فردا روز جهانی تغذیه با شیر مادر است/(1)
بالابودن هوش انسان به دلیل لاکتوز موجود در شیر مادر است
لیلا شاهی
دکتر ناصر کلانتری با اشاره به اهمیت شیر مادرگفت: «پیشگیری از بیماریهای مزمن از جمله سرطان و دیابت و تکامل سیستم عصبی از فواید شیر مادر است.»
دکتر ناصر کلانتری، دبیر انجمن علمی ترویج تغذیه باشیرمادر و متخصص کودکان به مناسبت روز جهانی شیر مادر در گفتگو با خبرنگار سینانیوز بیان کرد: «دربین مسلمانان، مسیحیان و سایر ادیان الهی به چگونگی رشد کودکان توصیه و تاکید بسیاری شده است به عبارتی همه ادیان الهی راه و رسم زندگی را به بشر آموختهاند تا ادامه نسل و بقاء آنان باشند.»وی ادامه داد: «خداوند در قرآن کریم توصیه بسیاری به تغذیه نوزاد با شیر مادر داشته با طوری که در بیش از ۹ آیه در ۹ سوره قرآن و حتی احادیث و روایات به اهمیت تغذیه با شیر مادر تاکید شده است.»
دکتر ناصر کلانتری اظهار کرد: «هدف اصلی همه کارشناسان و متخصصین تغذیه این است که به هر انسانی رژیم غذایی توصیه کنند که بتواند فرد را متعادل کند. شیر مادر از نظر پروتئین، کربوهیدرات، چربی، املاح و ویتامینها دقیقا همان چیزی را فراهم میکند که نوزاد انسان نیازمند آن است.» وی افزود: «شیر مادر دقیقا موادی که نیازمند نوزاد انسان است برای رشد، فعالیت و سوخت و ساز فراهم میکند به عبارت بهتر هم رشد کودک را فراهم کرده وهم انرژی کافی برای آموزش و تکامل کودک فراهم میشود. پروتئین شیر مادر بهترین نوع پروئینی است که برای نوزاد انسان قابلیت هضم دارد به عنوان مثال بخش مهمی از پروتئین شیر گاو در معده نوزاد هضم نمیشود به طوری که حتی زمینه آلرژی نیز به همراه دارد در حالی که شیر مادر در معده نوزاد سریع هضم شده و مشکل گوارشی به وجود نمیآورد.»
اسیدهای چرب شیر مادر باعث تکامل سیستم عصبی میشود
دبیر انجمن علمی ترویج تغذیه باشیرمادر تاکید کرد: «برخی از پروتئین و اسید آمینههایی هستند که در بدن ما ساخته نمیشوند بلکه حتما باید وارد بدن ما شوند تا در سلامت زندگی ما موثر باشد. انواع اسید آمینههای ضروری یا پروتئینهایی که خاصیت ایمنی یا دفاع از سلامت بدن را بر عهده دارند کاملا در شیر مادر وجود دارد. نوع پروتئین، قند، کربوهیدرات و چربی موجود در شیر مادر بهترین نوع موادی است که در شیر وجود دارد به عنوان مثال چربی شیر مادر اسیدهای چرب خاصی دارد که اساس تکامل سیستم عصبی مرکزی، حواس معین مثل بینایی، بویایی و شنوایی و تبدیل یک نوزاد فاقد هر گونه مهارت به انواع مهارتهای بعدی در زمینه زندگی است.»
وی با بیان اینکه بهترین کربوهیدرات موجود در شیر لاکتوز است گفت: «در شیر انسان بالاترین میزان لاکتوز وجود دارد هر گونهای هر چقدر در شیرش لاکتوز بیشتری وجود داشته باشد به همان اندازه تکامل آن موجود بالاترو هوش و مغزبالاتری خواهد داشت به عبارت دیگر تنها در شیر انسان است که ۷ گرم در ۷ سی سی لاکتوز وجود دارد و در هیچ گونه دیگری این طور نیست این به این دلیل اهمیت دارد که لاکتوز در بدن ما تبدیل به گلوکز و گالاکتوز میشود که ماده زمینهای ساخت بافت سفید مغز انسان است بنابراین اگر انسان بالاترین مغز در بین گونهها را دارد دلیل بربالا بودن لاکتوزاست.»
شیر مادر از بسیاری از بیماریهای مزمن جلوگیری میکند
دکتر کلانتری همچنین عنوان کرد: «شیر مادر در زمینه حفاظت از بدن، مبارزه با بیماریها، عفونتها و بیماریهای مزمن از جمله دیابت، سرطان و سایر بیماریهایی که ناشی از تغذیه نادرست از جمله فشار خون، کلسترول بالا، بیماریهای قلب و عروقی، سکتههای مغزی پیشگیری میکند.»
دبیر انجمن علمی ترویج تغذیه با شیرمادر با اشاره به اینکه چاقی یکی از مشکلات اصلی قرن ۲۰ و ۲۱ است گفت: «کودکانی که شیرمادرمی خورند نسبت به کودکانی که شیر خشک میخورد احتمال چاقی کمتری خواهند داشت. همچنین شیر مادر به دلیل وجود موادی داخل خود و روش شیر دادن مادر موجب ارتقاء تکامل مغزی و ارتباط بهتر مادر، کودک و خانواده و ارتقاء عاطفه میشود.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر