21
به گزارش هلث دیلی، محققان پزشكی دانشگاه تكزاس با انجام آزمایش هایی بر روی موش ها می گویند كه میزان زیاد هورمون مادری تستوسترون با رژیم غذایی كم پروتئین مادر مرتبط است . میزان زیاد هورمون تستوسترون در مادر موجب كاهش فعالیت در آنزیمی می شود كه تستوسترون را غیر فعال می كند.
وقتی میزان زیادی از هورمون تستوسترون به جنین می رسد احتمال ابتلای فرزند به پرفشاری در بزرگسالی افزایش می یابد.
محققان می گویند افزایش میزان تستوسترون می تواند موجب افزایش فعالیت آنزیمی شود كه تستوسترون را تولید می كند و یا اینكه می تواند موجب كاهش فعالیت آنزیمی شود كه تستوسترون را كاهش می دهد، به ویژه آنزیم Hsd17b2 كه تستوسترون را به اندروژن ضعیف تری موسوم به آندروستندیون تبدیل می كند.
پژوهشگران دریافتند تولید آنزیم Hsd17b2 در موش ها به دلیل محدودیت پروتئین در دو بخش از جفت صورت می گیرد.
پیشنهاد محققان این است كه كاهش آنزیم Hsd17b2 می تواند موجب شود تستوسترون بیشتری به جنین برسد.
نتایج این تحقیقات قرار است در نشست سالانه تولید مثل در آمریكا ارایه شود.

12 منبع مفيد دريافت ويتامين D


54-20.jpg
اشعه فرابنفش خورشيدي كه امروزه به عنوان مهم‌ترين عامل بروز سرطان پوست شناخته شده است، درعين حال منبع اصلي دريافت ويتامين D براي بدن به شمار مي‌آيد.
به گزارش سرويس سلامت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بدن ما براي دريافت مقادير كافي ويتامين D بايد به اندازه نيازش در معرض تابش نور خورشيد قرار بگيرد. به همين دليل هر گونه افراط و تفريط در تماس با اشعه فرابنفش خورشيدي مي‌تواند موجب بروز سرطان پوست و يا مواجهه با بحران كمبود ويتامين D شود.

احساس سوزش در اطراف دهان نشانه افت قند خون است


چگونه افت قند خون را پيش‌بيني كنيم؟


diabet1.jpg
هيپوگليسمي يا افت شديد قند خون از مشكلات شايع در بيماران ديابتي است.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، اين مشكل حتي در بيماراتي هم كه قند خون خود را به خوبي تحت كنترل دارند، بروز مي‌كند. هر چند پيشگيري از اين عارضه هميشه امكان‌پذير نيست اما كارشناسان انجمن ديابت آمريكا تاكيد دارند كه بيماران ديابتي و اطرافيان و اعضاي خانواده آنها بايد از علائم هشداردهنده افت شديد قند خون، مطلع باشند.

تغذيه انحصاري با شير مادر طي چند سال اخير رشد صعودي داشته است


مدير گروه بهداشت خانواده دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي:

7468.jpgمدير گروه بهداشت خانواده دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به شعار امسال روز جهاني شير مادر تحت عنوان «مرور اقدامات گذشته براي برنامه‌ريزي آينده»، ضمن توضيح فعاليت‌هاي انجام شده توسط اين دانشگاه به منظور ترويج تغذيه با شير مادر، عنوان كرد: ترويج تغذيه انحصاري با شير مادر طي چند سال اخير سير صعودي داشته است.
دكتر فرناز اهدايي‌وند در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با توجه به فرا رسيدن هفته جهاني شير مادر، تشويق مادران به تغذيه بر حسب ميل و تقاضاي نوزادشان را از جمله اقدامات در حال اجرا در بيمارستان‌هاي دوستدار كودك دانست و گفت: بر اين اساس توصيه نمي‌شود شيردهي به نوزاد حتما در ساعات مشخصي صورت پذيرد، بلكه هر گاه نوزاد به شير مادر احتياج داشته باشد بايد در اختيارش قرار بگيرد.

هفت ماده غذایی برای کاهش وزن


3234.jpgمتخصصان معتقدند برای کاهش وزن نیازی به کم خوردن نیست بلکه لازم است غداهای مناسب بخورید.
به گزارش سرويس سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، کارشناسان می‌گویند باید این ایده را فراموش کنید که برای کم کردن وزن، غذا دشمن شماست در واقع دقیقا برعکس است، با غذاهای سالم دوست شوید زیرا در صورت استفاده از آنها کاهش وزن شما نسبت به زمانی که سعی دارید کل چربی‌ها را از برنامه‌ی غذایی‌تان حدف کنید بیشتر است.
در اینجا، هفت ماده غذایی شناخته شده برای متخصصان تغدیه معرفی می شود که پتانسیل چربی سوزی بدن شما را افزایش می‌دهد:

فوق تخصص بیماری‌های کلیوی: مصرف آب هندوانه برای بیماران سنگ کلیه مفید است


وق تخصص بیماری‌های کلیوی گفت: درمان‌های سنتی از جمله آب هندوانه که سبب افزایش حجم ادرار می‌شود برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه مفید است.

2-505.jpgبه گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، بهکام رضایی مهر صبح امروز 9 مرداد ماه 91 در جمع خبرنگاران با اشاره به این مطلب که آب و هوا روی بیماری سنگ کلیه تاثیر می‌گذارد اظهارداشت: افرادی که در مناطق و نواحی خشک زندگی می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری سنگ کلیه قرار دارند.
وی ادامه داد: افرادی که سابقه بیماری کلیه دارند مصرف فراوان مایعات که سبب افزایش میزان دفع ادرار شود ضروری است.
فوق تخصص بیماری‌های کلیوی یادآور شد: مصرف زیاد آب در هنگام خواب یکی از راه‌های درمان‌های بیماران کلیوی است.

نگرش کودک به غذا با وعده جایزه تغییر می‌کند


دکتر جعفریان با بیان اینکه والدین نباید کودک را وادار به غذا خوردن کنند گفت: «دادن جایزه در قبال خوردن غذا نگرش کودک به اهمیت تغذیه را از بین می‌برد.»

دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار سینانیوز با اشاره به مشکلات تغذیه‌ای کودکان بیان کرد: «استفاده ابزاری از غذا مشکل امروزه والدین با کودکانشان است. در بسیاری از مواقع مشاهده می‌کنیم که جامعه پیشرفت کرده و والدین هر دو شاغل هستند که این عامل باعث شده توجه به کودکان کمتر از قبل شود.» 
وی ادامه داد: «از طرفی فاصله میان دو فرزند در یک خانوده بسیار زیاد است. در گذشته کودکان به دلیل فاصله کم باهم غذا می‌خوردند به طوری که اشتهاء آنان به غذا زیاد می‌شد ولی در حال حاضر این فاصله به ۱۵ سال هم رسیده است و از آنجایی که این کودکان تنها هستند بر روح و روان آن تاثیر گذاشته و به دنبال جلب توجه والدین خود هستند.» 
متخصص تغذیه ادامه داد: «در این صورت کودکان از غذا به عنوان ابزار استفاده کرده و والدین هم به این موضوع دامن می‌زنند و کودکی که از خوردن غذا امتناع می‌کند با اصرار ورزی به غذا خوردن وادار می‌کنند که این فشار و اجبار اثرات منفی بر کودکان می‌گذارد.» 
دکتر جعفریان به والدین توصیه نمود و تاکید کرد: «والدین نباید به هیچ عنوان کودک را به غذا خوردن مجبور کنند همچنین وعده غذایی کودکان باید منظم باشد و از دادن میان وعده در صورتی که وعده‌های غذایی اصلی را نمی‌خورند امتناع نمایند و در قبال غذا خوردن نباید به کودک جایزه بدهند چرا که در این صورت دید کودک به خوردن غذا تغییر می‌یابد.» 
به گفته وی، وظیفه پدر و مادر فراهم کردن غذای سالم، زمان و شرایط مناسب برای غذا خوردن است و باید میزان غذا خوردن را بر عهده خود کودک قرار دهند چرا که دراین صورت کودک نحوه صحیح غذا خوردن را خواهد آموخت. 
متخصص تغذیه در پایان تاکید کرد: «البته بررسی و مطمئن شدن از سلامتی کودک به طوری که مشکل سوء جذب مواد غذایی نداشته باشد نیز از جمله مسائلی است که والدین باید به آن توجه کنند.»

اسیدهای چرب شیر مادر باعث تکامل سیستم عصبی می‌شود


فردا روز جهانی تغذیه با شیر مادر است/(1)

بالابودن هوش انسان به دلیل لاکتوز موجود در شیر مادر است

لیلا شاهی

دکتر ناصر کلانتری با اشاره به اهمیت شیر مادرگفت: «پیشگیری از بیماری‌های مزمن از جمله سرطان و دیابت و تکامل سیستم عصبی از فواید شیر مادر است.»

دکتر ناصر کلانتری، دبیر انجمن علمی ترویج تغذیه باشیرمادر و متخصص کودکان به مناسبت روز جهانی شیر مادر در گفتگو با خبرنگار سینانیوز بیان کرد: «دربین مسلمانان، مسیحیان و سایر ادیان الهی به چگونگی رشد کودکان توصیه و تاکید بسیاری شده است به عبارتی همه ادیان الهی راه و رسم زندگی را به بشر آموخته‌اند تا ادامه نسل و بقاء آنان باشند.» 
وی ادامه داد: «خداوند در قرآن کریم توصیه بسیاری به تغذیه نوزاد با شیر مادر داشته با طوری که در بیش از ۹ آیه در ۹ سوره قرآن و حتی احادیث و روایات به اهمیت تغذیه با شیر مادر تاکید شده است.» 
دکتر ناصر کلانتری اظهار کرد: «هدف اصلی همه کار‌شناسان و متخصصین تغذیه این است که به هر انسانی رژیم غذایی توصیه کنند که بتواند فرد را متعادل کند. شیر مادر از نظر پروتئین، کربوهیدرات، چربی، املاح و ویتامین‌ها دقیقا‌‌ همان چیزی را فراهم می‌کند که نوزاد انسان نیازمند آن است.» 

شیر مادر عصاره زندگی‌ست


گزارش سینانیوز/ فردا روز جهانی تغذیه با شیر مادر است/(2)

۱۰ تا ۱۷ مرداد ماه در ایران هفته ترویج تغذیه با شیر مادر نامگذاری شده است. سازمان جهانی بهداشت نهم مرداد را با شعار «تغذیه با شیر مادر در ساعات نخست زندگی از یک میلیون مرگ نوزاد در سال می‌کاهد» نامگذاری کرده است.

به گزارش خبرنگار سینانیوز، برابر با آماری که یونیسف در بیانیه امسال خود درباره تغذیه با شیر مادر آورده، هم اکنون میزان جهانی تغذیه با شیر مادر نزدیک به ۳۸درصد است و تلاش بیشتری نیاز است تا کشور‌ها به اهمیت تغذیه با شیر مادر پی برده و برای آن برنامه ریزی کنند.
پس از جنگ جهانی دوم استفاده از شیر خشک و غذاهای کودک بصورت گسترده جایگزین شیر مادر گردید، این امر در کشورهای توسعه یافته رشد بیشتری داشت که باعث نگرانی جوامع جهانی گردید. 
ترویج تغذیه با شیر مادر و افزایش آگاهی عمومی از خواص منحصر به فرد این شیر، در سلامتی کودک و حفظ و تداوم شیردهی مادران، نیازمند گامی بزرگ و اساسی است. بر این اساس در اول اوت ۱۹۹۰ سازمان بهداشت جهانی با همکاری یونیسف طی اجلاسی در شهر فلورانس ایتالیا، بیانیه‌ای را در تداوم، ترویج و حمایت از تغذیه با شیر مادر به امضا رساند. در این بیانیه بر اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر در شش ماه اول زندگی و تاثیر آن برتندرستی کودک و مادر تاکید شده است.