آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
رژیم غذایی كم پروتئین در دوران بارداری، خطر ابتلا به پرفشاری خون را در كودك افزایش می دهد
12 منبع مفيد دريافت ويتامين D
اشعه فرابنفش خورشيدي كه امروزه به عنوان مهمترين عامل بروز سرطان پوست شناخته شده است، درعين حال منبع اصلي دريافت ويتامين D براي بدن به شمار ميآيد.
به گزارش سرويس سلامت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بدن ما براي دريافت مقادير كافي ويتامين D بايد به اندازه نيازش در معرض تابش نور خورشيد قرار بگيرد. به همين دليل هر گونه افراط و تفريط در تماس با اشعه فرابنفش خورشيدي ميتواند موجب بروز سرطان پوست و يا مواجهه با بحران كمبود ويتامين D شود.
احساس سوزش در اطراف دهان نشانه افت قند خون است
چگونه افت قند خون را پيشبيني كنيم؟
هيپوگليسمي يا افت شديد قند خون از مشكلات شايع در بيماران ديابتي است.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، اين مشكل حتي در بيماراتي هم كه قند خون خود را به خوبي تحت كنترل دارند، بروز ميكند. هر چند پيشگيري از اين عارضه هميشه امكانپذير نيست اما كارشناسان انجمن ديابت آمريكا تاكيد دارند كه بيماران ديابتي و اطرافيان و اعضاي خانواده آنها بايد از علائم هشداردهنده افت شديد قند خون، مطلع باشند.
تغذيه انحصاري با شير مادر طي چند سال اخير رشد صعودي داشته است
مدير گروه بهداشت خانواده دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي:
مدير گروه بهداشت خانواده دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به شعار امسال روز جهاني شير مادر تحت عنوان «مرور اقدامات گذشته براي برنامهريزي آينده»، ضمن توضيح فعاليتهاي انجام شده توسط اين دانشگاه به منظور ترويج تغذيه با شير مادر، عنوان كرد: ترويج تغذيه انحصاري با شير مادر طي چند سال اخير سير صعودي داشته است.
دكتر فرناز اهداييوند در گفتوگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با توجه به فرا رسيدن هفته جهاني شير مادر، تشويق مادران به تغذيه بر حسب ميل و تقاضاي نوزادشان را از جمله اقدامات در حال اجرا در بيمارستانهاي دوستدار كودك دانست و گفت: بر اين اساس توصيه نميشود شيردهي به نوزاد حتما در ساعات مشخصي صورت پذيرد، بلكه هر گاه نوزاد به شير مادر احتياج داشته باشد بايد در اختيارش قرار بگيرد.
هفت ماده غذایی برای کاهش وزن
به گزارش سرويس سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، کارشناسان میگویند باید این ایده را فراموش کنید که برای کم کردن وزن، غذا دشمن شماست در واقع دقیقا برعکس است، با غذاهای سالم دوست شوید زیرا در صورت استفاده از آنها کاهش وزن شما نسبت به زمانی که سعی دارید کل چربیها را از برنامهی غذاییتان حدف کنید بیشتر است.
در اینجا، هفت ماده غذایی شناخته شده برای متخصصان تغدیه معرفی می شود که پتانسیل چربی سوزی بدن شما را افزایش میدهد:
فوق تخصص بیماریهای کلیوی: مصرف آب هندوانه برای بیماران سنگ کلیه مفید است
وق تخصص بیماریهای کلیوی گفت: درمانهای سنتی از جمله آب هندوانه که سبب افزایش حجم ادرار میشود برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه مفید است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، بهکام رضایی مهر صبح امروز 9 مرداد ماه 91 در جمع خبرنگاران با اشاره به این مطلب که آب و هوا روی بیماری سنگ کلیه تاثیر میگذارد اظهارداشت: افرادی که در مناطق و نواحی خشک زندگی میکنند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری سنگ کلیه قرار دارند.
وی ادامه داد: افرادی که سابقه بیماری کلیه دارند مصرف فراوان مایعات که سبب افزایش میزان دفع ادرار شود ضروری است.
فوق تخصص بیماریهای کلیوی یادآور شد: مصرف زیاد آب در هنگام خواب یکی از راههای درمانهای بیماران کلیوی است.
نگرش کودک به غذا با وعده جایزه تغییر میکند
دکتر جعفریان با بیان اینکه والدین نباید کودک را وادار به غذا خوردن کنند گفت: «دادن جایزه در قبال خوردن غذا نگرش کودک به اهمیت تغذیه را از بین میبرد.»
دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار سینانیوز با اشاره به مشکلات تغذیهای کودکان بیان کرد: «استفاده ابزاری از غذا مشکل امروزه والدین با کودکانشان است. در بسیاری از مواقع مشاهده میکنیم که جامعه پیشرفت کرده و والدین هر دو شاغل هستند که این عامل باعث شده توجه به کودکان کمتر از قبل شود.»وی ادامه داد: «از طرفی فاصله میان دو فرزند در یک خانوده بسیار زیاد است. در گذشته کودکان به دلیل فاصله کم باهم غذا میخوردند به طوری که اشتهاء آنان به غذا زیاد میشد ولی در حال حاضر این فاصله به ۱۵ سال هم رسیده است و از آنجایی که این کودکان تنها هستند بر روح و روان آن تاثیر گذاشته و به دنبال جلب توجه والدین خود هستند.»
متخصص تغذیه ادامه داد: «در این صورت کودکان از غذا به عنوان ابزار استفاده کرده و والدین هم به این موضوع دامن میزنند و کودکی که از خوردن غذا امتناع میکند با اصرار ورزی به غذا خوردن وادار میکنند که این فشار و اجبار اثرات منفی بر کودکان میگذارد.»
دکتر جعفریان به والدین توصیه نمود و تاکید کرد: «والدین نباید به هیچ عنوان کودک را به غذا خوردن مجبور کنند همچنین وعده غذایی کودکان باید منظم باشد و از دادن میان وعده در صورتی که وعدههای غذایی اصلی را نمیخورند امتناع نمایند و در قبال غذا خوردن نباید به کودک جایزه بدهند چرا که در این صورت دید کودک به خوردن غذا تغییر مییابد.»
به گفته وی، وظیفه پدر و مادر فراهم کردن غذای سالم، زمان و شرایط مناسب برای غذا خوردن است و باید میزان غذا خوردن را بر عهده خود کودک قرار دهند چرا که دراین صورت کودک نحوه صحیح غذا خوردن را خواهد آموخت.
متخصص تغذیه در پایان تاکید کرد: «البته بررسی و مطمئن شدن از سلامتی کودک به طوری که مشکل سوء جذب مواد غذایی نداشته باشد نیز از جمله مسائلی است که والدین باید به آن توجه کنند.»
اسیدهای چرب شیر مادر باعث تکامل سیستم عصبی میشود
فردا روز جهانی تغذیه با شیر مادر است/(1)
بالابودن هوش انسان به دلیل لاکتوز موجود در شیر مادر است
لیلا شاهی
دکتر ناصر کلانتری با اشاره به اهمیت شیر مادرگفت: «پیشگیری از بیماریهای مزمن از جمله سرطان و دیابت و تکامل سیستم عصبی از فواید شیر مادر است.»
دکتر ناصر کلانتری، دبیر انجمن علمی ترویج تغذیه باشیرمادر و متخصص کودکان به مناسبت روز جهانی شیر مادر در گفتگو با خبرنگار سینانیوز بیان کرد: «دربین مسلمانان، مسیحیان و سایر ادیان الهی به چگونگی رشد کودکان توصیه و تاکید بسیاری شده است به عبارتی همه ادیان الهی راه و رسم زندگی را به بشر آموختهاند تا ادامه نسل و بقاء آنان باشند.»وی ادامه داد: «خداوند در قرآن کریم توصیه بسیاری به تغذیه نوزاد با شیر مادر داشته با طوری که در بیش از ۹ آیه در ۹ سوره قرآن و حتی احادیث و روایات به اهمیت تغذیه با شیر مادر تاکید شده است.»
دکتر ناصر کلانتری اظهار کرد: «هدف اصلی همه کارشناسان و متخصصین تغذیه این است که به هر انسانی رژیم غذایی توصیه کنند که بتواند فرد را متعادل کند. شیر مادر از نظر پروتئین، کربوهیدرات، چربی، املاح و ویتامینها دقیقا همان چیزی را فراهم میکند که نوزاد انسان نیازمند آن است.»
شیر مادر عصاره زندگیست
گزارش سینانیوز/ فردا روز جهانی تغذیه با شیر مادر است/(2)
۱۰ تا ۱۷ مرداد ماه در ایران هفته ترویج تغذیه با شیر مادر نامگذاری شده است. سازمان جهانی بهداشت نهم مرداد را با شعار «تغذیه با شیر مادر در ساعات نخست زندگی از یک میلیون مرگ نوزاد در سال میکاهد» نامگذاری کرده است.
به گزارش خبرنگار سینانیوز، برابر با آماری که یونیسف در بیانیه امسال خود درباره تغذیه با شیر مادر آورده، هم اکنون میزان جهانی تغذیه با شیر مادر نزدیک به ۳۸درصد است و تلاش بیشتری نیاز است تا کشورها به اهمیت تغذیه با شیر مادر پی برده و برای آن برنامه ریزی کنند.پس از جنگ جهانی دوم استفاده از شیر خشک و غذاهای کودک بصورت گسترده جایگزین شیر مادر گردید، این امر در کشورهای توسعه یافته رشد بیشتری داشت که باعث نگرانی جوامع جهانی گردید.
ترویج تغذیه با شیر مادر و افزایش آگاهی عمومی از خواص منحصر به فرد این شیر، در سلامتی کودک و حفظ و تداوم شیردهی مادران، نیازمند گامی بزرگ و اساسی است. بر این اساس در اول اوت ۱۹۹۰ سازمان بهداشت جهانی با همکاری یونیسف طی اجلاسی در شهر فلورانس ایتالیا، بیانیهای را در تداوم، ترویج و حمایت از تغذیه با شیر مادر به امضا رساند. در این بیانیه بر اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر در شش ماه اول زندگی و تاثیر آن برتندرستی کودک و مادر تاکید شده است.
اشتراک در:
پستها (Atom)