رابطه تخم‌مرغ با لاغر شدن


2-431.jpg
مطالعات جديد حاکي از اين است که براي کم کردن وزن مي توانيد در وعده صبحانه تخم مرغ بخوريد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خراسان، مدتها قبل مردم از خوردن تخم مرغ براي ابتلا به فشار خون بالا و کلسترول دوري مي‌کردند اما در حال حاضر، متخصصان در دانشگاه سوري دريافته‌اند خوردن تخم‌مرغ براي صبحانه مي‌تواند به کاهش کالري در ناهار و شام کمک کند.

تند غذا خوردن چاقتان مي‌كند


به سرعت غذا خوردن منجر به چاقي مي‌شود.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ـ منطقه خراسان و به نقل از Zee News، مطالعات جديد حاکي از اين است که با شتاب غذا خوردن مي تواند منجر به چاقي شود.
910108_Obesity_Cognition.jpgديلي ميل به نقل از انجمن تغذيه آمريکا گزارش کرد محققان دريافته‌اند که زنان در سنين بين 40 تا50 سال تمايل به غذا خوردن سريع دارند و احتمال زيادي براي ابتلا به اضافه وزن نسبت به کساني که آهسته غذا مي‌خورند را دارند.
بر اساس اين مطالعه، به سرعت غذا خوردن مي‌تواند خطر ابتلا به اضافه وزن را تا دو برابر افزايش دهد.
ايان مک دونالد ـ پژوهشگر در دانشگاه ناتينگهام اظهار کرد: خوردن بيش از حد سريع مي تواند منجر به چاقي شود. خوردن سريع منجر به فرستادن مقادير زياد هوا به معده و ايجاد ناراحتي‌هاي گوارشي مي‌شود.

عوارض فقرآهن و كم‌خوني چيست؟

88-47.jpg
کم خونی در دو سال اول زندگی، اثرات غیر قابل جبرانی بر رشد و تکامل مغزی کودک دارد و موجب کاهش ضریب هوشی کودک می شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خلیج‌فارس، زهرا عبداللهي ، با اشاره به اينكه ضعف و خستگی، کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی در نوجوانان از جمله مهم‌ترین عوارض فقرآهن است، اظهارکرد:‌ عوامل متعددی از جمله استفاده از غذاهای غیرخانگی و فست فودها مانند سوسیس و کالباس موجب فقر آهن می‌شود.

نوع تغذیه مادر تاثیری در شیردهی ندارد

 عضومرکز تحقیقات نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت :‌ نوع تغذیه مادر به طور کلی در شیردهی تاثیری ندارد.
 به گزارش وب دا ، دکتر رضا سعیدی افزود: استثناهایی پیرامون تاثیر نوع تغذیه مادر در شیردهی وجود دارد، به طوریکه مادرانی که سوء تغذیه شدید دارند و یا رژیم های غذایی پرچرب دارند، ممکن است در ترشح شیر با مشکل مواجه شوند.
این پزشک فوق تخصص بیماریهای نوزادان اظهار داشت: یکی از اجزای شیر مادر تری گلیسریدها و چربی های خاص هستند که در شیر وجود دارند و رژیم های غذایی پرچرب نیز حاوی تری گلیسرید است و می تواند باعث پرچرب شدن شیر مادر و افزایش کالری و در نتیجه احساس سیری بیشتر در کودک شود.

شکلات ممکن است از سکته مغزی جلوگیری کند



محققان در عین حال، نسبت به قند و چربی زیاد در شکلات هشدار داده اند
شکلات ممکن است برای لاغری، چندان مناسب نباشد ولی تحقیقات تازه نشان می دهد که ممکن است بتواند از سکته مغزی جلوگیری کند.
بر اساس تحقیقی که روی بیش از ۳۷هزار مرد سوئدی انجام گرفته، کسانی که بیشتر از همه شکلات می خورند، کمتر از همه در معرض خطر سکته قرار دارند.

با این حال، هم این محققان و هم "انجمن سکته"، هشدار داده اند که این تحقیقات نباید بهانه ای برای خوردن بیش از حد شکلات شود.به تازگی نیز نتایج تحقیق دیگری منتشر شده بود که بر اساس آن، خوردن شکلات ممکن است وضعیت قلب را بهبود ببخشد.

عنصر روی و سلامتی


مهدی احتشامی زیر نظر دکتر سلطانعلی محبوب 
روی جزو 15 عنصر معدنی و ضروری است، که بدن ما به آن نیاز دارد. روی به طور عمده در عضلات اسکلتی، کبد، پانکراس، غده پروستات، کلیه‏ها و همچنین در ساختار استخوا‏‏ن‏‌ها، پوست، مو و ناخن  وجود دارد که نشان دهنده نقش آن در این ارگان‌ها است.
نقش روی در حفظ سلامتی
تقویت سیستم ایمنی: کمبود شدید روی عملکرد ایمنی را مختل می‌کند. حتی درجاتی از کمبود متوسط و خفیف روی عملکرد ماکروفاژ‌ها و نوتروفیل‌ها، فعالیت سلول‌های کشنده را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مکمل‌یاری روی در این افراد باعث بهبود پاسخ‌های ایمنی گردیده است.
بهبود زخم‌ها: روی باعث انسجام غشا‌های موکوسی و پوست می‌شود. بیماران مبتلا به زخم‌های پا، سطوح سرمی پایین و متابولیسم غیرطبیعی روی دارند. برخی از مطالعات مصرف مکمل‌های سولفات روی را در بهبود زخم‌ها پیشنهاد کرده‌اند.

افزايش قدرت مغز با فلاونوئید‌ها


 سارا موذن زير نظر دکتر رضا امانی 
فلاونوئیدها

واژه فلاونوئید، نامي‌تلفیقی برای رنگدانه‌های گیاهی است که مترادف کرومون به معنای رنگ مي‌باشد. این ترکیبات پلی‌فنولی تقریبا در تمام میوه‌ها و سبزي‌ها، دانه‌ها و نوشیدنی‌هایی نظیر چای و قهوه به وفور یافت مي‌شوند. فلاونوئید‌ها دارای اثرات قوی آنتی‌اکسیدانی و ضد‌التهابی هستند که سبب کند شدن فرآیند کاهش توانایی بدن در اثر افزایش سن مي‌شوند. مصرف مواد غذایی غنی از ترکیبات پلی‌فنل از جمله فلاونوئید‌ها تاثیر بسزایی در حفظ کارایی مغز، بهبود حافظه و افزایش توانایی یادگیری دارد، از طرفی با بهبود سیگنال‌دهی عصبی در شکل‌گیری حافظه نیز نقش دارد. این ترکیبات برای اولین بار در سال ١٩٣٠ توسط دانشمند مجارستانی بنام آلبرت فون زنت گیورگی شناسایی و معرفی شدند. پس از آن شناسایی فلاونوئیدها در مواد غذایی مختلف رواج یافت. در گذشته تصور مي‌شد که فلاونوئید‌ها ویتامین هستند، به همین دلیل اسامي‌ویتامین P و ویتامین C2 به آنها اطلاق شد. در حال حاضر بیش از ٤٠٠٠ واریته از فلاونوئیدها شناسایی شده است که بسیاری از آنها مسئول رنگ جذاب گل‌ها، میوه‌ها و برگ‌ها مي‌باشند. فلاونوئیدها بر اساس ساختار مولکولی آنها به شش گروه تقسیم مي‌شوند. محتوای فلاونوئیدی غذاهای مختلف به تفکیک گروه‌های اصلی فلاونوئیدها در جدول زير آمده است.

2 ماده معدني مهم براي بارداري


: دکتر مجید حاجی فرجی 
در ادامه مقالات قبلي در خصوص نيازهاي تغذيه‌اي مادران باردار، به بيان دو ماده معدني مهم براي اين دوران مي‌پردازيم. آیا نیاز به آهن و کلسیم مادران باردار بیشتر است؟ به دنبال مباحث گذشته در زمینه تغذیه مناسب در دوران بارداری در این بخش به دو ماده معدنی مهم و ضروری در این دوران پرداخته مي‌شود.
 کلسیم

در زمان بارداری برای ساخت استخوان‌ها و دندان‌های قوی کودک، رشد قلب، سیستم عصبی و ماهیچه‌های سالم و بسیاری موارد مهم دیگر به کلسیم کافی نیاز است. عوامل هورمونی اثرات زیادی بر متابولیسم کلسیم در زنان باردار دارند. هدف این عوامل هورمونی تامین کلسیم موردنیاز جنین در حال رشد است، چه بسا این نیاز به خرج کلسیم استخوان‌های مادر تامین شود. تقریبا 30 گرم کلسیم در دوران بارداری جمع مي‌شود که عمده آن در استخوان‌های جنین است. باقی در اسکلت مادر ذخیره مي‌شود تا در زمان نیاز در شیردهی استفاده شود. مهم‌ترین زمان استفاده از کلسیم در سه ماه سوم بارداری است. زنان باردار بالای 19 سال به روزانه 1000 میلی‌گرم کلسیم نیاز دارند که مانند زنان غیرباردار است، اما نکته مهم این است که کارایی جذب کلسیم در دوران بارداری بهتر مي‌شود. اگر مقدار کافی کلسیم مصرف نشود، کلسیم استخوان‌های مادر برداشته شده و صرف نیاز جنین مي‌شود و توده استخوانی مادر کاهش مي‌یابد.



كلينيك تغذيه


تحريريه دنياي تغذيه 
دكتر سيدضياءالدين مظهري

خانمي هستم كه بچه 5 ماهه و شيرخوار دارم، مدتي است كه دچار ريزش موي شديد شده‌ام و به علت حساسيت نوزادم به پروتئين گاو، محدوديت غذايي دارم. در حال حاضر مكمل كلسيم، آهن و مولتي‌ويتامين مصرف مي‌كنم. آيا جهت جلوگيري از ريزش مو مصرف مكمل روي كه حاوي ويتامين‌هاي گروه B نيز مي‌باشد (با توجه به اينكه مولتي‌ويتامين نيز مصرف مي‌كنم) مشكلي ايجاد نمي‌كند؟ و همچنين لطفا مرا در مورد اين مشكلم (ريزش مو) راهنمايي كنيد. با تشكر فراوان

مادر محترم، مقدم نو رسيده‌تان را تبريك گفته و به اطلاع مي‌رسانم كه گاهي كم‌خوني، افسردگي و ريزش مو بعد از به دنيا آمدن جنين و در طول دوران شيردهي در بعضي از بانوان مشاهده مي‌گردد، چرا كه در دوران بارداري تمام نيازهاي رشدي رويان و جنين از جمله كلسيم، آهن، انرژي، پروتئين و كليه ريزمغذي‌ها از طريق مادر تأمين مي‌گردد.

يك پيش غذا براي تمام فصول


 برليانت بزرگمهر 
در شماره قبل  در ارتباط با مصرف انواع سالاد متداول در كشورمان و مواد اوليه آنها و خواص انواع سالاد بحث و بررسي داشتيم.
در اين ارتباط نگاهي داشتيم بر نحوه صحيح شست‌وشوي مواد اوليه آن و لطماتي كه به علت وجود انواع ميكروب‌ها و تخم انگل‌ها در سبزيجات سالادي به سلامت انسان وارد مي‌شود و روش‌هاي صحيح ضد عفوني كردن و انگل‌زدايي مواد اوليه سالاد را مورد بررسي قرار داديم.  همچنين درباره بهترين انواع سس سالاد بحث نموديم.
اما مسئله مهم ديگر كه مورد سؤال بسياري از خوانندگان عزيز مجله‌ مي‌باشد، بهترين زمان براي مصرف سالاد است كه عقايد متفاوتي در مورد اين امر وجود دارد. برخي از افراد بهترين زمان مصرف سالاد را قبل از غذا مي‌دانند، عده‌اي ديگر معتقدند كه سالاد بهتر است همراه غذا ميل شود و بعضي ديگر بر اين باورند كه سالاد را بايد بعد از غذا مصرف كرد.