شیر مادر از لحاظ ایمنی برتر است


شیر مادر، در مقایسه با سایر پستانداران، چربی بیشتر و پروتئین کمتری دارد که این توازن برای میلین دار شدن سریع دستگاه عصبی ایده آل است.
سید حمید حسینی توان مشاوره در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگارانگفت: مادری که با شیر خود فرزندش را تغذیه می کند باید مراقب رژیم غذایی خود باشد چرا که ویتامین ها و پروتئین ها بدن نوزادش را تأمین می کند و روزه داری می تواند در بعضی موارد که مادران رژیم غذایی مناسبی ندارند مواد مغذی شیر مادر را کاهش دهد و به دنبال آن نوزاد دچار مشکلاتی می شود.

وی افزود: شیر مادر حاوی آهن است و بدن نوزاد به راحتی آن را جذب می کند بنابراین اگر در ایام روزه داری برای شیر مادر جایگزینی باشد باید غذایی برای نوزاد در نظر گرفته شود که با اهن تقویت شده باشد. 

هندوانه اثرات ناشی از آلودگی هوا را خنثی می کند


مصرف هندوانه به خصوص در آلودگی هوا برای خنثی کردن اثرات مضرر آن مفید است.
میترا زراتي کارشناس ارشد تغذیه در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگارانگفت: با شروع فصل گرما به خصوص تابستان یکی از دغدغه های مردم فراهم كردن آب موردنیاز بدنشان است که با وجود گرما حفظ آب بدن از اهمیت بسیاری برخودار است و پیش تر ذهن مردم را در لیگ می کند.

وی افزود: بیشتر مردم به دنبال مواد غذایی هستند که مقدار آب بدنشان را در طول روز و طی فعالیتی که دارند فراهم کند. 

گیاهان تراریخته در درمان بیماری دیابت بکار گرفته می شوند


گیاهان تراریخته گزینه مناسبی برای تولید ترکیبات دارویی و پروتئین های انسانی همانند انسولین از طریق مهندسی ژنتیک می باشند.
مختار جلالی جوران، دانشیار دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران از انتقال ژن پروا انسولین انسانی به توت فرنگی جهت امکان سنجی خوراکی نمودن، خبر داد.

وی گفت: دیابت بیماری است که بدن نمی تواند هورمون انسولین را تولید و به درستی استفاده کند، بنابراین افراد مبتلا نیاز به مصرف روزانه انسولین دارند که تاکنون مصرف انسولین با تزریق تنها راه موثر برای درمان بوده است.

 جلالی در ادامه اظهار داشت: روبرو شدن با تقاضای بالای انسولین الزام بکار گیری روشهای ارزان و با ظرفیت تولید بالا را در آینده موجب می شود.

 محقق کشورمان در ادامه گیاهان تراریخته را گزینه مهمی برای تولید ترکیبات دارویی و پروتئین های انسانی همانند انسولین از طریق مهندسی ژنتیک عنوان کرد، وی همچنین از پژوهشی که با هدف امکان سنجی خوراکی کردن انسولین، از گیاه توت فرنگی به علت وجود ویتامین های مختلف و مواد ارزشمند و مضر نبودن قند لولوز، توت فرنگی برای بیماران دیابتی به عنوان بیوراکتور خبر داد.

كودكی چاق، مقدمه ای برای بیماری در آینده


 در فرهنگ عامه، نوزادان و كودكان چاق، دوست داشتنی و زیباتر تلقی می شوند اما نباید فراموش كرد كه چاقی مقدمه بیماری است و این موضوع در آینده فرد را دچار چالش های متعددی می كند.

1391/05/11 - 15:42
به گزارش ایرنا كودكان چاق بیمار نیستند و اختلالات هورمونی ندارند، آنها معمولا ‌هنگام تماشای تلویزیون مقدار زیادی غذای محتوی شیرینی و تنقلات می‌خورند و كم كم چاق و چاق تر می شوند.
كارشناسان سلامت هشدار داده‌اند تعداد كودكان چاق هر روز در حال افزایش است. نتایج تحقیقی كه دانشگاه هاروارد در این باره انجام داده نشان می دهد نوزادانی كه تا شش ماهگی دچار اضافه وزن می‌شوند و به سرعت وزن اضافه می‌كنند با احتمال بسیار زیادی تا سن سه سالگی كودكان چاقی خواهند شد كه روند اضافه وزنشان نیاز به مراقبت و نظارت پزشك دارد.

مصرف زياد چربي زمينه‌ساز تشكيل سنگ‌هاي كيسه صفرا است


/سنگ كيسه صفرا در زنان شايع‌تر است

250px-Illu_pancrease_svg.png
یك متخصص جراحی عمومي معتقد است: سنگ كيسه صفرا مي‌تواند علل مختلفي داشته باشد عدم تعادل بين كلسترول و نمك‌هاي صفرايي مي‌تواند يكي از دلايل تشکیل این سنگ‌ها باشد.
دكتر ماهرخ دائمي در گفت وگو با خبرنگار ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران، با اشاره به علل تشكيل سنگ كيسه صفرا گفت: كلسترول بالا يا نمك پايين باعث مي‌شود كه محتویات كيسه صفرا حالت بلوري پيدا كند و اين مواد درداخل آن رسوب كند البته اگرعفونت وارد كيسه صفرا شود سنگ كيسه صفرا ايجاد مي‌شود.

تغذیه با شیر خشک احتمال ابتلای کودک به بیماری‌های عفونی را افزايش مي‌دهد


34-82.jpg
یک فوق تخصص تغذیه و رژیم‌های درمانی گفت: تغذیه با شیر خشک احتمال ابتلای کودک به بیماری‌های عفونی و اسهال را افزايش مي‌دهد.
دکتر «کیومرث دانشور» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران( ایسنا)،منطقه کرمانشاه، افزود: اسهال، مشكلات دستگاه تنفسي تحتاني (ريه‌ها) و بیماری‌های عفونی در كودكاني كه از شير مادر تغذيه مي‌كنند كمتر رخ می‌دهد و حتي در صورت ابتلا شدت كمتري دارند، اما در کودکانی كه با شیرخشک تغذیه می‌شوند شيوع بيماري‌ها بیشتر دیده می‌شود.

کاهش عفونت هاي گوارشي و تنفسي از مزاياي تغذیه با شير مادر


سلولهاي زنده و مواد مختلف ايمني بخش در شير مادر ، عفونتهاي گوارشي و تنفسي كودك را كاهش مي دهد .
به گزارش وب دا، کارشناس مسئول مادر و کودک مرکز بهداشت استان یزد ضمن بیان این مطلب گفت: شيرمادر به تنهائي مي تواند از لحظه اول تولد تا پايان شش ماهگي تمام نيازهاي غذائي شيرخوار را تامين كند.
گیتی قوچانی ادامه داد: آغوز يا شير روزهاي اول كه زرد رنگ و غليظ است اولين و بهترين واكسن براي حفظ كودك بر ضد بيماريهاي عفوني است .
وی یادآورشد: مادراني كه فرزندان نارس به دنيا مي آورند، تا حدود دو هفته تا 21 روز آغوز ترشح مي كنند. در حالي كه مدت ترشح آغوز در كودكان غير نارس 4 روز است.
قوچانی تصریح کرد: آغوز يا شير ماك با تركيبي از فاكتورهاي ايمني بخش (نظير گلبول هاي سفيد، ايمونوگلوبولين ‏A‏ ‏، آنتي باديها همراه با فاكتور آنتي تريپسين كه مانع تجزيه آنها مي شود) ترشح مي گردد كه مصونيت را در حساس ترين و آسيب پذيرترين دوره زندگي كودك فراهم مي سازد.

نقش موثر شیر مادر در پیشگیری از دیابت

  بر اساس تحقیقات انجام شده شیر مادر نقش موثری در پیشگیری از بیماری دیابت در سنین بزرگسالی دارد.
 به گزارش وب دا، مدیر گروه تخصصی سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تغذیه با شیر مصنوعی موجب اختلال در عملکرد پانکراس نوزاد و ابتلا به دیابت در کودکان می شود، اظهار داشت: تغذیه با شیر مادر به ویژه از ساعات ابتدایی تولد نقش مهمی در پیشگیری از دیابت در سنین بزرگسالی دارد.
دکتر محمد احمدیان با اشاره به اینکه وجود آنتی آکسیدان در شیر مادر همچنین از ابتلا به بیماریهای عفونی، انگلی، عفونتهای تنفسی در سنین نوزادی پیشگیری می کند، اظهار داشت: با تغذیه با شیر مادر امکان پیشگیری از مرگ سالانه یک میلیون کودک در سطح جهان فراهم می شود.

كودك زير 6 ماه با هيچ ماده غذايي حتي آب تغذيه نشود

 شیرخوار زير 6 ماه فقط با شیر مادر تغذیه شود و هیچ نوع ماده غذایی و آشامیدنی دیگر از جمله آب به او داده نشود.
به گزارش وب دا، كارشناس مسئول مادر و كودك مركز بهداشت استان يزد در خصوص تغذيه كودك زير 6 ماه اظهار كرد: شیر مادر از لحاظ تغذیه ای یک غذای کامل است چرا كه با داشتن مواد غذایی اصلی و ریز مغذی ها، ترکیبات دفاعی (آنتی کورها)، آنزیمها، هورمون های مختلف و اسیدهای چرب غیر اشباع به عنوان کامل ترین غذا برای شیرخواران تا پایان 6 ماهگی شناخته شده است.
گيتي قوچاني ادامه داد: تغذیه کودک با شیر مادر علاوه بر رشد و نمو کودک، وی را در مقابل بسیاری از بیماریهاي عفونی، تنفسی و گوارشی ایمن می کند.
وي افزود: شیرخوار در 6 ماهه اول زندگی به هیچ چیز به جز شیر مادر نیازی ندارد بنابراین مادران باید شیردهی را هرچه زودتر شروع نمایند به طوري كه شروع شيردهي در زایمان طبیعی حداکثر نیم ساعت پس از تولد و در سزارین بلافاصله پس از به هوش آمدن مادر انجام شود و تا پایان 6 ماهگی تغذیه انحصاری با شیر مادر را رعایت کنند.

۷ ماده غذایی نفاخ


۷ ماده غذایی نفاخمشکلات گوارشی در انواع مختلف در افراد دیده می شوند و یکی از این مشکلات، نفخ معده است. تولید بیش از حد گاز در معده و یا روده ها ممکن است به دلایل مختلفی پیش آید و موجبات ناراحتی فرد شود. مشکلات گوارشی یا مصرف برخی مواد غذایی از عوامل بروز این مشکل به حساب می آیند. اما اگر دستگاه گوارشی شما حجم زیادی از گاز را تولید می کند، می توانید با کاهش مصرف این مواد غذایی، تا حدود زیادی از بروز نفخ معده جلوگیری کنید.
۱ سبزیجات
قند موجود در برخی از سبزیجات موجب بروز نفخ، پس از مصرف آنها می شود. پیاز و کنگر که حاوی فروکتوز هستند، به همراه کلم، مارچوبه و کلم بروکلی که حاوی قند رافینوز هستند، پس از فعل و انفعالات شیمیایی در دستگاه گوارش، منجر به تولید گاز در معده می شوند.
همچنین سبزیجاتی همانند نخود فرنگی که فیبر آنها قابل حل است، موجب تولید گاز در روده بزرگ می گردند. آن دسته از سبزیجات که فیبر موجود در آنها حل نمی شود، منجر به بروز نفخ نخواهند شد.